AutoriusTema: Kiai  (Skaityti 13555 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kiai
« Atsakyti #45 įjungtas: 2008 Bir 02, 18:26:02 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Netinkamas pavyzdys  ;-) Vienų dalykų išbandymas padeda suprasti, o kitų kenkia sveikatai. Tu gali žinoti ,kad narkotikai blogai, nes pakanka paskaityti internete ,kiek žmonių mirė nuo perdozavimų..   :rolleyes:   O dėl kiai? Jei pats nepabandysi ir neįvertinsi kas yra 'stipriau', taip ir liksi teoretikas   :-(
Tai va ,kad viskas būtų buvę gerai jeigu žmogus pateiktų nuomonę kuri pagrįsta praktiniais bandymais   ;-)
Del skonio (požiūrio) nesiginčijama. Tu ieškai kas skiriasi, aš ieškau kas bendra...

Jei žmogus rašytų, kad narkotikai neskanūs, pats jų neragavęs, aš sakyčiau, jog jis iš principo neteisus. Jei jis rašytų, jog narkotikai nesveika, nes ..., ir jo argumentai būtų pagrįsti, man būtų nesvarbu, ar ragavo jis, ar ne. Tuomet aš turėčiau arba paneigti argumentus, arba nekreipti į juos dėmesio ("nesvarbu, nes narkotikai skanūs")

Nuo kovos menų tai niekuo nesiskiria. Nialai, aš gi sakau - aš tau pritariu. Bet man nepatinka, kai argumentams sureikšminti imama spausti autoritetu

Aš (ir tikriausiai Steve) vis dar laukiam atsakymo į klausimą
tas garsas ar reikalingas

Lonsas va rašo
garsas nera butinas
ir čia pat
kai kanors sunkaus darai <...> rekomenduojama tai su suksniu daryt  <...> pastebimai lengviau gaunasi tada
Vadinasi galima be jo apsieit. Kita vertus, tai reiškia nedaryti lengviau? :chmm:

Buvo pasakyta, kad
Pats garsas tave ipratina, iskvepti smugio metu
ji (orą) reikia smugio metu isleisti, o tas rekimas ipratina tai daryti...  :book1:
Kaip suprantu, neskaitant psichologinio spaudimo priešininkui, Steve mano, kad Kiai tėra lavinimo (raumenų ir kvėpavimo) metodika (pataisyk jei klystu). Ką mano kiti?

Dar žmogus parašė, jog pilnai iškvėpti yra negerai. Kiekvienas bent truputį patyręs kovotojas turi žinoti, kad kovoje iki galo negalima nei iškvėpti, nei įkvėpti. Jis niekur nerašė, kad jis pats gali pagauti kažką ant įkvėpimo, tad šaunūs Smauglio mokiniai čia ne prie ko. Jis tiesiog parašė, jog tai problema (galbūt tik jam vienam) ir taip yra negerai (tam aš pritariu). Galbūt jis klaidingai sutapatino riksmą ir pilną iškvėpimą. Tada jį užsipuolėte (kaip ir mane dėl atseit "morališkumo" savigynos temoje), vietoje to, kad patartumėte arba 1) rėkti taip, kad neiškvėpti iki galo arba 2) judėti (pavyzdžiui taip, kaip Smauglio mokiniai) taip, kad pilnai iškvėpus tau nepataikytų

Nu netiksliai žmogus parašė, nesuformulavo, sau paprieštaravo. Tarsi visi idealiai rašytumėme... Pavyzdžiui, pitbull rašo taip, kad tik penktą kartą perskaitęs suprantu (naujokams už tokią gramatiką ir stilių duodami įspėjimai). Tačiau tai netrukdo jo suprasti, nes YRA NORAS...

Dar jis parašė
nors gal ir klystu....
tiesiog sakau ka galvoju...

Jei gerai supratau, užsipuolėte todėl, kad žmogus galvojo, nebijojo klysti (maža to, perspėjo, jog gali klaidinti) ir sudarė galimybę mums visiems pasimokyti iš jo postų?

WTF?...

Mes gaunam pastabų dėl nukrypimų nuo temos, bet tai kad jau kelintą kartą paverčiat normalią diskusiją į aiškinimąsi "pas ką ilgesnis". Net nebeįdomu daros. Grįžkim konstruktyviai prie temos, a?

Man būtų labai įdomu, jei kas nors galėtų objektyviai pagrįsti teiginį, kad riksmo metu kvėpavimas ir raumenys dirba taip, kaip nerėkiant dirbti negali, ir todėl riksmas nėra vien metodika (kiek ir kaip besitreniruotum, riksmas bus efektyvesnis už iškvėpimą be riksmo). Ar tokių yra?
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #46 įjungtas: 2008 Bir 02, 18:34:32 pm »
Yra ir pavyzdeliu : Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Negaliu patikėt, ten rašo
Citata
It empties air from the lungs. This is good, because if you are struck after executing a kiai, the chances of having the "wind knocked out of you" are greatly reduced. Also, by getting as much air out of your lungs as possible, it makes you a somewhat harder, denser target. Therefore, if you are atruck after a kiai, it should not hurt quite as much.
Nuo kada galima pilnai iškvėpt?... :o Argumentų nesupratau  :rolleyes:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #47 įjungtas: 2008 Bir 02, 21:50:24 pm »
Na man cia irgi neaisku... Net ne viska supratau aks parasyt...  :rolleyes:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #48 įjungtas: 2008 Bir 02, 22:00:39 pm »
Na man cia irgi neaisku... Net ne viska supratau aks parasyt...  :rolleyes:

Vietoje to, kad klausineti jau kažkurį laiką, griau pabandytum paeksperimentuoti smūgiuoti tiek su šauksmu, tiek ir be, tiek tiesiog su iškvėpimu, tiek, jei nori ir su įkvėpimu  :nezino: . Kol kas tavo mintyse matau labai stiprų polinkį į teoriją. Tas nėra blogai iš vienos pusės, tačiau gali būti taip, kad ginsies žiniomis, o duoda tai ne per jas, o (atsiprašau, bet taip yra realybėje) per snukį  :laikr: Būtent todėl teoriją dar ir treniruotėmis paremti būtina.
Teorijas ir šiokius tokius paaiškinimus tu jau girdėjai. Galų gale kad ir su laiteriu susitik - jis tikrai negali sakyti, kad iš tavęs būtų šaipytis bandęs, o ir pavyzdžiais praktikoje tikrai padės tau suprast kas ir kaip.

Treniruočių ir praktikos naudą suprantu net aš - storas, nerangus, švelnus ir labai pūkuotas dėdė su vieninteliu juodu diržu - odiniu, kelnėms prilaikyti.
« Paskutinis taisymas: 2008 Bir 02, 22:04:40 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #49 įjungtas: 2008 Bir 02, 22:16:48 pm »
Vietoje to, kad klausineti jau kažkurį laiką, griau pabandytum paeksperimentuoti smūgiuoti tiek su šauksmu, tiek ir be, tiek tiesiog su iškvėpimu, tiek, jei nori ir su įkvėpimu  :nezino: . Kol kas tavo mintyse matau labai stiprų polinkį į teoriją. Tas nėra blogai iš vienos pusės, tačiau gali būti taip, kad ginsies žiniomis, o duoda tai ne per jas, o (atsiprašau, bet taip yra realybėje) per snukį  :laikr: Būtent todėl teoriją dar ir treniruotėmis paremti būtina.
Teorijas ir šiokius tokius paaiškinimus tu jau girdėjai. Galų gale kad ir su laiteriu susitik - jis tikrai negali sakyti, kad iš tavęs būtų šaipytis bandęs, o ir pavyzdžiais praktikoje tikrai padės tau suprast kas ir kaip.

Treniruočių ir praktikos naudą suprantu net aš - storas, nerangus, švelnus ir labai pūkuotas dėdė su vieninteliu juodu diržu - odiniu, kelnėms prilaikyti.
As per tries gavau paaiskinima kam reikalingas sauksmas, bandziau su sauksmu ir be jo gavosi tas pats, bet jau ant ikvepimo smugiuoti isties juokinga atrodo...
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #49 įjungtas: 2008 Bir 02, 22:16:48 pm »

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #50 įjungtas: 2008 Bir 03, 22:36:36 pm »
uzviriau sita kose, bet atsakymus gavau ir esu patenkintas. tik va pastebejau jog daznai prasideda asmeniskumai ir pasaliniu skaitymu uzsivercia forumas, bet  kartais tarp viso to pastebi geru minciu  :respect:

Atsijungęs Dojo

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2006
  • Žinutės: 2046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • -DOJO-

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Karate Goju Ryu klubas "DOJO"
« Atsakyti #51 įjungtas: 2008 Bir 03, 22:41:59 pm »
Tai džiugu girdėt, kad radai atsakymus į tau užduotus klausimus. Čia forumas, čia reikia pasikivirčyti, tada gimsta geriausias variantas  ;-)
Pagarbiai,
Dojo

Kovos menų teorija praktiškai - Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Norintys ieško galimybių, nenorintys - priežasčių

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #52 įjungtas: 2008 Bir 03, 22:50:48 pm »
Ginčas-tiesos ieškojimas....

Citata
As per tries gavau paaiskinima kam reikalingas sauksmas, bandziau su sauksmu ir be jo gavosi tas pats, bet jau ant ikvepimo smugiuoti isties juokinga atrodo...

Na is savo kuklios patirties galiu pasakyt,kad bent jau treniruociu metu, saukiant daugiau jegu atsiranda,smugiui tai gal ir nepadeda ,bet ilgiau gali daryt ar smugiuot,zodziu istverme. ......

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #53 įjungtas: 2008 Bir 04, 00:28:15 am »
man bent tas kiai kaip teisingai sakant, tai ta teorija pasitvirtina kiek del kvepavimo raumenu darbo ir panasiai,bet pamirstam organa smegenis, kurios teisingai kvepuojant ir geriau dirba, o kovojant dirba ne tik raumenukai, o jei su suksniu ymanoma nors kiek yjungti kazka daugiau smegenyse,ar pasamoneje (nepamenu kiek bet smegenukiu neperdaugiausiai  ir tevaldome), as manau tai smugiuj padeda nes atsiranda didesne jega. argumentuoju tuo jog geriau veikiancios smegenys duoda tikslesny, stipresny inpulsa raumenim , cia kaip su kokia antena kuri siuncia signala ir nuo kurios stiprio priklauso kokybe  :rolleyes:

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #54 įjungtas: 2008 Bir 04, 00:31:36 am »
Šiaip, galit tokį eksperimentą padaryt. Pajakit štangą, kad normalaus svorio būtų (nu ką žinau kiek jėgos turit, 100-200 kg :-/) ir pritūpimus darykit. Daryti reikia ant ribos... Pabandykit kriokdami, ir tylėdami, kaip žemę pardavę :D Paskui pasakysit, kaip buvo lengviau :teisejas:

« Atsakyti #54 įjungtas: 2008 Bir 04, 00:31:36 am »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #55 įjungtas: 2008 Bir 04, 07:46:19 am »
man bent tas kiai kaip teisingai sakant, tai ta teorija pasitvirtina kiek del kvepavimo raumenu darbo ir panasiai,bet pamirstam organa smegenis, kurios teisingai kvepuojant ir geriau dirba, o kovojant dirba ne tik raumenukai, o jei su suksniu ymanoma nors kiek yjungti kazka daugiau smegenyse,ar pasamoneje (nepamenu kiek bet smegenukiu neperdaugiausiai  ir tevaldome), as manau tai smugiuj padeda nes atsiranda didesne jega. argumentuoju tuo jog geriau veikiancios smegenys duoda tikslesny, stipresny inpulsa raumenim , cia kaip su kokia antena kuri siuncia signala ir nuo kurios stiprio priklauso kokybe  :rolleyes:
kaip tik išjungt...  :senis:

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #56 įjungtas: 2008 Bir 04, 10:35:57 am »
kaip tik išjungt...  :senis:
tai pas save yjungi kazkam kitam isjungi :punch: :rolleyes:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #57 įjungtas: 2008 Bir 04, 10:40:30 am »
tai pas save yjungi kazkam kitam isjungi :punch: :rolleyes:
...  :rolleyes:  :skaityk:  :D

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #58 įjungtas: 2008 Bir 04, 12:26:13 pm »
Jei nori vystyti smegenis kovos menams, reikia atidirbinėti sudėtingas technikas ir kombinacijas, kurios reikalautų itin geros kordinacijos.
O kiai padeda maximaliai koncentruoti visas kūno pastangas (tiek fizines tiek moralines) duotu momentu.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Sliosas

• Svečias
« Atsakyti #59 įjungtas: 2008 Bir 04, 14:46:52 pm »
 :alus: pritariu
tai susidariau nuomone jog kiai yra geras dalykas, o ne bele pasirekavimas :-D

« Atsakyti #59 įjungtas: 2008 Bir 04, 14:46:52 pm »