Protingi žmonės esate, o ginčinatės kaip vaikai. Su apsaugom ar be? Tame yra pliusų ir minusų. Ir turbūt po lygiai. Juk ne daiktas kaltas, kad žmogeliui nesiseka. Kvaila būtų sparinge priiminėti realius smūgius į galvą be apsaugų, bet taip pat kvaila imtyniauti su bokso pirštinėm... Jūs dėl to lyg tai ir nesiginčijate:)
Čia pabandžiau sutraukti
jūsų mintis į vieną krūvą (galite ir papildyti), lyg tai ir ginčo nebelieka...
Kokie apsaugų naudojimo tikslai? Gal esi pervargęs arba nori pakovoti "civiliškai" su maksimaliu komfortu? Arba gal tavo tikslas tik medalis "saugiuose" rėmuose? O gal nori save maksimaliai išbandyti? Arba varžybų nuostatai nepripažįsta apsaugų?
Kam tau apsaugos?Nori apsaugoti smūgio paviršių? Apsaugoti silpnas, skausmingas, traumuotas vietas? Ar galima realiai užsigrūdinti ir ar verta, juk tai ne vienerių metų reikalas? Ar tu ne sado-mazo (buvo ir tokių minčių)?
Kokias apsaugas pasirinkti?Ar apsaugos netrukdo technikos tobulinimui? Ar naudojant apsaugas neišsikreips kovos taktika, tipo man "pofik" aš nepramušamas ir mano galūnės geležinės?
Kada pradėti naudoti apsaugas?Ar jau naujokai turėtų naudoti apsaugas, ar nuo pradžių turėtų realiai pajausti technikos niuansus (kietumą)? Ar meistras pilnai kontroliuoja savo smūgį?
Apsaugų alternatyva.Ar būtina stiprinant kontaktą naudoti pilną smūgį į partnerį, ar tam nėra maišo, makevaro alternatyvos?
Galų gale, kiekviena mokykla (treneris) turi savo kelią ir savaip pasirenka atsakymus į aukščiau išvardintus klausimus. Ir turbūt neverta ginčytis kurio pasirinkimas teisingesnis, jei tikslai skirtingi.
Nuuu bet vat krumplių grūdinimas į maišą su bokso pirštinėm... Nors apie šitą niekas ir nesiginčina

Asmeniškai aš pasikartosiu, nemėgstu apsaugų, su kovos partneriu apsitariu kontakto lygį, galiu dirbti į korpusą, kojas ir pilnu kontaktu, bet tik ne į galvą. Dėl to man “neskanūs” boksininkai, muay-thai ir tt. Pasirinkimo minusas