Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Karatistai apie TKD, ir atvirksčiai

<< < (2/3) > >>

Asia:

--- Citata ---dar tiesa, Sei-I, nelabai suprantu del ko tamsta karatistus "pizaminiais" vadinat (cia is ankstesniu diskusiju, galbut netgi dar is bangos laiku, nepamenu tiksliai kur tai maciau)? Ar cia butu aplamai del aprangos pacios, ar del medziagos is kurios apranga pasiuta? Jei del pastarojo tai tiesiog privalau pasigirti kokia faina apranga nusipirkau  :D nereali tiesiog, oi kaip skamba kai smugiuoji  :D
--- Baigti citatą ---

A cia kam tas navarotas, kad smugiuojant skambetu?
Su varpeliais? :DDD

Po keliu isplovimu - "nebeskambes"...

Sei-i:

--- Citata ---
Po keliu isplovimu - "nebeskambes"...

--- Baigti citatą ---

Reiktų nepilti minkštiklio ir iškrakmolinti...  :D

Sei-i:

--- Citata ---Malonu labai matyti atsiliepimus  :-D

--- Baigti citatą ---

Tiek čia tų ir atsiliepimų...  :-(  TKDistų mūsų tarpe nėra, tai teko stoti ginti jų garbės prieš susimokiusius karatiūgas!...  :D

--- Citata ---
Siaip tai paciam nelabai iseis gal ka nors labai padiskutuoti apie tai ka pats parasiau ir ka Sei atrase, I'm driving home for Christmas (Chris Rea) !!! Pasiilgau jei atvirai pasakius, pradedu jau dziaugtis, nelabai kitokios mintys ir lenda i galva.

--- Baigti citatą ---

Šventės praeina - nepergyvenk!...  :D

--- Citata ---
Ka galiu pasakyti, tai kad va butent tokiu atsakymu kaip is jusu, Sei, puses, va tokiu arba daugiau ar maziau argumentuotu man visiskai ir uztektu is TKD atstovu puses. Gavau tai ko paklausiau ir dabar jau belieka tik man paciam spresti ar priimti tai ar ne. Neturiu supratimo apie TKD tiek, kad galeciau su kazkuo labai diskutuoti. Taip kad belieka tiktai linkseti galva ir vaizduoti kad suprantu tiksliai apie ka kalba eina  :D

--- Baigti citatą ---

Matai, TKDistai irgi ne visi su karate realiau susipažinę, kad galėtų labai jau palyginti ir argumentuoti...  :?

--- Citata ---
va su tokiais linksejimais tai galima labai nudegti smarkiai, cia kaip per trenirkes su Masao Kawasoe (8 dan, Norvegijos Shotokan sefas), buna gi kad kartais tenka garbe su juo treniruotis ir buna taip jog uzklausia vieno ar kito ar supranti apie ka kalba eina arba koks tikslas ir kaip atlikti viena ar kita bloka/smugi ar pan? Oi neduok Dieve jei pasakysi, kad tikrai zinai - paklaus ar busi toks malonus ir jam tada papasakoti kas ten kaip. Tikriausiai numanot kaip viskas baigiasi, na ka tu zmogus gali jam pasakyti??? Nieko gero :-) viskas baigiasi dazniausiai taip, jog issiaiskini jog nieko nezinai, cia su Sei-I diskutuojant irgi viskas sitaip baigiasi vos ne visada kiek teko kitas diskusijas skaityti  :D

--- Baigti citatą ---

:-]  Manau, kad Masao Kawasoe man jau iškart pradeda patikti - teisingas jo požiūris, mūsų mintys sutampa šiuo atveju...  :-)

Kita vertus, aš bent GARANTUOTAI žinau, kad nieko nežinau (senas girtuoklis Socrates - rūlz! :alus: ).

--- Citata ---
Taip kad prisipazistu, negalesiu Sei-I nudziuginti gera diskusija, neturiu pakankamai patirties ar ziniu.

--- Baigti citatą ---

Aš tuoj šiame forume “susipaprastinsiu“, nepergyvenk. Kaskart įsiterpęs į diskusiją aš ją pribaigiu. Negaliu griauti tokiu būdu gi Saxum projekto...  :-(

Išeisiu į virtualius kalnus ir medituosiu mentaliniame lygmenyje apie astralo perspektyvas karmos atžvilgiu, siekdamas pakreipti naudinga sau linkme sansaros ratą... :crazy:

--- Citata ---
Tiesa vienas dalykas uzkliuvo siek tiek  :D del aprangos cia butu. Tai jog jums tarnaujant teko daug prisrengus tai manes visiskai nestebina, tarnyba vis del to, daug ko ten buvo kiek teko girdeti is tevuko ar kitu. Bet juk siaip tai trenirkes vyksta su "pizamom", niekas jiems tikrai neliepia ateiti su kokiom snieglentininko kelnem ir tada treniruotis, o lauke ziema visi stengiasi kuo silciau apsirengti, cia tik as vienas is tokiu kur sugalvoja su vienais dzinsais kur islekti nors ir salta buna  :D O tada kas daryti? Aisku yra kitos technikos, kiti smugiai, kaip Sei-I jau ir minejo, bet ar nebutu minusas tai jog labai didelis demesys buvo sutelktas i koju darba per trenirkes, o dabar staiga to padaryti nelabai gaunasi del vienu ar kitu priezasciu?
Va kaip  :)

--- Baigti citatą ---

Čia yra GERAS ir PUIKUS pastebėjimas! :hug: Visa bėda, kad jis labiau tinka į... Savigynos skyrelį... ;)

Paaiškinsiu: jei mąstai apie tai, kad teks veiksmus naudoti už dojo ribų, tai juos ir mokintis reikia už dojo ribų ir taip apsirengus, kaip juos teks naudoti!..  :-)

Treniruočių salė reikalinga daug mažiau, nei “aplinka“. Net toje pačioje kariuomenėje kareiviai itin daug šaudyklose nešaudo - vis juos į poligoną kišą, miškus ir pan. vietoves, kur jie su visa ekipuote mokinami veikti. Šaudykla reikalinga tik epizodiškai - sharpshootin-gui ir marksmanships-ui...  :D  Susakiau su anglicizmais, bet kad jau esame NATO, tai kareivukai tai turėtų labiau suprasti... ;)

Aišku, kai buvau jaunas, tai aš, kaip ir mano draugai-karatiūgos, stengėmės mautis platesnes kelnes (tokia ir mada buvo, tiesą sakant), avalynę irgi rinkomės atitinkamą. Nes mums “mavašius į kepalą“ buvo tas pats - ar treniruotė, ar gatvė...  :D

Bet paskui gyveni ir mokaisi... ;)

--- Citata ---
dar tiesa, Sei-I, nelabai suprantu del ko tamsta karatistus "pizaminiais" vadinat (cia is ankstesniu diskusiju, galbut netgi dar is bangos laiku, nepamenu tiksliai kur tai maciau)? Ar cia butu aplamai del aprangos pacios, ar del medziagos is kurios apranga pasiuta?

--- Baigti citatą ---

Ne!  :-]

Terminą sugalvojo DarkSide, ir jis skiriamas ne vien karatekoms, bet VISIEMS kovos meno adeptams, ir apibrėžia jis NE APRANGOS stilių, bet MĄSTYMĄ!  :D

Angliškas terminas tavo aplinkoje turėtų būti girdėtas - “dojo darling“. Tai va čia tas ir atitikmuo...  :-)

O DarkSide terminą paleido lengva ranka į apyvartą daug anksčiau, nei aš nusipirkau JAV labai gerą (bet biografinę, ne techninę!!!) knygą “Angry White Pyjamas“, kurioje, tarp kitko, autorius aprašo savo patirtį, studijuojant senshusen (toks uchi-deshi variantas, apimantis “dūchų“ ir kariūnų mokyklas) metiniuose kursuose pas Yoshinkan aikido sukūrėją Gozo Shioda.

Taip kad “dodzo brangutis“ kažkaip nelabai prigytų, o va pižaminis - pats tas!...  :-)

--- Citata ---
Jei del pastarojo tai tiesiog privalau pasigirti kokia faina apranga nusipirkau  :D nereali tiesiog, oi kaip skamba kai smugiuoji  :D

--- Baigti citatą ---

Nindzės to nesupranta...  :D  Jiems kad tik tyliau!...  :P

Smauglys:
Sveiki,
kadangi čia praskambėjo Shotokan pavadinimas, tai pasidalinsiu ir aš savo mintim. Visų pirma Shotokan stilius evoliucionavo ir sparingas dabar maždaug WKF tipo, tik kad ne iki 3 Ippon, bet iki vieno. Kas matė WKF, manau, pastebėjo judėjimą, distancijos kaitą, dinamiką. Į žemę vis dar rausiasi Tradiciniai ir Fudokan. Mane žavi Taekwondo spyriai, jų kombinacijos. Aplamai kojų valdymas. :-D  Bet iš savo ir pažįstamų praktikos pastebėjau, kad pakanka prieš spyrį pastatytį kietą karatė bloką ir visa ta graži kojų kombinacija sugriūva. Jau nekalbu apie situaciją, kai pajungiami rankų smūgiai. Gal pasitaikė prasti "taikwandistai"?
Gal...

Sei-i:

--- Citata ---Sveiki,
kadangi čia praskambėjo Shotokan pavadinimas, tai pasidalinsiu ir aš savo mintim.

--- Baigti citatą ---

SENIAI laikas!  :-D

--- Citata ---
Visų pirma Shotokan stilius evoliucionavo ir sparingas dabar maždaug WKF tipo, tik kad ne iki 3 Ippon, bet iki vieno. Kas matė WKF, manau, pastebėjo judėjimą, distancijos kaitą, dinamiką. Į žemę vis dar rausiasi Tradiciniai ir Fudokan.

--- Baigti citatą ---

Kiek suprantu, “tradiciniai“ ir Jorgos fudokancai - priklauso tai pačiai Nishiyama_os ITKF?...  :rolleyes:

--- Citata ---
Mane žavi Taekwondo spyriai, jų kombinacijos. Aplamai kojų valdymas. :-D  

--- Baigti citatą ---

Palyginčiau dar su taekyonu - kažkur buvau Saxum persiuntęs nuorodas. Tikiuosi, kad jis nusipumpavo tuos klipus “padefaultu“, kaip įpratęs.... ;)

--- Citata ---
Bet iš savo ir pažįstamų praktikos pastebėjau, kad pakanka prieš spyrį pastatytį kietą karatė bloką ir visa ta graži kojų kombinacija sugriūva. Jau nekalbu apie situaciją, kai pajungiami rankų smūgiai. Gal pasitaikė prasti "taikwandistai"?
Gal...
--- Baigti citatą ---

Matyt...  :-]  

Kai aš nuėjau į Vilniaus TKD klubą, tai irgi nusistebėjau - kodėl neblokuoja?...  :O  O man ir sako - neperspektyvu...  :D

Teko parodyti “piktybišką senąją Okinavos karate“...  :evil:  Su visais kietais blokais ir kabliais į kepenis (į galvą gi neleido). Kitą rytą Pūgžlys šaipėsi, kad mano dilbiai pamėlo (nes seniai buvau kietus blokus grūdinęs), bet aš jam atsakiau: 4 sparingai - 4 jų traumos (3 iš jų vien blokais)!!!...  :D

Ir žinote ką? Ogi jie NIEKAIP nepasimokė!  :shock:

Vis tiek jiems blokuoti neperspektyvu... Atseit, apsaugos yra per varžybas, tai nesitraumuoja jų kojelės...  :evil:

Žodžiu, va jums ir TKD, kaip sporto, grimasos: aš apie Barborą - jie nei į mietą, nei į tvorą...  :?

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją