Iki tam tikros dienos. Kaip manai, kodėl yra profesinės ligos? Todėl, kad kasdien pernelyg stipriai apkraunamos tam tikros raumenų grupės. Tarkim dažytoajs kasdien nuolat stipriai apkrauna pečius, kurie niekada neturi laiko pailsėti ir po daugelio metų jie pareina. Žinau atvejų, ne teorija čia. Ir apskritai, jei stipriai varai ant preso, ne ką mažiau stiprink nugarą - kitaip po daugelio metų pareis stuburas ir jau niekas tada nepadės, ir nebereikės jokio geležinio preso, nes stuburas bus medinis...
Tas be pertraukų, tai sąlyginis dalykas

. Sportuoju 6 dienas į savaitę, vieną poilsio. Pakankamai daug, bet būna, kad susergu, būna, kad reikia kur nors skubiai išvažiuot... Taip ir nuplaukia retkarčiais treniruotės. O aš pats tai manau, kad trys dienos į savaitę sporto yra išmislas;). Tai yra, jeigu užtenka trijų dienų, tai viskas ok. Bet kartais paskaitau, kaip žmonės nori sportuot daug, ir patys save verčia sportuot tik tris kartus, motyvuodami, kad raumenims reikia poilsio. Ir gaunasi, kad to poilsio daugiau negu sporto:). Galbūt tai tiesa kultūrizmui, nežinau. Tačiau kai kalba eina apie kovos menus, tai galima žymiai daugiau sportuot ir nepervargt, negu vyrauja nuomonė. Kažkaip, nuo mažens mane mokė - trys dienos sporto, viena diena poilsio. Taip ir sportavau, ir buvo normaliai. Bet dabar visi labai bijo pervargt..

O jeigu kalbėt apie suvarimą - tai faktas, kad darau kas dieną, nereiškia, kad aš daug apkraunu.. Nugarai kaip tik tenka didesni krūvis, dėl to ir reiktų jaudintis man, o ne dėl preso:)