AutoriusTema: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.  (Skaityti 56278 kartai)

0 narių ir 2 Svečiai žiūri šią temą.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
Re: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.
« Atsakyti #165 įjungtas: 2012 Sau 04, 16:00:36 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Tai jeigu Bruce Lee turejo vieninteli mokytoja IpMan tai is kur jis ismoko visu kitu elementu , spyriu ir kitu veiksmu ?
Galbūt vienas pirmųjų jo kovos menų mokytojų buvo Yip Man. Nors pats Yip Man tam daug reikšmės neteikė (t.y. atskirai to neakcentuodavo). O tobulėt gali ir kovodamas, matydamas savo spragas. Pvz., Briusas nemažai laiko praleido kartu treniruodamasis su Čaku Norisu, iš jo išmoko aukštus spyrius. O pats Čakas Norisas irgi, būdamas meistru, patirties sėmės ir iš kitų stilių ir disciplinų.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #166 įjungtas: 2012 Sau 08, 09:59:36 am »
Galbūt vienas pirmųjų jo kovos menų mokytojų buvo Yip Man. Nors pats Yip Man tam daug reikšmės neteikė (t.y. atskirai to neakcentuodavo). O tobulėt gali ir kovodamas, matydamas savo spragas. Pvz., Briusas nemažai laiko praleido kartu treniruodamasis su Čaku Norisu, iš jo išmoko aukštus spyrius. O pats Čakas Norisas irgi, būdamas meistru, patirties sėmės ir iš kitų stilių ir disciplinų.
Taip pat Bruce turėjo draugą Jhoon Goo Rhee (Taekwondo įkūrėju Amerikoje 10dan) su kuriuo turbūt ne vien apie mergas šnekėjo. :) Wiki rašo, kad Bruce iš jo Side kick išmoko :) Taigi praktiškai visi Bruce kojų smūgiai paremti Taekwondo nes tas pats Chuckas smūgių arsenalą iš Korėjos atsivežė.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • Amžius: 40
  • Šalis: lt
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #167 įjungtas: 2012 Sau 08, 13:56:55 pm »
Taip pat Bruce turėjo draugą Jhoon Goo Rhee (Taekwondo įkūrėju Amerikoje 10dan) su kuriuo turbūt ne vien apie mergas šnekėjo. :) Wiki rašo, kad Bruce iš jo Side kick išmoko :) Taigi praktiškai visi Bruce kojų smūgiai paremti Taekwondo nes tas pats Chuckas smūgių arsenalą iš Korėjos atsivežė.
Gal ir paremti, bet labai jau toli nuo originalo nuėjo tada. iš kitos pusės tai normalu yra, betkas, kas turi bent kelių stilių įtaką, tai pastebės- pas mane pradžia TKD buvo. Kai nuėjau su TKD spyriais į MT, iš pradžių iš manęs visaip juokėsi- ,,nu ir kas, kad kojas virš galvos mėtai, nu ir kas, kad greitai, van gausi per kojas ir beigsis". paskui tas lengvumas kojų pas mane susimaišė su MT specifika, tai jau nustojo juoktis :kikena: ir nieks dabar nepasakytų, kad spardytis kažkada TKD mokiausi.
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #168 įjungtas: 2012 Sau 11, 21:38:31 pm »
Man atrodo, kad Ip Manas nebūtų net prisiminęs Briuso, jei jis nebūtų Amerikoje išgarsėjęs. Tokių prašalaičių daug gi praeina, o kai išgarsėjo, tai reikėjo sureikšminti. Šiaip tai prieš 20-30 metų ir aš žavėjausi Bruce Lee bei kitais, bet dabar kai pagalvoju, juokinga.... kaip ir tos keistos sistemos...

Mano nuomonė vienareikšmiška - jei tai nesportinė disciplina, ji tik filmams tetinkama. Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Žinutės: 2896
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #169 įjungtas: 2012 Sau 12, 07:46:40 am »
Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:
Koks tu prezidentas.. tu realių kovų betmanas, tai pasirodo, tai dingsta.  :kikena:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #169 įjungtas: 2012 Sau 12, 07:46:40 am »

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #170 įjungtas: 2012 Sau 12, 12:13:39 pm »
Man atrodo, kad Ip Manas nebūtų net prisiminęs Briuso, jei jis nebūtų Amerikoje išgarsėjęs. Tokių prašalaičių daug gi praeina, o kai išgarsėjo, tai reikėjo sureikšminti. Šiaip tai prieš 20-30 metų ir aš žavėjausi Bruce Lee bei kitais, bet dabar kai pagalvoju, juokinga.... kaip ir tos keistos sistemos...

Mano nuomonė vienareikšmiška - jei tai nesportinė disciplina, ji tik filmams tetinkama. Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:
Ne, taigi žavėtis labai įvairiai galima. Aš jo charizma žaviuosi, fiziniu pasiruošimu ir t.t. kiek ten jo sistemos kam tinkamos? :chmm: Na, jei moko, kaip spirt- nieko ten naujo neprikursi. imi letenas ir dirbi. Jie irgi turbūt taip dirba.  Tai net ir kokioj fantastinėj sistemoj, kad ir visiškai nesportinėj, jeigu žmogelį išmokė spirt, tada spirt laiku, vietoj ir tinkamoj distancijoj, tai jis jau turi pranašumą prieš eilinį kandį gatvinį. jeigu į kelnes nepridės. tai tokia ir nauda. sportui ruošia sportininkus sportinės sistemos, visi kiti, kurie nenori sporto, turi, va, pasirinkimą- tas pasts JKD. Nematau tame nieko blogo, jei žmogelius išmoko rankytes kojytes mėtyt gražiai+dar pop herojus toks ryškus suteikia motyvacijos. neskubėčiau taip jau suniekint. geras užsiėmimas jaunimui. Svarbu, kad treneriai nebūtų niekšai ir nekurtų iliuzijų apie nenugalimumą ir nesužeidžiamumą :liar:
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #171 įjungtas: 2012 Sau 12, 12:42:29 pm »
Arimanai, matai mes ne amerikėj gyvenam, ten JKD daug yra, Guru Inosanto dar gyvas ir t.t. pas mus LT JKD nėra išvystytas taip kaip kitos kovinio sporto šakos, ir renkasi JKD anot daugelio dažniausiai "menininkai" visokie. :angel: Nu ką padarysi, yra kaip yra. :angel:
ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #172 įjungtas: 2012 Sau 12, 13:59:36 pm »
Arimanai, matai mes ne amerikėj gyvenam, ten JKD daug yra, Guru Inosanto dar gyvas ir t.t. pas mus LT JKD nėra išvystytas taip kaip kitos kovinio sporto šakos, ir renkasi JKD anot daugelio dažniausiai "menininkai" visokie. :angel: Nu ką padarysi, yra kaip yra. :angel:
Na ir pas mus šiaip nesusipratimų nemažai. Netik pas mus, visur šiaip.na įsivaizduok, atvaro Lietuvon koks kinietis, kurį diedukas ušu mokė. jis ten savarankiškai kažką bando, paskui draugus pradeda mokint, paskui įkuria kokį klubelį ir ten visi tokie ,,menininkai" sau daro, kas jiem patinka ir malonu. Nekuria sau iliuzijų, tiesiog mėgaujasi. tada atvaro Saxum ir surengia ten skerdynes, a la realios kovos, sulaužo visiem kaulus ir palieka griuvėsius :kikena: anei anie kalti buvo dėl kažko, anei į tuos sportininkus pretendavo. Būkime tolerantiški( tik ne tolerastiški)
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #173 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:17:39 pm »
Manau, kad niekas niekur nelys, jei tu per daug ir nerėksi visam pasauliui, kad tavo dieduko ušu yra visa nugalintis stilius. Tai va, bet jei atsiranda plakatai apie kvietimą mokinti savigynos, tai ir atsiranda tada Saxumas (ar Dziudoka, ar Sakalas)... Juk ant Taičistų niekas nevaro, nes anys tik mankštinasi (nors yra berods ir kovinė mankšta). Bet kai turi tokį užnugarį kaip Badiukas, gali ir aukščiau galvą laikyt...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #174 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:48:18 pm »
Manau, kad niekas niekur nelys, jei tu per daug ir nerėksi visam pasauliui, kad tavo dieduko ušu yra visa nugalintis stilius. Tai va, bet jei atsiranda plakatai apie kvietimą mokinti savigynos, tai ir atsiranda tada Saxumas (ar Dziudoka, ar Sakalas)... Juk ant Taičistų niekas nevaro, nes anys tik mankštinasi (nors yra berods ir kovinė mankšta). Bet kai turi tokį užnugarį kaip Badiukas, gali ir aukščiau galvą laikyt...
Visiškai sutinku, reik kuklumo ir atviro mąstymo. Nėr ko rėkt apie super-duper geriausius žudymo būdus( čia yra vienas toks pas mus Lietuvoj).
kas dėl savigynos, tai atskirčiau nuo sporto šitą reikalą. Kiek pačiam teko susidurt, tai labai skiriasi tiek veiksmai, tiek jų motyvacija ringe, gatvėj, ar pvz sulaikymo situacijoj. Štai ateina petriukas pasimokyt savigynos, tai jo irgi skiriasi motyvacija ir t.t. Jis skirsis nuo joniuko, kuris, pvz., užsiiminėja profesionaliai MT.
Carlos Castaneda

« Atsakyti #174 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:48:18 pm »

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #175 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:57:18 pm »

Ežiuk jei galima aš atsakysiu, mūsų Lietuvos rinka yra apgailėtinai maža. Rutrackeryje buvau radęs Rusijoje jau daug metų vykstančių čempionatų DVD, kuriuose kovoja visi su visais, ir Ushu'istai, ir Taekwondistai, Karatistai. Kiekvienas savo stilių naudoja. Rusijoje tokie čempionatai vyksta, ar pas mus bus kas nors panašaus.... vargiai :nezino:

Beja skirk kovinį TaiChi nuo sveikatingumo Taichi, beja kaip gimnastika sveikatingumo prasme yra daug naudingesnė ilgalaikėje gyvenimo perspektyvoje lyginant su kontaktiniais stiliais, kur traška braška meniskai, sąnariai ir kaukolės "dėžutė", dauguma šių dalykų gali turėti rimtų pasekmių ateityje. Ir jokie medaliai pakabinti ant sienos su senais tapetais ar nikeliuotos plastmasinės taurės nekompensuos pastovių nugaros, sąnarių, galvos skausmų. Kalbu apie ilgalaikę perspektyvą, nes 50metų sulaukus su tuo pačiu kūnu irgi reikės gyventi. Ir nereikia kaip pavyzdį statyti senosios kartos 70mečių, jie dalyvavo natūralioje atrankoje be jokių skiepų, vakcinų, valgė visiškai kitokį maistą ir pan.  :chmm:  Dėl to jie tokie stiprūs ir yra, lyginant su jaunesnėmis kartomis.

Ežiui kai žiūriu sakalas yra kaip ikona kažkokia, jam dabar spėju netoli 30m., palaukim kokius 6-7 metus žiūrėsim, senos sportinės traumos jos klastingos, ir neaišku kada ir kokiom formom gali pasireikšti. :chmm:

Taigi, gal nevarykim ant minkštų stilių, gamtoje įvairovės reikia. :angel:

Dabar galit mane menininku išvaditni, nesupyksiu. :angel:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #176 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:25:11 pm »
nieko blogo tuo menininku būt. aš tai stengiuosi suderint buvimą menininku su sportine ir kovine kryptim. Stengiuos visapusiškas būt. Būtent dėl ateities. Aišku, dėl to nukenčia mano sportinis sparingas. jeigu skirčiau visą laiką sportiniam sparingui, varžyboms ir t.t., tai rezultatas toje srityje būtų aukštas, mokiniai eitų kapotis į MMA ir viskas būtų labai gražu, tik kad mokyčiau tuomet ne NN, o MMA. O man ir savigynos reik, ir plastikos, ir kūno valdymo,ir akrobatikos, ir sveikiatingumo biškį. Paikim boxininką, kuris pastaruosius 3 metus užsiiminėjo grynai boxu ir mane, tai aišku, kad jis mane sukals pagal boxo taisykles. paimkim MMAšniką profesionalų-aišku, kad aš gausiu nuo jo ringe, net nesiruošiu dėl to ginčytis. Man ištvermės elementariausios jau neužtektų. savu laiku atsidaužyta, dar 30 nėr, o jau rudenį ir žiemą visi varžtai, antkauliai ir t.t. duoda apie save žinot. Kam man profesionalus sportas? štai tokie ir panašūs žmonės randa tarpinį variantą- kontaktas, sparingai, sveikatingumas, bendravimas, galū gale. Viskas viename. Tuomet nukenčia kažkuri viena sritis, bet tai privalai rinktis-ar labai gerai įvaldysi kažkurią vieną sritį, ar pakenčiamai visas.
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #177 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:39:20 pm »
Ežiui kai žiūriu sakalas yra kaip ikona kažkokia, jam dabar spėju netoli 30m., palaukim kokius 6-7 metus žiūrėsim, senos sportinės traumos jos klastingos, ir neaišku kada ir kokiom formom gali pasireikšti. :chmm:

Tai kad Sakalas, Dziudoka, Saxum ir dar karts nuo karto Smauglys pasisiūlo mirtinų technikų bandymuose savo kailiu. O kadangi jį geriau žinau nei kitus, todėl ir dažniau linksniuoju. Bet ir čia reikia būt atsargiam, kad neprisišnekėt, nes su juo ne tik pakalbėt susitinku  :bijo: ...

O dėl menininkų, ir aš toks esu. Tik tiek, kad bazę šiek tiek pavėluotai statau, nes turint bazę atsiranda kitoks požiūris į meną, matai kitomis akimis.

o dėl Taiči, Badiukas jį apsirinko, nes kaip sakė, tuštuma dūšioje pradėjo rastis...

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #178 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:55:12 pm »
nu tai žmogus natūraliai harmonijos nori, teisingai tas Badiukas daro. Vat grįžtant prie JKD, tai teoriškai šita sistema gali būt tokiu tarpiniu variantu, nereikalaujančiu iš žmogaus labai daug rizikos, sveikatos ir fanatizmo, bet ir nežadančiu kažkokių mistinių super kovinių aukštumų.
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #179 įjungtas: 2012 Sau 12, 17:13:15 pm »
savu laiku atsidaužyta, dar 30 nėr, o jau rudenį ir žiemą visi varžtai, antkauliai ir t.t. duoda apie save žinot. Kam man profesionalus sportas? štai tokie ir panašūs žmonės randa tarpinį variantą- kontaktas, sparingai, sveikatingumas, bendravimas, galų gale.

Va tos dvi eilutės man patinka  :handshake:

« Atsakyti #179 įjungtas: 2012 Sau 12, 17:13:15 pm »