To, ką retkarčiais tenka daryti, savygyna nepavadinčiau.
Paskaitęs - aš irgi!
Bet džiugu, kad turi sveiką nuovoką ir neieškai sau pasiteisinimų...
Jau greičiau "apgalvotas puolimas, siekiant kuo labiau sužaloti priešininką ir jį sunaikinti."
Pyktis negerai. Jis ardo organizmą ir tamsina tavo karmą...
Gyvenu netoli stoties,
Gal kiek konkrečiau - esu gyvenęs Tyzenhauzų gatvėje, visai netoli Sniego kolonijos ir “Pelėdos“ sporto klubo...
Norisi įsivaizduoti aplinką, kur veiksmas vyksta...
todėl pagrindinį oponentų kontingentą sudaro narkomanai - fiziškai tikrai prastai pasiruoše, todėl su didesnėmis problemomis nesusiduriu.
Tik turėk omeny, kad šitas kontingentas irgi pavargsta būti mušamas per kepalą, tad gali apsirūpinti pjaunamaisiais ar duriamaisiais (a, šituos dažniausiai jau turi...
) ginklais...
Vasarą jų būna mažiau, žiemą jie nuolatos renkasi laiptinėse, kartais ir nakvoja.
Įsistatykit duris su telefonspyne!
Kartais jiems reikia pinigų, ir jie jų prasimano vagiliaudami arba apiplėšinėdami senesnius gyventojus.
Šitie senesni irgi prisidės prie saugumo didinimo - savo pačių labui.
Kartais yra papraščiau išsikelti iš tokio rajono ir taip išspręsti savo asmeninio saugumo problemas... :?
Numanau, jog neigsite mano poziciją, motyvuodami tuo, jog "gyvename socialioje visuomenėje, kurioje egzistuoja įstatymai".
Ne visai. Tvarką savo rajone, kur begyvenčiau, aš irgi darau...
Kita vertus, įstatymus rašė juos besilaikantiems žmonėms. Visiems kitiems reikia priminti, kad įstatymai yra bendro gerbūvio “kontraktas“. Todėl aš labai nemėgstu asocialaus elgesio, nors iki rimtesnių kodeksų pažeidėjai kaip ir neprieina dar - todėl jų pasipiktinimas yra dvigubas: pirma, kad niekas nieko jiems nesako, tik aš vienas kimbu; antra, kad jie įpratę parazituoti kitų sąskaita, tuo pačiu ir naudodamiesi tuo, kad jie įstatymų ar gero elgesio taisyklių nesilaikys, o mes va - privalome. Ypač jų atžvilgiu.
Jei net ir koks nepilnametis viešoje vietoje rūko, spjaudosi, šiukšlina ir keikiasi - tai tegul nesistebi, kad aš galiu kalti į kepalą. O ką? Jam galima pažeidinėti viešąją tvarką, o man ne?...
Liūdna, kad mūsų su Vartotoju žinutės gali pasirodyti skatinančios smurtą, bet, deja, antisocialūs ir asocialūs asmenys supranta tik argumentus JŲ KALBA... :?
O narkomanai - tai valkataujantys pitbuliai be apinasrio: šiandien jie vizgina savo striuką uodegą, ryt, žiūrėk, jau kažkam kanda...
Visiška tiesa.
Bet jie neveikia taip, kaip turėtų, ir ne aš dėl to kaltas.
Kalti tie, kurie jų nesilaiko. Kaip sakiau, įstatymai - tai lyg sandėris tarp visuomenės narių. Asocialūs asmenys nenori būti šio sandėrio dalimi.
Be to, su mano minėtu kontigentu šiuo klausimu paprasčiau. Jie neturi įpročio skųstis teismams etc. Todėl per daug nekvaršinu sau galvos.
Jie nesiskųs. Paskambinti gali kokia senutė, arba policijos ekipažas važiuos pro šalį - problemų turėti gali dėl “šūdo nieko“, kaip sakoma. Todėl reiktų visada LABAI IR LABAI pagalvoti. Kaip ir jūsų atveju - spyna išspręstų būtinybę daužyti kepalus laiptinėje ir vaikyti juos iš ten...
Beje, visiems realfight mėgėjams galiu rekomenduoti tokius susitikimus kaip treniruotės būdą. Priešininkai jie silpni, bet gyvybingi. kartais turi švirkštus, kuriais grasina. Turėtų būti įdomiau, negu spardyti kriaušę.
Na, čia jau yra smurto propaganda ir mes tau kategoriškai nepritariame!!!...