ten,kur nera grieztu remu-kata,phumse,tao ar kitu specialiu formu atlikime,-manau, zmogus turi pats atsirinkti jam labiausiai tinkamus judesius, veiksmus. Ta JKD nurodo, jog visi kovos principai yra kaip viena, tik uzbaigti visa tai galime visi skirtingai...Brucee Lee?nezinau, nei kaip kovotojas, nei kaip asmenybe man nera "stiprus"...jo principai-gal ir geri,buvo bandomi isdirbti.manyciau, jog per anksti baige kelia Zemeje, o tai ka paliko, tera dalis to, ka norejo padaryti.o jo mokiniai tik naudojasi to, jog pas ji treniravosi...
neesu didelis Lee gerbėjas, bet kuomet buvau UK tai man paliko įspūdį anglų, kurie domisi kovos menais( ypač vyresnių ir labiau pažengusių, bet nesakau,kad visi tokie) domėjimasis Lee legenda. atrodo,kad jie tiki tuo,kad jis buvo mažas, bet nenugalimas ne tik dėl savo talento,bet ir ypatingo sukurto stiliaus. tas aplinkinis dėmesys jam privedė prie to,kad pirkau jo autobiografinęreniruočių knygą,kad suprasčiau,kas čia per fruktas buvo

aišku,aš buvau matęs ir ne vieną filmą, bet argi maža holivude "boicų"

jei bendrai reziumuoti knygą ir tikėti jos autoriaus faktų tikrumu tai Lee tapo legenda dėl kelių priežasčių. visų pirma tai noras tobulėti ir baimė PRALAIMĖTI

kad ir kaip būtų keista, bet tai buvo vienas iš pagrindinių akstinų ieškoti efektyviausių veiksmų ir per asmeninę patirtį taikyti praktikoje. dėl to jis turėjo sukaupęs nemažą biblioteką apie įvairius kovos menus ir tarkim rankų darbui kuriant JKD šalia jo WT svarbus buvo klasikinis boksas. bet aš dabar ne apie techniką

žinoma, jis labai daug ir sistemingai treniravosi, todėl turėjo išvystęs neblogą smūgių greitį ir jėgą. kadangi norėjo tapti žymus, tai sugebėjo įlysti į holivudą, kur iš pradžių gaudavo antraplanius vaidmenis. tada kažkaip pakilo aukštyn,tačiau ne paslaptis,kad jis tapo pasauline žvaigžde tik dėka holivudo reklamos.negana to Vakarai daugumą jo filmų išvydo tik po jo mirties. o tada prasidėjo legendos kūrimas dėl pinigų.

dėl jo JKD principų-manau,kad tai ką jis rinko ir dėjo į stilių buvo geri dalykai, bet sutikit-kai tau tik 32m ir turi savo stilių tai šį tą pasako apie tave, bet stiliui to per mažai

tik laikas ir praktika gali patikrinti efektyvumą

o tai,kad dabartiniai JKDistai rėkia,kad jų stilius yra "..iausias" tik dalimi atitinka tiesą. juk kiekvienam žinoma,kad atėjęs į kovos meną nors ir turi išmokti eilę technikų, dėl kurių vertės paprasti neabejojama, tačiau kiekvienas atsirenka pagal save,kas jam geriausia