Sakale,
Savigynos esmė nėra tapti nenugalimu, stipresniu už visus kitus kovotoju.
Jei pastebėjai, tai buvo pirmas sakinys mano pranešime. Jei sakoma kitaip, sutinku, kad tai nekorektiška. Kas liečia šitų kursų (kur įdėtas video), nieko negaliu pasakyti, nes nežinau detalių. Bet šnekant apskritai, neapibendrinkime.
Žinau visą eilę instruktorių ir jų kursų, kuriems prikišti perdėto pasitikėjimo skiepijimo tikrai negalėčiau. Todėl nemanau, kad korektiška tai taikyti visiems.
EžyGazuotas,
Aš būtent tą ir parašiau. Gamtoje savigynos problema nekyla. Ten savigyna yra natūrali. Žmogui taip nėra.
Deni,
Įsiskaityk ką parašiau. Iš to ką parašei man atrodo, kad apskritai ignoruoji problemą kaip tokią. Mūsų forumiečiai nemaža dalimi yra treniruoti žmonės, tuo užsiimantys ne vienus metus. Nereikėtų savo išvadas remti vien jais ir visiems bandyti taikyti vienodas metodikas. Nebent esi nusiteikęs ruošti senutę karatistę-smogikę...
Visada yra didesnė žuvis. Jeigu "apsiginti gatvėje" reiškia laimėti prieš bet ką ir bet kur, tai taip tikrai nebus. Tada ką reiškia tas "apsiginti gatvėje". Prieš 90% visų žmonių? 80%? Kur ta "pergalės riba"? Kartoju, savigynos kursai ne tam skirti. Ir technika nėra pats svarbiausias dalykas.