matai, koks idomumas ziuret kai nelaimi stipriausias o laimi tas kuris nutartas? na nzn... kam patinka ziuret kova kai boxininkas yra nupirktas kitas? irgi paziuri smugius, taciau laimi ne stipriausias, o tas kuri paskyre. butent tas ne 100% ir yra neidomu. as nzn ka tu ziuri, gal ten dar puse velnio, bet tai ka rodo BTV... nu nzn
. kokio velnio MMA naudot supreinius smugius kokius jai jie isnaudoja daug energijos ir lengviau tiesiog kibt i kojas nei permest. beja sou yra daromi ir tuose paciuose tarkim K1, tik siek tiek kitoks, kai tarkim Ray Seffo rodo savo reakcijos galimybes ar pan... man tai zymiai idomiau nes tai tikra.
Wrestlinge paprastai, kas nutartas tas ir stipriausias (worked MMA ir suutartinės bokso kovos yra shoodas, nes tai grynai daroma dėl ekonominių interesų ir nuo to tos kovos niekuo paprastai nepagražėja), aišku aš nekalbu apie WWE (kur neretai main-eventeriai yra tie, kuriems treneriai pasakė, kad iš jų nieko tikrai neišeis - žmonės nesugeba elementariausių veiksmų, o visi kiti wrestleriai turi prie jų taikytis).
Na jei K-1 daro show per savo eventus (o jie daro, jau mačiau ne kartą), tai kokio velnio sekti PRIDE pėdomis ir organizuoti žemiausio pasaulyje (po WWE žinoma

)lygio pro-wrestlingo eventus, kaip Wrestle-1 2005-08-04 (su tokiu cardu kaip Bob Sapp vs. A-Train, Akebono vs. Great Muta, Choshu vs. Kensuke Sasaki, kur kiekviena kova bus paskutinis mėšlas). Ir apskritai MMA naudoja tuos pačius pro-wrestlingo metodus visame kame išskyrus pačias kovas, jie bookina kovas su profesonaliais imtyninkais tik todėl, kad pritrauktų daug didesnes žiūrovų auditorijas, tas pats ir su MMA kovotojais - nesi over - evento nematysi, nebent pasiseks per turnyrą (bet dar reikia būti į jį paskirtam). Turnyruose kovos taip bookinamos, kad pusfinalį ar finalą būtinai išeitų vienas ar kitas kovotojas, nes jis turi didesnį populiarumą ir pritrauks daugiau žiūrovų. Na ir dar dėl pačių kovų - 60 minučių pro-wrestlingo kova gali būti *****, MMA, deja, ne. Ir apskritai sunku surasti MMA kovų kurias būtų galima įvertinti bent ***, nes iki 5 minučių kova gali būti geriausiu atveju **1/2. kuo mažiau apribojimų tuo kova pati yra ribota, nes sportininkas negali nei pademonstruoti savo technikos (na nežinau ar žinoma sutiksi, bet man atsisėdus su alaus bokalu nesinori, kad būtų kaip kažkokiame video, kai prasideda bokso kova, vienas smogia, kitas krinta ir viskas baigta per 10 sek

; lygiai taip pat nenoriu, kad kova baigtųsi suėjus laiko 30 min. limitui ir teisėjai nuspręstų, kas laimėjo). Žiūrėti ZST (kur yra semi-MMA), man kur kas įdomiau nei grynas MMA kovas, nes paprasčiausiai gali pamatyti kovotojų techniką, jų sugebejimus ir nematyti tokio vien kūno matmenis turinčio debilo kaip Bob Sapp, nematyti paprastai ir brazilų, kurie apie žiūrovų entertaininimą nenutuokia visiškai nieko (užtenka pažvelgti į Inoki vs Renzo Gracie). Na o pro-wrestlinge galima pamatyti viską nuo A iki Z (tik va nepakenčiu muilo operų elementų MMA ir pro-wrestlinge - jau užteko man Pancrase dirbtinai pagamintų feudų)