AutoriusTema: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.  (Skaityti 56244 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Sei-i

• Svečias
Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Grd 28, 12:10:07 pm »
Citata
Ka man teko isgirsti apie Jeet-Ku-Do wingtsun seminare.Maday Norbert(6 meistro lygis wingtsun organizacijoje) pasakojo, kad atvykes i Amerika bruce lee nenorejo mokinti tikro wingtsun, nes tai turejo buti kovos menas tik kinieciams, todel jis padare ivairiu stiliu misini ir pradejo jo mokyti.

Didelio ispudzio nepadare, vis tik komercine organizacija, tai reikia irodyti kad butent wingtsun yra geriausias, o ne joks Jeet-Kun-Do.

Vargšai tie vinčunistai - ligi šiol visą savo reklamą stato ant mirusios kino žvaigždės, kuri to vinčunio nei įsisavino, nei ekrane demonstravo...  :D

Antra, tai nereikia tų legendų, kaip ten “kinų kovos menas - tik kiniečiams“, ir kaip ten už šio “tabu“ pažeidimą jį visokie kung-fu diedukai ir žaliūkai medžiojo ir nužudyti bandė...

Legendos tai viskas. Pasakaitės!...  :D

Baltieji nėjo į kung-fu ne todėl, kad jų nemokė, o todėl, kad į kinus tuo metu buvo perdėm rasistinis požiūris - jų už rimtus kovotojus niekas nelaikė! Čiūrkos - ir tiek. Pats Bruce Lee tą prisimena, kaip net filmuose visi kinai - tik pastumdėliai idiotai, kuriems subines visi spardo, kas netingi.

Tai ČIA kažkokie kovos meistrai?... :-]  Ilgą laiką, kaip ir aukščiau minėtame straipsnyje, net tas visas kung-fu buvo vadinamas dar viena karate, kurią bent jau žinojo... Net pirmas B. Lee vaidmuo platesniame ekrane buvo... japonas KATO, mokantis karate, o ne kinas!!!  :D

Paskui tepė slides į Honkongą, nes net pagal jo idėją filme “Kung-fu“ vaidmuo atiteko Deividui Karadinui (pravarde “Slow Mo“), o ne jam - nors ir ne grynam kinui, bet vis tik 100% pagrindinio herojo profiliui...  :-P

Ir visą likusį gyvenimą visiems kalė, taisydamas paties ir palaikytą pradžioje “Žaliajame Gylyje“ stereotipą: kung-fu, kinas - ne karate, ne japonas...

Tas “nuskriausto kino“ psichologinis kompleksas net iki Jet Li perėjo, kuris tais pačiais B. Lee batais bandė iškopti į populiarumą (filmas “Legends of Fist“).

O Džekis Čanas, kai suprato, tai iškart nustojo spardytis, priėmęs poziciją “nevykėlis kinas, bet man tiesiog sekasi“...  :D  Aišku, Bruce Lee įdirbis irgi prie sėkmės prisidėjo - už tai jam ir pagarba.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Grd 28, 12:23:52 pm »
Citata

teisingai pasake  :-D tikrai nenorejo nieko mokyti Wingtsung:

Mokinti ir norėjo, ir bandė. Tiesiog nesėkmingai. Dėl aukščiau minėtų priežasčių. To vinčunio tada nelabai kas težinojo...  :D

O ir kaip gali mokinti, kai esi išmokęs tik 2 taolu iš 3, ir šios tik matęs veiksmus - ne daugiau?... ;) Tarkime, kad B. Lee buvo garbingas žmogus, ir todėl nusprendė nereklamuoti “brendą“, kuriam neturi jokių (P) teisių... ;)

Citata

Wingtsung`e gana yra nemazai trukumu, todel Briusas nutare sukurti kovos mena WingTsung pagrindu, bet su ivairiu styliu technikom, ranku technika buvo is angliskojo bokso, metimai is Ju-jutsu, auksti koju smugiai is vidiniu kungfu styliu. Ir tai buvo pavadinta Lee jun fang kung-fu, arba Lee Fung Gang Fu.

Vinčunyje nėra trūkumų daugiau, nei bet kuriame kitame kovos mene!

Man tai - iš viso viena iš geriausiai sudėliotų sistemų.

O veiksmų jis pridėjo, nes smalsus jo protas to prašyte prašė. Ir vietoj to, kad ieškojęs kokios nors taktinės problemos sprendimo vinčunio pagalba, jis tiesiog nesidrovėdamas rovė strategijas ir taktinius sprendimus iš kitų kovos menų, kuriuose jie buvo vyraujantys.

Kitaip sakant, ne kovos mene gilinosi, kaip jį padaryti universalų, o darė jį universaliu, papildydamas kitais!

JKD iš esmės - vienas žinomiausių MMA analogų!... ;)

Citata

Si styliu Briusas sukure kai baiges universiteto pirmaji kursa, atidare savo kovos menu kluba.
Veliau jis susidomejo FMA ir po keleriu metu FMA pagrindu buvo sukurtas Jeet Kune Do, apie kuri jau rasiau.

Vėliau pas jį atėjo Dan Inosanto, ir abu priėjo išvados, kad B. Lee užsukta mašina jau veikia ir duoda rezultatus, o apie FMA tada niekas nieko nežinojo. Ir taip mokinys tapo mokytoju, o vėliau JKD bendraautoriumi.

Svarbu, abiems taikyti tą patį mokslinį ir pragmatišką požiūrį į savo veiklą.

Danas tiesiog yra kuklus žmogus... ;) Be to, jis pripažįsta, kad jam trūko tų charizmatinių ir lyderio savybių, kurias turėjo B. Lee, tapęs organizacijos vėliava. Kaip ir įgimtų fizinių savybių - Inosanto yra labai vidutiniškas pagal genetiką (gabumus ir savybes, jei norite), tačiau kasdieniu juodu darbu pasiekė tai, ką pasiekė.

Citata

Butent ... Reklama, komercija.
Labai keista ir kartais labai juokinga stebeti, kai tradiciniu kovos menu mokyklu/federaciju atstovai atkakliai varo viens ant kito. Teigdami kad butent ju stylius yra pats geriausias, pats efektingiausias, pats graziausias ( :-] ) ir t.t.

Todėl, kad rinka dar nepersotinta ir nelegitimuota, kaip turėtų būti... ;)

Citata

Mano nuomone kiekvienas zmogus, kuris nusprende eiti per gyvenima kovos menu keliu, turi daug ko isbandyti ir rinkti tas dalelytes is kuriu susidaro jo paties stylius! Visi zmones skirtingi, ir kas pvz buvo gerai Ojamai netiktu Ip Manui, budent todel jie kaip ir kiti patriarchai (kaip ir Briusas Lee) ir kure styliu pagal save.

Kitaip tariant - tu už kūrybišką požiūrį į šią veiklą!...  :-D

Citata

Aisku as neskatinu kurti visiems savo savo styliu, o sakau kad reikia buti universaliasniems ir prisitaikyti prie aplinkybiu bei savo paties fiziniu ipatumu, paimti is skirtingu styliu tas technikas kurios labiausiai tinka jums.

Anksčiau vis tik mokinius prie stiliaus priderindavo... ;)

Sugadino Amerika Lee, oi, sugadino...  :D

Citata

Butent tai man ir patinka Jeet Kune Do, JKD koncepcija nieko ikyriai nekisa savo adeptams i galvas, bet apie tai jau rasiau. Aisku savo kelio suvokimas ir savo styliaus sudarimas uztruks gana ilgai. Sitam reikalui gali prireikti ir viso gyvenimo. Bet situo atveju jus eisit savo keliu ir tas kelias keisis tikrai ne karta. Klaidu bus tikrai nemazai, bet ju suvokimas pades jums prideti dar daugiau tu dalelyciu prie savo patirties ir zengti dar keleta zingsiu savo nesibaigianciu keliu, eiti kuriuo jums pades kovos menu treneriai -techniskai, o vidini, dvasini kelia jus turesyt atrasti kiekvenas pats sau.
P.S. po keliu bokalu raudonojio vyno uzplauke filosofiskos mintys  (per stipriai nemuskite jeigu ka) :D
Linskmu Kaledu!

Jei ne tas P.S...  :-)

Wind

• Svečias
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Grd 29, 12:57:12 pm »
Citata

Vinčunyje nėra trūkumų daugiau, nei bet kuriame kitame kovos mene!

pritariu, nera nieko tobulo.
Citata

O veiksmų jis pridėjo, nes smalsus jo protas to prašyte prašė. Ir vietoj to, kad ieškojęs kokios nors taktinės problemos sprendimo vinčunio pagalba, jis tiesiog nesidrovėdamas rovė strategijas ir taktinius sprendimus iš kitų kovos menų, kuriuose jie buvo vyraujantys.

Citata

Kitaip sakant, ne kovos mene gilinosi, kaip jį padaryti universalų, o darė jį universaliu, papildydamas kitais!

turbut nusprende neisradineti dviracio is naujo :D ir gerai padare.
Citata

Kitaip tariant - tu už kūrybišką požiūrį į šią veiklą!...  :-D

butent  :-)
Citata

Jei ne tas P.S...  :-)

na seip vynas padejo suformuluoti o tai ka prasiau yra mano poziurys i kovos menu kelia.  :pc:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Grd 29, 15:12:24 pm »
Citata

turbut nusprende neisradineti dviracio is naujo :D ir gerai padare.

Tai kad greičiau jis ne tiek tą dviratį išradinėjo (šiais laikais jau visi dviračius matę, tai nebeišradinėja, o tik “perdarinėja“), kiek konstravo savaip be brėžinių ir iš kitų dviračių detalių!...  :D

Deja, nebaigė. Nes kiek tų detalių beprisirinksi svetimame metalo lauže - be brėžinių ne ką tesukursi...  :rolleyes:

Taip ir liko, anot Inosanto - amžinas kūrybinis procesas. Vis kažkokią detalę iš kažkur gautą priderina, pasinaudoja, po to išmeta ir ieško naujos. Ir taip toks konstrukcinis tiuningas be galo...

O VAŽINĖTIS kada?... ;)

Citata

na seip vynas padejo suformuluoti o tai ka prasiau yra mano poziurys i kovos menu kelia.  :pc:

Kas blaiviam galvoje - tas girtam ant liežuvio...  :D

Tik aš niekaip “neatsipagirioju“...  :-(

Wind

• Svečias
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 03, 17:41:47 pm »
Citata
Taip ir liko, anot Inosanto - amžinas kūrybinis procesas. Vis kažkokią detalę iš kažkur gautą priderina, pasinaudoja, po to išmeta ir ieško naujos. Ir taip toks konstrukcinis tiuningas be galo...

O VAŽINĖTIS kada?... ;)

amzinas kurybinis procesas "vazinejimui" netrukdo  :P
todel vazinekimes kol nepastebesime kad reikia naujos detales, kuria priderine vaziuokime toliau kol neprireiks dar kazko  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 03, 17:41:47 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #20 įjungtas: 2005 Sau 03, 17:45:21 pm »
Čia kaip drage, praleki 400 m ir varai į garažą ką nors patiuninti. Paskui vėl  į trasą pasitikrinti :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2005 Sau 04, 10:00:13 am »
Tai va, kad labai geras Saxum pastebėjimas: JKD tinka dragui, bet man dar ir po miestą kartais reikia pavažiuoti, o visuomeninis transportas ne visada parankus, kaip ir taksi (112) ne visada išsikviesi...  :-)

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #22 įjungtas: 2005 Bir 18, 13:02:13 pm »
o tai ne bet kurioja srityja tu lakstyk kiek nori tik pokst vidury kelio jau kliuvai o kada priziurai ratus ir tobulini jos ir smagiau ir geriau vaziujasi ir problem nebuna ir mergu prikerti o ne su lauzu vazineti

nevykelis

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2005 Bir 18, 19:58:23 pm »
Sende 20.50 per kazkuria Lietuviska (tv3 arba lnk) Tv rodo filma su Bruce Lee

Harm

• Svečias
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Lap 15, 19:42:20 pm »
sviki;) labai dziaugiuosi kad radau si foruma, tikrai matau, jog esate atsidave kovotojai ir pan, va. tai cia bus mano pirmasis post'as ;)
pasirinkau sia tema, ko gero todel, kad pats tik ka pradejau lankyti JKD.
mano tevas kazkada prie ezieruko buvo ir sutiko ta mokytoja. pastarasis kazkokius pratimus dare su mokiniais. tevas susidomejo, priejo, bla bla. tai va ir mane ikisho cia, siaip as tikrai esu susizavejes didziausiai, matydamas ka mokytojas sugeba, sunku net dabar tuo patiketi, kad apskritai tai imanoma (beje, trenerio vardas Vytas). na nezinau, palankysim kiek iseis, tikiuosi kad lankysiu ilgai ilgai:) nes siaip paprastai tai pradedu kazka ir uzmetu, arba tik uzsidegu susidomejimu ir iskart metu nepradejes. tai va, with the hope kad cia bus mano "way" :) gal kas kokiu patarimu is lankanciuju ar pan..?

« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Lap 15, 19:42:20 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #25 įjungtas: 2005 Lap 16, 08:45:14 am »
Čia Vilniuje lankai? Gal čia tas pats, kur mačiau skelbimų ant stulpų prikabinėta?

blogietis

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2005 Lap 16, 11:28:39 am »
Citata iš: Harm
sviki;) labai dziaugiuosi kad radau si foruma, tikrai matau, jog esate atsidave kovotojai ir pan, va. tai cia bus mano pirmasis post'as ;)
pasirinkau sia tema, ko gero todel, kad pats tik ka pradejau lankyti JKD.
mano tevas kazkada prie ezieruko buvo ir sutiko ta mokytoja. pastarasis kazkokius pratimus dare su mokiniais. tevas susidomejo, priejo, bla bla. tai va ir mane ikisho cia, siaip as tikrai esu susizavejes didziausiai, matydamas ka mokytojas sugeba, sunku net dabar tuo patiketi, kad apskritai tai imanoma (beje, trenerio vardas Vytas). na nezinau, palankysim kiek iseis, tikiuosi kad lankysiu ilgai ilgai:) nes siaip paprastai tai pradedu kazka ir uzmetu, arba tik uzsidegu susidomejimu ir iskart metu nepradejes. tai va, with the hope kad cia bus mano "way" :) gal kas kokiu patarimu is lankanciuju ar pan..?
Ir ką gi jis daro tokio neįtikėtino? Tiesiog šeip smalsu.. :)

sinoku

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2005 Lap 16, 16:35:59 pm »
sveiki,

jei jau uzsiminet apie kovos menus ekrane, tai gal verta
siek tiek padiskutuot apie kitas zvaigzdes, pvz. dzeta li arba
pseudo zvaigzdes karadaina ar koki van dama ir ju daroma neigiama /
teigiama itaka jaunimui ? :] aisku, jei tai dar neaptarta kazkur...

Harm

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Lap 16, 17:31:02 pm »
nea tikrai ne ta kur "prikabineta" :DD bet jo, vilniuj. nezinau, negaleciau net apibudinti :D o yra gal dar lankanciu JKD?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Lap 16, 20:23:59 pm »
Citata iš: Harm
nea tikrai ne ta kur "prikabineta" :DD bet jo, vilniuj. nezinau, negaleciau net apibudinti :D o yra gal dar lankanciu JKD?
Tai ką, čia tiek JKD'o priviso, kad ant kiekvieno kampo Vilniuje yra? :)

« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Lap 16, 20:23:59 pm »