Tie 4 (sifu) kas 4 metus vaziuoja i Hong Kong'a kur patikrina savo technika (dalyvaujat, lasvosiuose chi sao kovose)
cia galesite rasti atsakymus i diskutuojamus klausimus
5. Daug asmenų interneto forumuose Lenkijoje išsako skirtingas nuomones įvairių Ving Tsun, Wing Chun ir pan. imtinai su Yip Manu meistrų lygio tema. Ką apie tai galvojate?
Pirmasis klausimas šiems „lojantiems kiemsargiams“ būtų tai, kiek jie kartų buvo Kinijoje ir kiek laiko praktikavo su autentiškais šios sistemos mokytojais? (jų pavardės galima, pvz., surasti specialioje knygoje, kurią išleido Hong Kong Ving Tsun Athletic Ass.). Kiek kartų dalyvavo pasaulinėse šio stiliaus meistrų ir instruktorių konferencijose, kurios yra organizuojamos Hong Konge ir Foshane, kuriose dalyvavo visų šios sistemos atmainų iš įvairių krypčių atstovai?. Mano mokykla dalyvavo visose ir net vedė kinams lap sao ir chi sao užsiėmimus. Ar jų pavardė ir mokykla yra tinkamai įvertinta ir įamžinta memorialinėje garbės lentoje Yip Mano muziejuje Zu Miao šventykloje Foshane? Mano mokykla yra pagerbta. Ar bent kartą tyrėjo galimybę išbandyti savo sugebėjimus su kitais šios sistemos praktikais, ne prieš kompiuterio ekraną, bet mažose salėse ir siaurose senojo Hong Kongo, Foshano ar Kantono gatvėse? Ten greitai rastų atsakymą į tai, ko yra verti jų sugebėjimai ir nuomonės. Aš, o vėliau ir mano meistriški mokiniai dalyvavome ir vis dar dalyvaujame tokiuose „sugebėjimų palyginimuose“. Ten niekam nepadės pasakojimas, kad jų mokytojas buvo geras ir kokį turi „laipsnį“. Kuo labiau žinomas yra žmogus, tuo daugiau asmenų norės su juo pasitikrinti. Tai reikia padaryti pačiam. Gyvenimas iškart suteiks atsakymą, ko iš tikrųjų mokoma, arba žmogus susikompromituos ir niekas nebenorės su juo kalbėtis ir keistis žiniomis. Esu išdidus, kad visi mokiniai, mano tongo mokyklos dalyviai, šiuos meistriškumo testus užbaigė garbingai ir su pasisiekimu. Tai ten jie gavo kompetentingiausią atsakymą apie tai, ką iš tikrųjų sugeba..., taip pat ar aš esu geras, ar blogas kiniško kovos meno mokytojas. Mane domina Hong Konge ir Foshane dominuojanti nuomonė apie mano mokyklą, a ne tai, ką kažkoks nemokša turi pasakyti, nes kaip tik šiandien atsikėlė ne ta koja. Tarp kitko, būtent dėl to pasišalinau į „kung fu“ aplinkos Lenkijoje nuošalę, nes ši aplinka yra labai paviršutiniška, tik nori pasikalbėti (o netgi pokalbiui reikia partnerio), o iš esmės jau ir taip viską žino. Dauguma net nematė Yip Mano nuotraukos, bet „žino“, ką jis mokėjo bei koks buvo ir pan. Ir be to, visa tai yra apgaulingos ir dažnai chamiškos komiksų lygio slaptos diskusijos, kurias leidžia interneto anonimiškumas. Tan sao arba bong sao, bent jau Yip Mano stiliaus, yra daugmaž vienodi, nepriklausomai nuo mokyklos. Pagrindinis klausimas – ne kaip?, tik kodėl? Na, bet tam reikia greitos orientacijos, žinių, patirties ir visų pirma daugybės metų praktikos pas kompetentingą mokytoją.
O daugiau... Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti