AutoriusTema: Vegetarizmas  (Skaityti 25898 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Vegetarizmas
« Atsakyti #30 įjungtas: 2008 Lap 12, 01:32:19 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
I vegetarizma ziuriu teigiamai, bet per stipriai megstu kebabus, kotletus ir cepelinus, kad galeciau tapti vegetaru.  :valgo:
Ei! tortą pamiršai :birthday:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #31 įjungtas: 2008 Lap 12, 01:41:10 am »
Grįžau po atostogų, nespėjau nieko perskaityt, bet neskaitęs temos atsakysiu – aišku prieš :luztu: O dėl kelių teiginių, kuriuos spėjau perskaityti, kad yra ir jėgos sporte sportininkų (kultūristų ir pan.), tai man maloniausi, kad jie kibirais ryja anabolinius steroidus, kurie visgi pagaminti ne iš augalų, o yra GYVŪNINĖS KILMĖS  :-]

P.S. Kuris tę salės gale sukuždėjot, kad jie anabolikus tik stiklinėmis vartoja? Prašau į salęs vidurį...

Atsijungęs Asia

• Auksinis VIP narys
  • Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 1410
  • Amžius: 50
  • Smėlis prasismelkia visur...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Andrius Baškatovas-Asia
« Atsakyti #32 įjungtas: 2008 Lap 12, 11:45:28 am »
Aš kažkaip net nesigilinu į vegetarinius paistalus. Nesakau, kad tai gerai, ar blogai, bet jei mano organizmas nuo mažumės pripratęs kramtyti mėsgalį, tai ko aš dabar jį šersiu visokiom žolėm ir grūdais? Todėl aš pasilieku prie savo nuomonės, kad man mėsa yra gerai ir neatsisakysiu. Nebent koks daktaras prieš jį nudobiant, įtikins, kad mėsa yra blogis, o viksvos ir gysločiai yra delikatesas.. :)

Juokas juokais, bet čia kiekvienam savo - kas nori, valgo mėsą, kas nenori (dažniausiai - negali, dėl skrandžio problemų) - valgo viską be mėsos. Jei tik žmogus gerai jaučiasi, tai ir gerai. Tiesa, tarp sportininkų, tai dar nesutikau užkietėjusių vegetarų. Gal neklausinėjau? Vienas, tiesa, bandė lankyt, vaikščiojo į salę - 2 mėnesius, paskui nuslobo ir metė. Tai tokie mano postringavimai šia tema.
Lažinamės, kad atspėsiu tavo vardą iš trijų... smūgių!!

Atsijungęs EzysGazuotas

• Administratorius
  • Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2008
  • Žinutės: 4249
  • Amžius: 50

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Wing Tsun
« Atsakyti #33 įjungtas: 2008 Lap 12, 11:56:53 am »
Esu pries tokius piliecius, kurie aiskina prasomi ir neprasomi, kaip blogai mesa ir pan. Tipo zmogaus organizmas nesukurtas mesai. O tai ka senoveje zmones valgydavo? Juk darzai zymiai veliau atsirado, nei kad medziokle. Retkarciais man buna, kad neuzvalges mesos kazkaip ne taip jauciuosi. Sukertu koki mesgali, ir visks normaliai.
Yra tipų, kurie su panieka mini laikus, kai buvusi viena tiesa. Dabar, atseit, tiesų daug ir kiekvienas galįs savo tiesą įrodinėt. Betgi žiūrėdami į kvailį, įrodinėjantį savo tiesą, mes neįrodinėjam sau, kad jis protingas. Vadinasi tiesa yra viena ir jos nereikia įrodinėt. J.Erlickas

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Lap 12, 16:52:06 pm »
Pažįstu vieną vis labiau užkietėjantį vegetarą "sportininką". Kuo labiau vegetarėja, tuo liūdnesnė atrodo jo veikla kovos menų salėje... Na, ir apskritai pats liūdnai atrodo...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Lap 12, 16:52:06 pm »

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2008
  • Žinutės: 291
  • Amžius: 44
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #35 įjungtas: 2008 Lap 13, 11:17:18 am »
Grįžau po atostogų, nespėjau nieko perskaityt, bet neskaitęs temos atsakysiu – aišku prieš :luztu: O dėl kelių teiginių, kuriuos spėjau perskaityti, kad yra ir jėgos sporte sportininkų (kultūristų ir pan.), tai man maloniausi, kad jie kibirais ryja anabolinius steroidus, kurie visgi pagaminti ne iš augalų, o yra GYVŪNINĖS KILMĖS  :-]

P.S. Kuris tę salės gale sukuždėjot, kad jie anabolikus tik stiklinėmis vartoja? Prašau į salęs vidurį...

Jai kalbi apie ta kulturizma, kur pilna monstru, tai be abejo ten visi vartoja anabolinius steroidus (na gal yra tokius kur prohormonus vartoja, tipa legalu, bet realiai tai tas pats)  Nors ju rezultatai tai ir dieta, ir grieztas rezimas ir treniruotes, ir pan., o ne kaip kai kuriems atrodo, kad tik uztenka pakilnoti stanga ir ryti uzdraustas tabletes.

Bet yra toks dalykas kaip ir natural bodybuilding, kur vertinamos kuno proporcijos ir kartais dar zmogaus fizines galimybes (kaip budavo anksciau, pacioje pradzioje kulturizme, kur kulturistas tai ne maisas raumenu, o ir gimnastas ir is tiesu stiprus atletas turintis irodyti savo jega trikoveje, penkiakoveje ir pan.). Ir cia yra visaip besimaitinanciu zmoniu.

Ir tikrai, tie kurie yra vegetarias retai kada vartoja ta slamsta, nes tai neatitinka tu zmoniu pasauleziuros (nors keista, kad kaikuriu mesedziu pasauleziura atitinka, nes augimo hormonas, is kurio gamybos buvo taip zinoma Lietuva, buvo gaminamas is zmogaus smegenu :puke:, dabar manau yra ir kiti gamybos budai)

Beje kovos sportuose (ir visuose kituose sporto sakuose) tie patys anaboliniai steridai karaliauja. Skirtumas tarp kulturistu ir kitu sporto saku atstovu yra toks, kad kulturizme tai labai akivaizdu, nes iskarto kyla klausimas, kaip tas zmogus tokius raumenys uzsiaugino? (nors aisku jai tai profesionalas, tai jis greiciausiai pasieke savo ispudingu rezulatatu ir be anaboliniu steridu ir tik norint toliau varzytis privalo jas vartoti, kad islikti tarp geriausiu).

Lieciant kovos sportus tos pacius anabolinius steroidus vartoja ir mma kovotojai, ir boksininkai ir imtynininkai, tik kad ne visus pagauna, tikrina ir pan. Skirtumas cia tik toks, kad cia neuztenka igimtu kuno galimybiu, genetiskai paveldetu,  sekti geru rezulatatu, bet ir tam tikri gebejimai, talentas, patirtis, tad cia uzsiaugines didelius raumenys visai nereiskia, kad dar busi geras sportininkas kovotojas.   
"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #36 įjungtas: 2008 Lap 13, 13:28:25 pm »
Bet yra toks dalykas kaip ir natural bodybuilding, kur vertinamos kuno proporcijos ir kartais dar zmogaus fizines galimybes (kaip budavo anksciau, pacioje pradzioje kulturizme, kur kulturistas tai ne maisas raumenu, o ir gimnastas ir is tiesu stiprus atletas turintis irodyti savo jega trikoveje, penkiakoveje ir pan.). Ir cia yra visaip besimaitinanciu zmoniu.

Nepakeičiamosios amino rūgštys tikriausiai iš dangaus atsiranda? Nes jei jau kalbėt apie tą pasaulėžiūrą, kad JOKIŲ gyvūlinės kilmės produktų, tai amino rūgštys iš jų ir gaminamos :senis:

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #37 įjungtas: 2008 Lap 14, 11:39:44 am »
Nepakeičiamosios amino rūgštys tikriausiai iš dangaus atsiranda? Nes jei jau kalbėt apie tą pasaulėžiūrą, kad JOKIŲ gyvūlinės kilmės produktų, tai amino rūgštys iš jų ir gaminamos :senis:

Su visa tau pagarba kaip kovotojui, tad nepykit, bet turiu pasakyti, kad nusisnekat, kaip nemoksa.

Kokios dar aminorugstis? Kam tuo mitu toliau gyventi, jai jis seniai jau nugriautas? As 18 metu nevalgau mesos ir gyvas ir sportuoju, ir tikrai man neko netruksta (isskyrus valios :D). 

Bet va vartoju pieno produktus, tad galima sakyti naudoju tos gyvulines kilmes anminorugstis. Bet yra zmoniu kurie yra veganais (nevalgo jokiu gyvulines kilmes produktu), o tarp ju ir paprastu zmogeliu yra, ir sportuojanciu, ir mokslo gumbulu.

Stai tas ponas ir vienas zemiau yra veganu, manai kazko jam truksta, kazkokiu aminorugsciu?

Tiesiog kiekvienam sava ir ta ka sako gydytojai mokslininkai kartais labai neatitinka realybes. Nes arba ju tyrimai pasene, arba jie fanatikai, arba jiems tikrai daug mokama, kad issakytu tam tikra subjektyvia nuomone.

Tas pats liecia gydytojus. Asmeniskai patyriau, kokie jie juokingai nekompetetingi. Pvz. Sporto gydytoja sake, kad del vienos organizmo ydos gyvenime negalesiu jau sportuoti, ir kad tuoj pat sustociau, o kitas jau su prof. laipsniu sake prisingai, kad sportuoti negaliu sustoti, , bet siule daug daug stipriu vaistu. Abudu nors nustate diagnoze negaleo nei mane isgydyti, nei tiksliai pasakyti, kaip man ta yda atsirado.

Paklausiau savo vidinio balso: tai yra reguliariai sportuoti ir nevartoti jokio cheminio farmaceutu pagaminto slamsto. Ir savijauta pagerejo ir sportuoti toliau galiu :D 
"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #38 įjungtas: 2008 Lap 14, 12:35:58 pm »
Ai, kalbekit ka norit as einu dabar lasiniu su svogunu ir juoda duona ikalsiu  :P
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Lap 14, 12:51:42 pm »
Be mėsos, nebus ir tiesos  :senis: (senovinė mėsėdžių patarlė  :D)
Nusmuko kaula :)

« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Lap 14, 12:51:42 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #40 įjungtas: 2008 Lap 14, 13:08:46 pm »
Nebesvaigstam apie tuos sportininkus-veganus. Nei tu tę už nugaros stovėjai, nei žiūrėjai ką jie ryja. Čia iš tų badautojų serijos, kur palapinėse priryja maisto ir toliau "badauja"  :luztu: Tu pats pieno miltus vartoji, tai ir gauni ko reikia, mėsa nebūtina. Amino rūgščių daug organizmui ir nereikia, jei nesi kačiokas...

Ir apskritai, ne tik apie mėsą šneku, o apie gyvulinės kilmės produktus. Tiesa, yra ir augalinės kilmės produktas, turintis visas reikiamas amino rūgštis – tai soja. O kad žmogaus organizmas pats nesugeba pasigaminti nepakeičiamųjų amino rūgščių, tai faktas, kurį labai lengva pamatyti – tie, kurie sėda ant juodos dietos, pakankamai negauna baltymų, praranda ne tik riebalus, bet ir nemažą dalį raumeninės masės. Ir kur čia mitas?

Asmeniškai man dzin tie vegetarai, maitinkitės kaip norit, kad ir tik smėlį valgykit, kaip tai daro viena bobutė kažkuriame Lietuvos kaime ir nesuka galvos.

P.S. Aš tai valgiau, valgau ir valgysiu mėsą, lašinius ir visa kita :yeahhh:

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #41 įjungtas: 2008 Lap 15, 10:53:42 am »
Nebesvaigstam apie tuos sportininkus-veganus. Nei tu tę už nugaros stovėjai, nei žiūrėjai ką jie ryja. Čia iš tų badautojų serijos, kur palapinėse priryja maisto ir toliau "badauja"  :luztu: Tu pats pieno miltus vartoji, tai ir gauni ko reikia, mėsa nebūtina. Amino rūgščių daug organizmui ir nereikia, jei nesi kačiokas...

Ir apskritai, ne tik apie mėsą šneku, o apie gyvulinės kilmės produktus. Tiesa, yra ir augalinės kilmės produktas, turintis visas reikiamas amino rūgštis – tai soja. O kad žmogaus organizmas pats nesugeba pasigaminti nepakeičiamųjų amino rūgščių, tai faktas, kurį labai lengva pamatyti – tie, kurie sėda ant juodos dietos, pakankamai negauna baltymų, praranda ne tik riebalus, bet ir nemažą dalį raumeninės masės. Ir kur čia mitas?

Asmeniškai man dzin tie vegetarai, maitinkitės kaip norit, kad ir tik smėlį valgykit, kaip tai daro viena bobutė kažkuriame Lietuvos kaime ir nesuka galvos.

P.S. Aš tai valgiau, valgau ir valgysiu mėsą, lašinius ir visa kita :yeahhh:

Tikrai neko jie neryja. Ne vsikas dar siam pasaulyje yraapgavystes ir melas. Jai zmogus patampa kazkuo del moraliniu isitikinimu, tai visiskai kas kita gi buna. Cia jau gi kalbeta buvo apie religija ir jos poveiki.

Beje, as irgi buvau veganu, ir tada kaip tik kacalinausi, bet uzmeciau ta praktika, nes per viena kelione/praktika laive pasake, kad vegetariskus man patiekalus gamins, bet veganisku tai tikrai ne, tai taip ir liko.

O del amino rugsciu, tai yra dar vadinami patiekalu jungimai, kad gauti tam tikru aminorugsciu (pupeles+grikiai, ryziai ir zirniai, ir t.t. ir pan.), tad ne tik soja ryti reikia.

Ar krenta kuno mase edant zoles? Na pasakyk tai mano broliui ar tevui :D Mane plona kaip saka jie suspaudzia kaip nori, o as koki imtyniu veiksma su vargu atlieku, nes sunku statine apimti :D

artioma111

• Svečias
« Atsakyti #42 įjungtas: 2009 Geg 20, 22:33:07 pm »
jei kas manot kad vegetarizmas ir sportas nesuderinami tai reiskia nieko mezinote apie zmogu,mityba..... :teisejas:

artioma111

• Svečias
« Atsakyti #43 įjungtas: 2009 Geg 20, 22:35:36 pm »
ir dar manote kad mesoje(keptoje troskintoje viroje..)yra daug gerio:)?

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2009 Geg 20, 22:41:46 pm »
Aha,ir tas gėris man suteikia 105kg strenght ,už tai gaunu +3 attack bonusa ,bet nuima -1,5 stamina.
O šiaip tai ...jaigu normaliai valgai daržoves,vaisius ir t.t. ,tai gal ir nieko,bet nesuprantu tų ,kurie prisiėda modifikuotų sojų ir aiškina apie sveiką gyvenseną.Dar blogiau,kai pradeda svaigt apie gamtosaugą,kuri su vegetarizmu nieko bendra neturi...
Ir šiaip,skanu gi kokį riebesnį šonkauliuką pakrimst  :valgo:

« Atsakyti #44 įjungtas: 2009 Geg 20, 22:41:46 pm »