Pagrindines diskusijos > Kovos menai
Dvasinis tobulėjimas ir...
Alan:
Kas toks buvo tas Kastaneda?
Sei-i:
--- Citata ---Kas toks buvo tas Kastaneda?
--- Baigti citatą ---
Vakar vakare tu mylėjai mane -
Šiandien ryte supratau, kad meilės nėra!...
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti :D
Sei-i:
--- Citata ---
hm,o man atrodo,kad viskas nuo zmogaus poziurio priklauso..beje,o ka tu vadini kario keliu ir ka vienuolio keliu?
--- Baigti citatą ---
Aš suprantu, kad karys gali būti nevedęs, ir gal net celibato laikytis, kaip ir vienuolis gali būti tam tikra prasme karys (žr. kryžiuočių ordinus, tarkime), tačiau ir šiame pavyzdyje reiktų dar paklausti savęs, ko ten daugiau - kario ar vienuolio... ;)
Žudyme nėra NIEKO ŠVENTO IR DVASINGO. Kario amatas - žudyti priešą. Kadangi tai yra nuodėmė, galima žudymą pateisinti aukštesnėmis, neva, idėjomis.
Vienuolio - atsiskirti ir pasišvęsti kokiai nors idėjai ar vertinamoms dorybėms.
Dvasingumo abu nebūtinai pasieks... :D
Sei-i:
Apie Sifu Wong Kiew Kit išskirta į atskirą temą.
vartotojas:
Aš tai vis laikas nuo laiko pasuku galvą - kaip man atskirti, kada aš progresuoju, tobulėju, o kada "grįžtu į medžius"?
Nerandu atskaitos taško, nuo kurio būtų galima pradėti matavimą... Kažkokios abstrakčios moralinės sąvokos - na tipo "gėris","teisingumas" per daug plačios ir nepritaikomos.
Apskritai pastebėjau, kad kuo daugiau galvoji tokiom tematikom, tuo labiau painiojiesi.
štai jums hipotetinis pavyzdys:
paprasta, atrodytų situacija - ėidamaspro šalį, pamatei, kad trise vieną lupa...
na, žinoma, kaip tikras gerasis Džonas, visų chamų siaubas, papiktintas akivaizdaus jėgų nelygumo, įsikišai ir, jei pasisekė, tuos tris atlupai, taip sakant atlikai gerojo Batmano (arba Kulmano, arba Vatmano... whatever) darbą.
po to paaiškėja, kad tas vienas - apsivogęs ir gaudomas buvo su tikslu perduoti teisingumo struktūroms, o tie trys pasirodo struktūrų atstovai besą...
ir kaip tada savo poelgį vertinti?
dilema.
nors paprastai būna, kad pastebi savyje naują bruožą, kurio neturėjai.
tada nusistebi ir tiek, bet po kiek laiko pradedi galvoti - "ar gerai tai man ar blogai...", "ar aš apskritai norėjau kad pasidaryčiau toks..."," o kaip aš toks atrodau kitiems..." etc. etc. etc.
Neradau aš tų kriterijų nei knygose - per daug jos prieštaringos, nei televizijoje - per daug kanalų, nei bandydamas medituoti iki pamėlynavimo. Atrodo, aplink visi siūlo dvasiškai tobulėti, o kurlink tas tobulėjimas - paaiškinti dorai nesugeba...
Gal jūs žinote?
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją