AutoriusTema: Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.  (Skaityti 56169 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Wind

• Svečias
Bruce Lee, Jeet kune do ir t.t.
« įjungtas: 2004 Grd 18, 00:35:26 am »
Siulau padiskutuoti apie Briuso Li asmenybe, bei jo sukurto kovos meno Jeet Kune Do ipatumus.

Manau kad Jeet Kune Do principai bei idejos tikrai vertos demesio. Mano nuomone JDK lanksti idealogija yra arciau tobulybes (nera nieko tobulo)nei kitu kovos menu idejos kurios sudaro tam tikrus apribojimus bei kanonus ir tradicijas.
JKD tai yra "stylius be styliaus" "kelias be kelio" vienintelis jo apribojimas - jokiu apribojimu, kaip ir parasyta atn JKD symbolio:

tikslesnis vertimas:
"using no way as way, having no limitation as limitation"

Pagal JKD kiekvienas pats pasirenka savo kelia, JKD idejos tik padeda eiti tuo keliu. "JKD tik irankis, kuris pades jums rasti kelia ir eiti juo, bet visu zmoniu keliai skirtingi, JKD nevercia eiti visiem vienu keliu, kiekvienas turi savo kelia" sake Briusas.

Kas liecia kovine technika JKD irgi skyriasi nuo kitu kovos menu pasirinkimo laisve bei realio poziuriu i kova.

laukiu jusu nuomoniu , bei faktu apie Bruce Lee ir JKD. gal kas gali papildyti arba ka nors paneigti ir t.t. butu idomu paskaityti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #1 įjungtas: 2004 Grd 19, 11:16:59 am »
Po vakarykščio mūsų darbovietės Kalėdinio baliaus sunku apie ką nors diskutuoti, nebent apie patį balių :D (nepavydžiu, jei kas apie 18-19 val. taksi bandėte išsikviesti, beveik visi važiavo viena kryptimi... :D). Tad pasamprotavimus paliksiu kitai dienai, tik pasakysiu, jog tikrai džiugu matyti temą apie Bruce Lee. Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę. Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

Wind

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2004 Grd 19, 21:46:13 pm »
Citata
Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę.

panasiai buvo ir man ...
kol nieko apie ji nezinojau jis man buvo aktorius ir tiek ... kol neperskaiciau keleta knygu ir nepasinarsiau internete.

Citata
Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

butent kovos menu genijus. Per savo trumpa gyvenimas jis daug ko pasieke, ir daug ka paliko savo pasiekiejams bei, as manau kad net, visai zmonyjai.

P.S. teko kazkur matyri skelbima, kur buvo kvieciami zmomes treniruotis JKD, ir truputi buvo "aprasytas" JKD stylius. Buvo rasoma kad jis yra sukurtas is Wingtsung, o toliau buvo rasoma jau apie pati WingTsung styliu. (matyt del informacijos apie JKD tu treneriu neturejimo)
Nepaisant to kad JKD baze (kurios lyg ir nera) yra FMA o ne WingTsung, susidaro ispudis, kad tie "treneriai" isvis nieko nezino apie JDK, ir pasidare labai idomu ko gi jie mokina tuos vargsus apgautuosius kurie ateis i ju treniruotes.

P.P.S. kazkur Jeruzaleje ant stulpo pamaciau dar viena skelbima, kuriame buvo kvieciami zmones treniruotis "Bruso Lee Kung-fu" .... be komentaru.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #3 įjungtas: 2004 Grd 20, 15:00:41 pm »
daznai tenka girdeti kad zmones klaidingai sakydami kad JKD buvo sukurtas Wingtsun pagrindu, klaidina save ir kitus.
Nors is dalies jie yra teisus.

Pirmasis (ir vienintelis) Briuso Lee mokytojas buvo Ip Man`as (wingtsun patriarchas). Atvaziaves i JAV Briusas Lee, sukurure kovos meno pagrindus, kuris siek tiek veliau bus pavadintas Lee Fung Gang Fu (arba Lee jun fang kung-fu) kuris buvo siek tiek pakeistas Wingtsung su agliskojio bokso, dziu-dziucu, bei kai kuriais kinu kovos styliu technikomis. Po Briuso mirties Dan Inosanto pavadino si styliu Lee Jun Fan kick-boxing.

o kas liecia JDK tai tai labai lankstus stylius (stylius be styliaus) ir jame yra daug visokiu techniku is ivairiu kovos menu, seip wingtsun JDK yra, bet tikrai ne taip jau ir daug kad sudarytu pagrinda.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 22, 19:20:19 pm »
Tiems kurie domisi Bruce Lee gyvenimu, filosofija bei JKD patarciau paskaityti knyga
The Warrior Within (by John Little)
Parduotuvese maciau tiktai rusu kalba (Brius Li - Put vojina)
Knygoje daugiausia aprasoma Briuso Li fulosofija, jo poziuris i budizma ir dzen`a bei pati gyvenima ir kovos menus. Aprasoma JDK filosofija bei koncepcijios. Sioje idomiausioje mano nuomone knygoje apie Bruce Lee, nerasite jokiu kovos menu techniku, ji skirta tik "dvasiai".
Kas liecia Bruso Li kovos technika bei treniruociu pratimus ir aprasymus tai parduotuvese galima rasti keletas knygu (irgi rusu kalba) apie tai.
Deje niekur nerandu knygos "Tao of Jeet Kune Do"   tikrai turetu buti idomi.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 22, 19:20:19 pm »

Wind

• Svečias
« Atsakyti #5 įjungtas: 2004 Grd 25, 17:06:01 pm »
idomus straipsnis apie Briusa Li bej jo treniruotes.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

nevykelis

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2004 Grd 25, 19:00:04 pm »
Ka man teko isgirsti apie Jeet-Ku-Do wingtsun seminare.Maday Norbert(6 meistro lygis wingtsun organizacijoje) pasakojo, kad atvykes i Amerika bruce lee nenorejo mokinti tikro wingtsun, nes tai turejo buti kovos menas tik kinieciams, todel jis padare ivairiu stiliu misini ir pradejo jo mokyti.

Didelio ispudzio nepadare, vis tik komercine organizacija, tai reikia irodyti kad butent wingtsun yra geriausias, o ne joks Jeet-Kun-Do.

Wind

• Svečias
« Atsakyti #7 įjungtas: 2004 Grd 25, 22:15:20 pm »
Citata
Ka man teko isgirsti apie Jeet-Ku-Do wingtsun seminare.Maday Norbert(6 meistro lygis wingtsun organizacijoje) pasakojo, kad atvykes i Amerika bruce lee nenorejo mokinti tikro wingtsun, nes tai turejo buti kovos menas tik kinieciams, todel jis padare ivairiu stiliu misini ir pradejo jo mokyti.

teisingai pasake  :-D tikrai nenorejo nieko mokyti Wingtsung:

Wingtsung`e gana yra nemazai trukumu, todel Briusas nutare sukurti kovos mena WingTsung pagrindu, bet su ivairiu styliu technikom, ranku technika buvo is angliskojo bokso, metimai is Ju-jutsu, auksti koju smugiai is vidiniu kungfu styliu. Ir tai buvo pavadinta Lee jun fang kung-fu, arba Lee Fung Gang Fu. Si styliu Briusas sukure kai baiges universiteto pirmaji kursa, atidare savo kovos menu kluba.
Veliau jis susidomejo FMA ir po keleriu metu FMA pagrindu buvo sukurtas Jeet Kune Do, apie kuri jau rasiau.

Citata

Didelio ispudzio nepadare, vis tik komercine organizacija, tai reikia irodyti kad butent wingtsun yra geriausias, o ne joks Jeet-Kun-Do.

Butent ... Reklama, komercija.
Labai keista ir kartais labai juokinga stebeti, kai tradiciniu kovos menu mokyklu/federaciju atstovai atkakliai varo viens ant kito. Teigdami kad butent ju stylius yra pats geriausias, pats efektingiausias, pats graziausias ( :-] ) ir t.t.
Mano nuomone kiekvienas zmogus, kuris nusprende eiti per gyvenima kovos menu keliu, turi daug ko isbandyti ir rinkti tas dalelytes is kuriu susidaro jo paties stylius! Visi zmones skirtingi, ir kas pvz buvo gerai Ojamai netiktu Ip Manui, budent todel jie kaip ir kiti patriarchai (kaip ir Briusas Lee) ir kure styliu pagal save. Aisku as neskatinu kurti visiems savo savo styliu, o sakau kad reikia buti universaliasniems ir prisitaikyti prie aplinkybiu bei savo paties fiziniu ipatumu, paimti is skirtingu styliu tas technikas kurios labiausiai tinka jums. Butent tai man ir patinka Jeet Kune Do, JKD koncepcija nieko ikyriai nekisa savo adeptams i galvas, bet apie tai jau rasiau. Aisku savo kelio suvokimas ir savo styliaus sudarimas uztruks gana ilgai. Sitam reikalui gali prireikti ir viso gyvenimo. Bet situo atveju jus eisit savo keliu ir tas kelias keisis tikrai ne karta. Klaidu bus tikrai nemazai, bet ju suvokimas pades jums prideti dar daugiau tu dalelyciu prie savo patirties ir zengti dar keleta zingsiu savo nesibaigianciu keliu, eiti kuriuo jums pades kovos menu treneriai -techniskai, o vidini, dvasini kelia jus turesyt atrasti kiekvenas pats sau.

P.S. po keliu bokalu raudonojio vyno uzplauke filosofiskos mintys  (per stipriai nemuskite jeigu ka) :D
Linskmu Kaledu!

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #8 įjungtas: 2004 Grd 26, 14:06:01 pm »
:alus:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:43:07 am »
Citata
Siulau padiskutuoti apie Briuso Li asmenybe, bei jo sukurto kovos meno Jeet Kune Do ipatumus.

Na, kad jau taip nori...  :rolleyes:

O kas, jei B.Lee tebuvo “vėliava“, o ne JKD kūrėjas, kaip dažnai su tais kovos menais ir būna?... ;)

Citata

Manau kad Jeet Kune Do principai bei idejos tikrai vertos demesio.

Vertos. Ir dėmesio...  :D

Citata

Mano nuomone JDK lanksti idealogija yra arciau tobulybes (nera nieko tobulo)nei kitu kovos menu idejos kurios sudaro tam tikrus apribojimus bei kanonus ir tradicijas.

Nemanau. Tiesiog priklauso nuo požiūrio taško.  :rolleyes:  Nėra blogų kovos menų, kaip nėra ir kažkuo blogesnių už kitus... Yra tik netikę mokytojai ir jų nekūrybingi mokiniai!...  :D

Citata

JKD tai yra "stylius be styliaus" "kelias be kelio" vienintelis jo apribojimas - jokiu apribojimu, kaip ir parasyta atn JKD symbolio:

tikslesnis vertimas:
"using no way as way, having no limitation as limitation"

Dan Inosanto dar tiksliau pasakė, o jis žino, ką kalba (nes pats nagus prikišęs prie paties JKD atsiradimo): JKD - tai ne stilius, o procesas. Nuolatinis mąstymo procesas... ;)

Citata

Pagal JKD kiekvienas pats pasirenka savo kelia, JKD idejos tik padeda eiti tuo keliu. "JKD tik irankis, kuris pades jums rasti kelia ir eiti juo, bet visu zmoniu keliai skirtingi, JKD nevercia eiti visiem vienu keliu, kiekvienas turi savo kelia" sake Briusas.

Tipo, “aš nieko nesukūriau - ir eikite jūs visi nuo mano galvos pagal JKD metodus“...  :-]

Citata

Kas liecia kovine technika JKD irgi skyriasi nuo kitu kovos menu pasirinkimo laisve bei realio poziuriu i kova.

Nelabai, kaip kovos menas, jis ir skiriasi nuo kitų kovos menų. Tiesiog JKD - nuolatinėje kitimo būsenoje. Toks “nesusitupėjęs“ kovos menas... ;)

Citata

laukiu jusu nuomoniu , bei faktu apie Bruce Lee ir JKD. gal kas gali papildyti arba ka nors paneigti ir t.t. butu idomu paskaityti.

Tai einu toliau pakomentuosiu kitas žinutes...  :D

« Atsakyti #9 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:43:07 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #10 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:44:33 am »
Citata
Po vakarykščio mūsų darbovietės Kalėdinio baliaus sunku apie ką nors diskutuoti, nebent apie patį balių :D (nepavydžiu, jei kas apie 18-19 val. taksi bandėte išsikviesti, beveik visi važiavo viena kryptimi... :D). Tad pasamprotavimus paliksiu kitai dienai, tik pasakysiu, jog tikrai džiugu matyti temą apie Bruce Lee. Anksčiau man jis buvo tiesiog kino žvaigždė, bet kai perskaičiau vieną knygą apie jį ir jo JKD, pamačiau keletą dokumentinių filmų, perskaičiau internete keletą atsiliepimų bei interviu iš jį pažinojusių žmonių, nuomonė apie Bruce Lee pasikeitė. Į gerąją pusę. Dabar jis man - viena ryškiausių kovo menų asmenybių kovos menų istorijoje. Arba tiesiog kovos menų genijus...

Tikiuosi ir aš bent po mirties kažko panašaus iš tavęs sulaukti...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #11 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:49:08 am »
Citata

panasiai buvo ir man ...
kol nieko apie ji nezinojau jis man buvo aktorius ir tiek ... kol neperskaiciau keleta knygu ir nepasinarsiau internete.

O jei liaupses atmetus ir pažvelgus į jį tiesiog kaip į žmogų?... ;)

Citata

butent kovos menu genijus. Per savo trumpa gyvenimas jis daug ko pasieke, ir daug ka paliko savo pasiekiejams bei, as manau kad net, visai zmonyjai.

Gera turėti korifėjus...  :D

Citata

P.S. teko kazkur matyri skelbima, kur buvo kvieciami zmomes treniruotis JKD, ir truputi buvo "aprasytas" JKD stylius. Buvo rasoma kad jis yra sukurtas is Wingtsung, o toliau buvo rasoma jau apie pati WingTsung styliu. (matyt del informacijos apie JKD tu treneriu neturejimo)
Nepaisant to kad JKD baze (kurios lyg ir nera) yra FMA o ne WingTsung, susidaro ispudis, kad tie "treneriai" isvis nieko nezino apie JDK, ir pasidare labai idomu ko gi jie mokina tuos vargsus apgautuosius kurie ateis i ju treniruotes.

Taip todėl, kad B. Lee dėka pats vinčunis išpopuliarėjo pasaulyje! Jam ir turėtų būti dėkingi vinčunistai - už tai, kad pabuvo lokomotyvu... :D

Citata

P.P.S. kazkur Jeruzaleje ant stulpo pamaciau dar viena skelbima, kuriame buvo kvieciami zmones treniruotis "Bruso Lee Kung-fu" .... be komentaru.

Na, o kas kirs vieną kartą per nagus tokiems plagiatoriams ir vagims, naudojantiems neteisėtai svetimą intelektualią nuosavybę ir “brand name“??...  :A

Niekas, deja.  :?

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:51:21 am »
Citata
daznai tenka girdeti kad zmones klaidingai sakydami kad JKD buvo sukurtas Wingtsun pagrindu, klaidina save ir kitus.
Nors is dalies jie yra teisus.

Tiksliau, pačiam Briusui nuo vinčunio prasidėjo. O toliau - tik spekuliatyvios interpretacijos... ;)

Citata

Pirmasis (ir vienintelis) Briuso Lee mokytojas buvo Ip Man`as (wingtsun patriarchas). Atvaziaves i JAV Briusas Lee, sukurure kovos meno pagrindus, kuris siek tiek veliau bus pavadintas Lee Fung Gang Fu (arba Lee jun fang kung-fu) kuris buvo siek tiek pakeistas Wingtsung su agliskojio bokso, dziu-dziucu, bei kai kuriais kinu kovos styliu technikomis. Po Briuso mirties Dan Inosanto pavadino si styliu Lee Jun Fan kick-boxing.

Na, iš esmės gal ir taip...  :-)

Citata

o kas liecia JDK tai tai labai lankstus stylius (stylius be styliaus) ir jame yra daug visokiu techniku is ivairiu kovos menu, seip wingtsun JDK yra, bet tikrai ne taip jau ir daug kad sudarytu pagrinda.

JKD yra tai, kas tuomet madinga...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #13 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:53:52 am »
Citata
Tiems kurie domisi Bruce Lee gyvenimu, filosofija bei JKD patarciau paskaityti knyga
The Warrior Within (by John Little)
Parduotuvese maciau tiktai rusu kalba (Brius Li - Put vojina)
Knygoje daugiausia aprasoma Briuso Li fulosofija, jo poziuris i budizma ir dzen`a bei pati gyvenima ir kovos menus. Aprasoma JDK filosofija bei koncepcijios. Sioje idomiausioje mano nuomone knygoje apie Bruce Lee, nerasite jokiu kovos menu techniku, ji skirta tik "dvasiai".

Nebloga knyga gerbėjams.  :-D

Citata

Kas liecia Bruso Li kovos technika bei treniruociu pratimus ir aprasymus tai parduotuvese galima rasti keletas knygu (irgi rusu kalba) apie tai.
Deje niekur nerandu knygos "Tao of Jeet Kune Do"   tikrai turetu buti idomi.

“Tao JKD“ yra labai nuvalkiota knyga su begalia leidimų - tik atidžiau pasidairyk...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:59:16 am »
Citata
idomus straipsnis apie Briusa Li bej jo treniruotes.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

O man pasirodė blankus, labai sensacingai išpūstas (epitetus pažiūrėkit ir hiperbolizavimus), pilnas netikslumų (karate, 1974 ir pan.) ir spekuliacijų, bei skirtas tik vienai minčiai pateikti - kad Bruce Lee buvo “kačiokas“...  :?

Ir iš to dar pasidariau keletą išvadų: “kačiokas“ su fanatišku užsispyrimu, kuris iš bodybuildingo siekė pasiimti tik raumenų savybes, o ne jų išvaizdą, kaip kultūrizme daroma (dirbo jėgos ištvermei). Galop viskas privedė jį prie visiško organizmo nualinimo ir išsekimo, pasibaigusio tragiškai.

“Persikočiojo“ kaip dabar sakoma.

Kam “parintis“? Geriau gyventi be streso ir įtampos ir ilgai.  :D

Bet kad tuo metu vyravo visa rokerinė filosofija: live fast, die young...  :-(

« Atsakyti #14 įjungtas: 2004 Grd 28, 11:59:16 am »