Paladinas:
Jeigu nera fiziologiniu priezasciu, tai koju panaudojimui, ish esmes, gali sutruktdyti tik du dalykai, tai slydus pavirshius ant kurio stovi ir per maza distancija...
Sakalas irodinejo, kad koju priesh kelis uzpuolikus nepanaudosi... Tipo tam nebus distancijos, o kalbos apie zingsnio greiti ir spirio greiti man neziurint mano "senatvines patirties ir racionalumo" vis tiek nesuprantamos (tokia jau ta mano nemoksline patirtis gatviniuose ir kitokiuose susidurimuose)...
Kitoje zinuteje jis gi teigia, kad tik viena karta negalejo pasidaryti sau distancijos, tai reishkia, kad dazniausiai galima ja pasidaryti...
Gaunasi distancija pasidaryti galima, bet koju nepanaudosi (ir baikyte apie tuos kojos ir zingsnio greicius arba bent paaishkinkite ne Romualdo Ozolo kalba)... Tarkim ash tame izvelgiu prieshtaravima paties savo teiginiam...
Jeigu dar neaishku, bandysiu kaip nors kitaip paaishkint.
Matau kolega nusieikes rimtoms diskusijoms
Siaip is ties smugiu ranka reikia kurkas mazesnes distancijos nei kojom, manau sutiksi.
Beto distancijai susikurt uzenka vieno smulkaus zingsnelio, galima net smugiuot atsitraukiant, taigi nereikia gaisti papildomo laiko ir nereikalingi papidomi judesiai norint susikurt distancija. Cia as kalbu apie ta atveji jei priesininkas nelaiko taves isikibes uz atlapu ir kaip koks dziudistas nesiruose mesti, tokiu atveju geriau iskart zemint savo svorio centra ir permest svori ant galines kojos, tegu geriau griauna nuo saves negu meta per save... Bet cia jau nukrypau nuo temos.
Kas liecia kojos tai turiu pripazinti, kad artimoj distancijoj puikiai veikia smugiai keliais, beto jei pavyksta, o tiksliau priesininkas leidziasi gerai paemamas (Jei kalbam apie statistini gatves chuligana nieko bendro su kovos menais neturini tai greiciausiai leisis) tai dar priesininka gali ir kontroliuot ir pastatyt tarp uzpuoliku ir saves.
Tokiu atveju nukales viena greiciausiai turesi distancija ir antram.
Taigi apibendrindamas noreciau pasakyt, kad niekad niekur nesakiau, kad kojos nepanaudojamos pries kelis uzpuolikus ar pan, tiesiog teigiau, kad yra situaciju kur jas panaudoti yra kurkas sudetingiau nei rankas, bei kas mano manymu yra elenentaru tai, kad spardyt kojom ir judet iseis leciau nei smugiuot rankom ir judet (cia jau elementari fizika).
Beto buvau idejas gera video kur boksioras "nuskina" tris priesininkus, ten ipac konflikto pradzioj nera nei laiko nei erdves spirt koja. Kai ant taves bega du ar daugiau inirse priesininkai tai mano galva didziausia klaida butu nors akimirkai sustoti vietoj.
Pagrindinis teiginys ka teigiau dar karta pasikartosiu smugiuojant kojom daugiau ar maziau nukencia judejimas, ir dinamikos atzviliu rankos yra pranasesnes. Viskas daugiau nieko neteigiau, gal but geras koju meistras toj pacioj situacijoj kova pakreiptu savaip ir laimetu, bet tai nekeicia fakto, kad smugiuojant rankom turi kurkas geresnes judejimo galimybes, nes smugiai rankom nevarzo judejimo, lygiai taip pat geitai gali judet smugiuodamas lyg tai darytum be smugiu, tik i tarpus kai viena is koju pasiekia zeme zingsnio metu iperpi smugius ir truputi didesni dubenio judesi ir viskas.
Tai tiek siam kartui