1. Pakalusiu vaikiskai: ar galima kumstuku smogti ir i galva sportines kovos metu? Kjokusine negalima, shotokane negalima, o kaip yra fudokane? Ar dabar supratot
?
2. Tad ar galiam karate sparinge realiai atidirbti tam tikras technikas?
1. Galima. Atsakysiu irgi vaikiškai. Ne iki nokauto, iki nokdauno. Beje, kiek mačiau, shotokane smūgiai į galvą ranka irgi galimi, ar jau painioju?
2. Realiai priešininkas su priešininku išvis neįmanoma atidirbti tam tikrų technikų. Niekur. Manau, net boksininkai visgi naudoja apsaugas atidirbinėdami smūgius treniruotėse. O tai jau yra imitacija.
3.
Smaugliui - kai užsidedi pirštines ir galvos apsaugas ir daužaisi nekontroliuodamas smūgio, tai irgi yra NE kontaktinis sparingas. Tai yra kontaktinio sparingo IMITACIJA.
Kontaktas yra kūnas į kūną, o ne kūnas į apsaugą. Jei aš apsisaugosiu visas pažeidžiamas viečikes ir mane daužys, tai bus kontaktinis sparingas?
Kas dėl treniravimosi pobūdžio. Tiek dantys, tiek smegenys, tiek kiaušiniai (atsiprašau) yra neužgrūdinamos vietos. Todėl treniruotis į jas smūgiuoti su kontaktu be apsaugų yra kvaila.
Tačiau treniruotis į jas smūgiuoti su minimaliu atstumu, arba taip, kad tori nedarytų to atstumo, ir uke atsakytų už atstumo sukūrimą, kitaip liks pvz. be dantuko, t. y. taip, kad jau būtų noras gintis, yra būtina.
Treniruotis į jas smūgiuoti su apsaugom? Kad įsisavinti gynybinę techniką ir kovą? Tai kad jau vien visi įmesti klipukai rodo priešingai, mano savarankiškai matyti irgi... Kovojant su apsaugom, kovojama beatodairiškai, žiūrovui gražiau, nes nėra gynybos, yra atviras puolimas. Tačiau tai nerealu. Nerealu, kad praleisi gatvėj tokį smūgį ir jis tavęs nepaveiks. Nebent su šalmu žmogus vaikščiotum, su bandažu ir dar su kuo nors.
Lieku prie to pačio. Kartais reikia. Minėjau, kada. Kartais nereikia.
P. S. Smaugly - darosi juokinga. Pats sėdi tokioje pačioje valtyje, vienok. Bet iš šnekų atrodo, kad sėdi kokiam tai greitaeigiam kreisery. Ale kai pašneki smulkiau, vėl paaiškėja, kad sėdi ir irkluoji

Tai kam laužyt savo nuosavus irklus?

Aišku, kiekvienas savaip linksminasi...