Sportas > Bendra sporto tema
Nelaimingi atsitikimai sporte
Ruta:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba PrisijungtiPraeitais metais pasakojo man kaip tik apie tai: ten esmė tokia, kad būtinai turi būt tam tikro stiprumo smūgis į tam tikrą širdies vietą ir tam tikru jos darbo metu (sistolės ar diastolės metu- tiksliai nepamenu, tad nenoriu sumeluot). Ir jei visos šios 3 sąlygos patenkinamos, žmogų staiga ištinka mirtis.
Vėliau dar man treneris sakė, kad Rytuose kovotojai būna, kad specialiai treniruojasi (ar treniruodavosi) tokius mirtinus smūgius..
Tad tokios gan kuklios mano žinios apie tai, ką klausei :-)
--- Baigti citatą ---
O išgelbėti žmogaus neįmanoma, na, tarkim, jei medikai yra nelaimės vietoje?
google:
Registruotis arba PrisijungtiO išgelbėti žmogaus neįmanoma, na, tarkim, jei medikai yra nelaimės vietoje?
--- Baigti citatą ---
Matai, man tą pasakojo anatomai, ne klinicistai, tad dėl išgelbėjimo galiu tik savo mintis pateikt: priklauso nuo to, kas įvyksta su širdim po tokio smūgio- ar ji visai sustoja, ar įvyksta asistolija, ar virpėjimas..Gelbėt visuomet bandoma- širdies masažo su dirbtiniu kvėpavimu kombinacijos (Lietuvoj 15:2, Europoj 30:2), defibriliatoriai..Ir atgaivint įmanoma (bet reikia turėt omeny, kad ne visuomet pasiseka), tik pvz įvykus asistolijai ir vis dėlto pavykus žmogų išgelbėt, jis lieka daržovė..
Lonsas:
o negalima raumenu krutines uzkociot tiek, kad tai nenutiktu?
Smauglys:
Registruotis arba Prisijungtio negalima raumenu krutines uzkociot tiek, kad tai nenutiktu?
--- Baigti citatą ---
Negalima. Nuo tam tikro lygio sparingas pilnu kontaktu ir be apsaugų pavojingas gyvybei.
Skeptikas:
Registruotis arba PrisijungtiNegalima. Nuo tam tikro lygio sparingas pilnu kontaktu ir be apsaugų pavojingas gyvybei.
--- Baigti citatą ---
Kalbi apie giluminius smūgius?
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją