AutoriusTema: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.  (Skaityti 56232 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Wind

• Svečias
Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.
« įjungtas: 2004 Grd 18, 00:35:26 am »
Siulau padiskutuoti apie Briuso Li asmenybe, bei jo sukurto kovos meno Jeet Kune Do ipatumus.

Manau kad Jeet Kune Do principai bei idejos tikrai vertos demesio. Mano nuomone JDK lanksti idealogija yra arciau tobulybes (nera nieko tobulo)nei kitu kovos menu idejos kurios sudaro tam tikrus apribojimus bei kanonus ir tradicijas.
JKD tai yra "stylius be styliaus" "kelias be kelio" vienintelis jo apribojimas - jokiu apribojimu, kaip ir parasyta atn JKD symbolio:

tikslesnis vertimas:
"using no way as way, having no limitation as limitation"

Pagal JKD kiekvienas pats pasirenka savo kelia, JKD idejos tik padeda eiti tuo keliu. "JKD tik irankis, kuris pades jums rasti kelia ir eiti juo, bet visu zmoniu keliai skirtingi, JKD nevercia eiti visiem vienu keliu, kiekvienas turi savo kelia" sake Briusas.

Kas liecia kovine technika JKD irgi skyriasi nuo kitu kovos menu pasirinkimo laisve bei realio poziuriu i kova.

laukiu jusu nuomoniu , bei faktu apie Bruce Lee ir JKD. gal kas gali papildyti arba ka nors paneigti ir t.t. butu idomu paskaityti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #1 įjungtas: 2004 Grd 19, 11:16:59 am »
Po vakarykščio mūsų darbovietės Kalėdinio baliaus sunku apie ką nors diskutuoti, nebent apie patį balių :D (nepavydžiu, jei kas apie 18-19 val. taksi bandėte išsikviesti, beveik visi važiavo viena kryptimi... :D). Tad pasamprotavimus paliksiu kitai dienai, tik pasakysiu, jog tikrai džiugu matyti temą apie Bruce Lee. Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę. Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

Wind

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2004 Grd 19, 21:46:13 pm »
Citata
Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę.

panasiai buvo ir man ...
kol nieko apie ji nezinojau jis man buvo aktorius ir tiek ... kol neperskaiciau keleta knygu ir nepasinarsiau internete.

Citata
Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

butent kovos menu genijus. Per savo trumpa gyvenimas jis daug ko pasieke, ir daug ka paliko savo pasiekiejams bei, as manau kad net, visai zmonyjai.

P.S. teko kazkur matyri skelbima, kur buvo kvieciami zmomes treniruotis JKD, ir truputi buvo "aprasytas" JKD stylius. Buvo rasoma kad jis yra sukurtas is Wingtsung, o toliau buvo rasoma jau apie pati WingTsung styliu. (matyt del informacijos apie JKD tu treneriu neturejimo)
Nepaisant to kad JKD baze (kurios lyg ir nera) yra FMA o ne WingTsung, susidaro ispudis, kad tie "treneriai" isvis nieko nezino apie JDK, ir pasidare labai idomu ko gi jie mokina tuos vargsus apgautuosius kurie ateis i ju treniruotes.

P.P.S. kazkur Jeruzaleje ant stulpo pamaciau dar viena skelbima, kuriame buvo kvieciami zmones treniruotis "Bruso Lee Kung-fu" .... be komentaru.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2004 Grd 20, 15:00:41 pm »
daznai tenka girdeti kad zmones klaidingai sakydami kad JKD buvo sukurtas Wingtsun pagrindu, klaidina save ir kitus.
Nors is dalies jie yra teisus.

Pirmasis (ir vienintelis) Briuso Lee mokytojas buvo Ip Man`as (wingtsun patriarchas). Atvaziaves i JAV Briusas Lee, sukurure kovos meno pagrindus, kuris siek tiek veliau bus pavadintas Lee Fung Gang Fu (arba Lee jun fang kung-fu) kuris buvo siek tiek pakeistas Wingtsung su agliskojio bokso, dziu-dziucu, bei kai kuriais kinu kovos styliu technikomis. Po Briuso mirties Dan Inosanto pavadino si styliu Lee Jun Fan kick-boxing.

o kas liecia JDK tai tai labai lankstus stylius (stylius be styliaus) ir jame yra daug visokiu techniku is ivairiu kovos menu, seip wingtsun JDK yra, bet tikrai ne taip jau ir daug kad sudarytu pagrinda.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 22, 19:20:19 pm »
Tiems kurie domisi Bruce Lee gyvenimu, filosofija bei JKD patarciau paskaityti knyga
The Warrior Within (by John Little)
Parduotuvese maciau tiktai rusu kalba (Brius Li - Put vojina)
Knygoje daugiausia aprasoma Briuso Li fulosofija, jo poziuris i budizma ir dzen`a bei pati gyvenima ir kovos menus. Aprasoma JDK filosofija bei koncepcijios. Sioje idomiausioje mano nuomone knygoje apie Bruce Lee, nerasite jokiu kovos menu techniku, ji skirta tik "dvasiai".
Kas liecia Bruso Li kovos technika bei treniruociu pratimus ir aprasymus tai parduotuvese galima rasti keletas knygu (irgi rusu kalba) apie tai.
Deje niekur nerandu knygos "Tao of Jeet Kune Do"   tikrai turetu buti idomi.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 22, 19:20:19 pm »

Wind

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2004 Grd 25, 17:06:01 pm »
idomus straipsnis apie Briusa Li bej jo treniruotes.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

nevykelis

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2004 Grd 25, 19:00:04 pm »
Ka man teko isgirsti apie Jeet-Ku-Do wingtsun seminare.Maday Norbert(6 meistro lygis wingtsun organizacijoje) pasakojo, kad atvykes i Amerika bruce lee nenorejo mokinti tikro wingtsun, nes tai turejo buti kovos menas tik kinieciams, todel jis padare ivairiu stiliu misini ir pradejo jo mokyti.

Didelio ispudzio nepadare, vis tik komercine organizacija, tai reikia irodyti kad butent wingtsun yra geriausias, o ne joks Jeet-Kun-Do.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #7 įjungtas: 2004 Grd 25, 22:15:20 pm »
Citata
Ka man teko isgirsti apie Jeet-Ku-Do wingtsun seminare.Maday Norbert(6 meistro lygis wingtsun organizacijoje) pasakojo, kad atvykes i Amerika bruce lee nenorejo mokinti tikro wingtsun, nes tai turejo buti kovos menas tik kinieciams, todel jis padare ivairiu stiliu misini ir pradejo jo mokyti.

teisingai pasake  :-D tikrai nenorejo nieko mokyti Wingtsung:

Wingtsung`e gana yra nemazai trukumu, todel Briusas nutare sukurti kovos mena WingTsung pagrindu, bet su ivairiu styliu technikom, ranku technika buvo is angliskojo bokso, metimai is Ju-jutsu, auksti koju smugiai is vidiniu kungfu styliu. Ir tai buvo pavadinta Lee jun fang kung-fu, arba Lee Fung Gang Fu. Si styliu Briusas sukure kai baiges universiteto pirmaji kursa, atidare savo kovos menu kluba.
Veliau jis susidomejo FMA ir po keleriu metu FMA pagrindu buvo sukurtas Jeet Kune Do, apie kuri jau rasiau.

Citata

Didelio ispudzio nepadare, vis tik komercine organizacija, tai reikia irodyti kad butent wingtsun yra geriausias, o ne joks Jeet-Kun-Do.

Butent ... Reklama, komercija.
Labai keista ir kartais labai juokinga stebeti, kai tradiciniu kovos menu mokyklu/federaciju atstovai atkakliai varo viens ant kito. Teigdami kad butent ju stylius yra pats geriausias, pats efektingiausias, pats graziausias ( :-] ) ir t.t.
Mano nuomone kiekvienas zmogus, kuris nusprende eiti per gyvenima kovos menu keliu, turi daug ko isbandyti ir rinkti tas dalelytes is kuriu susidaro jo paties stylius! Visi zmones skirtingi, ir kas pvz buvo gerai Ojamai netiktu Ip Manui, budent todel jie kaip ir kiti patriarchai (kaip ir Briusas Lee) ir kure styliu pagal save. Aisku as neskatinu kurti visiems savo savo styliu, o sakau kad reikia buti universaliasniems ir prisitaikyti prie aplinkybiu bei savo paties fiziniu ipatumu, paimti is skirtingu styliu tas technikas kurios labiausiai tinka jums. Butent tai man ir patinka Jeet Kune Do, JKD koncepcija nieko ikyriai nekisa savo adeptams i galvas, bet apie tai jau rasiau. Aisku savo kelio suvokimas ir savo styliaus sudarimas uztruks gana ilgai. Sitam reikalui gali prireikti ir viso gyvenimo. Bet situo atveju jus eisit savo keliu ir tas kelias keisis tikrai ne karta. Klaidu bus tikrai nemazai, bet ju suvokimas pades jums prideti dar daugiau tu dalelyciu prie savo patirties ir zengti dar keleta zingsiu savo nesibaigianciu keliu, eiti kuriuo jums pades kovos menu treneriai -techniskai, o vidini, dvasini kelia jus turesyt atrasti kiekvenas pats sau.

P.S. po keliu bokalu raudonojio vyno uzplauke filosofiskos mintys  (per stipriai nemuskite jeigu ka) :D
Linskmu Kaledu!

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #8 įjungtas: 2004 Grd 26, 14:06:01 pm »
:alus:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:43:07 am »
Citata
Siulau padiskutuoti apie Briuso Li asmenybe, bei jo sukurto kovos meno Jeet Kune Do ipatumus.

Na, kad jau taip nori...  :rolleyes:

O kas, jei B.Lee tebuvo “vėliava“, o ne JKD kūrėjas, kaip dažnai su tais kovos menais ir būna?... ;)

Citata

Manau kad Jeet Kune Do principai bei idejos tikrai vertos demesio.

Vertos. Ir dėmesio...  :D

Citata

Mano nuomone JDK lanksti idealogija yra arciau tobulybes (nera nieko tobulo)nei kitu kovos menu idejos kurios sudaro tam tikrus apribojimus bei kanonus ir tradicijas.

Nemanau. Tiesiog priklauso nuo požiūrio taško.  :rolleyes:  Nėra blogų kovos menų, kaip nėra ir kažkuo blogesnių už kitus... Yra tik netikę mokytojai ir jų nekūrybingi mokiniai!...  :D

Citata

JKD tai yra "stylius be styliaus" "kelias be kelio" vienintelis jo apribojimas - jokiu apribojimu, kaip ir parasyta atn JKD symbolio:

tikslesnis vertimas:
"using no way as way, having no limitation as limitation"

Dan Inosanto dar tiksliau pasakė, o jis žino, ką kalba (nes pats nagus prikišęs prie paties JKD atsiradimo): JKD - tai ne stilius, o procesas. Nuolatinis mąstymo procesas... ;)

Citata

Pagal JKD kiekvienas pats pasirenka savo kelia, JKD idejos tik padeda eiti tuo keliu. "JKD tik irankis, kuris pades jums rasti kelia ir eiti juo, bet visu zmoniu keliai skirtingi, JKD nevercia eiti visiem vienu keliu, kiekvienas turi savo kelia" sake Briusas.

Tipo, “aš nieko nesukūriau - ir eikite jūs visi nuo mano galvos pagal JKD metodus“...  :-]

Citata

Kas liecia kovine technika JKD irgi skyriasi nuo kitu kovos menu pasirinkimo laisve bei realio poziuriu i kova.

Nelabai, kaip kovos menas, jis ir skiriasi nuo kitų kovos menų. Tiesiog JKD - nuolatinėje kitimo būsenoje. Toks “nesusitupėjęs“ kovos menas... ;)

Citata

laukiu jusu nuomoniu , bei faktu apie Bruce Lee ir JKD. gal kas gali papildyti arba ka nors paneigti ir t.t. butu idomu paskaityti.

Tai einu toliau pakomentuosiu kitas žinutes...  :D

« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:43:07 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #10 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:44:33 am »
Citata
Po vakarykščio mūsų darbovietės Kalėdinio baliaus sunku apie ką nors diskutuoti, nebent apie patį balių :D (nepavydžiu, jei kas apie 18-19 val. taksi bandėte išsikviesti, beveik visi važiavo viena kryptimi... :D). Tad pasamprotavimus paliksiu kitai dienai, tik pasakysiu, jog tikrai džiugu matyti temą apie Bruce Lee. Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę. Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

Tikiuosi ir aš bent po mirties kažko panašaus iš tavęs sulaukti...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #11 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:49:08 am »
Citata

panasiai buvo ir man ...
kol nieko apie ji nezinojau jis man buvo aktorius ir tiek ... kol neperskaiciau keleta knygu ir nepasinarsiau internete.

O jei liaupses atmetus ir pažvelgus į jį tiesiog kaip į žmogų?... ;)

Citata

butent kovos menu genijus. Per savo trumpa gyvenimas jis daug ko pasieke, ir daug ka paliko savo pasiekiejams bei, as manau kad net, visai zmonyjai.

Gera turėti korifėjus...  :D

Citata

P.S. teko kazkur matyri skelbima, kur buvo kvieciami zmomes treniruotis JKD, ir truputi buvo "aprasytas" JKD stylius. Buvo rasoma kad jis yra sukurtas is Wingtsung, o toliau buvo rasoma jau apie pati WingTsung styliu. (matyt del informacijos apie JKD tu treneriu neturejimo)
Nepaisant to kad JKD baze (kurios lyg ir nera) yra FMA o ne WingTsung, susidaro ispudis, kad tie "treneriai" isvis nieko nezino apie JDK, ir pasidare labai idomu ko gi jie mokina tuos vargsus apgautuosius kurie ateis i ju treniruotes.

Taip todėl, kad B. Lee dėka pats vinčunis išpopuliarėjo pasaulyje! Jam ir turėtų būti dėkingi vinčunistai - už tai, kad pabuvo lokomotyvu... :D

Citata

P.P.S. kazkur Jeruzaleje ant stulpo pamaciau dar viena skelbima, kuriame buvo kvieciami zmones treniruotis "Bruso Lee Kung-fu" .... be komentaru.

Na, o kas kirs vieną kartą per nagus tokiems plagiatoriams ir vagims, naudojantiems neteisėtai svetimą intelektualią nuosavybę ir “brand name“??...  :A

Niekas, deja.  :?

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:51:21 am »
Citata
daznai tenka girdeti kad zmones klaidingai sakydami kad JKD buvo sukurtas Wingtsun pagrindu, klaidina save ir kitus.

Tiksliau, pačiam Briusui nuo vinčunio prasidėjo. O toliau - tik spekuliatyvios interpretacijos... ;)

Citata

Pirmasis (ir vienintelis) Briuso Lee mokytojas buvo Ip Man`as (wingtsun patriarchas). Atvaziaves i JAV Briusas Lee, sukurure kovos meno pagrindus, kuris siek tiek veliau bus pavadintas Lee Fung Gang Fu (arba Lee jun fang kung-fu) kuris buvo siek tiek pakeistas Wingtsung su agliskojio bokso, dziu-dziucu, bei kai kuriais kinu kovos styliu technikomis. Po Briuso mirties Dan Inosanto pavadino si styliu Lee Jun Fan kick-boxing.

Na, iš esmės gal ir taip...  :-)

Citata

o kas liecia JDK tai tai labai lankstus stylius (stylius be styliaus) ir jame yra daug visokiu techniku is ivairiu kovos menu, seip wingtsun JDK yra, bet tikrai ne taip jau ir daug kad sudarytu pagrinda.

JKD yra tai, kas tuomet madinga...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #13 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:53:52 am »
Citata
Tiems kurie domisi Bruce Lee gyvenimu, filosofija bei JKD patarciau paskaityti knyga
The Warrior Within (by John Little)
Parduotuvese maciau tiktai rusu kalba (Brius Li - Put vojina)
Knygoje daugiausia aprasoma Briuso Li fulosofija, jo poziuris i budizma ir dzen`a bei pati gyvenima ir kovos menus. Aprasoma JDK filosofija bei koncepcijios. Sioje idomiausioje mano nuomone knygoje apie Bruce Lee, nerasite jokiu kovos menu techniku, ji skirta tik "dvasiai".

Nebloga knyga gerbėjams.  :-D

Citata

Kas liecia Bruso Li kovos technika bei treniruociu pratimus ir aprasymus tai parduotuvese galima rasti keletas knygu (irgi rusu kalba) apie tai.
Deje niekur nerandu knygos "Tao of Jeet Kune Do"   tikrai turetu buti idomi.

“Tao JKD“ yra labai nuvalkiota knyga su begalia leidimų - tik atidžiau pasidairyk...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:59:16 am »
Citata
idomus straipsnis apie Briusa Li bej jo treniruotes.

O man pasirodė blankus, labai sensacingai išpūstas (epitetus pažiūrėkit ir hiperbolizavimus), pilnas netikslumų (karate, 1974 ir pan.) ir spekuliacijų, bei skirtas tik vienai minčiai pateikti - kad Bruce Lee buvo “kačiokas“...  :?

Ir iš to dar pasidariau keletą išvadų: “kačiokas“ su fanatišku užsispyrimu, kuris iš bodybuildingo siekė pasiimti tik raumenų savybes, o ne jų išvaizdą, kaip kultūrizme daroma (dirbo jėgos ištvermei). Galop viskas privedė jį prie visiško organizmo nualinimo ir išsekimo, pasibaigusio tragiškai.

“Persikočiojo“ kaip dabar sakoma.

Kam “parintis“? Geriau gyventi be streso ir įtampos ir ilgai.  :D

Bet kad tuo metu vyravo visa rokerinė filosofija: live fast, die young...  :-(

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Grd 28, 12:10:07 pm »
Citata

Vargšai tie vinčunistai - ligi šiol visą savo reklamą stato ant mirusios kino žvaigždės, kuri to vinčunio nei įsisavino, nei ekrane demonstravo...  :D

Antra, tai nereikia tų legendų, kaip ten “kinų kovos menas - tik kiniečiams“, ir kaip ten už šio “tabu“ pažeidimą jį visokie kung-fu diedukai ir žaliūkai medžiojo ir nužudyti bandė...

Legendos tai viskas. Pasakaitės!...  :D

Baltieji nėjo į kung-fu ne todėl, kad jų nemokė, o todėl, kad į kinus tuo metu buvo perdėm rasistinis požiūris - jų už rimtus kovotojus niekas nelaikė! Čiūrkos - ir tiek. Pats Bruce Lee tą prisimena, kaip net filmuose visi kinai - tik pastumdėliai idiotai, kuriems subines visi spardo, kas netingi.

Tai ČIA kažkokie kovos meistrai?... :-]  Ilgą laiką, kaip ir aukščiau minėtame straipsnyje, net tas visas kung-fu buvo vadinamas dar viena karate, kurią bent jau žinojo... Net pirmas B. Lee vaidmuo platesniame ekrane buvo... japonas KATO, mokantis karate, o ne kinas!!!  :D

Paskui tepė slides į Honkongą, nes net pagal jo idėją filme “Kung-fu“ vaidmuo atiteko Deividui Karadinui (pravarde “Slow Mo“), o ne jam - nors ir ne grynam kinui, bet vis tik 100% pagrindinio herojo profiliui...  :-P

Ir visą likusį gyvenimą visiems kalė, taisydamas paties ir palaikytą pradžioje “Žaliajame Gylyje“ stereotipą: kung-fu, kinas - ne karate, ne japonas...

Tas “nuskriausto kino“ psichologinis kompleksas net iki Jet Li perėjo, kuris tais pačiais B. Lee batais bandė iškopti į populiarumą (filmas “Legends of Fist“).

O Džekis Čanas, kai suprato, tai iškart nustojo spardytis, priėmęs poziciją “nevykėlis kinas, bet man tiesiog sekasi“...  :D  Aišku, Bruce Lee įdirbis irgi prie sėkmės prisidėjo - už tai jam ir pagarba.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Grd 28, 12:23:52 pm »
Citata

teisingai pasake  :-D tikrai nenorejo nieko mokyti Wingtsung:

Mokinti ir norėjo, ir bandė. Tiesiog nesėkmingai. Dėl aukščiau minėtų priežasčių. To vinčunio tada nelabai kas težinojo...  :D

O ir kaip gali mokinti, kai esi išmokęs tik 2 taolu iš 3, ir šios tik matęs veiksmus - ne daugiau?... ;) Tarkime, kad B. Lee buvo garbingas žmogus, ir todėl nusprendė nereklamuoti “brendą“, kuriam neturi jokių (P) teisių... ;)

Citata

Wingtsung`e gana yra nemazai trukumu, todel Briusas nutare sukurti kovos mena WingTsung pagrindu, bet su ivairiu styliu technikom, ranku technika buvo is angliskojo bokso, metimai is Ju-jutsu, auksti koju smugiai is vidiniu kungfu styliu. Ir tai buvo pavadinta Lee jun fang kung-fu, arba Lee Fung Gang Fu.

Vinčunyje nėra trūkumų daugiau, nei bet kuriame kitame kovos mene!

Man tai - iš viso viena iš geriausiai sudėliotų sistemų.

O veiksmų jis pridėjo, nes smalsus jo protas to prašyte prašė. Ir vietoj to, kad ieškojęs kokios nors taktinės problemos sprendimo vinčunio pagalba, jis tiesiog nesidrovėdamas rovė strategijas ir taktinius sprendimus iš kitų kovos menų, kuriuose jie buvo vyraujantys.

Kitaip sakant, ne kovos mene gilinosi, kaip jį padaryti universalų, o darė jį universaliu, papildydamas kitais!

JKD iš esmės - vienas žinomiausių MMA analogų!... ;)

Citata

Si styliu Briusas sukure kai baiges universiteto pirmaji kursa, atidare savo kovos menu kluba.
Veliau jis susidomejo FMA ir po keleriu metu FMA pagrindu buvo sukurtas Jeet Kune Do, apie kuri jau rasiau.

Vėliau pas jį atėjo Dan Inosanto, ir abu priėjo išvados, kad B. Lee užsukta mašina jau veikia ir duoda rezultatus, o apie FMA tada niekas nieko nežinojo. Ir taip mokinys tapo mokytoju, o vėliau JKD bendraautoriumi.

Svarbu, abiems taikyti tą patį mokslinį ir pragmatišką požiūrį į savo veiklą.

Danas tiesiog yra kuklus žmogus... ;) Be to, jis pripažįsta, kad jam trūko tų charizmatinių ir lyderio savybių, kurias turėjo B. Lee, tapęs organizacijos vėliava. Kaip ir įgimtų fizinių savybių - Inosanto yra labai vidutiniškas pagal genetiką (gabumus ir savybes, jei norite), tačiau kasdieniu juodu darbu pasiekė tai, ką pasiekė.

Citata

Butent ... Reklama, komercija.
Labai keista ir kartais labai juokinga stebeti, kai tradiciniu kovos menu mokyklu/federaciju atstovai atkakliai varo viens ant kito. Teigdami kad butent ju stylius yra pats geriausias, pats efektingiausias, pats graziausias ( :-] ) ir t.t.

Todėl, kad rinka dar nepersotinta ir nelegitimuota, kaip turėtų būti... ;)

Citata

Mano nuomone kiekvienas zmogus, kuris nusprende eiti per gyvenima kovos menu keliu, turi daug ko isbandyti ir rinkti tas dalelytes is kuriu susidaro jo paties stylius! Visi zmones skirtingi, ir kas pvz buvo gerai Ojamai netiktu Ip Manui, budent todel jie kaip ir kiti patriarchai (kaip ir Briusas Lee) ir kure styliu pagal save.

Kitaip tariant - tu už kūrybišką požiūrį į šią veiklą!...  :-D

Citata

Aisku as neskatinu kurti visiems savo savo styliu, o sakau kad reikia buti universaliasniems ir prisitaikyti prie aplinkybiu bei savo paties fiziniu ipatumu, paimti is skirtingu styliu tas technikas kurios labiausiai tinka jums.

Anksčiau vis tik mokinius prie stiliaus priderindavo... ;)

Sugadino Amerika Lee, oi, sugadino...  :D

Citata

Butent tai man ir patinka Jeet Kune Do, JKD koncepcija nieko ikyriai nekisa savo adeptams i galvas, bet apie tai jau rasiau. Aisku savo kelio suvokimas ir savo styliaus sudarimas uztruks gana ilgai. Sitam reikalui gali prireikti ir viso gyvenimo. Bet situo atveju jus eisit savo keliu ir tas kelias keisis tikrai ne karta. Klaidu bus tikrai nemazai, bet ju suvokimas pades jums prideti dar daugiau tu dalelyciu prie savo patirties ir zengti dar keleta zingsiu savo nesibaigianciu keliu, eiti kuriuo jums pades kovos menu treneriai -techniskai, o vidini, dvasini kelia jus turesyt atrasti kiekvenas pats sau.
P.S. po keliu bokalu raudonojio vyno uzplauke filosofiskos mintys  (per stipriai nemuskite jeigu ka) :D
Linskmu Kaledu!

Jei ne tas P.S...  :-)

Wind

• Svečias
« Atsakyti #17 įjungtas: 2004 Grd 29, 12:57:12 pm »
Citata

Vinčunyje nėra trūkumų daugiau, nei bet kuriame kitame kovos mene!

pritariu, nera nieko tobulo.
Citata

O veiksmų jis pridėjo, nes smalsus jo protas to prašyte prašė. Ir vietoj to, kad ieškojęs kokios nors taktinės problemos sprendimo vinčunio pagalba, jis tiesiog nesidrovėdamas rovė strategijas ir taktinius sprendimus iš kitų kovos menų, kuriuose jie buvo vyraujantys.

Citata

Kitaip sakant, ne kovos mene gilinosi, kaip jį padaryti universalų, o darė jį universaliu, papildydamas kitais!

turbut nusprende neisradineti dviracio is naujo :D ir gerai padare.
Citata

Kitaip tariant - tu už kūrybišką požiūrį į šią veiklą!...  :-D

butent  :-)
Citata

Jei ne tas P.S...  :-)

na seip vynas padejo suformuluoti o tai ka prasiau yra mano poziurys i kovos menu kelia.  :pc:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #18 įjungtas: 2004 Grd 29, 15:12:24 pm »
Citata

turbut nusprende neisradineti dviracio is naujo :D ir gerai padare.

Tai kad greičiau jis ne tiek tą dviratį išradinėjo (šiais laikais jau visi dviračius matę, tai nebeišradinėja, o tik “perdarinėja“), kiek konstravo savaip be brėžinių ir iš kitų dviračių detalių!...  :D

Deja, nebaigė. Nes kiek tų detalių beprisirinksi svetimame metalo lauže - be brėžinių ne ką tesukursi...  :rolleyes:

Taip ir liko, anot Inosanto - amžinas kūrybinis procesas. Vis kažkokią detalę iš kažkur gautą priderina, pasinaudoja, po to išmeta ir ieško naujos. Ir taip toks konstrukcinis tiuningas be galo...

O VAŽINĖTIS kada?... ;)

Citata

na seip vynas padejo suformuluoti o tai ka prasiau yra mano poziurys i kovos menu kelia.  :pc:

Kas blaiviam galvoje - tas girtam ant liežuvio...  :D

Tik aš niekaip “neatsipagirioju“...  :-(

Wind

• Svečias
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 03, 17:41:47 pm »
Citata
Taip ir liko, anot Inosanto - amžinas kūrybinis procesas. Vis kažkokią detalę iš kažkur gautą priderina, pasinaudoja, po to išmeta ir ieško naujos. Ir taip toks konstrukcinis tiuningas be galo...

O VAŽINĖTIS kada?... ;)

amzinas kurybinis procesas "vazinejimui" netrukdo  :P
todel vazinekimes kol nepastebesime kad reikia naujos detales, kuria priderine vaziuokime toliau kol neprireiks dar kazko  :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #20 įjungtas: 2005 Sau 03, 17:45:21 pm »
Čia kaip drage, praleki 400 m ir varai į garažą ką nors patiuninti. Paskui vėl  į trasą pasitikrinti :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2005 Sau 04, 10:00:13 am »
Tai va, kad labai geras Saxum pastebėjimas: JKD tinka dragui, bet man dar ir po miestą kartais reikia pavažiuoti, o visuomeninis transportas ne visada parankus, kaip ir taksi (112) ne visada išsikviesi...  :-)

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #22 įjungtas: 2005 Bir 18, 13:02:13 pm »
o tai ne bet kurioja srityja tu lakstyk kiek nori tik pokst vidury kelio jau kliuvai o kada priziurai ratus ir tobulini jos ir smagiau ir geriau vaziujasi ir problem nebuna ir mergu prikerti o ne su lauzu vazineti

nevykelis

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2005 Bir 18, 19:58:23 pm »
Sende 20.50 per kazkuria Lietuviska (tv3 arba lnk) Tv rodo filma su Bruce Lee

Harm

• Svečias
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Lap 15, 19:42:20 pm »
sviki;) labai dziaugiuosi kad radau si foruma, tikrai matau, jog esate atsidave kovotojai ir pan, va. tai cia bus mano pirmasis post'as ;)
pasirinkau sia tema, ko gero todel, kad pats tik ka pradejau lankyti JKD.
mano tevas kazkada prie ezieruko buvo ir sutiko ta mokytoja. pastarasis kazkokius pratimus dare su mokiniais. tevas susidomejo, priejo, bla bla. tai va ir mane ikisho cia, siaip as tikrai esu susizavejes didziausiai, matydamas ka mokytojas sugeba, sunku net dabar tuo patiketi, kad apskritai tai imanoma (beje, trenerio vardas Vytas). na nezinau, palankysim kiek iseis, tikiuosi kad lankysiu ilgai ilgai:) nes siaip paprastai tai pradedu kazka ir uzmetu, arba tik uzsidegu susidomejimu ir iskart metu nepradejes. tai va, with the hope kad cia bus mano "way" :) gal kas kokiu patarimu is lankanciuju ar pan..?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #25 įjungtas: 2005 Lap 16, 08:45:14 am »
Čia Vilniuje lankai? Gal čia tas pats, kur mačiau skelbimų ant stulpų prikabinėta?

blogietis

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2005 Lap 16, 11:28:39 am »
Citata iš: Harm
sviki;) labai dziaugiuosi kad radau si foruma, tikrai matau, jog esate atsidave kovotojai ir pan, va. tai cia bus mano pirmasis post'as ;)
pasirinkau sia tema, ko gero todel, kad pats tik ka pradejau lankyti JKD.
mano tevas kazkada prie ezieruko buvo ir sutiko ta mokytoja. pastarasis kazkokius pratimus dare su mokiniais. tevas susidomejo, priejo, bla bla. tai va ir mane ikisho cia, siaip as tikrai esu susizavejes didziausiai, matydamas ka mokytojas sugeba, sunku net dabar tuo patiketi, kad apskritai tai imanoma (beje, trenerio vardas Vytas). na nezinau, palankysim kiek iseis, tikiuosi kad lankysiu ilgai ilgai:) nes siaip paprastai tai pradedu kazka ir uzmetu, arba tik uzsidegu susidomejimu ir iskart metu nepradejes. tai va, with the hope kad cia bus mano "way" :) gal kas kokiu patarimu is lankanciuju ar pan..?
Ir ką gi jis daro tokio neįtikėtino? Tiesiog šeip smalsu.. :)

sinoku

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2005 Lap 16, 16:35:59 pm »
sveiki,

jei jau uzsiminet apie kovos menus ekrane, tai gal verta
siek tiek padiskutuot apie kitas zvaigzdes, pvz. dzeta li arba
pseudo zvaigzdes karadaina ar koki van dama ir ju daroma neigiama /
teigiama itaka jaunimui ? :] aisku, jei tai dar neaptarta kazkur...

Harm

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2005 Lap 16, 17:31:02 pm »
nea tikrai ne ta kur "prikabineta" :DD bet jo, vilniuj. nezinau, negaleciau net apibudinti :D o yra gal dar lankanciu JKD?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #29 įjungtas: 2005 Lap 16, 20:23:59 pm »
nea tikrai ne ta kur "prikabineta" :DD bet jo, vilniuj. nezinau, negaleciau net apibudinti :D o yra gal dar lankanciu JKD?
Tai ką, čia tiek JKD'o priviso, kad ant kiekvieno kampo Vilniuje yra? :)

Harm

• Svečias
« Atsakyti #30 įjungtas: 2005 Lap 16, 22:28:29 pm »
nu gi minejo kazkas kad falsyva reklama pakabinta jeruzalej buvo. tai va. ar yra lankanciu?

Wind

• Svečias
« Atsakyti #31 įjungtas: 2005 Lap 16, 22:55:36 pm »
kur tavo treneris studijavo JKD? koki turi laipsni? kas buvo jo treneris?

Harm

• Svečias
« Atsakyti #32 įjungtas: 2005 Lap 17, 21:33:42 pm »
pala tai cia kas klausineja? =]]] ar yra lankanciu!? :D

Atsijungęs Powka

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lap 2005
  • Žinutės: 189
  • Amžius: 36
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Gym Instructor, Sports Nutritionist, Master PT

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #33 įjungtas: 2005 Lap 17, 22:09:15 pm »
Na tai Briusas pirmasis sukūres MMA taip manau. :) Aišku jeigu nežiūrėti rimtai į tai, kad gilioj senovėj Graikai pankrationą sukūrė - tas pats MMA.
Bėje, gaila, jog dar nebūvo BJJ tuomet. Manau jeigu Briusas būtų tada žinojęs apie Gracie Jiu-Jitsu (BJJ), būtinai "įdėtu" tai į savo stilių.
Ir aišku, mes visi žinome, ir kaip sakė Briuce Lee, jog treniruojantis vieną stilių - pilnaverčiu kovotoju netapsi (bent jau aš tikrai su tuo sutinku). :)

Wind

• Svečias
« Atsakyti #34 įjungtas: 2005 Lap 18, 00:26:36 am »
pala tai cia kas klausineja? =]]]
cia as klausineju :-) nes labai idomu butu suzinoti is kur tiek JKD treneriu Vilniuje staiga atsirado.
Citata
ar yra lankanciu!? :D
nesikartok :P

Harm

• Svečias
« Atsakyti #35 įjungtas: 2005 Lap 18, 14:34:52 pm »
zdz, nezinau. jo vardas vytas, pamokos vyksta zirmunuose kazkokioj mokykoj. ir dar pasikartosiu "ar yra lankanciu?!" nes nieks i tai neatsako.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #36 įjungtas: 2005 Lap 18, 14:59:14 pm »
jei neatsako reiskia kad ner :P
arba konspiruojasi

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #37 įjungtas: 2005 Lap 18, 20:57:23 pm »
Šiaip jei pasikartos klausimas, tipo "Ar yra lankančių?", teks imtis moderatoriaus darbo :director:

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #38 įjungtas: 2006 Geg 05, 02:30:50 am »
Citata
Nelabai, kaip kovos menas, jis ir skiriasi nuo kitų kovos menų. Tiesiog JKD - nuolatinėje kitimo būsenoje. Toks “nesusitupėjęs“ kovos menas... ;)

JKD nera kovos menas  ir skirtis jis nelabai kuo turi nes propoguodamas JDK tu  kovodamas viena akimirka gali buti boksioras kita jau karatiuga oo trecia koks dziudistas
mano manymu visa sistema paprasciausiai paaiskina dan inosanto, bruse lee teorijas ir panasiai ne kiekvienas supratu oo mano poziuriu tai JKD yra paprasciausia kovojimo laisve duodi taip kaip tau yra patogiausia tai kaip sako procesas visada vykstantis procesas as mokedamas bent 2 kovos menus kat ir 1 bet neidamas jog nesu JDK juos ar jy  taikydamas kovoja padares smugy  y pautus oo poto kad ir nemokedamas parmetu jy ant menciu  as busiu JKD nes taip yra oo pavadinimas ar visas tas kultas tik tam kad kaip sako parodyti  realizuoti save kas as toks

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #39 įjungtas: 2006 Geg 05, 10:46:49 am »
Pavadinimas skirtas tik pardavimui. Žinau bent pora žmonių, kurie visiškai neįvardija tai, ko moko, o moko įvairių technikų, kurias gali pritaikyti skirtingoms situacijoms. Yra kovos menas ir tiek :-)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #40 įjungtas: 2006 Geg 05, 14:47:20 pm »
Saxum, speju apie tuos pacius pora zmoniu mastau :) o tas kitimas ir mixas yra labai gerai, mokina kovoti ir tiek. o viska pats prisitaika prie saves kaip tau reikia ir koks tu esi.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #41 įjungtas: 2006 Geg 05, 22:23:11 pm »
Citata iš: Lonsas
Saxum, speju apie tuos pacius pora zmoniu mastau :) o tas kitimas ir mixas yra labai gerai, mokina kovoti ir tiek. o viska pats prisitaika prie saves kaip tau reikia ir koks tu esi.
Ne, vieno nesi matęs ;-)

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #42 įjungtas: 2006 Geg 06, 00:25:58 am »
Citata iš: Saxum
Pavadinimas skirtas tik pardavimui. Žinau bent pora žmonių, kurie visiškai neįvardija tai, ko moko, o moko įvairių technikų, kurias gali pritaikyti skirtingoms situacijoms. Yra kovos menas ir tiek :-)
is tikro tai taip ar pardavimui ar tiesiok va as JKD as ta puse prijauciu nes seip JKD yra kitu techniku taikmas pagal save ir bruse lee kazka pridejas nuo saves nes jam tai buvo geriausias budas kovoti oo nedgi manyciau kurie daro taip kaip jis save lauzo tai netgi manau priestarauja tai idejai kuria propoguoja
manau jog Bruse lee yra unikalus zmogus kaip Ensteinas fizikoja taip jis kovos menuose tikrai y visa vystymasi ydejas labai daug sukures apie save galima sakyti legendas pagarba jam

Moderatorius:Sliosas, jau buvo duota pastabu del skyrybos zenklu, prasytume naudoti tuos zenklus. taip palengvintum darba zmonem, bandantiem tave suprasti.

Atsijungęs dzitkun

• 9 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2005
  • Žinutės: 19
  • Amžius: 46
  • Vieta: plunge

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.
« Atsakyti #43 įjungtas: 2006 Bir 02, 10:52:06 am »
 :punch: :maisas: :banging: :-/
Visi keliai vienodi: jie veda į niekur. Tačiau kelias be širdies niekada nebus malonus. Kelias su širdim, priešingai, yra lengvas-kovotojui nereikia stengtis jį pamėgti; jis žada linksmą kelionę; jei tik seksi juo, su juo susiliesi. K.Kastaneda

kffaner

• Svečias
« Atsakyti #44 įjungtas: 2006 Bir 14, 14:45:22 pm »
Cia galima diskutuoti be galo sia tema todel pasakysiu tik pora dalyku. Jeet Kune Do kaip jau visi zinot buvo sukurtas Bruso Lee ir vienas is pirmuju tokiu kovos menu, dabar ju galima pamatyti daug( as mokinuosi Xiang Wu Men irgi surinkta geriaiusi judesiai is daug kovos menu o pagrindas yra wushu) bet Bruce Lee pirmas sugalvojo dar pries 30 metu!!!Jis nebuvo nei rasistas nei nativistas jis mokino visu spalvu ir rasiu mokinius kas tuo laiku buvo nepriimtina tik kinai galejo mokintis kinu kovos menu! Bruce Lee buvo genijus ir fanatikas del MA jis praleido didziaja savo gyvenimo daly vien tik mokintis MA. Jis vaidino filmuose man atrodo nuo 8 - 10 metu(turiu filma kai jam buvo 8 - 10 metu (baisi kokybe :DDD ko noret gi 1950 tada abuvo ar kaskas panasiai)). Jeet Kune Do yra jo kovos menas negalima sakyti kad sis kovos menas ziaiuriai geras ir originalus ir geriaiusias is visu ir t.t. negalima taip sakyti nes Bruce Lee sukure sy mena ir nespejo jo istobulinti, istaisyti klaidas ir t.t. bet as sakyciaiu kad jis padare puiku darba ir man asmeniskai JKD labai patinka.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #45 įjungtas: 2006 Bir 25, 16:13:28 pm »
Sveiki.Puiki tema,tad ir as nutariau nuomone pareiksti :book1:
Manau,kad Jeet Kune Do ,tai visu pirma IDEJA kuria kiekvienas turetu naudoti pagal save.Nesvarbu ar esi karateka ar kungfuistas ar boksininkas ,gali tame rasti kanors sau.Nereikia i JKD ziureti kaip i smugiu ir spyriu rinkini,nes tada sioje vietoje mokymasis ir baigsis :-).Juk B.Lee (bent jau kaip pats teigdavo)per kovos menus(JKD siuo atveju)stengesi isreiksti save( "The art of human body expression",megdavo jis sakyti :book1: )nesukaustydamas saves katomis,formomis ir kitais "susisteminimais".. Ir manyciau ,kad JKD neverta uzsiimti pries tai nesitreniravus klasikiniu kovos menu.IMHO JEET KUNE DO dabar naudos turi tik kaip teoriniu ziniu rinkinys ir net drystu teigti,kad pats late grandmaster B.Lee su tuo sutiktu..Na,kiek naivuoliu atsiras mananciu,kad JKD veiksmu arsenalas liktu toks kaip ir kokiais 1969.m jeigu B.L. dabar butu gyvas? taip? tai ant sio meno galima deti kryziuka ir padeti i viena lentyna su kitais panasiais MA :senis:Paties Lee tikslas ir buvo sukurti nesenstancia ir nuolat tobulejancia metodika,tik dabar rodos ji visiskai nustojo judeti pirmyn(apie ivairias JKD organizacijas nekalbesiu nes ju "didmeistriai" nera pacio Briuso nei akyse mate,ka jau kalbet apie mokymasi.Isimtis Inosanto mokiniai ,bet ir ten einama ne ta linkme)...Deja nemanau,kad po Briuso Lee kas nors dar gali gerai ismokyti JKD koncepciju..Brandonas Lee deja nepaliko pedsako MA pasaulyje(gal nenorejo?),apie Inosanto Dan galiu pasakyti tik tiek,kad jis puikus filipinieciu kovos menu expertas(rodos Pitbull cia zinovas tame,tad jei klystu pataisyk :D  ),o kas liecia JKD jis moko tik to ka gavo is Lee,o tai reiskia ,kad su laiku dalis praktines judesiu naudos dingo..
P.S pastebejau,kad siu dienu Jeet Kune Do'istai gerai pamena Briuso demokratijos ir zodzio laisves per treniruotes samprata,bet visai pamirso kokiu tikslu Briusas Lee sukure this "way of the intercepting fist" :punch:

kffaner

• Svečias
« Atsakyti #46 įjungtas: 2006 Lie 16, 10:43:50 am »
visiskai sutinku, JKD juk ir yra sukurtas rementis daugeliu kovos menu stiliu... Brusas parodydavo tai savo kovose, pvz su boxo judesiais kuriuos jis lb mego :).

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #47 įjungtas: 2006 Lie 16, 14:52:14 pm »
Bruce Lee buvo tos pačios nuomons, kaip ir nemažai meistrų, kurie atsiribojo nuo pavadinimų. Be to, jis būdamas gan jaunas atrado tą šulinį, iš kurio geria meistrai ;)

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2006 Lie 16, 14:57:52 pm »
visiskai sutinku, JKD juk ir yra sukurtas rementis daugeliu kovos menu stiliu... Brusas parodydavo tai savo kovose, pvz su boxo judesiais kuriuos jis lb mego :).

JKD nera stilius, ar stiliu mixas. JKD daugiau yra IDEJA! tik kad dabartinis turbut nutoles nuo tos pirmines idejos ar minties kuria norejo perteikti Briusas :)
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

xzero

• Svečias
« Atsakyti #49 įjungtas: 2006 Spa 03, 17:04:38 pm »

Tai as noriu lankyti jeet kun do bet sakai cia lietuvoi nieko neismokys?

-Dark-

• Svečias
« Atsakyti #50 įjungtas: 2006 Spa 18, 17:37:12 pm »
Moderatorius:postas istrintas, nes ne i tema!
« Paskutinis taisymas: 2006 Spa 18, 17:39:09 pm nuo Lonsas »

kffaner

• Svečias
« Atsakyti #51 įjungtas: 2006 Spa 22, 04:58:54 am »

JKD nera stilius, ar stiliu mixas. JKD daugiau yra IDEJA! tik kad dabartinis turbut nutoles nuo tos pirmines idejos ar minties kuria norejo perteikti Briusas :)
[/quote]

pats puikiai tai zinau, tik vat neradau tam tinkamu zodziu, nu o siaip ar taip JKD yra nebaigtas pradeti menas , tik pelenai nuostabios idejos, ir seklos dar nuostabesnem.

LifesFist

• Svečias
Jeet Kune Do
« Atsakyti #52 įjungtas: 2007 Grd 11, 13:24:02 pm »
Gal kas nors is cia besilankanciu domites Jeet Kune Do?

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Jeet Kune Do
« Atsakyti #53 įjungtas: 2007 Grd 11, 16:43:29 pm »
Domimės. Bet ne 'Jeet kune do' kaip kovos technika ,o Jeet kune do kaip idėja ,tinkančia kiekvienam kovotojui individualiai ,nepriklausomai nuo jo praktikuojamo kovos stiliaus.
« Paskutinis taisymas: 2007 Grd 11, 16:49:00 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #54 įjungtas: 2007 Grd 11, 16:47:15 pm »
+1
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2007 Grd 12, 02:14:02 am »
Domimės. Bet ne 'Jeet kune do' kaip kovos technika ,o Jeet kune do kaip idėja ,tinkančia kiekvienam kovotojui individualiai ,nepriklausomai nuo jo praktikuojamo kovos stiliaus.

nes realiai, tai ir yra JKD :D  :alus:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #56 įjungtas: 2007 Grd 12, 02:28:45 am »
Ar jums neatrodo, kad Bruce Lee vardas kovos menų pasaulyje liko tik dėl to, kad tai buvo pirmas rytų kovos menų aktorius Holivude? :chmm:
O Jeet Kune Do - tik keletos principų aprašymas, nepretenduojantis į kažkokį atskirą stilių...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #57 įjungtas: 2007 Grd 12, 08:21:08 am »
Ar jums neatrodo, kad Bruce Lee vardas kovos menų pasaulyje liko tik dėl to, kad tai buvo pirmas rytų kovos menų aktorius Holivude? :chmm:
Galėjo jis būti ir penktas. Tik ne visi aktoriai turi tokią charizmą, kaip jis. Tai jam ir padėjo tapti legenda  :respect:
Nusmuko kaula :)

Atsijungęs regi

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2006
  • Žinutės: 712

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2007 Grd 12, 09:32:42 am »
O Jeet Kune Do - tik keletos principų aprašymas, nepretenduojantis į kažkokį atskirą stilių...
:respect: :handshake:

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #59 įjungtas: 2007 Grd 12, 12:18:55 pm »
Kam idomu, "Bruce Lee interview" Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #60 įjungtas: 2007 Grd 12, 14:26:09 pm »
Neatrodo. Esmė yra ta ,kad būdamas eiliniu "kitaicu" jis į tą Holivudą ir neprasimuštų. Pasidomėjus tuo kiek jis privargo ,kol  sulaukė pripažinimo...beje, jis pats taip ir nesužinojo ko pasiekė su savo paskutiniuoju filmu "Enter the dragon"  :-(   
Tik savo charizmos dėka ir tuo ,kad turėjo ką parodyti žmonėms jis tapo legenda. Jis buvo meistras. Po jo nei vienas aktorius nebepasiekė tokio efekto. Taip, Džekio Čano ar Džeto Li filmuose kovos yra gražesnės, puikiai surežisuotos, bet tikroviškumo jose.....   :nezino:   

Va, Raimio postas puikiai atspindi mano mintis   :clap:
Galėjo jis būti ir penktas. Tik ne visi aktoriai turi tokią charizmą, kaip jis. Tai jam ir padėjo tapti legenda  :respect:

Na, Jeet Kune Do iš esmės galima vadinti MMA analogu. Gi ir ten ir ten yra visko... kumštynių ,spardymosi ,intym.. intymia... imtyniavimo  :senis:   Bet tai nėra MMA. Tai yra JKD. Ne stilius. :)

Išsakysiu grynai savo nuomonę ,kuri gali nesutapti su daugumos.  Visas JEET KUNE DO yra Bruce Lee knygose. Tao of JKD" ir "B.Lee Fighting method 1 - 4". Jeigu perskaitysi ir sugebėsi "suvokti" ,galėsi sakyti ,kad "įvaldei" JEET KUNE DO   :D  Netikiu JKD klubais ir akademijom (išskyrus Dan Inosanto, Taki Kimura.. žodžiu tuos ,kurie mokėsi asmeniškai iš Briuso ir yra kažko verti kaip asmenybės.).
Juose neišmoksi nieko daugiau ,nei betkokiam kitam klube. JKD nėra jokių išskirtinių technikų ,kurių nėra kitur. Tiesiog jos surinktos į krūvą. Ir beje "parinktos" pagal pačio Briuso poreikius, kas gali visiškai netikti kitam žmogui. 

JKD yra vieno žmogaus kelias. Išsaugotas knygose ir filmuose. Tai nėra kovos sistema. Briusas niekada ir nelaikė JKD kovos sistema.          Bent jau oficialiai    :angel:

JKD yra kelrodis, o ne kelias  :ne:   

« Paskutinis taisymas: 2007 Grd 12, 14:31:22 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #61 įjungtas: 2007 Grd 12, 19:38:58 pm »
 :handshake:  :clap: +1
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2007 Grd 13, 02:07:39 am »
Dėl charizmos sutinku :handshake:.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #63 įjungtas: 2008 Sau 01, 22:48:55 pm »
Mačiau skelbimėlį, galbūt tą, kuris minėtas šioj temoj anksčiau...
Apie tai, kad JKD naudojamas "FTB, Marines ir kt. spectarnybų" :yeahhh:
Imkiva USMC statutus(beje, nuo kada jūrų pėstininkų korpusas turi spectarnybos statusą?) ir pažiūrėkiva.  :oho: ...Nėr...  :banging:
Ar ne lochotronas? atsiprašau už atvirumą, nesusilaikiau  :respect:
« Paskutinis taisymas: 2008 Sau 01, 23:09:03 pm nuo kensen »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #64 įjungtas: 2008 Sau 02, 04:36:26 am »
Imkiva USMC statutus(beje, nuo kada jūrų pėstininkų korpusas turi spectarnybos statusą?) ir pažiūrėkiva.  :oho: ...Nėr...  :banging:
JKD-graži Bruce Lee idėja ir tiek.
Tupa ta reklama. Niekur tas JKD nenaudojamas. Muilo burbulas.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #65 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:14:26 pm »
Iskilo man klausimas. Niekur nerandu apie jo mirti. Kaip ir kodel jis mire?
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #66 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:20:07 pm »
kazkur girdejau legenda,kad ji uzmuse jo mokytojas ,nes isdave mokyklos paslaptis......

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #67 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:22:23 pm »
kazkur girdejau legenda,kad ji uzmuse jo mokytojas ,nes isdave mokyklos paslaptis......
Ji uzmuse Yp Man?   :o

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #68 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:22:40 pm »
Gana gandų. Užtenka pagooglinti ir aiškai rasit jo mirties priežąstį. Visa kita yr tik gandai, paskalos. O tiesą žino tik...  :senis:

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:26:27 pm »
Net neabejoju,kad bus,tiesiog "intriguojanti" teorija.Tokia gan holivudiska

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #70 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:30:45 pm »
Net neabejoju,kad bus,tiesiog "intriguojanti" teorija.Tokia gan holivudiska
Yra ne teorija, o oficialus raštas, su nurodyta mirties priežastimi. Ir nemanau, kad ja būtų galima suabejoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #71 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:47:18 pm »
Užuot daug šnekėjus, būtų galima ir parašyt, kokia ta oficiali... Jei jau yra, kas žinot.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #72 įjungtas: 2008 Bal 21, 20:50:54 pm »
Užuot daug šnekėjus, būtų galima ir parašyt, kokia ta oficiali... Jei jau yra, kas žinot.
Išsiliejęs kraujas į smegenis. Tokią baigtį sukėlė organizmo išsekimas ir hiperreakcija į vaistus nuo galvos skausmo

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #73 įjungtas: 2008 Bal 21, 21:08:13 pm »
Išsiliejęs kraujas į smegenis. Tokią baigtį sukėlė organizmo išsekimas ir hiperreakcija į vaistus nuo galvos skausmo

Jo. Padidėjo tūris.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #74 įjungtas: 2008 Bal 21, 21:36:40 pm »

Jau būtų laikas išmokti naudotis google.lt ir wikipedia.org resursais   :bandit:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #75 įjungtas: 2008 Bal 21, 22:21:30 pm »

Na, šiaip tai Marines,ai yra skaitomi elitiniais daliniais ;) Ne spec.tarnyba, žinoma. Bet į specnazo (atsiprašau už keiksmažodį) analogus kaip ir taikosi ;)

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #76 įjungtas: 2008 Bal 21, 23:20:38 pm »
Na, šiaip tai Marines,ai yra skaitomi elitiniais daliniais ;) Ne spec.tarnyba, žinoma. Bet į specnazo (atsiprašau už keiksmažodį) analogus kaip ir taikosi ;)

taikosi, nesitaiko - čia kaip žurnalistai parašo :liar:, taip ir būna. Oficialiai USMC - atskira kariuomenės rūšis (sorry, OT: mes pavadinom marinesą "soldžeriu", tai tas pasipūtė ir ilgai įtikinėjo, kad jis ne "soldžeris"kažkoks tfu :D, o šaunus "Marinesas". Nu gal ir teisus buvo  :nezino:)
Bet jų "Hand-to-hand combat manualuose" nėra nieko, kas primintų JKD.
Ničnieko. :A

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #77 įjungtas: 2008 Bal 22, 08:02:22 am »
taikosi, nesitaiko - čia kaip žurnalistai parašo :liar:, taip ir būna. Oficialiai USMC - atskira kariuomenės rūšis (sorry, OT: mes pavadinom marinesą "soldžeriu", tai tas pasipūtė ir ilgai įtikinėjo, kad jis ne "soldžeris"kažkoks tfu :D, o šaunus "Marinesas". Nu gal ir teisus buvo  :nezino:)
Bet jų "Hand-to-hand combat manualuose" nėra nieko, kas primintų JKD.
Ničnieko. :A

Taigi jie ten vos ne kas penkis metus keičią krįptį. Anksčiau h2h manualuose fairbairno sistema dėstoma buvo, vėliau - grynai vos ne boksas "paskanintas" keletu nešvarių, efektyvių smūgių, dabar kiek teko girdėti lyg ir į jujitsu pamažėlę "metasi" ;) Vienžo - kaip ir visur, yra sekama "rinkos tendencijomis" ;)

Dragon Fist

• Svečias
« Atsakyti #78 įjungtas: 2008 Bal 22, 23:39:09 pm »
Iskilo man klausimas. Niekur nerandu apie jo mirti. Kaip ir kodel jis mire?

Jam su sirdim problemos buvo, pas drauge jis ir mire miegodamas ;-)

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #79 įjungtas: 2008 Bal 23, 00:44:08 am »
Jam su sirdim problemos buvo, pas drauge jis ir mire miegodamas ;-)
Paskalos. Neįrodyta. Žurnalistai darė tokią prielaidą, bet oficialiai ji nepatvirtinta.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2008 Bal 23, 00:52:02 am »
Paskalos. Neįrodyta. Žurnalistai darė tokią prielaidą, bet oficialiai ji nepatvirtinta.
Na, nepasakyčiau...  :rolleyes:   Yra gi patvirtinta iš kur buvo iškviestas greitosios ekipažas. Nemačiau ,kad kas argumentuotai užginčytų tai ,kad jis prieš mirtį buvo Betty Ting Pei namuose. Paskalos yra apie tai ką jis ten veikė pas ją lovoje   :senis:     Ting Pei jam davė vaistų nuo galvos skausmo, jis prigulė valandėlei ir..... užmigo  :-(  :-(  :-(        Tai oficialioji versija.  :teisejas:    Beto, jie tą patį vakarą turėjo pietauti su Reimond Chow   :teisejas:     Viskas rišasi   :nezino:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #81 įjungtas: 2008 Bal 23, 09:25:31 am »
Buvo juk du greitosios ekipazai. Kuris veze Briusa, zurnalistai nezino.

Dragon Fist

• Svečias
« Atsakyti #82 įjungtas: 2008 Bal 23, 14:28:47 pm »

Na nezinau tada, rasau ka zinau... :rolleyes: Kiek skaiciau apie Briusa ir ziurejau apie ji dokumentini filma - visur buvo parasyta kad jam problema su zirdim buvo... :senis:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #83 įjungtas: 2008 Bal 23, 14:35:31 pm »
Matai, jis dar ir pedu grybeli turejo. Aiskiai parasyta, kad oficiali mirties priezastis- issiliejes kraujas i smegenis. O su sirdimi, visi kam virs 30 problemu turi.

Dragon Fist

• Svečias
« Atsakyti #84 įjungtas: 2008 Bal 23, 14:41:27 pm »
Matai, jis dar ir pedu grybeli turejo. Aiskiai parasyta, kad oficiali mirties priezastis- issiliejes kraujas i smegenis. O su sirdimi, visi kam virs 30 problemu turi.

Ten tokia vienintele versija ir buvo :rolleyes:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #85 įjungtas: 2008 Bal 23, 14:50:01 pm »
Prie ko cia versija? Tu skaityti moki? Ar gal praejus 35 metams x-failus imsi nagrinet?

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #86 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:34:02 pm »
Vat uz flooda galiu istrint. O tonas, tau tik taip atrodo. Is telefono rasau, tai negaliu visokiu smailiku pridet, kad tamstai piktas nepasirodyciau.

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #87 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:37:24 pm »
Vat uz flooda galiu istrint. O tonas, tau tik taip atrodo. Is telefono rasau, tai negaliu visokiu smailiku pridet, kad tamstai piktas nepasirodyciau.

Sorry, su tais, su kuriais vodkę ryte esu gėręs, sunkiai gaunas pyktis. Tik naujo daigo gaila. Nesupratęs gali likti. :)

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #88 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:38:56 pm »
Buvo juk du greitosios ekipazai. Kuris veze Briusa, zurnalistai nezino.
Supratau :-)  kažką matyt būsiu praklausęs   :oops:    Anyway, yra vienas nenuginčyjamas dalykas - mirties liudyjimas. O visi kapstymaisi po žurnalistų paskleistas paskalas...   kam to reikia?   :nezino:

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #89 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:53:09 pm »
Va, ta ir norejau pasakyt. Juk tiesos nesuzinosim. Yr oficialus dokumentai, jais ir reikia remtis. Gaila, kad pats temos herojus negali tiesos pasakyt.

Dragon Fist

• Svečias
« Atsakyti #90 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:55:22 pm »
Supratau :-)  kažką matyt būsiu praklausęs   :oops:    Anyway, yra vienas nenuginčyjamas dalykas - mirties liudyjimas. O visi kapstymaisi po žurnalistų paskleistas paskalas...   kam to reikia?   :nezino:

Siaip buvo parasyta kad yra liudijimas, liudininke buvo jo drauge... :senis:
 Už nepagarbą moderatoriams. Pailsėk truputuką.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #91 įjungtas: 2008 Bal 23, 15:59:49 pm »
Siaip buvo parasyta kad yra liudijimas, liudininke buvo jo drauge... :senis:
:nezino:   Skaičiau kur buvo parašyta ,kad jį triados nariai nužudė įlipę per viešbučio langą. Dar skaičiau ,kad jį nužudė vienišas samurajus ,pasinaudojęs Dim Mak. Dar skaičiau ,kad jis mirė perdozavęs narkotikų ... Nu ir kas iš to?  Kokia dar liudininkė?   :banging:   Aš kalbu apie popieriuką kuriame parašyta mirties priežastis. O Betty Ting Pei į tą istoriją galėjo įsipaišyti reklamos tikslais. Tu tiesos nežinai, aš tiesos nežinau, niekas jos nežino.
Gana   :director:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #92 įjungtas: 2008 Bal 23, 16:21:52 pm »
Sorry, su tais, su kuriais vodkę ryte esu gėręs, sunkiai gaunas pyktis. Tik naujo daigo gaila. Nesupratęs gali likti. :)

"Daigas" su drakono kumščiais laikinai ilsisi "Ant atsarginių suolelio". Neišmoks kalbėti - išbaninsim visai.  :A

Ziogas

• Svečias
« Atsakyti #93 įjungtas: 2008 Geg 25, 23:13:28 pm »
Sveiki,

turiu visas Bruce Lee knygas (pdf formatu).Jai kam idomu,galiu atsiust.krepkites --> l.majauskas@gmail.com ;-)

Yoi

• Svečias
« Atsakyti #94 įjungtas: 2008 Geg 26, 12:15:06 pm »
Oi, jau siekiau klaviatūros laišką rašyt, o, pasirodo, jau vyras parašęs  :P Smagu, kad mąstom panašiai  :love:
Manau, bus įdomu paskaityti. Apskritai galėtume daugiau tokiom knygutėm dalintis  ;-) Beje, ar pats, Zioge, jau visas jas perskaitei, įdomu?  :-)

Ziogas

• Svečias
« Atsakyti #95 įjungtas: 2008 Geg 26, 19:16:03 pm »
Oi, jau siekiau klaviatūros laišką rašyt, o, pasirodo, jau vyras parašęs  :P Smagu, kad mąstom panašiai  :love:
Manau, bus įdomu paskaityti. Apskritai galėtume daugiau tokiom knygutėm dalintis  ;-) Beje, ar pats, Zioge, jau visas jas perskaitei, įdomu?  :-)

Tiesa sakant,dar tik pirmaja (is penkiu) "Bruce Lee Tao Of Jeet Kune Do"  :-) ,na bet manau,kad norint suprasti Bruce Lee filosofija,tikrai ir ta pati sakini galima skaityti ne karta.Knyga skaitosi sunkokai.Tikriausiai todel,nes nesu patyres Kovos Menuose  .Knyga tikrai idomi.Daug filosofijos,daug praktikos ir teorijos.Beje turiu apie 2gb. knygu apie kovos menus.Jai kas norit paskaityt,ar pasimainyt,parasykit.Tik nezinau kaip ideti knygas i interneta kad visiems priejnamos butu  :help: Gal kas patars? :-)

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #96 įjungtas: 2008 Bir 07, 09:48:20 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Čia galima imest. Vienu kartu galima siust iki 100mb.  Gerai butu, kad visas turims Bruce knygas suzipintum ar surarintum ir imestum. :) Ir linka cia numestum. :)

Atsijungęs brazilas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 102

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #97 įjungtas: 2008 Bir 20, 19:37:00 pm »
 Tais laikais Bruce Lee jau suprato,tai kas siuo metu yra populiariausia,tai MMA. jis laikomas MMA krikstateviu.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #98 įjungtas: 2008 Bir 20, 21:07:10 pm »
Tais laikais Bruce Lee jau suprato,tai kas siuo metu yra populiariausia,tai MMA. jis laikomas MMA krikstateviu.
Kažkokią mistiką išdėstei. MMA užuominos buvo, kai Bruce Lee dar nebuvo gimęs. Pirmąsyk tokį teiginį girdžiu  :oho:

Atsijungęs brazilas

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 102

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #99 įjungtas: 2008 Bir 21, 16:56:00 pm »
 Asmeniskai Raimiui. Jeigu tu turejai galvoje apie MMA uzuominas nuo zmonijos atsiradimo pradzios,tai tada tavo tiesa.Bet as norejau pasakyti apie siu dienu MMA. Kuris pradejo sparciai vystytis nuo 1992m. kai ivyko pirmas UFC.
 Cia kalba ejo apie JEET KUNE DO. Ir Bruce Lee tada teige,kad atsistojes i zenkutsu ar kiba dachi ir smugiuodamas nuo dubens gali paprastai tariant malku pasikrauti. :punch: Manau tu tai puikiai supranti.Tai cia nera jokios mistikos.

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #100 įjungtas: 2008 Bir 21, 17:03:28 pm »
Ziogas kai ką prisižadėjo ir neištęsėjo. Jei rašai, kad duosi info, knygučiu, atsiųsi, tai taip ir daryk, o kitu atveju apgaudinėji forumiečius, taip gali ir įspėjimą gaut  :E . Tad lauku nesulaukiu, aš kantrus.
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #101 įjungtas: 2008 Bir 21, 23:25:23 pm »
Asmeniskai Raimiui. Jeigu tu turejai galvoje apie MMA uzuominas nuo zmonijos atsiradimo pradzios,tai tada tavo tiesa.Bet as norejau pasakyti apie siu dienu MMA. Kuris pradejo sparciai vystytis nuo 1992m. kai ivyko pirmas UFC.
 Cia kalba ejo apie JEET KUNE DO. Ir Bruce Lee tada teige,kad atsistojes i zenkutsu ar kiba dachi ir smugiuodamas nuo dubens gali paprastai tariant malku pasikrauti. :punch: Manau tu tai puikiai supranti.Tai cia nera jokios mistikos.
Mistikos nėr. Tik Bruce Lee kūrė naują atšaką Kung Fu, o ne MMA . Tuo metu  tą darė Yekodasanas - tai buvo mma. Kiti, tik žaidė.MMA atsiradimą įtakojo brazilų BJJ ir japonų šou.
« Paskutinis taisymas: 2008 Bir 21, 23:37:55 pm nuo Raimis »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #102 įjungtas: 2008 Bir 22, 03:22:10 am »
Atsistojęs į zenkutsu dači ir smūgiuodamas iš dubens gali ir išjungti :D

Atsijungęs Ruta

• VIP narys
  • 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2006
  • Žinutės: 736

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #103 įjungtas: 2008 Bir 24, 21:48:31 pm »
Ziogas kai ką prisižadėjo ir neištęsėjo. Jei rašai, kad duosi info, knygučiu, atsiųsi, tai taip ir daryk, o kitu atveju apgaudinėji forumiečius, taip gali ir įspėjimą gaut  :E . Tad lauku nesulaukiu, aš kantrus.

Man jis vieną knygutę jau persiuntė per skype. Paprašysiu ir daugiau, kai pamatysiu skype, nes retai būna. Taigi bent jau man tai persiuntė informacijos jis.

"Neskubėk. Nesirūpink. Čia esi tik trumpam. Tad būtinai stabtelk pauostyti gėlių." Walter Hagen

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #104 įjungtas: 2008 Bir 24, 21:50:45 pm »
o man tai ne. Tai rodo nepatikimumą ir nekonkretumą   :teisejas:
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #105 įjungtas: 2008 Bir 24, 23:50:18 pm »
Mistikos nėr. Tik Bruce Lee kūrė naują atšaką Kung Fu, o ne MMA . Tuo metu  tą darė Yekodasanas - tai buvo mma. Kiti, tik žaidė.MMA atsiradimą įtakojo brazilų BJJ ir japonų šou.
mano turimom ziniom ,biski viskas kitaip ,Bruce Lee nekure jokio stiliaus ,nei kungfu ,nei mma,jis sieke tik universalumo,tai yra rinko is visu stiliu kas geriausia  :ruko:   o del vadinamojo mma atsiradimo ,jei ir padare kas didziausia itaka ,tai tik UFC  ;-)

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2008 Bir 26, 00:24:44 am »
mano turimom ziniom ,biski viskas kitaip ,Bruce Lee nekure jokio stiliaus ,nei kungfu ,nei mma,jis sieke tik universalumo,tai yra rinko is visu stiliu kas geriausia  :ruko:   o del vadinamojo mma atsiradimo ,jei ir padare kas didziausia itaka ,tai tik UFC  ;-)
Kaip pats Bruce Lee sake kad Jet Kune Do yra ne stilius, o koviniai veiksmai :bo: kuriuos jis atsirinko, kurie jam yra patogesni, praktiskesni.... VIsa tai galima buvo issakyti trumpiau bet nzn kaip :-(

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #107 įjungtas: 2008 Bir 26, 00:28:37 am »
Kaip pats Bruce Lee sake kad Jet Kune Do yra ne stilius, o koviniai veiksmai :bo: kuriuos jis atsirinko, kurie jam yra patogesni, praktiskesni.... VIsa tai galima buvo issakyti trumpiau bet nzn kaip :-(
O aš tai supratau, kad Bruce Lee požiūrio esmė, ne techniniame arsenale, o psichologiniame nusiteikime.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #108 įjungtas: 2008 Bir 26, 01:04:18 am »
O aš tai supratau, kad Bruce Lee požiūrio esmė, ne techniniame arsenale, o psichologiniame nusiteikime.
[\quote]
Citata
If we talking about ral fight, you should train every part of your body [\quote]
Seip cia jo zodziai...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Bir 26, 01:29:54 am »
Ir vėl kapstot tai ,kas buvo išsiaiškinta praeituose temos puslapiuose   :nezino:
Smauglys teisus. Viskas sueina į psichologinį nusiteikimą
Jeet kune do.... idėja... tingiu kartoti tai ką rašiau šitoje pačioje temoje. 

Steve, apribojai JKD iki "kovinių veiksmų".... siaura   ;-)   

Bruce Lee netikėjo stiliais ir sistemom... Bet be stiliaus... be sistemos... nebėra ko mokytis  :nezino:   

Nežiūrėkit į JKD kaip į judesių rinkinį.
« Paskutinis taisymas: 2008 Bir 26, 01:33:45 am nuo Nialas »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2008 Bir 26, 02:24:00 am »

Jeet kune do - idėja.
Tiksliau nepasakyčiau.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2008 Bir 26, 03:33:19 am »
Dojo, knygutes turiu ir aš  ;-)   "Tao of jeet kune do" ir "Bruce Lee Fighting method" visas keturias dalis. Knygutės PDF. formatu, sveria gan daug, pilnos versijos. Tik tark žodį ,suarchyvuosiu ir permesiu tau visas  ;-)   

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #112 įjungtas: 2008 Bir 26, 16:23:42 pm »

Smauglys teisus. Viskas sueina į psichologinį nusiteikimą

Steve, apribojai JKD iki "kovinių veiksmų".... siaura   ;-)   

Bruce Lee netikėjo stiliais ir sistemom... Bet be stiliaus... be sistemos... nebėra ko mokytis  :nezino:   

Nežiūrėkit į JKD kaip į judesių rinkinį.
As su juo sutinku... Tiesiog priminiau, kad Bruce'as Jeet Kune Do neivardijo kaip stiliaus...

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2008 Bir 27, 20:28:57 pm »
I

norejimas tapti universaliu ,arba ismokt panaudot kuna kaip ginkla .... :chmm: skaitosi ideja  :chmm:  :chmm:  :chmm:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Bir 27, 20:30:03 pm »

iskur istraukei kad netikejo sistemomis ,ir stiliais  ;-)

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2008 Bir 28, 14:45:29 pm »
norejimas tapti universaliu ,arba ismokt panaudot kuna kaip ginkla .... :chmm: skaitosi ideja  :chmm:  :chmm:  :chmm:
Jeet kune do yra idėja suteikianti galimybę to universalumo siekti  ;-)    Pats Bruce Lee nesivaržydamas išplėšė iš bokso, karate ,judo, wing chun tai kas jam atrodė tinkama kaip asmenybei su jo fiziniais duomenimis ir poreikiais. Jis visada pabrėždavo ,kad JKD yra tik vardas. Kiekvienas žmogus gali padaryti tą patį užuot prisirišęs prie kažkokios mokyklos vėliavos. Mokyklos/stiliai/organizacijos tik išskiria žmones.

iskur istraukei kad netikejo sistemomis ,ir stiliais  ;-)
Jo paties žodžiai  ;-)   "I dont believe in systems or methods... but without system... without method... What to teach?" (Bruce Lee)

Kitavertus aš galiu pasakyti tą patį iš savo pusės. Ir ne todėl ,kad tai yra kovos menų genijaus žodžiai ir aš jais aklai tikiu.  ;-)
Natūraliai mes esam vienodi. Visi turim po dvi rankas, kojas ir po vieną galvą. Techniškai mes nieko negalim prigalvot. Smūgiai, spyriai, skausminiai veiksmai yra visas mūsų arsenalas. Stipraus smūgio "paslaptį" mes jau seniai išsiaiškinom. Viskas slypi biomechanikoj ir yra atliekama vienodai visose 'susitupėjusiose' mokyklose (dubens, kojų ,pečių įtraukimas...). Kaip tai atrodys vizualiai - nėra jokio skirtumo. Imtyniaujant irgi galioja tie patys dalykai. Lankant sambo tavo ranka lenksis į tą pačią pusę kaip ir lankant brazilų jujutsu.   :nezino: 

Kova remiasi principais, tad jei tik nesi juodas sportininkas ,galintis dirbti tik pagal savo darželio taisykles, tau nebus svarbu kokiu "stilium" kovos tavo priešininkas.

Nesvarbu ,ar tu karatistas ,ar Tailando boksininkas ,tu vistiek mokėsi smūgiuoti. Nesvarbu ,ar tu sambistas ,ar judoka ,nes tu vistiek sugebėsi daryti skausminius veiksmus.

Nieko nėra naujo po saule.  :nezino:   Bet kol tavo požiūris susigulės ,tu vistiek turėsi eiti ir lankyti kažkokią tradicinę mokyklą. Iki tol ,kol rasi savo neišmanymo priežastis. Kaip jau sakiau - atmetus stilius ir sistemas, nebėra ko mokytis.
Ir nepamirškim ,kad žmogaus įspraudimas į kažkokią kovojimo manierą ir taisykles, yra jo ribojimas. 120 kg. kovinis tankas negali kovoti vienodu stilium su 65 kg. lengvasvoriu šakalu. Kiekvienas žmogus turi susirasti sau tinkamą priėjimą. Bet kaip tai padaryti, kai mokykloje tau aiškina viską milimetrų tikslumu ir jei tik ranką laikysi truputį ne taip ,neišlaikysi suši.... egzamino ir negausi suši.... diržo   :nezino:
« Paskutinis taisymas: 2008 Bir 28, 14:48:46 pm nuo Nialas »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #116 įjungtas: 2008 Bir 28, 14:53:40 pm »
120 kg. kovinis tankas negali kovoti vienodu stilium su 65 kg. lengvasvoriu šakalu.

Jei imtyniausim - prašau  :ruko: Užmušiu ir jeigu pataikysiu :) Vat tik pataikyt sunku :)

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #117 įjungtas: 2008 Bir 28, 14:56:30 pm »
Jei imtyniausim - prašau  :ruko: Užmušiu ir jeigu pataikysiu :) Vat tik pataikyt sunku :)
Aš turėjau omeny ,kad 120 kg. tankas gali eiti "na pralom". Jam nereikia tiek judėti kiek lengvasvoriui, kuriam svarbu ,kad į jį nepataikytų. Sunkiasvoris ir negali išvystyt tokių greičių kaip lengvasvoris  ;-)   Žodžiu lengvasvoris ir sunkiasvoris negali kovoti vienodu stilium, kitaip bus.....   :punch:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #118 įjungtas: 2008 Bir 29, 00:44:13 am »
Nieko nėra naujo po saule. :nezino: Bet kol tavo požiūris susigulės ,tu vistiek turėsi eiti ir lankyti kažkokią tradicinę mokyklą. Iki tol ,kol rasi savo neišmanymo priežastis. Kaip jau sakiau - atmetus stilius ir sistemas, nebėra ko mokytis.

Ir nepamirškim ,kad žmogaus įspraudimas į kažkokią kovojimo manierą ir taisykles, yra jo ribojimas. 120 kg. kovinis tankas negali kovoti vienodu stilium su 65 kg. lengvasvoriu šakalu. Kiekvienas žmogus turi susirasti sau tinkamą priėjimą. Bet kaip tai padaryti, kai mokykloje tau aiškina viską milimetrų tikslumu ir jei tik ranką laikysi truputį ne taip ,neišlaikysi suši.... egzamino ir negausi suši.... diržo   :nezino:
Užtai ir verta dėstyti tik pagrindus ir principus, tai, kas visiems bus bendra. Visa kita žmogus suformuos pats, priklausomai nuo fiziologijos, charakterio ir t.t. Pirma vadinama sistema, o antra - stiliumi

Visuomet yra dvi dalys - loginė/mokslinė ir intuityvi/meninė. Bruce Lee dažnai akcentavo antrąjį kaip priešpriešą ribotam vystymuisi ir požiūriui. Tačiau jis taip sakė, kad turi būti balansas

Technikos visada ribotos, nes atspindi konkrečią situaciją ir konkretų pasirinkimą. Viena vertus, iš tiesų - sunku kalbėti apie principus, kai nėra technikos. Kita vertus, būtent principai išlaisvina, paverčia kovotoją universaliu. Kalbant apie techniką - sutinku

Tačiau sistema, stilius ir technika nėra sinonimai. Jie dažnai sutapatinami - tai klaida. Stilių formuoja žmogus, tą jis daro visą gyvenimą, dirbdamas techniką, kuri yra paremta sistemingu požiūriu į pasaulį

Perskaičius buvo galima susidaryti įspūdį, tarsi sistema būtų reikalinga tik pradinukui, kol jis nepriartėjo prie tikrosios tiesos. Nesakau, kad tas turėta omenyje, tačiau toks atspalvis yra. Manau jog taip galvoti būtų klaidinga

Gera sistema yra kaip žemėlapis. Net ir patyrę keliautojai jo neišmeta. Kompaso taip pat. Jie netrukdo grožėtis kelione. Jie taip pat netrukdo pačiam rinktis maršrutą (stilių) bei tobulinti bėgimą ar irklavimą (techniką)

Technika atveria galimybes, kurios anksčiau buvo neprieinamos. Tačiau tik sistema visas jas sujungia ir padaro prasmingomis. Būtent ji į kovos meną atnešą mokslo kruopelę

Kitaip kova ir liktų, tik menas...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Bir 29, 00:58:29 am »
    Pats Bruce Lee nesivaržydamas išplėšė iš bokso, karate ,judo, wing chun tai kas jam atrodė tinkama kaip asmenybei su jo fiziniais duomenimis ir poreikiais. Jis visada pabrėždavo ,kad JKD yra tik vardas. 

jei netikejo sistemomis ir stiliais ,tai kam "isplese" (o ir kam varzytis)  :-/  :D

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #120 įjungtas: 2008 Bir 29, 01:03:17 am »
Užtai ir verta dėstyti tik pagrindus ir principus, tai, kas visiems bus bendra. Visa kita žmogus suformuos pats, priklausomai nuo fiziologijos, charakterio ir t.t. Pirma vadinama sistema, o antra - stiliumi

Visuomet yra dvi dalys - loginė/mokslinė ir intuityvi/meninė. Bruce Lee dažnai akcentavo antrąjį kaip priešpriešą ribotam vystymuisi ir požiūriui. Tačiau jis taip sakė, kad turi būti balansas

Technikos visada ribotos, nes atspindi konkrečią situaciją ir konkretų pasirinkimą. Viena vertus, iš tiesų - sunku kalbėti apie principus, kai nėra technikos. Kita vertus, būtent principai išlaisvina, paverčia kovotoją universaliu. Kalbant apie techniką - sutinku

Tačiau sistema, stilius ir technika nėra sinonimai. Jie dažnai sutapatinami - tai klaida. Stilių formuoja žmogus, tą jis daro visą gyvenimą, dirbdamas techniką, kuri yra paremta sistemingu požiūriu į pasaulį

Perskaičius buvo galima susidaryti įspūdį, tarsi sistema būtų reikalinga tik pradinukui, kol jis nepriartėjo prie tikrosios tiesos. Nesakau, kad tas turėta omenyje, tačiau toks atspalvis yra. Manau jog taip galvoti būtų klaidinga

Gera sistema yra kaip žemėlapis. Net ir patyrę keliautojai jo neišmeta. Kompaso taip pat. Jie netrukdo grožėtis kelione. Jie taip pat netrukdo pačiam rinktis maršrutą (stilių) bei tobulinti bėgimą ar irklavimą (techniką)

Technika atveria galimybes, kurios anksčiau buvo neprieinamos. Tačiau tik sistema visas jas sujungia ir padaro prasmingomis. Būtent ji į kovos meną atnešą mokslo kruopelę

Kitaip kova ir liktų, tik menas...
neturiu ka pridurt  :handshake:  :ruko:

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #121 įjungtas: 2008 Lie 01, 18:11:09 pm »
Kova remiasi principais, tad jei tik nesi juodas sportininkas ,galintis dirbti tik pagal savo darželio taisykles, tau nebus svarbu kokiu "stilium" kovos tavo priešininkas.
Noreciau biski isplesti sita tema. o kaip mes aplamai suprantam kovos principus ? kokie tai yra principai ? kokie yra pagrindiniai ?  ir t.t
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #122 įjungtas: 2008 Lie 01, 18:16:43 pm »
Užtai ir verta dėstyti tik pagrindus ir principus, tai, kas visiems bus bendra. Visa kita žmogus suformuos pats, priklausomai nuo fiziologijos, charakterio ir t.t.
O kaip zmogus suzinuos kad jis formuoja teisingus judesius ?

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #123 įjungtas: 2008 Lie 01, 19:14:54 pm »
Noreciau biski isplesti sita tema. o kaip mes aplamai suprantam kovos principus ? kokie tai yra principai ? kokie yra pagrindiniai ?  ir t.t

Na pvz.: centrine linija, alkune visada ziuri i apacia ir panasiai...  :chmm:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #124 įjungtas: 2008 Lie 01, 19:42:51 pm »
O kaip zmogus suzinuos kad jis formuoja teisingus judesius ?
Teisingus?... :oho: Jei bedarydamas išsuki sau ranką ar nusisuki galvą, tai matyt judesys neteisingas :D O šiaip matyt reikėtų savo Sensėjaus/Meistro/Sifu paklausti, ar tai ką darai yra "tikrasis menas" :-]

Kova viską sustato į savo vietas. Ji neužtrunka pasakyti, kas veikia ir kas neveikia ;) Kaip galima vadinti neteisinga technika tai, kas veikia? :nezino:

Įdomu, ar antilopė juda "teisingai"? :chmm: :D
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #125 įjungtas: 2008 Lie 02, 10:14:16 am »
Teisingus?... :oho: Jei bedarydamas išsuki sau ranką ar nusisuki galvą, tai matyt judesys neteisingas :D O šiaip matyt reikėtų savo Sensėjaus/Meistro/Sifu paklausti, ar tai ką darai yra "tikrasis menas" :-]

Kova viską sustato į savo vietas. Ji neužtrunka pasakyti, kas veikia ir kas neveikia ;) Kaip galima vadinti neteisinga technika tai, kas veikia? :nezino:

Kai zmogus pradeda formuoti savo judesius tai butent trenerio uzduotis ir yra padeti naujokui is visu galimu judesiu atrinkti "teisingus"  judesius.  Kurius jis gales atlikti kovoja: kurie yra prasmingi, kurie yra saugi paciam zmogui  :D  Pasakyti kad zmogus suformuos pats, priklausomai nuo fiziologijos, charakterio neuztenka.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #126 įjungtas: 2008 Lie 02, 11:25:51 am »
Kai zmogus pradeda formuoti savo judesius tai butent trenerio uzduotis ir yra padeti naujokui is visu galimu judesiu atrinkti "teisingus"  judesius. Kurius jis gales atlikti kovoja: kurie yra prasmingi, kurie yra saugi paciam zmogui  :D Pasakyti kad zmogus suformuos pats, priklausomai nuo fiziologijos, charakterio neuztenka
Esi visiškai teisus, sakyti ne tik neužtenka bet ir nereikia. Trenerio užduotis yra sukurti saugias mokymosi sąlygas, kur žmogus pats galėtų tai padaryti

Vėlgi, viskas priklauso nuo trenerio. Yra tokių, kurie tapo mokinių techniką pagal savo paveikslą, galvoja, kad taip turi būti ir nesuka dėl to sau galvos

Savas judesys visada bus vertingesnis už tūkstantį "svetimų" judesių...

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2011
  • Žinutės: 3481
  • Vieta: Panevėžys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #127 įjungtas: 2009 Bir 10, 19:53:42 pm »
ten,kur nera grieztu remu-kata,phumse,tao ar kitu specialiu formu atlikime,-manau, zmogus turi pats atsirinkti jam labiausiai tinkamus judesius, veiksmus. Ta JKD nurodo, jog visi kovos principai yra kaip viena, tik uzbaigti visa tai galime visi skirtingai...Brucee Lee?nezinau, nei kaip kovotojas, nei kaip asmenybe man nera "stiprus"...jo principai-gal ir geri,buvo bandomi isdirbti.manyciau, jog per anksti baige kelia Zemeje, o tai ka paliko, tera dalis to, ka norejo padaryti.o jo mokiniai tik naudojasi to, jog pas ji treniravosi...
MMA / karate / wudang coach
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

LifesFist

• Svečias
« Atsakyti #128 įjungtas: 2010 Lie 11, 19:25:21 pm »
Atsidare informatyvi JKD svetaine: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Suiriken

• 3 kyu
  • *
  • Žinutės: 419

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #129 įjungtas: 2010 Lie 11, 20:49:39 pm »
Atsidare informatyvi JKD svetaine: Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Diletantai ....
"It's not because things are difficult that we don't dare:It's because we don't dare that things are difficult. "

Atsijungęs Jidokwanas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2010
  • Žinutės: 180
  • Amžius: 49

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #130 įjungtas: 2010 Rgp 19, 17:23:59 pm »
man iki galo ir neaisku kas tas Bruce lee buvo,,aktorius ar kovotojas

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #131 įjungtas: 2010 Rgp 19, 17:53:00 pm »
man iki galo ir neaisku kas tas Bruce lee buvo,,aktorius ar kovotojas
man Bruce Lee buvo kazkas...kazkada...Turiu daug info, tikrai apie ji parasysiu straipsni. Apie Jo kovas gatveje, apie artimo rato zmoniu atsiliepimus, liudininku pasakojimus. tada nuspresite, kas Jis buvo...Eileje tas straipsniukas, prase manes kita cia tokia kompanija, bet aisku, jog ji permesiu tik KOVOS KLUBUI  :respect:
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs Vitiokas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 1962
  • Amžius: 39
  • Бандито

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Jiu jitsu grappling, MMA - Smauglys
« Atsakyti #132 įjungtas: 2010 Rgp 19, 17:59:47 pm »
man Bruce Lee buvo kazkas...kazkada...Turiu daug info, tikrai apie ji parasysiu straipsni. Apie Jo kovas gatveje, apie artimo rato zmoniu atsiliepimus, liudininku pasakojimus. tada nuspresite, kas Jis buvo...Eileje tas straipsniukas, prase manes kita cia tokia kompanija, bet aisku, jog ji permesiu tik KOVOS KLUBUI  :respect:
[/quot]
Perfecto, labai lauksiu šio straipsnio...
Размах на рубль — удар на копейку...
А я наказываю, жестоко наказываю...
Я злой. Но память у меня плохая. И никуда я ничего не записываю. Могу отомстить, забыть, потом снова отомстить...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #133 įjungtas: 2010 Rgp 26, 21:28:24 pm »
ten,kur nera grieztu remu-kata,phumse,tao ar kitu specialiu formu atlikime,-manau, zmogus turi pats atsirinkti jam labiausiai tinkamus judesius, veiksmus. Ta JKD nurodo, jog visi kovos principai yra kaip viena, tik uzbaigti visa tai galime visi skirtingai...Brucee Lee?nezinau, nei kaip kovotojas, nei kaip asmenybe man nera "stiprus"...jo principai-gal ir geri,buvo bandomi isdirbti.manyciau, jog per anksti baige kelia Zemeje, o tai ka paliko, tera dalis to, ka norejo padaryti.o jo mokiniai tik naudojasi to, jog pas ji treniravosi...

neesu didelis Lee gerbėjas, bet kuomet buvau UK tai man paliko įspūdį anglų, kurie domisi kovos menais( ypač vyresnių ir labiau pažengusių, bet nesakau,kad visi tokie) domėjimasis Lee legenda. atrodo,kad jie tiki tuo,kad jis buvo mažas, bet nenugalimas ne tik dėl savo talento,bet ir ypatingo sukurto stiliaus. tas aplinkinis dėmesys jam privedė prie to,kad pirkau jo autobiografinęreniruočių knygą,kad suprasčiau,kas čia per fruktas buvo :-) aišku,aš buvau matęs ir ne vieną filmą, bet argi maža holivude "boicų" :D jei bendrai reziumuoti knygą ir tikėti jos autoriaus faktų tikrumu tai Lee tapo legenda dėl kelių priežasčių. visų pirma tai noras tobulėti ir baimė PRALAIMĖTI :senis: kad ir kaip būtų keista, bet tai buvo vienas iš pagrindinių akstinų ieškoti efektyviausių veiksmų ir per asmeninę patirtį taikyti praktikoje. dėl to jis turėjo sukaupęs nemažą biblioteką apie įvairius kovos menus ir tarkim rankų darbui kuriant JKD šalia jo WT svarbus buvo klasikinis boksas. bet aš dabar ne apie techniką :-) žinoma, jis labai daug ir sistemingai treniravosi, todėl turėjo išvystęs neblogą smūgių greitį ir jėgą. kadangi norėjo tapti žymus, tai sugebėjo įlysti į holivudą, kur iš pradžių gaudavo antraplanius vaidmenis. tada kažkaip pakilo aukštyn,tačiau ne paslaptis,kad jis tapo pasauline žvaigžde tik dėka holivudo reklamos.negana to Vakarai daugumą jo filmų išvydo tik po jo mirties. o tada prasidėjo legendos kūrimas dėl pinigų. :senis: dėl jo JKD principų-manau,kad tai ką jis rinko ir dėjo į stilių buvo geri dalykai, bet sutikit-kai tau tik 32m ir turi savo stilių tai šį tą pasako apie tave, bet stiliui to per mažai :teisejas: tik laikas ir praktika gali patikrinti efektyvumą :teisejas: o tai,kad dabartiniai JKDistai rėkia,kad jų stilius yra "..iausias" tik dalimi atitinka tiesą. juk kiekvienam žinoma,kad atėjęs į kovos meną nors ir turi išmokti eilę technikų, dėl kurių vertės paprasti neabejojama, tačiau kiekvienas atsirenka pagal save,kas jam geriausia :book1: 

Atsijungęs baramui fighter

• Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2009
  • Žinutės: 3587

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #134 įjungtas: 2010 Rgp 27, 00:13:22 am »
šiek tiek video medžiagos... SiFu Dan Inosanto pasakoja apie JKD ištakas, kalba ir apie WingChun'ą šiek tiek... gal bus kam įdomu  :chmm:

From Ip Man to Bruce Lee - Tracing the Legacy - Part 1 HD

From Ip Man to Bruce Lee - Tracing the Legacy - Part 2 HD

ОТВЕТСТВЕННОСТЬ без любви делает человека БЕСЦЕРЕМОННЫМ.
СПРАВЕДЛИВОСТЬ без любви делает человека ЖЕСТОКИМ.
ПРАВДОЛЮБИЕ без любви делает человека КРИТИКАНОМ.
ВЛАСТЬ без любви делает человека НАСИЛЬНИКОМ.
БОГАТСТВО без любви делает человека ЖАДНЫМ.
ВЕРА без любви делает человека ФАНАТИКОМ.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #135 įjungtas: 2010 Rgp 28, 00:46:46 am »
   ,kad tai ką jis rinko ir dėjo į stilių buvo geri dalykai, bet sutikit-kai tau tik 32m ir turi savo stilių tai šį tą pasako apie tave, bet stiliui to per mažai 
neklaidink publikos ,jis neturejo stiliaus , :senis:

Atsijungęs SOL

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2009
  • Žinutės: 558
  • Amžius: 2020
  • Ir ilgiausia kelionė prasideda nuo mažo žingsnio

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #136 įjungtas: 2010 Rgp 28, 08:47:20 am »
o aš sakau,kad turėjo :ne: jis tam dirbo atrinkdamas įvairius kitų stilių elementus, kuriuos jungė į naują sistemą, tai kad prašom tavęs kitų neklaidint :icon_bat: :rolleyes:

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #137 įjungtas: 2010 Rgp 28, 15:34:41 pm »
as manau, kad turejo-neturejo...idomiai skamba bet...iki jo "renovaciju" tokios misriu kovos menu savokos kaip ir nebuvo, arba ji placiai nebudavo aptarinejama, rodoma...Jis sujunge kungfu, bokso , imtyniu elementus, tik minusas jo buvo tas, kad realiai- pagal sportini varianta pvz. MMA- jis to negalejo/nenorejo isbandyt.
o kazko naujo Jis kaip ir neatrado, tik atsirinko pagal save ir prisitaike sau.
tik teisingas pas ji poziuris i visa tai, jog jo JKD- niekada nesibaigiantis ieskojimas saves , jokiu remu ir is kitur gali pasiimti viska, kas tinka tik tau.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 2896

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #138 įjungtas: 2010 Rgp 28, 21:04:59 pm »
... daug info, tikrai apie ji parasysiu straipsni. Apie Jo kovas gatveje, apie artimo rato zmoniu atsiliepimus, liudininku pasakojimus. tada nuspresite, kas Jis buvo...
Kažkaip abejoju informacijos patikimumu. Holivudas - piaro sostinė.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #139 įjungtas: 2010 Rgp 28, 21:08:25 pm »
Kažkaip abejoju informacijos patikimumu. Holivudas - piaro sostinė.
Nesvarbu. Ikona ir yr ikona. Gerbsiu jį bet kokios info šešėlyje  :respect:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #140 įjungtas: 2010 Rgp 28, 21:16:35 pm »
o aš sakau,kad turėjo :ne: jis tam dirbo atrinkdamas įvairius kitų stilių elementus, kuriuos jungė į naują sistemą, tai kad prašom tavęs kitų neklaidint :icon_bat: :rolleyes:
gerai jau gerai neklaidinsiu  :rolleyes:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #141 įjungtas: 2010 Rgp 28, 21:50:49 pm »
Nesvarbu. Ikona ir yr ikona. Gerbsiu jį bet kokios info šešėlyje  :respect:
Gerbti galima ir Bradą Pitą :)

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #142 įjungtas: 2010 Rgp 28, 22:01:01 pm »
Gerbti galima ir Bradą Pitą :)
Ir tą gerbiu už vaidmeny "Snatch" Geras čigonų mušeika. Nu. Ir daug ką dar gerbiu. Ir tave tik ne už kovas, o už kitus dalykus. Bet tai off topic'as

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #143 įjungtas: 2011 Geg 23, 14:11:41 pm »
Gal kam bus įdomu. Bruce Lee nuotraukos:

Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #144 įjungtas: 2011 Geg 23, 22:17:17 pm »
Gal kam bus įdomu. Bruce Lee nuotraukos:

ketvirta nuo apačios įdomi, niekad nebuvau matęs, BongSau-WuSau blokas... :chmm: ir dauguma kitų nebuvo matytas, gerą nuorodą radai, respect  :chmm:

mjo... Briusas yra Briusas... čia manau dauguma iš forume sėdinčių kovos menais pradėjo užiiminėti būtent po
"Drakono sala" arba "Fist of Fury"  :senis:

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #145 įjungtas: 2011 Geg 23, 23:32:00 pm »
ketvirta nuo apačios įdomi, niekad nebuvau matęs, BongSau-WuSau blokas... :chmm: ir dauguma kitų nebuvo matytas, gerą nuorodą radai, respect  :chmm:

mjo... Briusas yra Briusas... čia manau dauguma iš forume sėdinčių kovos menais pradėjo užiiminėti būtent po
"Drakono sala" arba "Fist of Fury"  :senis:
Gal aš pervargęs, nes dvi naktis be miego, kadangi anatos egzas, bet ar čia ne paprasčiausias lap-sau ciklas?
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #146 įjungtas: 2011 Geg 24, 07:37:01 am »
Gal aš pervargęs, nes dvi naktis be miego, kadangi anatos egzas, bet ar čia ne paprasčiausias lap-sau ciklas?

Vo vo vo, ir aš norėjau tai sakyt...
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs Vilius

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2010
  • Žinutės: 255

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #147 įjungtas: 2011 Geg 24, 08:25:23 am »
Lauksim baramui, kad pasakytų, kodėl jam atrodo kitaip.
Skelbimas
Dingo LABAI PROTINGAS šuo. Šarikai, jeigu tu perskaitei šį skelbimą,
paskambink namo.

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #148 įjungtas: 2011 Geg 24, 13:28:29 pm »
ir taip, ir taip galima sakyti.  :chmm: galima sakyti, kad foto pavaizduotas blokas, galima sakyti kad tas užfiksuotas veiksmas galėtų būti užfiksuota LapSau dalis. Bet kokiu atveju, vaizdas statinis (čia ne video), Briusas Lee nuotraukoje per pakankamai didelį atstumą nuo savo mokytojo, todėl mano nuomone kaip LapSau distansija šiek tiek per didelė LapSau. O iš kitos pusės, mano įvardintas WuSau - BongSau ir yra iš esmė viso LapSau pagrindas.  :chmm: Tiek iš mano pusės.

Tema ne apie vinčiūną. Todėl žinutes nukopijavau į vinčiūno temą, ten ir tęsiam apie Lap Sau. E.G.
« Paskutinis taisymas: 2011 Geg 24, 14:02:17 pm nuo EzysGazuotas »

Atsijungęs naujas

• 8 kyu
  • *
  • Žinutės: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #149 įjungtas: 2011 Rgs 21, 14:00:11 pm »
Radau adresiuką - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti , gal kas žino daugiau  apie šį klubą ?  :-/ :chmm:

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Žinutės: 2090
  • Amžius: 40
  • Šalis: mt
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #150 įjungtas: 2011 Rgs 21, 16:23:24 pm »
Hmmm  :evil:  Jurachka  :icon_bat:

« Paskutinis taisymas: 2011 Rgs 21, 16:26:00 pm nuo Berserk »
aeterna
Я дерусь потому что ... дерусь (c) Портос
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

Atsijungęs Magus

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Lie 2005
  • Žinutės: 684
  • Amžius: 43

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #151 įjungtas: 2011 Rgs 21, 16:53:02 pm »
Jau išryškinai ane ?
Jaučiu klius daba tau  :D

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #152 įjungtas: 2011 Rgs 21, 16:58:27 pm »
Jau išryškinai ane ?
Jaučiu klius daba tau  :D

Tauta turi zinoti savo herojus !

aeterna
Смотри на мир простодушно как только что народившийся бычок, и не доискивайся до причин. Яо

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #153 įjungtas: 2011 Rgs 21, 18:04:05 pm »
o Jūs čia apie ką dabar?

Atsijungęs jurate

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2009
  • Žinutės: 157
  • Amžius: 37
  • Vieta: Vilnius — Panevezys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #154 įjungtas: 2011 Rgs 21, 21:33:14 pm »
O kas čia?

Atsijungęs Berserk

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • skype - skovoroda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #155 įjungtas: 2011 Rgs 21, 21:35:14 pm »
Wahaha :)))) Taisingai, jei skesti tai kartu ane ?  :kikena:
aeterna

Atsijungęs jurate

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 157
  • Vieta: Vilnius — Panevezys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #156 įjungtas: 2011 Rgs 21, 21:43:31 pm »
Wahaha :)))) Taisingai, jei skesti tai kartu ane ?  :kikena:

Niekur čia aš neskęstu  :P  :sumises1:

Atsijungęs naujas

• 8 kyu
  • *
  • Žinutės: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #157 įjungtas: 2011 Rgs 22, 07:50:43 am »
Kiek supratau iš paskutinių diskusijų lankančių šį klubą yra, tai gal galėtų skęstantys ir neskęstantys  :D pasdalinti įspūdžiais, jeigu technikos neslaptos  :bandit:

Atsijungęs Dainiux

• Globalus Moderatorius
  • Godan (5 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #158 įjungtas: 2011 Rgs 22, 10:42:11 am »
bus slaptos...juk Brucee technika..bet va, ką Jis spėjo išmokyti, kada varė visus eksternu, kad taptų "jo mokiniais" ir kada visą mokymą paliko kur kas geresniam nei pats Meistrui Dan Inosanto...Brucee svarbu buvo aktoriaus karjera ir kur ten randa meistrą, neįsivaizduojama...Tokiu kaip jis, pasak vieno leidinio- milijonai, tik ne visiems suteikiama galimybė pasidaryti tokią reklamą.
 Panevėžys, Lietuva   
+37064716767

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2011
  • Žinutės: 2042
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #159 įjungtas: 2011 Rgs 22, 12:42:11 pm »
Ohohoho, pagaliau ir pas mumis kažkas atsirado iš džyyyytkundo operos :D  prieš kelis metus kai domėjausi, tai buvo Vilniuje tik tokis keistas diedukas su keistom šizofrenijom. labai ,,įkvepiančiai" jis ten kardu švaistėsi savo saite. O čia  gal tikrai džitkundo, gal čia išvis kokie kietiakai, kur pas Potytą ar Inosantą į seminarus važinėja?  :P
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #160 įjungtas: 2011 Rgs 22, 12:52:08 pm »
Nu Kvinteras nieko atrodo, jis ten iš Potyto mokėsi, ar klystu?
,,Kario kelias siūlo naują gyvenimą, kuris turi būti visiškai kitoks. Negalima į jį perkelti senų bjaurių įpročių. Mes renkamės tik kartą. Pasirinkimas toks: ar tampame kariais, ar būname paprasti žmonės. Kitokio pasirinkimo šioje žemėje nėra."
Carlos Castaneda

Atsijungęs edita

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 144
  • Vieta: Vilnius - Panevezys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #161 įjungtas: 2011 Rgs 22, 13:01:03 pm »
Nu Kvinteras nieko atrodo, jis ten iš Potyto mokėsi, ar klystu?

Neklystat.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #162 įjungtas: 2011 Rgs 22, 13:15:28 pm »
tai visai susiįdominau. reikės kada patirtim pasidalint, bo tamsta, kaip spėju, iš pastovių. Varžybinius dalykus ir laisvą sparingą vystot?
Carlos Castaneda

Atsijungęs edita

• 5 kyu
  • *
  • Žinutės: 144
  • Vieta: Vilnius - Panevezys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #163 įjungtas: 2011 Rgs 22, 13:24:54 pm »
tai visai susiįdominau. reikės kada patirtim pasidalint, bo tamsta, kaip spėju, iš pastovių. Varžybinius dalykus ir laisvą sparingą vystot?

Tikrai taip, sparingų būna.
« Paskutinis taisymas: 2011 Rgs 22, 13:40:04 pm nuo edita »

aurelijuss

• Svečias
« Atsakyti #164 įjungtas: 2012 Sau 04, 15:27:10 pm »

Tai jeigu Bruce Lee turejo vieninteli mokytoja IpMan tai is kur jis ismoko visu kitu elementu , spyriu ir kitu veiksmu ?

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #165 įjungtas: 2012 Sau 04, 16:00:36 pm »

Tai jeigu Bruce Lee turejo vieninteli mokytoja IpMan tai is kur jis ismoko visu kitu elementu , spyriu ir kitu veiksmu ?
Galbūt vienas pirmųjų jo kovos menų mokytojų buvo Yip Man. Nors pats Yip Man tam daug reikšmės neteikė (t.y. atskirai to neakcentuodavo). O tobulėt gali ir kovodamas, matydamas savo spragas. Pvz., Briusas nemažai laiko praleido kartu treniruodamasis su Čaku Norisu, iš jo išmoko aukštus spyrius. O pats Čakas Norisas irgi, būdamas meistru, patirties sėmės ir iš kitų stilių ir disciplinų.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #166 įjungtas: 2012 Sau 08, 09:59:36 am »
Galbūt vienas pirmųjų jo kovos menų mokytojų buvo Yip Man. Nors pats Yip Man tam daug reikšmės neteikė (t.y. atskirai to neakcentuodavo). O tobulėt gali ir kovodamas, matydamas savo spragas. Pvz., Briusas nemažai laiko praleido kartu treniruodamasis su Čaku Norisu, iš jo išmoko aukštus spyrius. O pats Čakas Norisas irgi, būdamas meistru, patirties sėmės ir iš kitų stilių ir disciplinų.
Taip pat Bruce turėjo draugą Jhoon Goo Rhee (Taekwondo įkūrėju Amerikoje 10dan) su kuriuo turbūt ne vien apie mergas šnekėjo. :) Wiki rašo, kad Bruce iš jo Side kick išmoko :) Taigi praktiškai visi Bruce kojų smūgiai paremti Taekwondo nes tas pats Chuckas smūgių arsenalą iš Korėjos atsivežė.

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #167 įjungtas: 2012 Sau 08, 13:56:55 pm »
Taip pat Bruce turėjo draugą Jhoon Goo Rhee (Taekwondo įkūrėju Amerikoje 10dan) su kuriuo turbūt ne vien apie mergas šnekėjo. :) Wiki rašo, kad Bruce iš jo Side kick išmoko :) Taigi praktiškai visi Bruce kojų smūgiai paremti Taekwondo nes tas pats Chuckas smūgių arsenalą iš Korėjos atsivežė.
Gal ir paremti, bet labai jau toli nuo originalo nuėjo tada. iš kitos pusės tai normalu yra, betkas, kas turi bent kelių stilių įtaką, tai pastebės- pas mane pradžia TKD buvo. Kai nuėjau su TKD spyriais į MT, iš pradžių iš manęs visaip juokėsi- ,,nu ir kas, kad kojas virš galvos mėtai, nu ir kas, kad greitai, van gausi per kojas ir beigsis". paskui tas lengvumas kojų pas mane susimaišė su MT specifika, tai jau nustojo juoktis :kikena: ir nieks dabar nepasakytų, kad spardytis kažkada TKD mokiausi.
Carlos Castaneda

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #168 įjungtas: 2012 Sau 11, 21:38:31 pm »
Man atrodo, kad Ip Manas nebūtų net prisiminęs Briuso, jei jis nebūtų Amerikoje išgarsėjęs. Tokių prašalaičių daug gi praeina, o kai išgarsėjo, tai reikėjo sureikšminti. Šiaip tai prieš 20-30 metų ir aš žavėjausi Bruce Lee bei kitais, bet dabar kai pagalvoju, juokinga.... kaip ir tos keistos sistemos...

Mano nuomonė vienareikšmiška - jei tai nesportinė disciplina, ji tik filmams tetinkama. Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #169 įjungtas: 2012 Sau 12, 07:46:40 am »
Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:
Koks tu prezidentas.. tu realių kovų betmanas, tai pasirodo, tai dingsta.  :kikena:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #170 įjungtas: 2012 Sau 12, 12:13:39 pm »
Man atrodo, kad Ip Manas nebūtų net prisiminęs Briuso, jei jis nebūtų Amerikoje išgarsėjęs. Tokių prašalaičių daug gi praeina, o kai išgarsėjo, tai reikėjo sureikšminti. Šiaip tai prieš 20-30 metų ir aš žavėjausi Bruce Lee bei kitais, bet dabar kai pagalvoju, juokinga.... kaip ir tos keistos sistemos...

Mano nuomonė vienareikšmiška - jei tai nesportinė disciplina, ji tik filmams tetinkama. Jei manote kitaip, aš bet kada galiu surengti jūsų dvikovą prieš SPORTININKĄ! kaip ne kaip, kol kas esu "Realių kovų" prezidentas  :evil:
Ne, taigi žavėtis labai įvairiai galima. Aš jo charizma žaviuosi, fiziniu pasiruošimu ir t.t. kiek ten jo sistemos kam tinkamos? :chmm: Na, jei moko, kaip spirt- nieko ten naujo neprikursi. imi letenas ir dirbi. Jie irgi turbūt taip dirba.  Tai net ir kokioj fantastinėj sistemoj, kad ir visiškai nesportinėj, jeigu žmogelį išmokė spirt, tada spirt laiku, vietoj ir tinkamoj distancijoj, tai jis jau turi pranašumą prieš eilinį kandį gatvinį. jeigu į kelnes nepridės. tai tokia ir nauda. sportui ruošia sportininkus sportinės sistemos, visi kiti, kurie nenori sporto, turi, va, pasirinkimą- tas pasts JKD. Nematau tame nieko blogo, jei žmogelius išmoko rankytes kojytes mėtyt gražiai+dar pop herojus toks ryškus suteikia motyvacijos. neskubėčiau taip jau suniekint. geras užsiėmimas jaunimui. Svarbu, kad treneriai nebūtų niekšai ir nekurtų iliuzijų apie nenugalimumą ir nesužeidžiamumą :liar:
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #171 įjungtas: 2012 Sau 12, 12:42:29 pm »
Arimanai, matai mes ne amerikėj gyvenam, ten JKD daug yra, Guru Inosanto dar gyvas ir t.t. pas mus LT JKD nėra išvystytas taip kaip kitos kovinio sporto šakos, ir renkasi JKD anot daugelio dažniausiai "menininkai" visokie. :angel: Nu ką padarysi, yra kaip yra. :angel:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #172 įjungtas: 2012 Sau 12, 13:59:36 pm »
Arimanai, matai mes ne amerikėj gyvenam, ten JKD daug yra, Guru Inosanto dar gyvas ir t.t. pas mus LT JKD nėra išvystytas taip kaip kitos kovinio sporto šakos, ir renkasi JKD anot daugelio dažniausiai "menininkai" visokie. :angel: Nu ką padarysi, yra kaip yra. :angel:
Na ir pas mus šiaip nesusipratimų nemažai. Netik pas mus, visur šiaip.na įsivaizduok, atvaro Lietuvon koks kinietis, kurį diedukas ušu mokė. jis ten savarankiškai kažką bando, paskui draugus pradeda mokint, paskui įkuria kokį klubelį ir ten visi tokie ,,menininkai" sau daro, kas jiem patinka ir malonu. Nekuria sau iliuzijų, tiesiog mėgaujasi. tada atvaro Saxum ir surengia ten skerdynes, a la realios kovos, sulaužo visiem kaulus ir palieka griuvėsius :kikena: anei anie kalti buvo dėl kažko, anei į tuos sportininkus pretendavo. Būkime tolerantiški( tik ne tolerastiški)
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #173 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:17:39 pm »
Manau, kad niekas niekur nelys, jei tu per daug ir nerėksi visam pasauliui, kad tavo dieduko ušu yra visa nugalintis stilius. Tai va, bet jei atsiranda plakatai apie kvietimą mokinti savigynos, tai ir atsiranda tada Saxumas (ar Dziudoka, ar Sakalas)... Juk ant Taičistų niekas nevaro, nes anys tik mankštinasi (nors yra berods ir kovinė mankšta). Bet kai turi tokį užnugarį kaip Badiukas, gali ir aukščiau galvą laikyt...

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #174 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:48:18 pm »
Manau, kad niekas niekur nelys, jei tu per daug ir nerėksi visam pasauliui, kad tavo dieduko ušu yra visa nugalintis stilius. Tai va, bet jei atsiranda plakatai apie kvietimą mokinti savigynos, tai ir atsiranda tada Saxumas (ar Dziudoka, ar Sakalas)... Juk ant Taičistų niekas nevaro, nes anys tik mankštinasi (nors yra berods ir kovinė mankšta). Bet kai turi tokį užnugarį kaip Badiukas, gali ir aukščiau galvą laikyt...
Visiškai sutinku, reik kuklumo ir atviro mąstymo. Nėr ko rėkt apie super-duper geriausius žudymo būdus( čia yra vienas toks pas mus Lietuvoj).
kas dėl savigynos, tai atskirčiau nuo sporto šitą reikalą. Kiek pačiam teko susidurt, tai labai skiriasi tiek veiksmai, tiek jų motyvacija ringe, gatvėj, ar pvz sulaikymo situacijoj. Štai ateina petriukas pasimokyt savigynos, tai jo irgi skiriasi motyvacija ir t.t. Jis skirsis nuo joniuko, kuris, pvz., užsiiminėja profesionaliai MT.
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #175 įjungtas: 2012 Sau 12, 14:57:18 pm »

Ežiuk jei galima aš atsakysiu, mūsų Lietuvos rinka yra apgailėtinai maža. Rutrackeryje buvau radęs Rusijoje jau daug metų vykstančių čempionatų DVD, kuriuose kovoja visi su visais, ir Ushu'istai, ir Taekwondistai, Karatistai. Kiekvienas savo stilių naudoja. Rusijoje tokie čempionatai vyksta, ar pas mus bus kas nors panašaus.... vargiai :nezino:

Beja skirk kovinį TaiChi nuo sveikatingumo Taichi, beja kaip gimnastika sveikatingumo prasme yra daug naudingesnė ilgalaikėje gyvenimo perspektyvoje lyginant su kontaktiniais stiliais, kur traška braška meniskai, sąnariai ir kaukolės "dėžutė", dauguma šių dalykų gali turėti rimtų pasekmių ateityje. Ir jokie medaliai pakabinti ant sienos su senais tapetais ar nikeliuotos plastmasinės taurės nekompensuos pastovių nugaros, sąnarių, galvos skausmų. Kalbu apie ilgalaikę perspektyvą, nes 50metų sulaukus su tuo pačiu kūnu irgi reikės gyventi. Ir nereikia kaip pavyzdį statyti senosios kartos 70mečių, jie dalyvavo natūralioje atrankoje be jokių skiepų, vakcinų, valgė visiškai kitokį maistą ir pan.  :chmm:  Dėl to jie tokie stiprūs ir yra, lyginant su jaunesnėmis kartomis.

Ežiui kai žiūriu sakalas yra kaip ikona kažkokia, jam dabar spėju netoli 30m., palaukim kokius 6-7 metus žiūrėsim, senos sportinės traumos jos klastingos, ir neaišku kada ir kokiom formom gali pasireikšti. :chmm:

Taigi, gal nevarykim ant minkštų stilių, gamtoje įvairovės reikia. :angel:

Dabar galit mane menininku išvaditni, nesupyksiu. :angel:

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #176 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:25:11 pm »
nieko blogo tuo menininku būt. aš tai stengiuosi suderint buvimą menininku su sportine ir kovine kryptim. Stengiuos visapusiškas būt. Būtent dėl ateities. Aišku, dėl to nukenčia mano sportinis sparingas. jeigu skirčiau visą laiką sportiniam sparingui, varžyboms ir t.t., tai rezultatas toje srityje būtų aukštas, mokiniai eitų kapotis į MMA ir viskas būtų labai gražu, tik kad mokyčiau tuomet ne NN, o MMA. O man ir savigynos reik, ir plastikos, ir kūno valdymo,ir akrobatikos, ir sveikiatingumo biškį. Paikim boxininką, kuris pastaruosius 3 metus užsiiminėjo grynai boxu ir mane, tai aišku, kad jis mane sukals pagal boxo taisykles. paimkim MMAšniką profesionalų-aišku, kad aš gausiu nuo jo ringe, net nesiruošiu dėl to ginčytis. Man ištvermės elementariausios jau neužtektų. savu laiku atsidaužyta, dar 30 nėr, o jau rudenį ir žiemą visi varžtai, antkauliai ir t.t. duoda apie save žinot. Kam man profesionalus sportas? štai tokie ir panašūs žmonės randa tarpinį variantą- kontaktas, sparingai, sveikatingumas, bendravimas, galū gale. Viskas viename. Tuomet nukenčia kažkuri viena sritis, bet tai privalai rinktis-ar labai gerai įvaldysi kažkurią vieną sritį, ar pakenčiamai visas.
Carlos Castaneda

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #177 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:39:20 pm »
Ežiui kai žiūriu sakalas yra kaip ikona kažkokia, jam dabar spėju netoli 30m., palaukim kokius 6-7 metus žiūrėsim, senos sportinės traumos jos klastingos, ir neaišku kada ir kokiom formom gali pasireikšti. :chmm:

Tai kad Sakalas, Dziudoka, Saxum ir dar karts nuo karto Smauglys pasisiūlo mirtinų technikų bandymuose savo kailiu. O kadangi jį geriau žinau nei kitus, todėl ir dažniau linksniuoju. Bet ir čia reikia būt atsargiam, kad neprisišnekėt, nes su juo ne tik pakalbėt susitinku  :bijo: ...

O dėl menininkų, ir aš toks esu. Tik tiek, kad bazę šiek tiek pavėluotai statau, nes turint bazę atsiranda kitoks požiūris į meną, matai kitomis akimis.

o dėl Taiči, Badiukas jį apsirinko, nes kaip sakė, tuštuma dūšioje pradėjo rastis...

Atsijungęs arimanas

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • cogito, ergo sum

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #178 įjungtas: 2012 Sau 12, 15:55:12 pm »
nu tai žmogus natūraliai harmonijos nori, teisingai tas Badiukas daro. Vat grįžtant prie JKD, tai teoriškai šita sistema gali būt tokiu tarpiniu variantu, nereikalaujančiu iš žmogaus labai daug rizikos, sveikatos ir fanatizmo, bet ir nežadančiu kažkokių mistinių super kovinių aukštumų.
Carlos Castaneda

• Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #179 įjungtas: 2012 Sau 12, 17:13:15 pm »
savu laiku atsidaužyta, dar 30 nėr, o jau rudenį ir žiemą visi varžtai, antkauliai ir t.t. duoda apie save žinot. Kam man profesionalus sportas? štai tokie ir panašūs žmonės randa tarpinį variantą- kontaktas, sparingai, sveikatingumas, bendravimas, galų gale.

Va tos dvi eilutės man patinka  :handshake:

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #180 įjungtas: 2012 Sau 13, 21:35:26 pm »

Aš manau kitaip   :tease: ,o ką  :P,ant kokios sporto šakos siūlai persimest  krepšinio ,futbolo  ai dar galima ir ant stalo teniso  :kikena:  o jei rimčiau aš manau kad geras nesportininkas gali ir varžybose dalyvaut,kaip ir sportininkas gali gatvėje kaltis ,viskas priklauso nuo požiūrio ir noro .Bet dažniausiai kiek pastebėjau yra dvi stovyklos ,sportininku ir nesportininku bandančiu įrodyti pas ką įlgesnis  :kikena: kad nors reliai pabandytu irodyti savo privalumus ,bet dažniausiai savigarba neleidžia o jei bus trumpesnis  :oops:  :kikena: Šeip aš esu buves abiejose stovyklose ,gerai kad tais laikais forumo nebuvo  :-D tai tekdavo realiai matuotis  :D O būdavo visaip  :oops:O kas del Briuso nemanau kad jis buvo toks žioplas kaip čia kas bando įrodyt  :-) Dėka jo vienos perskaitytos knygos atsikračiau visu stiliu lyginimo ir irodinėjimo kuris geresnis ,taip pat ir sportininkas nesportininkas palyginimo ,ir šiap davė daugelio dalyku supratimo pamata ,liečiant kovos menus .Beje jis stipriai akcentavo sportiniu disciplinu nauda  ;-)

Atsijungęs dziudoka

• Auksinis VIP narys
  • Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #181 įjungtas: 2012 Sau 13, 22:55:19 pm »
O kas del Briuso nemanau kad jis buvo toks žioplas kaip čia kas bando įrodyt  :-) Dėka jo vienos perskaitytos knygos atsikračiau visu stiliu lyginimo ir irodinėjimo kuris geresnis ,taip pat ir sportininkas nesportininkas palyginimo ,ir šiap davė daugelio dalyku supratimo pamata ,liečiant kovos menus .Beje jis stipriai akcentavo sportiniu disciplinu nauda  ;-)
Tas Briusas, kuris tau davė... buvo ne tas Briusas, kuris buvo iš tikrųjų. Realiai Briusas buvo daugelio iš mūsų vaizduotės vaisius, nes tada mes visi buvome naujokai ir nepasitikėjom savim, todėl mums pasidrąsinimui reikėjo "Briuso". Arba, kitais žodžiais, tas Briusas ir buvai tu pats.  ;-)
Čia kaip su keistu paveikslu, kartais žmonės jame mato tiek daug, kad net pats autorius nustemba.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #182 įjungtas: 2012 Sau 13, 23:10:45 pm »
Tas Briusas, kuris tau davė... buvo ne tas Briusas, kuris buvo iš tikrųjų. Realiai Briusas buvo daugelio iš mūsų vaizduotės vaisius, nes tada mes visi buvome naujokai ir nepasitikėjom savim, todėl mums pasidrąsinimui reikėjo "Briuso". Arba, kitais žodžiais, tas Briusas ir buvai tu pats.  ;-)
Čia kaip su keistu paveikslu, kartais žmonės jame mato tiek daug, kad net pats autorius nustemba.
Jei dėl vaizduotės tai man Van Damas  tais laikais buvo autoritetas ,nelipo man tas jo stilius  :kikena:  jo viena knyga tais laikais "ikrito" nors tik viena jo knyga ir buvau  skaites  :rolleyes:

« Atsakyti #182 įjungtas: 2012 Sau 13, 23:10:45 pm »