As taip placiai viska vadinu dvasiniu tobulejimu,nes nesu sumascius kokio nors tikslesnio sio zodziu derinio apibrezimo
Platesnis terminas būtų asmenybės tobulinimas, bet į tai įeina ir fizinės savybės bei dvasinės.

Tad vadink geriau charakterio savybių arba tiesiog - charakterio, būdo tobulinimu (“karmos šviesinimu“...

).
Tai kas gi yra tas dvasinis tobulejimas? 8)
Tiki į Dievą?...
Jei ne, tai kas yra tavo tikėjimo pagrindas?
Kas
tai, kas sudaro pamatus tavo etinei ir moralinei sistemai, kuri pasireiškia kaip tavo požiūris į gyvenimą, elgsenoje, poelgiuose, mintyse ir pan.?...

As to pasakyti nenorejau,todel atsiprasau,jei mano zodziai negraziai nuskambejo..
Ne, čia aš tiesiog perfrazavau. Nors gal kam ir susidaro įspūdis, kad aš už realią savigyną, todėl žeminu sportą ir kovos meną, tačiau - tai tik tokį įspūdį susidariusiojo išvada. Ir klaidinga, sakyčiau!... :?
Man visos šios sritys
vienodai gerbtinos - su savais trūkumais (o taip - ir savigynoje yra trūkumų!

) ir privalumais.
Todėl kalbant bendrame kontekste aš visada “ginu“ tą pusę, kuri yra “pažeminama“ argumente...

hm,bent jau as tusciagarbiu zmoniu meistrais nelaikau,ir nesvarbu kiek jie turi danu,dirzu ar diplomu..o del kilniu ir garbingu sportininku nesiginciju..
Na, tai turi kiek idealizuotą pasaulio suvokimą, sakyčiau...
Pavardink man meistrus, kuriuos laikai dvasiškai tobulais ar tikrai pažengusiais, o aš tau atskleisiu jų asmenybės tamsiąją pusę!... :burn:
Tiesiog, kai domėjausi kovos menų istorija ir filosofija, ji tapo neatskiriama nuo asmenybių, ją kūrusių. O tos asmenybės...

...banditai, žmogžudžiai, melagiai, girtuokliai, sukčiai, melagiai, marazmatikai, sociopatai, tiesiog ir išskirtiniai niekšai bei niekšeliai, smurtautojai, svetimoteriautojai, prievartautojai, plėšikai, fašistai, rasistai, seksistai - čia aš kalbu apie tikrai žymius PATRIARCHUS!...
Ar tu TIKRAI norėtum, kad prie kiekvieno šio epiteto aš pridėčiau PLAČIAI ŽINOMO meistro pavardę ir argumentus?...

Nemanau.
Pakaks, kad žinotum - ir kovos meistrai yra žmonės! Paprasti mirtingieji...
Galop, jei jau Antikos dievai buvo su visomis žmogui būdingomis silpnybėmis ir niekšybėmis (paskutinės Olimpiados simboliais pasidomėk - “o sporte, tu taika“ ir “broliška dvynukų meilė“...
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
), tai ir Budo mirtingiesiems “dievams“ tas yra neišvengiama...
Tegul miręs kuinas guli ramiai. :?
na tai kas gi yra tas dvasinis tobulejimas???
Atsakyk į mano klausimą aukščiau apie “pamatus“...

O tobulėjimas - tai va tų pamatų stiprinimas ir bus...
eee...mmm..o kokia tai scena? 
“
- Kad ir kiek šis akmuo gulėtų vandenyje - vanduo į jį neprasisunkia - ir kardinolas suskaldo akmenį, jį parodydamas Korleonei.
- Matai? Taip ir žmonės Europoje - Jėzus ir tikėjimas niekaip per tiek amžių į juos neprasisunkia, kaip ir vanduo į šitą akmenį“...Tai čia apie TRADICINĘ krikščionybę... O tu nori, kad dar ir rytietiškas dvasingumas prasisunktų į šį užsigulėjusį akmenį...

Gaila, kad Pūgžlys prapuolė su savo dvasinėmis depresijomis, ar koks Tru...
Tema iš tikro platesnė ir gilesnė, nei visas šitas forumas, pakeltas kvadratu...