AutoriusTema: Kaip dažnai tenka naudotis savigynos įgūdžiais?  (Skaityti 8227 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

hoppas

• Svečias
Kaip dažnai tenka naudotis savigynos įgūdžiais?
« įjungtas: 2004 Grd 11, 21:49:10 pm »
ATKELTA

ar daznai tenka naudoti savo savigynos zinias? ar sumazejo tokiu atveju, kada tenka jas naudot, pradejus mokytis savigynos, o gal kaiptik padaugejo?

Atsijungęs Akira

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2004
  • Žinutės: 295
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #1 įjungtas: 2004 Grd 13, 12:53:29 pm »
Man sumažėjo. Anksčiau nuolat norėjosi kažką įrodyti. Dabar ne. Nzn, ar čia dėl treniruočių. Gal šiaip užaugau. Juk čia kalbi apie tą 'tiesioginę' savigyną, kai jau į snukį siūlo? Nes laiku palikti viešąjį transportą ar alubarį, per daug jautriai nereaguoti į girtų daigų tūsą aš irgi vadinčiau savigyna. :)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #2 įjungtas: 2004 Grd 15, 11:40:05 am »
Sakiau, kad palauksiu su savo trečioku $$$, kol kiti pasireikš... Bet kur tau - Akira praktiškai jau viską ir pasakė...  :D

Aš tik perfrazuosiu ir praplėsiu nuo savęs...  :-)

Savigynos įgūdžiais tenka naudotis KASDIEN...  :shock:  

Ir ne po vieną kartą per dieną, ir net mano profesinė veikla  :suspicious:  čia, nors ir prisideda (“ - Bondas. Džeimsas Bondas...“ - (c) :D ), bet neturi per daug reikšmės... ;)

Tiesiog savigyna - plačiau, nei mokėjimas grubiai talžyti snukius blogiukams, kadangi tai greičiau - Batmano :bat: ar Storo Karminio Žmogelio :angel: darbas...

Akira gerai pastebėjo: kai pradedi studijuoti kokį kovos meną, tai turi motyvą kam nors DUOTI į snukį.  :punch1:

Po to motyvas lengvai pasikeičia, nes “duoti“ gauni progos ir per treniruotes  :knockout:  - pasikeičia į motyvą “apsiginti, jei ką“...   :boxing:

Tačiau kai pradedi gilintis į REALIĄ savigyną  :ninja: , galop tikslai ir motyvai labai keistai susiformuluoja pačiam: ankstesnį siekį pasiekti viską ippon ar KO - dabar pakeičia toks “keistas“ ippon ar KO... kuris reiškia “laimėti tą patį ar daugiau be smurto arba fizinių poveikio priemonių“...  :shock:

Ne “krūta“?... :(

Taip.  :?  

Ir ką?...  :D  

Todėl man “wazaari“ tada - kai tenka vis tik šiek tiek rankeles pridėti prie oponento (kad ir “meiliai“ pačiupus jo gerklę ir pastūmus ar kokį riešą pasukus...  :sex: ).

Tačiau aš, kaip ir visi tradiciniai “karatiūgos“  :karate: , siekiu idealo - to ippon “vienu judesiu“, ikken hisatsu...  :invision:

Todėl "wazaari" man ir lieka tik "wazaari“ (tik pusė pergalės)... ;)

Ir tai turi itin mažai bendro su teiginiu “išvengta kova - laimėta kova“...  :rolleyes:

Man greičiau jau šis teiginys skamba tik “nepralaimėta kova“, tačiau čia pat prisimenu, kad “duok durniui kelią - tai ir ant galvos užlips!“  :A

Tad taip ir gaunasi - batmen forever, Storas, ar ne taip?... :peace:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 50
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #3 įjungtas: 2004 Grd 15, 12:25:23 pm »
Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1:  :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 15, 15:59:17 pm »
Citata
Nu jo, Storas, turbūt, iš čia esančių dažniausiai naudojasi savigynos įgūdžiais. Kaip sykis ruošiasi mumi pateikti vieną istoriją iš praėjusio penktadienio :punch1:  :userfriendly: (šios ikonėlės ne šiaip čia idėtos)

Storas?... ;)

Savigynos???...  :shock:

:-]

Tai civiliokai sugedusiomis karmomis nuo to “bat-man_o“ :bat: greičiau turi “savigintis“... :angel:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #4 įjungtas: 2004 Grd 15, 15:59:17 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #5 įjungtas: 2004 Grd 15, 16:35:47 pm »
Citata

Storas?... ;)

Savigynos???...  :shock:

:-]

Tai civiliokai sugedusiomis karmomis nuo to “bat-man_o“ :bat: greičiau turi “savigintis“... :angel:

Jei kas prisikabina - visi atsakomieji veiksmai yra savigyna. Net jei tai puolimas, užpuolimas, bet jie atlikti iš savigynos paskatų :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #6 įjungtas: 2004 Grd 15, 17:11:07 pm »
Jei jau vadovautis paskatomis... ;) Gerais norais kelias į pragarą grįstas!...  :-)

Bet Karminis Žmogelis tuo ir ypatingas, kad jo tos visos paskatos yra šviesios auros atspalvio - nepaisant juodo smurto veiksmų... :angel:

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 37
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #7 įjungtas: 2004 Grd 15, 21:49:10 pm »
manau kad klausimas neteisingai uzduots. reiktu gal geriau paklaust kaip daznai tenka mustis. todel kad jai jau tenka kumsciais savigintis, tai cia jau nebeaisku kuris savigina uzsiima, nes abu konfliktuojantys pilieciai turi SaveGinti :), taip kad tokios savokos kaip savigyna man rodos ir nelabai yra :), nebent tokia kaip Sei-I daznai pabrezia, konflikto vengimas :) o tokiu atveju negali zinot kada panaudoji ta savigyna (isvengi konflikto) nes jai nesimusi reiskia ir nekonfliktuoji, reiskia saviginies :D
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #8 įjungtas: 2004 Grd 17, 09:41:05 am »
Citata
manau kad klausimas neteisingai uzduots. reiktu gal geriau paklaust kaip daznai tenka mustis.

Tada atsakau - vis rečiau...  :D

Citata

todel kad jai jau tenka kumsciais savigintis, tai cia jau nebeaisku kuris savigina uzsiima, nes abu konfliktuojantys pilieciai turi SaveGinti :),

Nugalėtojai neteisiami, sako...  :D

Citata

taip kad tokios savokos kaip savigyna man rodos ir nelabai yra :),

Yra. Tik labai jau tas baseinas prišlapintas...  :-(

Citata

nebent tokia kaip Sei-I daznai pabrezia, konflikto vengimas :)

Pataisysiu: konfliktų NE VENGTI derėtų, o juos SPRĘSTI ir ĮVAIRESNĖMIS priemonėmis, ne vien kumščiais.

Tą turėjau omeny, ir apie tai bene paskutinis mano straipsnis tinklapio skaityklos Savigynos skyriuje.

Citata

o tokiu atveju negali zinot kada panaudoji ta savigyna (isvengi konflikto) nes jai nesimusi reiskia ir nekonfliktuoji, reiskia saviginies :D

Tai ir sakiau - ne “krūta“...  :D

vartotojas

• Svečias
« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 08, 19:51:26 pm »
To, ką retkarčiais tenka daryti, savygyna nepavadinčiau.
Jau greičiau "apgalvotas puolimas, siekiant kuo labiau sužaloti priešininką ir jį sunaikinti."
Gyvenu netoli stoties, todėl pagrindinį oponentų kontingentą sudaro narkomanai - fiziškai tikrai prastai pasiruoše, todėl su didesnėmis problemomis nesusiduriu. Vasarą jų būna mažiau, žiemą jie nuolatos renkasi laiptinėse, kartais ir nakvoja.
Kartais jiems reikia pinigų, ir jie jų prasimano vagiliaudami arba apiplėšinėdami senesnius gyventojus.

Numanau, jog neigsite mano poziciją, motyvuodami tuo, jog "gyvename socialioje visuomenėje, kurioje egzistuoja įstatymai". Visiška tiesa.
Bet jie neveikia taip, kaip turėtų, ir ne aš dėl to kaltas.
Be to, su mano minėtu kontigentu šiuo klausimu paprasčiau. Jie neturi įpročio skųstis teismams etc. Todėl per daug nekvaršinu sau galvos.

Beje, visiems realfight mėgėjams galiu rekomenduoti tokius susitikimus kaip treniruotės būdą. Priešininkai jie silpni, bet gyvybingi. kartais turi švirkštus, kuriais grasina. Turėtų būti įdomiau, negu spardyti kriaušę.

« Atsakyti #9 įjungtas: 2005 Sau 08, 19:51:26 pm »

Atsijungęs Baisu

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgp 2004
  • Žinutės: 160
  • Vieta: Užusienis
  • smile :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #10 įjungtas: 2005 Sau 08, 21:27:23 pm »
Jooo, tkrai vartotojiskas poziuris - ispesti is narkomano bent jau siokios tokios naudos, ji padarant kriause :)
Be water my friend

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #11 įjungtas: 2005 Sau 10, 10:02:43 am »
Citata
To, ką retkarčiais tenka daryti, savygyna nepavadinčiau.

Paskaitęs - aš irgi! :D Bet džiugu, kad turi sveiką nuovoką ir neieškai sau pasiteisinimų... :D

Citata

Jau greičiau "apgalvotas puolimas, siekiant kuo labiau sužaloti priešininką ir jį sunaikinti."

Pyktis negerai. Jis ardo organizmą ir tamsina tavo karmą... :D

Citata

Gyvenu netoli stoties,

Gal kiek konkrečiau - esu gyvenęs Tyzenhauzų gatvėje, visai netoli Sniego kolonijos ir “Pelėdos“ sporto klubo... :rolleyes: Norisi įsivaizduoti aplinką, kur veiksmas vyksta... :-)

Citata

todėl pagrindinį oponentų kontingentą sudaro narkomanai - fiziškai tikrai prastai pasiruoše, todėl su didesnėmis problemomis nesusiduriu.

Tik turėk omeny, kad šitas kontingentas irgi pavargsta būti mušamas per kepalą, tad gali apsirūpinti pjaunamaisiais ar duriamaisiais (a, šituos dažniausiai jau turi... :D) ginklais... :rolleyes:

Citata

Vasarą jų būna mažiau, žiemą jie nuolatos renkasi laiptinėse, kartais ir nakvoja.

Įsistatykit duris su telefonspyne! :D

Citata

Kartais jiems reikia pinigų, ir jie jų prasimano vagiliaudami arba apiplėšinėdami senesnius gyventojus.

Šitie senesni irgi prisidės prie saugumo didinimo - savo pačių labui.

Kartais yra papraščiau išsikelti iš tokio rajono ir taip išspręsti savo asmeninio saugumo problemas... :?

Citata

Numanau, jog neigsite mano poziciją, motyvuodami tuo, jog "gyvename socialioje visuomenėje, kurioje egzistuoja įstatymai".

Ne visai. Tvarką savo rajone, kur begyvenčiau, aš irgi darau... :D

Kita vertus, įstatymus rašė juos besilaikantiems žmonėms. Visiems kitiems reikia priminti, kad įstatymai yra bendro gerbūvio “kontraktas“. Todėl aš labai nemėgstu asocialaus elgesio, nors iki rimtesnių kodeksų pažeidėjai kaip ir neprieina dar - todėl jų pasipiktinimas yra dvigubas: pirma, kad niekas nieko jiems nesako, tik aš vienas kimbu; antra, kad jie įpratę parazituoti kitų sąskaita, tuo pačiu ir naudodamiesi tuo, kad jie įstatymų ar gero elgesio taisyklių nesilaikys, o mes va - privalome. Ypač jų atžvilgiu.

Jei net ir koks nepilnametis viešoje vietoje rūko, spjaudosi, šiukšlina ir keikiasi - tai tegul nesistebi, kad aš galiu kalti į kepalą. O ką? Jam galima pažeidinėti viešąją tvarką, o man ne?... ;)

Liūdna, kad mūsų su Vartotoju žinutės gali pasirodyti skatinančios smurtą, bet, deja, antisocialūs ir asocialūs asmenys supranta tik argumentus JŲ KALBA... :?

O narkomanai - tai valkataujantys pitbuliai be apinasrio: šiandien jie vizgina savo striuką uodegą, ryt, žiūrėk, jau kažkam kanda... :rolleyes:

Citata

Visiška tiesa.
Bet jie neveikia taip, kaip turėtų, ir ne aš dėl to kaltas.

Kalti tie, kurie jų nesilaiko. Kaip sakiau, įstatymai - tai lyg sandėris tarp visuomenės narių. Asocialūs asmenys nenori būti šio sandėrio dalimi.

Citata

Be to, su mano minėtu kontigentu šiuo klausimu paprasčiau. Jie neturi įpročio skųstis teismams etc. Todėl per daug nekvaršinu sau galvos.

Jie nesiskųs. Paskambinti gali kokia senutė, arba policijos ekipažas važiuos pro šalį - problemų turėti gali dėl “šūdo nieko“, kaip sakoma. Todėl reiktų visada LABAI IR LABAI pagalvoti. Kaip ir jūsų atveju - spyna išspręstų būtinybę daužyti kepalus laiptinėje ir vaikyti juos iš ten... :rolleyes:

Citata

Beje, visiems realfight mėgėjams galiu rekomenduoti tokius susitikimus kaip treniruotės būdą. Priešininkai jie silpni, bet gyvybingi. kartais turi švirkštus, kuriais grasina. Turėtų būti įdomiau, negu spardyti kriaušę.

Na, čia jau yra smurto propaganda ir mes tau kategoriškai nepritariame!!!... :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #12 įjungtas: 2005 Sau 10, 10:06:35 am »
Smauglio žinutę perkėliau į atskirą temą - man ji įdomi kitame kontekste išnagrinėti...

vartotojas

• Svečias
« Atsakyti #13 įjungtas: 2005 Sau 10, 11:09:08 am »
Tu teisus, pyktis blogai. Gal ne tiek dėl karmos, kuria aš netikiu, bet bent jau dėlto, kad supykes prarandi savikontrole. Nors tokie "susitikimai" ir padėjo man atsikratyti pykčio.
kažkieno patarlė sako, kad kad baimė yra pykčio motina.  Tie sutvėrimai man nekelia jokių emocijų -nei pykčio, nei baimės, nei gailesčio  - tai, ką darau, prilygsta rytiniam dantų valymuisi.

įprotis. nesiginčysiu - gal žalingas.

atsiprašau, jei pasirodė, jog propaguoju smurtą ir  savavaldžiavimą. kiekvienas pasirenka savo kelius ir klystkelius.

gyvenu aš Kauno gatvėje, netoliese buvusių geležinkeliečių kultūros rūmų. mūsų name humaniškoji Vilniaus savivaldybė yra įkūrusi švirkštų keitimo punktą, prie kurio iš esmės vyksta ir prekyba prekėmis. Policijai nusišvilpt - aš juos puikiai suprantu, nes pats pakankamai ilgą laiką nešiojau uniformą. Trečiam PK pasakė atviru tekstu - "tvarkykites patys, mes jums ten posto nepastatysim.". Va ir varkomės kaip galim.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 10, 11:22:45 am »
Citata
Tie sutvėrimai man nekelia jokių emocijų -nei pykčio, nei baimės, nei gailesčio  - tai, ką darau, prilygsta rytiniam dantų valymuisi.

Kažkada Senčiukovo forume teko apie vieną veikėją skaityti, kuris pradėjo treniruotis ant bomžų, vėliau ant pagėrusių žmonių, vėliau tai tapo tokiu įpročiu, kad naktimis varydavo apilink barus ir šokius pasitrinti, kur pamatydavo besibūriuojančią grupelę, pripuldavo, visus išjungdavo ir pasiplaudavo. Naktinis zombis, kuris jau nebegalėjo apsieiti be tokių nuotykių. Svarbu neprieiti iki tokio lygio, nes tuomet prasideda anarchija.

« Atsakyti #14 įjungtas: 2005 Sau 10, 11:22:45 am »