AutoriusTema: Privalomoji tarnyba/profesine karo tarnyba  (Skaityti 63587 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

spiritistas

• Svečias
Re: Privalomoji tarnyba/profesine karo tarnyba
« Atsakyti #60 įjungtas: 2010 Bir 08, 01:03:02 am »
atgaivinsiu šią temą, nes turiu klausimą, gal jau kas susidūrėt. Žodžiu turiu aukštajį ir dabar man siūlo eiti dirbti į ruklą, pirma butų trijų mėnesių apmokymai o paskiau jai gerus rezultatus parodau gaunu kažkokį tais laipsnį ir priima dirbti, ką aš ten dirbsiu kuo aš ten būsiu ir aplamai ką aš ten veiksiu, net neįsivaizduoju, o ir nesako ten man niekas nieko, tipo sako ateik pabūsi pas mus tris mėnesius o tuomet jau galėsim pašnekėti. tai ką manot?

p.s. tik dėl aiškumo pasakau jog mane armija visada traukė, jai nebūtų traukus tai net nesvarstyčiau:)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #61 įjungtas: 2010 Bir 08, 09:42:14 am »
Rūkloje Kastalomas darbuojasi :-) Tik kažkur dingęs pastaruoju metu  :rolleyes:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2010 Bir 08, 17:30:30 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
atgaivinsiu šią temą, nes turiu klausimą, gal jau kas susidūrėt. Žodžiu turiu aukštajį ir dabar man siūlo eiti dirbti į ruklą, pirma butų trijų mėnesių apmokymai o paskiau jai gerus rezultatus parodau gaunu kažkokį tais laipsnį ir priima dirbti, ką aš ten dirbsiu kuo aš ten būsiu ir aplamai ką aš ten veiksiu, net neįsivaizduoju, o ir nesako ten man niekas nieko, tipo sako ateik pabūsi pas mus tris mėnesius o tuomet jau galėsim pašnekėti. tai ką manot?

p.s. tik dėl aiškumo pasakau jog mane armija visada traukė, jai nebūtų traukus tai net nesvarstyčiau:)

3 mėn. truks bazinis kario kursas. Jo metu neturėsi (99 proc.) jokių garantijų, kad kažkas kažkur tave priims. Vėliau, po kurso, jei gerai pasirodysi, gausi EILINIO laipsnį ir paskyrimą į kurią nors kariuomenės rūšį. Jei būsi labai gerai užsirekomendavęs - gal ir į kelias. KOL nesi baigęs BKK - kalbėti nelabai yra apie ką, nes jo galima ir neišlaikyti ;) Fizinis ir moralinis spaudimas ten tikrai didelis. Todėl tai ir vadinama atranka.

Jei bus neaišku - klausk dar. Pagrindą parašiau.

P.S.: protingas žingsnis būtų prieš einant pasidomėti, kuriuose daliniuose trūksta žmonių. Tada galėsi bent jau apytiksliai žinoti, kur gali tekti dirbti.

Variantas B - jei žinai, koks dalinys tave domina, pabandyk susisiekti su jų personalo skyriumi. Gali būti, kad suteiks info apie tai, trūksta jiems žmonių ar ne, ir jei taip - kokiose pareigose ar postuose. 

P.S.P.S.: eiliniui aukštasis yra pliusas, bet stipriai nieko neapsprendžia. :) EIliniui reikalvaimas išsimokslinimui - 12 klasių baigimo diplomas, jei neklįstu. Jei aukštasis su praktiniu pritaikymu - bandyk iš karto ieškotis specialybės. Šansų, kad kariuomenėje tuo atveju rasi savo vietą didesnis ;)
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 08, 18:14:36 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

spiritistas

• Svečias
« Atsakyti #63 įjungtas: 2010 Bir 08, 18:18:50 pm »
3 mėn. truks bazinis kario kursas. Jo metu neturėsi (99 proc.) jokių garantijų, kad kažkas kažkur tave priims. Vėliau, po kurso, jei gerai pasirodysi, gausi EILINIO laipsnį ir paskyrimą į kurią nors kariuomenės rūšį. Jei būsi labai gerai užsirekomendavęs - gal ir į kelias. KOL nesi baigęs BKK - kalbėti nelabai yra apie ką, nes jo galima ir neišlaikyti ;) Fizinis ir moralinis spaudimas ten tikrai didelis. Todėl tai ir vadinama atranka.

Jei bus neaišku - klausk dar. Pagrindą parašiau.

P.S.: protingas žingsnis būtų prieš einant pasidomėti, kuriuose daliniuose trūksta žmonių. Tada galėsi bent jau apytiksliai žinoti, kur gali tekti dirbti.

Variantas B - jei žinai, koks dalinys tave domina, pabandyk susisiekti su jų personalo skyriumi. Gali būti, kad suteiks info apie tai, trūksta jiems žmonių ar ne, ir jei taip - kokiose pareigose ar postuose. 

P.S.P.S.: eiliniui aukštasis yra pliusas, bet stipriai nieko neapsprendžia. :) EIliniui reikalvaimas išsimokslinimui - 12 klasių baigimo diplomas, jei neklįstu. Jei aukštasis su praktiniu pritaikymu - bandyk iš karto ieškotis specialybės. Šansų, kad kariuomenėje tuo atveju rasi savo vietą didesnis ;)

na man tai iškarto pasakė jog kadangi esi Kaunietis tai realiausiai kandidatuoji į Ruklą, tai tik tiek žinių iš jų, o specialybė tai automobilių elektronikos inžinerija.
O kas vyksta to BKK metu, kiek per dieną valandų tai trunka, kaip su savaitgaliais?

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #64 įjungtas: 2010 Bir 08, 22:12:40 pm »
na man tai iškarto pasakė jog kadangi esi Kaunietis tai realiausiai kandidatuoji į Ruklą, tai tik tiek žinių iš jų, o specialybė tai automobilių elektronikos inžinerija.
O kas vyksta to BKK metu, kiek per dieną valandų tai trunka, kaip su savaitgaliais?

14 savaičių, kurių metu laiko savaitgaliais tu turėsi tik leidus instruktoriams. :) Miegosi ir gyvensi Rukloje. Pirmą mėnesį (iki priesaikos) ten pat leisi ir savaitgalius. Laisvo laiko turėsi porą valandų prieš miegą, jei liks laiko nuo teorinių paskaitų kalimo... Jei instruktoriai leis. Miegosi irgi... 8 val. per parą... jei viskas bus ok ir instruktoriai leis... Toliau pasakot?  :luztu: Galiu pažadėt, kad nuobodu ir vieniša greičiausiai nebus nei dieną, nei naktį ;)

"Automobilių elektronikos inžinerija" - automatiškai bus paskyrimas į Vaidoto aprūpinimo batalioną vairuotoju, arba į Algirdo MPB (garsusis Geležinis Vilkas). Galbūt - pas inžinierius (išminuotojai ir t.t. irgi įmanomas variantas su laiku). Po poros metų - laipsnis grandinio (+200Lt prie algos, įskaitant tai, kad eilinio alga yra apie 1800Lt). Būdamas Rukloje gausi pinigų buitinėms išlaidoms (muilui, skutimosi priemonėms ir t.t.) - 130Lt į mėnesį. Vėliau - pirmus 6 mėn (jei neklįstu) alga bus 900Lt (bandomasis). Jei turėdamas grandinio laipsnį normaliai įsikomponuosi į kolektyvą ir tiksi vadams - paskirs kur nors kitur, pvz. kokios gudresnės technikos priežiūrai ir pan. Tai automatiškai reiškia karjeros galimybes. Jei ne - vairuotojo etatas daugiau grandinio laipsnio nesiūlo visoje kariuomenėje, mano žiniomis.

Kiek pačiam metų? Ar esi išlaikomas tėvų?

Jei taip - "išbandyk save" ;) , taip plakatuose rašoma ne dėl to, kad uniforma ne visiems prie veido tinka :D Blogiausiu atveju - įgausi tikrai geresnę fizinę formą ir sužinosi apie save daug naujo. Miego trūkumas, muštras, pastovus judėjimo tempas ir ribinės fizinės apkrovos per tris mėnesius vienus užgrūdina, kitus (mažiau motyvuotus) palaužia... Mokomasis pulkas - tai visų pirma yra filtras, kuris atsijoja netinkamus kariuomenei ir suteikia kario įgūdžius norintiems jais tapti.

Jei pvz. tau yra +/- 20-25, galima bandyti stoti į karo akademiją, arba kurioje nors aukštojoje papildomai vadų kursus praeiti - karininkai uždirba geriau. Vienintelis minusas - karininkas turi būti rotuojamas (perkeliamas į kitą tarnybos vietą) kartą per 3 metus. T.y. šiandien tu Rukloje, o po trijų metų pvz. Pabradėje, arba Klaipėdoje ir pan.

Jei visa tai, ką aukščiau parašiau tavęs negąsdina - go  for it. Manęs, pvz. neišgąsdino ;) Nors ranką prie širdies pridėjęs turiu pasakyti, kad
a ) man nuo pat pirmos PKT tarnybos dienos mokėjo normalią algą,
b ) aš iš karto turėjau paskyrimą į KJP Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyboje,
c ) tuo metu (2008 m) taip ir tik taip darbino visus.
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 09, 06:52:11 am nuo Skeptikas »

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #64 įjungtas: 2010 Bir 08, 22:12:40 pm »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #65 įjungtas: 2010 Bir 08, 22:51:35 pm »
Tiesa, visa ši informacija yra prieinama iš oficialių šaltinių ;) Tiesiog reikia pasidomėti ne tik verbavimo centre...  :ne:

Iš paskos kariuomenėje niekas nevaikščios - viskuo gausi pasirūpinti pats.

spiritistas

• Svečias
« Atsakyti #66 įjungtas: 2010 Bir 09, 13:35:11 pm »

"Automobilių elektronikos inžinerija" - automatiškai bus paskyrimas į Vaidoto aprūpinimo batalioną vairuotoju, arba į Algirdo MPB (garsusis Geležinis Vilkas). Galbūt - pas inžinierius (išminuotojai ir t.t. irgi įmanomas variantas su laiku). Po poros metų - laipsnis grandinio (+200Lt prie algos, įskaitant tai, kad eilinio alga yra apie 1800Lt). Būdamas Rukloje gausi pinigų buitinėms išlaidoms (muilui, skutimosi priemonėms ir t.t.) - 130Lt į mėnesį. Vėliau - pirmus 6 mėn (jei neklįstu) alga bus 900Lt (bandomasis). Jei turėdamas grandinio laipsnį normaliai įsikomponuosi į kolektyvą ir tiksi vadams - paskirs kur nors kitur, pvz. kokios gudresnės technikos priežiūrai ir pan. Tai automatiškai reiškia karjeros galimybes. Jei ne - vairuotojo etatas daugiau grandinio laipsnio nesiūlo visoje kariuomenėje, mano žiniomis.

o alga tai man patinka :-)

Kiek pačiam metų? Ar esi išlaikomas tėvų?

23 metai, taip deja vis dar gyvenu pas tėvus :D

Jei pvz. tau yra +/- 20-25, galima bandyti stoti į karo akademiją, arba kurioje nors aukštojoje papildomai vadų kursus praeiti - karininkai uždirba geriau. Vienintelis minusas - karininkas turi būti rotuojamas (perkeliamas į kitą tarnybos vietą) kartą per 3 metus. T.y. šiandien tu Rukloje, o po trijų metų pvz. Pabradėje, arba Klaipėdoje ir pan.

hmm... ta karo akademija tai nzn nes turėjau kitų planų dar kur studijuoti toliau, tuo labiau kad ir taip studijuoju neakivaizdiniu šiuo metu, o dar tie perkėlinėjimai, man visai ne prie širdies :-)

o beje kada geriau yra tiems trims mėnesiams pasirašyti? nes man dabar siūlo išeiti Lapkričio 2d. tai per visą žiemą, gal sakau verčiau palaukti kitos vasaros?
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 09, 13:36:48 pm nuo spiritistas »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #67 įjungtas: 2010 Bir 09, 17:00:20 pm »
GERAI ten nebūna niekad. Taškas :D

Vasarą - uodai. Rudenį ir pavasarį lietus, purvas ir pelkės. Žiemą - šaltis. Skaitoma, kad žiemą kariauti yra sunkiausia. Aš pats buvau žiemą ir tikrai nežinau, ar uodai arba murkdymasis pelkėse iki pažastų patiktų man labiau ;)

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #68 įjungtas: 2010 Bir 09, 17:02:27 pm »
o alga tai man patinka :-)

Čia su maistpinigiais (+/- 500) ir butpinigiais (130Lt). Jei gyvensi 3-4 dienas savaitėje miškuose, kaip tai daro dauguma pėstininkų iš Geležinio Vilko brigados, maistpinigius matysi retai ;)

spiritistas

• Svečias
« Atsakyti #69 įjungtas: 2010 Bir 09, 17:25:45 pm »
Čia su maistpinigiais (+/- 500) ir butpinigiais (130Lt). Jei gyvensi 3-4 dienas savaitėje miškuose, kaip tai daro dauguma pėstininkų iš Geležinio Vilko brigados, maistpinigius matysi retai ;)

pala pala dabar jau visiškai susipainiojau dėl tu algų, prašyčiau man dar kartą ir nuo pat pradžių paaiškinti kiek ten ko moką ir už ką? nes armijoje maistas juk nemokamas? ar ne  :oho:
beje jai ne karinė paslaptis tai būtų įdomu sužinoti kokios algos seka paskiau jau kai pradedi kažko pasiekti, ir dar apie pensijas truputį jai galima :D

« Atsakyti #69 įjungtas: 2010 Bir 09, 17:25:45 pm »

Atsijungęs paslaptis

• Auksinis VIP narys
  • Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bal 2009
  • Žinutės: 1518
  • Amžius: 41
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #70 įjungtas: 2010 Bir 09, 18:04:18 pm »
Gauni fiksuotą algą, ir jei tave per apmokymus maitino, atskaičiuoja iš algos. Tikslios sumos nepamenu, čia Skeptikas parašys, bet situacija tokia.
Мы против войны.
Нам нужен мир.
Желательно, весь.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #71 įjungtas: 2010 Bir 09, 20:32:36 pm »
Gauni fiksuotą algą, ir jei tave per apmokymus maitino, atskaičiuoja iš algos. Tikslios sumos nepamenu, čia Skeptikas parašys, bet situacija tokia.

Trumpas paaiškinimas.

Alga - 1300Lt. Prie jos - dar apie 550Lt sudaro pinigai už tai, kad "maistas būtų nemokamas" (maistpinigiai) ir butpinigiai (butinėms išlaidoms. Kad paskiau nesakyti, kad pvz. nėra pinigų dantų pastai, siūlams ir t.t.). Visa tai KARTU ir sudaro bendrą darbo užmokestį. TAČIAU, jei pvz. gyveni pulko teritorijoje ir 7 dienas per savaitę maitiniesi valgykloje, tai iš tavęs atskaičiuos po 14Lt į dieną MAISTPINIGIŲ (t.y. pinigų, kurie ir buvo skirti tau maitinti) ir BUTPINIGIUS (t.y. būsto/buto pinigų). Arba, jei pvz. kaip laivyne, maistas yra užsakomas individualiai, atskaičiuos tiek pinigų už maistą, kiek to maisto užsisakysi :)  :ruko: Man paprastai budėjimo metu pietūs ir vakarienė tiek (14Lt) nekainuoja.

P.S.: VIRŠVALANDŽIŲ ir BONUSŲ kaip kokioje kontoroje nėra :) T.y., grynai teoriškai jei tu dirbi per metus 365 dienas, tai viskas yra ok, arba beveik ok :) Už tą pačią algą. Bet tai tik teorija ;) Realiai, tau į metus priklauso vienas mėnuo atostogų (+1 diena atostogų už išdirbtus metus), sudaroma galimybė sesijos metu pasiimti atostogas papildomai (žinoma, ne tuo atveju, jei tave į misiją siunčia, o tu nevažiuoji, nes tuo metu tau anglų kalbos egzaminas ;) ), gydymas ir sveikatos priežiūra irgi nėra prasta.
« Paskutinis taisymas: 2010 Bir 09, 20:36:08 pm nuo Skeptikas »

spiritistas

• Svečias
« Atsakyti #72 įjungtas: 2010 Bir 10, 11:55:28 am »
gerai dabar norėčiau paneigti vieną mitą (arba patvirtinti) esu girdėjęs, jog armijoje kažką pasiekti galima tik dviem būdais:
1. įsiteikiant kažkam iš valdžios
2. per pažystamus

tai vat noriu sužinoti, negi būdamas savimi ten esi niekam nereikalingas? kaip suprantu asmenybės ten niekam neįdomios, ten reikalingi tik tokie kurie gali įsiteikti valdžiai? nes jai tai vienintelis būdas kažką pasiekti tai man ten gali būti ganėtinai sunku :D

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #73 įjungtas: 2010 Bir 10, 16:20:34 pm »
Pazistami dar ne vienoje srityje nepatrukde. Tai viena. Yra kas ir valdziai "nardo". Yra ir trecias budas - buti savo vietoje ir gerai vykdyti pavestas uzduotis.

O savimi buti... Kaip cia pasakius - o jei toks "koks tu esi" tu nepatinki savo virsininkui? :) Ar dirbdamas komercineje imoneje karjera labai didele padarysi?  :rolleyes:

Svarbiausia nepradeti "asmenybes lauzti" tada, kai tau duodamas konkretus uzdavinys. Protingus kariuomeneje megsta. "Paciu protingiausiu" - nemegsta niekas.

spiritistas

• Svečias
« Atsakyti #74 įjungtas: 2010 Bir 10, 19:18:19 pm »

Svarbiausia nepradeti "asmenybes lauzti" tada, kai tau duodamas konkretus uzdavinys. Protingus kariuomeneje megsta. "Paciu protingiausiu" - nemegsta niekas.

užskaitau, auksiniai žodžiai :alus:

šiaip prieš užvesdamas temą galvojau jog čia mane atbaidyt padės šitos kalbos, bet gavosi atvirkščiai tik dar labiau užsimaniau :D

būtų ėmimas dabar tai tikrai eičiau, deja išeina tik Lapkričio 2d. iki tol dar daug kas gali pasikeisti, bet bent jau optimistiškai nusiteikęs dabar esu šiuo atžvilgiu :-)

« Atsakyti #74 įjungtas: 2010 Bir 10, 19:18:19 pm »