AutoriusTema: Apsaugos  (Skaityti 27683 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 43
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
Re: Apsaugos
« Atsakyti #45 įjungtas: 2008 Lap 13, 12:44:52 pm »
 Sparingas gali tureti keleta skirtingu tikslu. Ar reikia apsaugu, priklauso nuo tikslo. Jeigu tikslas yra "pajauta", techniku ismokimas, bandyma spritaikyti dirbant su partneriu, tada galima be apsaugu (nors kapa rekomenduojama). Kitas dalykas, kai tu isdirbi tas technikas prie realaus greicio, ir jeigu tu nenori issiugdyti blogu refleksu (nesmugiuoti/negint galvos, stabdyt smugi, ir t.t), tai reikia dirbt su apsaugom.

Apsauga savo ruostu suteikia sparnus ir tada gali atlikineit technika, kurios siaip neatlikinetum be ju (nes pats gali susitraumuoti).

Stripuli, Smauglys teisus, kiek youtube ziurejau fudokan sparingu, tai nelabai ten i sparingus panasu. Sorry, tai mano asmenine nuomone.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2008
  • Žinutės: 291
  • Amžius: 44
  • Vieta: Vilnius
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #46 įjungtas: 2008 Lap 13, 13:20:23 pm »
Butent, kad karate sparingai yra tik sportu, nors ir skausmingu, bet kovos nei kiek neprimena!

Gatveje pagrindiniai smugiai yra suduodami rankom, nes tai:
- paprasciau
- tiksliau
- greiciau
Kol is rankos negalima bus duoti i galva, tol ta karate "kovos" formule bus vis absurdiskesne. Todel karate vis nusileidzia populiarumu tajboksui ir kikboksui. Na nebent shidokan karate tai isimtis, nes kovojama pagal 3 formules.

O smugiojant i galva rankom treniruociu metu galima tik su pirstinem tai yra kumsciu apsaugom (ir jau geriau su tom skirtom mma, nei isvis be ju). Manau aiskinti kodel nereikia. 
"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #47 įjungtas: 2008 Lap 13, 14:14:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Stripuli, Smauglys teisus, kiek youtube ziurejau fudokan sparingu, tai nelabai ten i sparingus panasu.
Youtube nėra fudokan sparingų. Na, nebent pats man kokią nuorodą duotum, aš jų nemačiau...

Hardcore, fudokan leidžiami smūgiai "iš rankos į galvą".

Dėl juokingos nuomonės ir nusišnekėjimo. Suvok, yra stilius, kurį žmonės propaguoja nuo 1980 metų, ir jame apsaugų (išskyrus kapą-bandažą) nėra. Ko tai lavonų nėra, traumuotų yra, bet tai natūralu, mano galva. Nu tu gali ateit pas Jorgą ar kad ir pas mane ir putotis, kad REIKIA tų apsaugų dėl "bla bla bla", ką pasakei. Niekas nepasikeis, nes mums jų nereikia :P

Kad kūno grūdint nereikia... Nu kaip pasakysi, tau gal nereikia. Man reikia. Nematau nė vieno minuso tame, kad pas mane užgrūdinti krumpliai ir pilvo presas. Pliusų yra.

Taip kad švelniau su "nusišnekėjimais" ir "juokeliais", nes pats atrodai juokingokai su savo būtent kad "subjektyvia" nuomone. Aš tai tiesiog apie stilių pasakoju  ;-) Kuris visai normaliai egzistuoja kaip minėjau jau beveik 30 metų...

P. S. Ryšium aš savo nuomonę susidariau (kovojant be ypatingo stiliaus, tiesiog fainai kovojant apsaugos reikalingos; norint mokytis sparingo gatvei apsaugos reikalingos; galima panaudoti apsaugas, norint realiau įsivaizduoti, kaip atlikti nokautuojantį smūgį tiesiai į žmogų; mokantis kai kurių stilių, apsaugos nėra būtinos, ir jų nebuvimas nesudaro prielaidos tikėti, kad to ar kito stiliaus žmonės iš principo nemoka atlikti stiprių ir tikslių smūgių), tai jums leidus iš diskusijos traukiuosi. Beje, nebloga tema  :respect:
« Paskutinis taisymas: 2008 Lap 13, 14:37:39 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2008 Lap 13, 23:51:19 pm »
....mokantis kai kurių stilių, apsaugos nėra būtinos, ir jų nebuvimas nesudaro prielaidos tikėti, kad to ar kito stiliaus žmonės iš principo nemoka atlikti stiprių ir tikslių smūgių), ....
Stripuli, kalba neina apie išmokimą stipraus smūgio. O kad sparinguojantis vien nekontaktiniu būdu nepilnai įsisavinama gynybinė technika bei kova, tai faktas.
Ir "nekontaktiniai" japonai Japonijoje naudoja abu šiuos metodus (kontakinį ir nekontaktinį) savo treniruotėse ir varžybose. O tu atkakliai nenori nusiimti jų pakabintus makaronus :ne:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #49 įjungtas: 2008 Lap 13, 23:55:54 pm »
Stripuli, kalba neina apie išmokimą stipraus smūgio. O kad sparinguojantis vien nekontaktiniu būdu nepilnai įsisavinama gynybinė technika bei kova, tai faktas.
Ir "nekontaktiniai" japonai Japonijoje naudoja abu šiuos metodus (kontakinį ir nekontaktinį) savo treniruotėse ir varžybose. O tu atkakliai nenori nusiimti jų pakabintus makaronus :ne:
O man vis tiek įdomu, kas kalba apie sparingavimąsi vien nekontaktiniu būdu? Kokiu būdu nuo nekontaktinio sparingo atrodo, kad tau įskilo blauzdikaulis, išnyra alkūnė, atsiranda juodos mėlynės, iš nosies pilasi kraujas ir t. t.? Ir čia tik aš apie save šneku, o aš vis tiek propagavau silpnesnio kontakto sparingą nei bernai, pvz...
Taip kad "davai nebekliedim", Smaugly. Tiek Shotokan, tiek Fudokan, tiek Tradicinis karatė laikomi liaudyje nekontaktiniais. Pats žinai, kiek Shotokan nekontaktinis, aš žinau, kiek Fudokan nekontaktinis. O apie Tradicinį nešnekėsiu :)
Jūs kaip supratau dirbat su apsaugom, darydami kontaktą, mes be apsaugų, rezultatai vis tiek tie patys. Akivaizdu stebint tiek vienos, tiek kitos šakos varžybas.
Nematau ką čia dar diskutuot.
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #49 įjungtas: 2008 Lap 13, 23:55:54 pm »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #50 įjungtas: 2008 Lap 14, 00:08:13 am »
O man vis tiek įdomu, kas kalba apie sparingavimąsi vien nekontaktiniu būdu? Kokiu būdu nuo nekontaktinio sparingo atrodo, kad tau įskilo blauzdikaulis, išnyra alkūnė, atsiranda juodos mėlynės, iš nosies pilasi kraujas ir t. t.? Ir čia tik aš apie save šneku, o aš vis tiek propagavau silpnesnio kontakto sparingą nei bernai, pvz...
Taip kad "davai nebekliedim", Smaugly. Tiek Shotokan, tiek Fudokan, tiek Tradicinis karatė laikomi liaudyje nekontaktiniais. Pats žinai, kiek Shotokan nekontaktinis, aš žinau, kiek Fudokan nekontaktinis. O apie Tradicinį nešnekėsiu :)
Jūs kaip supratau dirbat su apsaugom, darydami kontaktą, mes be apsaugų, rezultatai vis tiek tie patys. Akivaizdu stebint tiek vienos, tiek kitos šakos varžybas.
Nematau ką čia dar diskutuot.
Arba nežinai, kas yra kontaktinis sparingas arba samoningai klaidini forumiečius.
Mes karate shotokan dirbam su mažom pirštinėlėm ir į galvą tikrai nedaromi kontaktiniai smūgiai. Todėl ir vadinamas toks sparingas nekontaktiniu. O vat kai užsidedi didesnes pirštines ar specialius šalmus (Japonijoje su skaidriu plastiku ant veido) ir daužaisi nekontroliuodamas smūgio, tai kontaktinis sparingas. Tikrai nemanau, kad taip kovotumėte Fudokan treniruotėse be apsaugų.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #51 įjungtas: 2008 Lap 14, 00:48:55 am »
O vat kai užsidedi didesnes pirštines ar specialius šalmus (Japonijoje su skaidriu plastiku ant veido) ir daužaisi nekontroliuodamas smūgio, tai kontaktinis sparingas. Tikrai nemanau, kad taip kovotumėte Fudokan treniruotėse be apsaugų.

Na yra toks terminas kaipo - aš netyčia  :D arba yra toks Žmogus kaip Moytojas su kuriuom gali sueit i kontakta ir žinai, kad Jis manes nesužalos, bo saugo inventoriu.  :D
p.s.: Prisišnekėsiu aš čia  :D
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #52 įjungtas: 2008 Lap 14, 03:06:53 am »
Arba nežinai, kas yra kontaktinis sparingas arba samoningai klaidini forumiečius.
Mes karate shotokan dirbam su mažom pirštinėlėm ir į galvą tikrai nedaromi kontaktiniai smūgiai. Todėl ir vadinamas toks sparingas nekontaktiniu. O vat kai užsidedi didesnes pirštines ar specialius šalmus (Japonijoje su skaidriu plastiku ant veido) ir daužaisi nekontroliuodamas smūgio, tai kontaktinis sparingas. Tikrai nemanau, kad taip kovotumėte Fudokan treniruotėse be apsaugų.
Jei kontaktas - tik į galvą, tada ne.  Visad maniau, kad jis gali būti į įvairias kūno vietas. Matyt, manysiu iš naujo  :yeahhh:

Atsijungęs HARDCORE

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Vas 2008
  • Žinutės: 291
  • Amžius: 44
  • hardcore till death

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • mmashop
« Atsakyti #53 įjungtas: 2008 Lap 14, 11:22:09 am »
Jei kontaktas - tik į galvą, tada ne.  Visad maniau, kad jis gali būti į įvairias kūno vietas. Matyt, manysiu iš naujo  :yeahhh:

Na rodos nenorit suprasti ar apsimetat, kad nesuprantat :D

Pakalusiu vaikiskai: ar galima kumstuku smogti ir i galva sportines kovos metu? Kjokusine negalima, shotokane negalima, o kaip yra fudokane? Ar dabar supratot :D?

Jai negalima, tai cia jau ne tik mano nuomone, bet ir kitu patyrusiu yra tik sportinis zaidimas, tik, kad kietas, ir ta galima pavadinti sportine kova, nors kovos tai istiesu neprimena. Ir jau razboras tarp triju girtuolkiu bromoje yra realesnis nei karate sparingas, nes ir gulinti musa, ir peili gali panaudoti, ir lauke gali buti slidu, ir apranga nepatogi, ir butelis ant galvos duzta, ir ribotas matomumas, ir tulpe i veida ar kakla gali atkeliauti :D

Kiek man zinoma, zymiausias (manau buvo ir maziau zymiu pagal ta formule) realiausias i kova panasus turnyras buvo pirmi 3 ufc turnyrai, kur galejai bet ka iskyrus akiu isdurima ir kandima.

Tad ar galiam karate sparinge realiai atidirbti tam tikras technikas?

"Empty your mind, be formless, shapeless - like water. Now you put water into a cup, it becomes the cup, you put water into a bottle, it becomes the bottle, you put it in a teapot, it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend." - Bruce Lee

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #54 įjungtas: 2008 Lap 14, 13:11:51 pm »
Jei sparingus darytumėt pilnu kontaktu be apsaugų, tai būtų tas pats, kaip pirmieji UFC... Kitaip sakant, kiekvieną triešą po kelis nokautus.

« Atsakyti #54 įjungtas: 2008 Lap 14, 13:11:51 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2008 Lap 14, 14:21:46 pm »

1. Pakalusiu vaikiskai: ar galima kumstuku smogti ir i galva sportines kovos metu? Kjokusine negalima, shotokane negalima, o kaip yra fudokane? Ar dabar supratot :D?

2. Tad ar galiam karate sparinge realiai atidirbti tam tikras technikas?
1. Galima. Atsakysiu irgi vaikiškai. Ne iki nokauto, iki nokdauno. Beje, kiek mačiau, shotokane smūgiai į galvą ranka irgi galimi, ar jau painioju?

2. Realiai priešininkas su priešininku išvis neįmanoma atidirbti tam tikrų technikų. Niekur. Manau, net boksininkai visgi naudoja apsaugas atidirbinėdami smūgius treniruotėse. O tai jau yra imitacija.

3. Smaugliui - kai užsidedi pirštines ir galvos apsaugas ir daužaisi nekontroliuodamas smūgio, tai irgi yra NE kontaktinis sparingas. Tai yra kontaktinio sparingo IMITACIJA.

Kontaktas yra kūnas į kūną, o ne kūnas į apsaugą. Jei aš apsisaugosiu visas pažeidžiamas viečikes ir mane daužys, tai bus kontaktinis sparingas?  :luztu:

Kas dėl treniravimosi pobūdžio. Tiek dantys, tiek smegenys, tiek kiaušiniai (atsiprašau) yra neužgrūdinamos vietos. Todėl treniruotis į jas smūgiuoti su kontaktu be apsaugų yra kvaila.

Tačiau treniruotis į jas smūgiuoti su minimaliu atstumu, arba taip, kad tori nedarytų to atstumo, ir uke atsakytų už atstumo sukūrimą, kitaip liks pvz. be dantuko, t. y. taip, kad jau būtų noras gintis, yra būtina.

Treniruotis į jas smūgiuoti su apsaugom? Kad įsisavinti gynybinę techniką ir kovą? Tai kad jau vien visi įmesti klipukai rodo priešingai, mano savarankiškai matyti irgi... Kovojant su apsaugom, kovojama beatodairiškai, žiūrovui gražiau, nes nėra gynybos, yra atviras puolimas. Tačiau tai nerealu. Nerealu, kad praleisi gatvėj tokį smūgį ir jis tavęs nepaveiks. Nebent su šalmu žmogus vaikščiotum, su bandažu ir dar su kuo nors.

Lieku prie to pačio. Kartais reikia. Minėjau, kada. Kartais nereikia.

P. S. Smaugly - darosi juokinga. Pats sėdi tokioje pačioje valtyje, vienok. Bet iš šnekų atrodo, kad sėdi kokiam tai greitaeigiam kreisery. Ale kai pašneki smulkiau, vėl paaiškėja, kad sėdi ir irkluoji  ;-) Tai kam laužyt savo nuosavus irklus?
 :-/ Aišku, kiekvienas savaip linksminasi...  :chmm:

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #56 įjungtas: 2008 Lap 14, 15:57:35 pm »
Nepataisoma :luztu:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #57 įjungtas: 2008 Lap 14, 16:02:19 pm »
Nepataisoma :luztu:
Tai kad nesugadinta, ir taisyt dėl to nereik  :P  :yeahhh:  :luztu:

Ok, baigiam  :alus:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2008 Lap 14, 16:23:28 pm »
kazkaip senokai istaikes proga buvau prie forumo prisest  :oops: bet kad ziuriu niekas nepasikeite :D stripulis bando ta pati aiskint, o kazkas Jai vis irodyt kazka bando :D
linksma, pasiilgau situ dalyku  :luztu:
sorry uz ot :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #59 įjungtas: 2008 Lap 14, 16:25:44 pm »
kazkaip senokai istaikes proga buvau prie forumo prisest  :oops: bet kad ziuriu niekas nepasikeite :D stripulis bando ta pati aiskint, o kazkas Jai vis irodyt kazka bando :D
linksma, pasiilgau situ dalyku  :luztu:
sorry uz ot :D
o aš tavo žinučių pasiilgau, vakar kaip sykis norėjau klaust į PM, kodėl neparašai  ;-)
Už ot neatsiprašinėsiu, turi būt gi kas nors daugiau leidžiama bobai prieš pat gimdymą nei kitokiom bobom  :angel:

« Atsakyti #59 įjungtas: 2008 Lap 14, 16:25:44 pm »