Sei-I jai surasi ne sportini varianta Sambo kaune, statau bokala!
Geriau rašyti “sambo“ ir “Kaune“...
O kovinio sambo ir Vilniuje nelabai rasi - arba aš tokio nežinau. Taip kad - vis dar esu teisus...
arba tuo labiau pankrationa.
Tas pankrationas, kuris yra pas mus, turėtų būti vadinamas “kovine savigyna“ arba “kovine karate“ - ką Saxum aukščiau ir pasakė apie p. Naftą...
Tai, kad jis dabar persimetė į Shidokan - tai reikalo esmės nekeičia (jo ir dan ne iš Shidokan, tarp kitko...
).
Pasaulyje mūsų “graikai“ yra nesuprantami. O Mu-Tau pankrationo varianto irgi iš viso nėra pas mus - tai ką čia diskutuoti?..
NERA TOKIU DALYKU! tikrai nera! arba jie rusy kokiam daro kazka... o vat pvz vln tokie dalykai egzistuoja.
Vilnius - apsišaukėlių sostinė...
Gali papildyti mano teiginį aukščiau apie tai, kad Kaunas - kovos meno sostinė.
Vilniuje, kuriame itin gaji, nuo kokio Gedimino laikų, tolerancija, gali rasti visko! 8-) Tačiau jei tą patį kikboksą vadinti kung-fu, lao-tai, kovine karate, jeetkunedo, jujutsu ar pankrationu, tai pavadinimų galima privardinti tikrai daug...
Kaune viskas paprasčiau - ten apsišaukėliams tolerancijos yra mažiau, o ir visi vienas kitą pažįsta, kas sukasi tame pasaulyje. Iš viso, nueini pas Bartuką arba Naftą - ir tie paporina, kas yra kas...
Antra, bent jau Saxum mokytojas tai iš Kauno į jų “rūsį“ važinėja, tai teigti, kad Vilnius ir čia “rūlz“ - irgi nedrįsčiau...
Rimtų kovos meno kontorų yra gausiau Kaune - tuo mano teiginys apie jų, kaip kovos meno sostinę, ir remiasi. 8)