na man tai iškarto pasakė jog kadangi esi Kaunietis tai realiausiai kandidatuoji į Ruklą, tai tik tiek žinių iš jų, o specialybė tai automobilių elektronikos inžinerija.
O kas vyksta to BKK metu, kiek per dieną valandų tai trunka, kaip su savaitgaliais?
14 savaičių, kurių metu laiko savaitgaliais tu turėsi
tik leidus instruktoriams.

Miegosi ir gyvensi Rukloje. Pirmą mėnesį (iki priesaikos) ten pat leisi ir savaitgalius. Laisvo laiko turėsi porą valandų prieš miegą
, jei liks laiko nuo teorinių paskaitų kalimo... J
ei instruktoriai leis. Miegosi irgi... 8 val. per parą...
jei viskas bus ok ir instruktoriai leis... Toliau pasakot?

Galiu pažadėt, kad nuobodu ir vieniša greičiausiai nebus nei dieną, nei naktį

"Automobilių elektronikos inžinerija" - automatiškai bus paskyrimas į Vaidoto aprūpinimo batalioną vairuotoju, arba į Algirdo MPB (garsusis Geležinis Vilkas). Galbūt - pas inžinierius (išminuotojai ir t.t. irgi įmanomas variantas su laiku). Po poros metų - laipsnis grandinio (+200Lt prie algos, įskaitant tai, kad eilinio alga yra apie 1800Lt). Būdamas Rukloje gausi pinigų buitinėms išlaidoms (muilui, skutimosi priemonėms ir t.t.) - 130Lt į mėnesį. Vėliau - pirmus 6 mėn (jei neklįstu) alga bus 900Lt (bandomasis).
Jei turėdamas grandinio laipsnį normaliai įsikomponuosi į kolektyvą ir tiksi vadams - paskirs kur nors kitur, pvz. kokios gudresnės technikos priežiūrai ir pan. Tai automatiškai reiškia karjeros galimybes. Jei ne - vairuotojo etatas daugiau grandinio laipsnio nesiūlo visoje kariuomenėje, mano žiniomis.Kiek pačiam metų? Ar esi išlaikomas tėvų?
Jei taip - "išbandyk save"

, taip plakatuose rašoma ne dėl to, kad uniforma ne visiems prie veido tinka

Blogiausiu atveju - įgausi tikrai geresnę fizinę formą ir sužinosi apie save daug naujo. Miego trūkumas, muštras, pastovus judėjimo tempas ir ribinės fizinės apkrovos per tris mėnesius vienus užgrūdina, kitus (mažiau motyvuotus) palaužia...
Mokomasis pulkas - tai visų pirma yra filtras, kuris atsijoja netinkamus kariuomenei ir suteikia kario įgūdžius norintiems jais tapti. Jei pvz. tau yra +/- 20-25, galima bandyti stoti į karo akademiją, arba kurioje nors aukštojoje papildomai vadų kursus praeiti - karininkai uždirba geriau. Vienintelis minusas - karininkas turi būti rotuojamas (perkeliamas į kitą tarnybos vietą) kartą per 3 metus. T.y. šiandien tu Rukloje, o po trijų metų pvz. Pabradėje, arba Klaipėdoje ir pan.
Jei visa tai, ką aukščiau parašiau tavęs negąsdina - go for it. Manęs, pvz. neišgąsdino

Nors ranką prie širdies pridėjęs turiu pasakyti, kad
a ) man nuo pat pirmos PKT tarnybos dienos mokėjo normalią algą,
b ) aš iš karto turėjau paskyrimą į KJP Jūros ir pakrančių stebėjimo tarnyboje,
c ) tuo metu (2008 m) taip ir
tik taip darbino visus.