Sportas > Bendra sporto tema

Nelaimingi atsitikimai sporte

<< < (8/13) > >>

Skeptikas:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiBent jau aš terminą "sportininko" širdis paėmiau dėl to, kad kažkuriam poste ji taip buvo pavadinta- vadinasi, kitiem suprantamas būtent toks pavadinimas. O iš tiesų, tai yra hipertrofuota širdis. Ji negali būti pavadinta "normali širdis", nes neatitinka nustatytų normų, o tos normalios normos jau ne mano sugalvotos, o visuotinai priimtos  :-)

--- Baigti citatą ---

Jo, Kauno KMEK kai dėl kariuomenės tikrino, ir man su EKG nustatė, kad širdis "sportininko"... tiesa, su leistinom normom neprasilenkia. O šiaip - pilnai sutinku su Saxumskiu. Judėti reikia. Kitu atveju organizmas irgi stumiamas link savo "galimybių ribos" ;)

pelkė:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiIr kokiais tyrimais nustatyti, ar širdis didelė?  :rolleyes:

--- Baigti citatą ---

Siuvėjo metro ir med. skalpelio pagelba  :senis:

Vilkatas:
jeigu nesportuosi, tai tas raumuo "gali greitai apaugti riebalais", del sito nesu tikras, bet lyg taip sake. Mano kuklia nuomone, nesportuojant silpneja sirdies raumens kraujagysliu tinklas, ir tas perauges raumuo tampa nepakankamai maitinamas, todel susilpneja, ir gali ivykti infarktas. Taip pat nedarant aerobinio kruvio, mazeja kameru turis, kas irgi blogina situacija.

denis:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba PrisijungtiAnaerobiniai kruviai didina sieneles, o aerobiniai sirdies turi. Todel, svarbu, kad treneriai atsizvelgtu i tai, ir duotu cikliniu pratimu vidutiniu sunkumu :)

--- Baigti citatą ---
Kai vyksta sirdies sieneliu padidejamas, jie tampa neelastingos. Sirdis tada negali pumpuoti daug krajo. Tai gali atsitikti ir del padidinto kraujo spaudimo (kas man ir atsitiko  :D)  Tokiu atveju geriau isvis vengti anaerobinius kruvius.

Steve:
Aš nežinau ar buvo minėta taigi jei minėta tai atsiprašau. Dar tarybų sajungoje kai nebuvo uždraustas kovinis sportas, per karate seminara smūgiu iš delno į nosi užmušė žmogų. Nosies kremzlė pasisilinko į vidų ir pažeidė smegenis ko pasekoje jis mirė. Nu va jums ir nelaimingas atsitikimas.

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją