Vienas fizinio parengimo treneris pasakojo, kad mityba priklauso ir nuo fizinio aktyvumo lygio.
Taip. 8)
Atseit:
1. Jeigu aktyviai sportuojantis ir daug judantis, tai jau savaime turetu gauti daugiau maisto.
Ne...
Jam reikia maisto tiek pat - jam kalorijų gali daugiau prireikti, nes jo energijos sąnaudos didelės. Tiesiog reikia daugiau kaloringo maisto, o ne šiaip maisto daugiau: kad ir kiek siloso ėsi - nepadės... :dizzy:
Tarp kitko, tradicinis lietuviškas maistas (nors greičiau jis vokiškas) yra kaip tik tokiems daug fiziškai ir sunkiai dirbantiems žmonės skirtas (cepelinai cepelinais, o aš dabar kažkaip lašinių su svogūnu užsimaniau... net seilė nutįso... :dribble: ).
Nes va indiškas vegetarizmas - tai tipiškas visokių “dochlikų“ virtuvės atspindys...
2. Dideli nukrypimai nuo naturalaus svorio irgi nera gerai. Jeigu jau gimei liesas, tai uzsiauginti didele mase nera gerai.
Matai, dar iki man gimstant, o ir po šiai dienai, ginčijamasi, kas yra “natūralus“ arba “idealus“ svoris. :evil_laugh:
Pati paprasčiausia forumulė yra nuo ūgio cm atmesti 100 (pvz. 186-100=86kg - tai toks mano ir yra...
).
Tačiau dabar “fitnesistai“ su “kultūristais“ bando rasti konsensusą, pridėdami bent 10 kg formulėje “idealiam“ svoriui. Pagal pirmąją tai Storas būtų labai jau “jogas“...
O pagal antrąją jis irgi su savo bicepsais vis dar netelpa, todėl ir - Storas...
Šiaip jau, anksčiau daugiau domėjausi šia antropometrika, o dabar kažkaip neaktualu pasidarė - išmokau įsiklausyti į savo savijautą...
Jei bus įdomu, reiktų parankioti savo archyvuose ir į tinklapį įdėti visokių tokių apskaičiavimo formulyčių...
Kaip tavo treneris ir sako - kad antsvoris tikrai kenks judėjime. Bet ir neprivalgymas yra negerai...
O vaikai daugmaž gimsta visi panašūs (mažesnio svorio - neišnešioti normaliai, o didesnio - tai sutrikusios motinos medžiagų apykaitos rezultatas). Tik gyvenimo būdas (sveikas, aktyvus, judrus ir pan.), auklėjimas ir maitinimosi ĮPROČIAI dar žmogų nutukusį ar “dvasingą“...
Man tai skamba logiskai, bet kaip is tikruju - biesai zino .
Kai atidėlioji tavo interpretacijas į vietas - labai logiškai...