Pagrindines diskusijos > Savigyna

MMA gatvės muštynėms

<< < (4/6) > >>

Saxum:

--- Citata ---
Galima kaip tik ginčytis - ypač su Bulšido ir Shidokan federacijomis!...  :D

--- Baigti citatą ---

Taip, dabar jau yra nemažai klubų, kur dirbama universaliai, nes ten ruošiami kovotojai Bullshido arenai.

--- Citata ---
Taip, tu teisus - pankrationas Lietuvoje iš esmės yra MMA. Tik per daug uždara kontora, verdanti savo sultyse! Kas savaime daro juos artimesnius “sektai“.

--- Baigti citatą ---

Kažkada esu lankęsis keletą treniruočių viename pankrationo klube, tai sektantizmo ne daugiau, nei kokioje Marčiulionio krepšinio akademijoje.

--- Citata ---
Kadangi tai yra MMA, tai kas trukdo jiems dalyvauti “Bulšido Gardz“ kovose?...  :rolleyes:

--- Baigti citatą ---

Nu ir dalyvauja. Kur lankiausi tame klube, ten toks Tadeušas Chilodinskis treniravosi, o dabar jis vienas lietuviškojo Bullshido lyderių.

--- Citata ---
Mano požiūriu, tai nei labai gerai, nei blogai. Priklauso nuo konteksto (laiko ir vietos aplinkybių). Jorga (8dan Fudokan), pažiūrėjęs pankrationo treniruotę, pasakė, kad “jam skausmingai gaila žiūrėti, kaip luošinama žmogaus dvasia...“

Atrodytų, kad tai prieštarauja pankrationistų teorijai, neva, jie tvirtina ir kuria kario dvasią, tiesa?... ;) Bet jei gerai pagalvojus (bet LABAI GERAI PAGALVOJUS), tai Jorga, matomai, teisus.  :?

--- Baigti citatą ---

Vadinasi ir bokse bei kikbokse luošinama žmogaus dvasia? :-( Ten kur aš lankiausi, treniruotės vyko beveik kaip kikbokso, tik papildomai keletas imtynių veiksmų įtraukiama buvo. Ten tikrai daugiau nesuluošinsi, nei Fudokan treniruotėse. Nebent jis pas kokį keistą trenerį buvo apsilankęs, tad dar būtų galima manyti, jog grynai nuo trenerio ir jo metodikos tai priklauso, bet tikrai ne nuo pačiois disciplinos.

--- Citata ---
O kas tai yra “mokėjimas muštis“?... ;) Apibrėžk, prašau, plačiau, ką turi omeny.  :rolleyes:

--- Baigti citatą ---

Duok, duok, duok į snukį...

Sei-i:

--- Citata ---
Kažkada esu lankęsis keletą treniruočių viename pankrationo klube, tai sektantizmo ne daugiau, nei kokioje Marčiulionio krepšinio akademijoje.

--- Baigti citatą ---

Jei būčiau parašęs “vienuolynas“ arba “kontora“ - labiau tiktų?..  :D  Apie sektas, kultus ir kas tai yra - galima atskirą temą pradėti. Bet tau ta tema nėra smagi, tad aš patylėsiu.

Aš nesakau, kad pankrationas - sekta. Aš sakau, kad tas uždarumas ir virimas savo sultyse juos daro artimus sektantiškam požiūriui į kovos meną. Jauti skirtumą? Tas mažai ką turi su kažkokia “pseudoreligija“, nors smegenis pankrationo klube irgi neblogai paplauna.  :?

Kita vertus, juos neblogai plauna ir bet kuriame Kyokushinkai klube...  :D

--- Citata ---
Nu ir dalyvauja. Kur lankiausi tame klube, ten toks Tadeušas Chilodinskis treniravosi, o dabar jis vienas lietuviškojo Bullshido lyderių.

--- Baigti citatą ---

Žmonių yra įvairių su įvairia patirtimi - ne vien pankrationo. Mano mintis buvo ta, kad “teisę MMA kovoms“ labai jau uzurpavo Lietuvos Bulšido federacija ir Shidokan. Gal jie tiesiog tvarkosi geriau, nežinau (pastarasis, vadovaujamas Naftos, bent jau išgrūdo iš Shidokano Ričardą Baiką, kuris vėliau dar pabandė kurti alternatyvą su “Ringo riteriais“). Nebent, konkurencija MMA laikyti “Gintarinės ledi“ varžybas?...  :D

Bet čia tema Kovos sporto skyriui, tad nesiplėsim.  :A

--- Citata ---
Vadinasi ir bokse bei kikbokse luošinama žmogaus dvasia? :-(

--- Baigti citatą ---

Ten buvo parašyta - “jei labai pagalvosi“... :D O tokia tema su Roxter jau buvo - apie intelektą, dvasią ir kovos menus... ;)

--- Citata ---
Ten kur aš lankiausi, treniruotės vyko beveik kaip kikbokso, tik papildomai keletas imtynių veiksmų įtraukiama buvo. Ten tikrai daugiau nesuluošinsi, nei Fudokan treniruotėse.

--- Baigti citatą ---

Laikykim, kad Jorga savo karate techniką laiko dvasinga, o kikbokso su imtynių elementais - ne...  :D

--- Citata ---
Nebent jis pas kokį keistą trenerį buvo apsilankęs, tad dar būtų galima manyti, jog grynai nuo trenerio ir jo metodikos tai priklauso, bet tikrai ne nuo pačios disciplinos.

--- Baigti citatą ---

Tai koks tas (cit.) “kacapiškojo pankrationo“ (ne graikiškojo) antstatas?... ;)

Jei remtis tavo teiginiu, tai tik treneris, o ne sistema, lemia, kas tuos visus veiksmus, taktikas, strategijas ir ideologiją laiko kartu, kad nesubyrėtų?

Nors dalis tiesos tame yra, kad treneris tikrai įtakoja, bet pati jo asmenybė nelemia, kad tie patys veiksmai prie vieno taps kikboksu, prie kito trenerio - karate ar dar kuo nors, o atėjus kitam treneriui su kita asmenybe tie patys mokiniai tais pačiais veiksmais staiga iš kikboksininkų pavirs karatistais, nes, neva, mokytojas bus “dvasingesnis“.  :D

Kitaip tariant, tokioje logikoje yra esminiai prieštaravimai. Nors trenerio asmenybė kai ką ir lemia, bet tik - “kai ką“. Nes jis prisitaiko prie bendrų sistemos rėmų (o tai ne vien technika). Ideologijos, jei norite (nors pižaminiams žodis “dvasingumas“ ir “filosofija“ yra artimiau).

Yra puikių trenerių ir asmenybių-auklėtojų bokse, ir yra luošinančių kitų dvasią ir žlugdančių asmenybę kovos menuose. Išimtys ne paneigia sistemos, o ją patvirtina. Ir Jorga tuo metu trenerio net ir nematė. Jis matė tai, kas vyko.

Bet čia ganėtinai etinė-filosofinė tema, kuriai ne vieta čia. Netgi ir pankrationas turi savo ideologiją (kaip ir boksas ar koks taiczy). Ir ši tikrai nėra tokia, kad Jorgai nekeltų susirūpinimo. Nors tiek fudokancai, tiek pankrationininkai vienodai gali spardyti (ir vadinti!  :D ) “majie gierius“...  :-)

--- Citata ---
Duok, duok, duok į snukį...

--- Baigti citatą ---

Tada kuo tai skiriasi nuo bokso?... ;)

Ne tavęs ir klausiau, tarp kitko. Man reikia jo apibrėžimo, kad galėčiau pratęsti antrąją jo minties dalį!  :A

Lonsas:

--- Citata ---
Taip, tu teisus - pankrationas Lietuvoje iš esmės yra MMA. Tik per daug uždara kontora, verdanti savo sultyse! Kas savaime daro juos artimesnius “sektai“.

Kadangi tai yra MMA, tai kas trukdo jiems dalyvauti “Bulšido Gardz“ kovose?...  

--- Baigti citatą ---

Pnakrationas dalivauja unioversaliose kovose, tiek uzsienio tiek lietuvos. bent jau seniau dalivavo. esu keleta kovotoju mates (deja ne ju kovas)

o del virimo savo sultyse tai gal taip ir netgi geriau. paziurekime kas ivyko su kaikuriais sportais/menais kurie isejo i placiasias mases (jaigu apie tai cia buvo kalbeta). taspats boxas is "no rules" pasidare dzentelmenu fechtavimaiss rankomis :D. manau tokiu pavizdziu yra ir daugiau, tad virimas savo sultyse manau nera blogai :). pradetu ruostis kokiems turnyrams pagal kazkokias taisykles, tuomet tektu atsisakinet kai kuriu texniniu dalyku ir deti naujus, kad prisitaikyt prie to kas vyksta ringuose kituose, kam to reikia.

--- Citata ---
Džiugu, kad sutinki. Reiktų įtraukti ir tave į sąrašą pretendentų gauti originalius marškinėlius!...  

--- Baigti citatą ---

del marskineliu: joke? :) nereikia tyciotis :)

--- Citata ---
O kas tai yra “mokėjimas muštis“?...  Apibrėžk, prašau, plačiau, ką turi omeny.  

Tada aš pakomentuosiu antrą dalį dėl “situacijos išvengimo“.

--- Baigti citatą ---

o kas yra mustyniu savoka tai... na "duok duok duok i snuki" pakankamai tixliai pasakyta :D. mustynes- tai kova be taisykliu, be ringo, be apsaugu ir adrenalino kiekkiu tokiu kurio nei vienam sporte negausi :D. elementariausios gatviu mustynes :). mokejimas mustis butent tada kai "atpyzdini" priesininka, reiskia moki geriau uz ji :D. sunku apibudinti, bet paziurejus, gali pasakyti ar moka ar ne. kas geriau duoda i liuli tas ir moka :)

del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala :) tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina :D

kaliucka:

--- Citata ---
del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala :) tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina :D
--- Baigti citatą ---

Na, nezinau ar smegenu sutrenkimai labai teigiamai itakoja mastymo procesa :evil:

[/quote]

OSU:

--- Citata ---del pankariotinstu treneriu metodikos tai nzn... esu girdejas kad treneris ir i snuki plikom rankom pamala  tokie kaip sparingai. nukrenti, kelies, krenti, kelies. gal ir nehumaniska, bet atmusa tiek baime gavimo i snuki tiek paskui kovoje mastima pagerina
--- Baigti citatą ---

Nu cia tai geras:
Lankai kluba - moki bapkes ir dar uz tai i snuki duoda.
Tai geriau gatveje paprasyti kokiu urlaganu, ar kokiu pazistamu, kad uzvaziuotu - nemokamai ir dar priedo paspardys :D

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją