Jei apskritai, tai smalsiam žmogui gatavų atsakymų nereikia. Jam užteks numestos ir vienos smulkios sėklelės. Iš to jis užsiaugins jei ne mišką, tai bent medį. Tokių sėklų šioje temoje buvo primėtyta per akis. Bet yra ir kita medalio pusė. Visgi Steve poste yra tiesos
Tam kad suprasciau kuom padeda riksmas, o tam kad suprasciau reikia rasti informacijos apie tai kaip jis padeda ir ji turi buti pagrysta moksliskai, o cia neivienas is jusu nepasake tiksliai ka tas riksmas duoda, del oro iskvepimo ir raumnu sutinku ko gero taip iyra, bet ten kur sparingus man kisat tai jie nieko nepaaiskins... O tam kad suprastum ka duoda oro iskvepimas saleje kiauras dienas nereiki atupetii, o reikia knyga paskaityti kurioje tai butu paaiskinta o tada jau i sale eiti ir tai atidirbti vadabar tai tikrai 
Mane jis privertė susimąstyti
Juk iš tiesų - išbaigtai ir aiškiai pagrindimo niekas neparašė, įskaitant ir mane. Apie moksliškumą išvis šneka neina, toli gražu. Vietoje to kuo skubiau buvo pereita prie asmeniškumų. Gaunasi, kad vietoje to, kad argumentuotumėme, nuėjome paprastesniu keliu ir suvarėme jį patį...
Meistrui visada lengviau pasakyti "nieko tu nesupranti, tylėk ir dirbk" negu detaliai 100ąjį kartą išaiškinti, kas ir kaip

Man forumas vertingas tuo, kad čia gali išgirsti ne tik meistrų, bet ir pradedančiųjų nuomonę. Būtų liūdna, jei tie pradedantys nustotų rašyti, nes bijotų būti "suvartyti autoritetų". Kartais jų patirties metų nesugadintomis lūpomis kalba tiesa. Kiekvienas mokytojas žino, kad ir iš mokinių yra ko pasimokyti. Ypač - iš ieškančių (palyginkime su "Aikido" tema)
Tokių, deja, daros vis mažiau ir mažiau
Užtai gero mokytojo užduotis yra ne tik nukreipti mokinį reikiama linkme, bet ir pastebėti jo geras savybes, paskatinti ieškoti ir augti. Būti draugu. Ar mes tai padarėme? Ar tiesiog atstūmėme kaip "dar nevertą mūsų laiko ir kitų forumiečių dėmesio"?.. Tai jau darosi labai dažna tendencija. Steve, ačiū kad priminei man kodėl aš čia

O dėl "Kiai", tai manau susirasi (žr. posto pradžią apie smalsius)

Kelių riksmo argumentų Internete greičiausiai nebus, bet kol nesi instruktorius, pilnai apsieisi ir be jų