AutoriusTema: Kiai  (Skaityti 13532 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kiai
« Atsakyti #15 įjungtas: 2008 Bir 01, 17:44:16 pm »
beja Steav, tai tada ka daryt siulai, jei iskvepimas smugio metu netinka? Ikvept smugio metu? ar kvepavima uzlaikyt?
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #16 įjungtas: 2008 Bir 01, 17:53:35 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
beja Steav, tai tada ka daryt siulai, jei iskvepimas smugio metu netinka? Ikvept smugio metu? ar kvepavima uzlaikyt?
As niekur neminejau kad neriekia iskvepti smugio metu  :ne:. Iskvepti reikia. BEt kad tas garsas ar reikalingas  :nezino:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2008 Bir 01, 18:01:57 pm »
As niekur neminejau kad neriekia iskvepti smugio metu  :ne:. Iskvepti reikia. BEt kad tas garsas ar reikalingas  :nezino:
Ne nu... blyn.. Taigi, aiškina tau žmonės ,kurie išmano tą reikalą   :banging:  :banging:  :banging:

Galite pažiūrėti kaip vyksta profesionalių tenisininkų kovos. Riksmai siaubingi kartais... ypač pas moteris :bijo:
Matyt, kiai tikrai stiprina smūgį :chmm:
Rėkdamas visai kitaip iškvepi orą, nėr net ką čia šnekėt :punch: Didesnis oro srautas iš plaučių eina, kur kas gilesnis iškvėpimas :senis:
+ liemens raumenys įsijungia tie, kur kasdieninėj buity beveik nenaudojami. O kai korpusas labiau įtraukiamas į veiksmą, tai ir veiksmas efektyvesnis.
Kazkokias fantazijas shneki Steve... Ar esi kada nors normaliai sparingavesis, kad kazkokius ishvedziojimus darai apie ishkvepimo smugio metu menkavertishkuma? Apie koki gilesni ikvepima po ishkvepimo shneki? Bent jau kiek atsimenu, tai Taekwondo apie gilius ar kokius tai ikvepimus kalbos nejo... Smugio bloko metu ishkvepi, o ikvepimas ivyksta savaime... O gal ponas esi Masutacu Ojamos lygio ir sugebi gaudyti savo prieshininkus ant kvepavimo.!?  :chmm: :rolleyes:

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2008 Bir 01, 18:05:30 pm »
Ne nu... blyn.. Taigi, aiškina tau žmonės ,kurie išmano tą reikalą   :banging:  :banging:  :banging:

Nu ir tegul aiskina, kai as pats suprasiu tada bus gerai, o kol man aiskins tai man nedaeis...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #19 įjungtas: 2008 Bir 01, 18:08:58 pm »
Nu ir tegul aiskina, kai as pats suprasiu tada bus gerai, o kol man aiskins tai man nedaeis...
Lonsas jau parašė dėl neargumentuotos nuomonės ir žmonių klaidinimo forume...   :rolleyes:    Patariu pasisparinguot su karatistais (rekomenduoju Smauglio mokinius). Galėsi pabandyt.... gaudyt juos ant ikvėpimo  :-]      Tik paskui papasakok kaip sekėsi  ;-)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2008 Bir 01, 18:08:58 pm »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2008 Bir 01, 18:14:54 pm »

garsas nera butinas. daznai kovotojai jo net ir nenaudoja, pacio sukio, tik iskvepima. Cia daugiau rytu sistemoms budinga (kazkokiu tai karate vaikystej kur uzsiminedavau, tai irgi tiksliai su kiai smugiuodavom). Su sukiu kaip minejo gal tiesiog daugiau energijos is saves iseina (net nzn kaip tai pavadint). kai kanors sunkaus darai, pvz dauzai padanga su kuju irgi kartais rekomenduojama tai su suksniu daryt (pats suknsis nesvarbu koks - "kiai" ar tai "AAA"), pastebimai lengviau gaunasi tada. nors sunku pasakyt del ko, gal tai tik psichologinis efektas. sparinge irgi nelabai pastebiu kad kas ji naudotu. bet gatveje sukis turi dar kita efekta - bauginanti. kiek teko dalivaut masofkese tai ten irgi daznai su suksniais parbega (narsioji sirdis :D).
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #21 įjungtas: 2008 Bir 01, 19:23:40 pm »

Tau niekada nedaeis. Daeina tik tiem, kas stengiasi išmokt, suvokt, priimt patirtį, o ne laukia prašviesėjimo. Tokių naujokėlių pilnos salės  :amen:

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2008 Bir 01, 21:49:53 pm »
Pats kiai man rodos yra karo sukis...Siaip pabandyk lentas lauzyt su kumsciu tai oj kaip pradesi rekaut smugio metu  :senis:

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #23 įjungtas: 2008 Bir 01, 22:01:58 pm »

Kaip sako vienas mano pažįstamas - nedaeina per galvą, daeis per užpakalį  :punch:
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2008 Bir 01, 22:03:35 pm »
Pats kiai man rodos yra karo sukis...Siaip pabandyk lentas lauzyt su kumsciu tai oj kaip pradesi rekaut smugio metu  :senis:

Pamatysi kokiu balsu ir kokius karo šūkius, bei karatistų keiksmažodžius šauksi, jei lūš ne lenta, o kumštis  :-]
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

« Atsakyti #24 įjungtas: 2008 Bir 01, 22:03:35 pm »

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #25 įjungtas: 2008 Bir 02, 00:50:13 am »
Tau niekada nedaeis. Daeina tik tiem, kas stengiasi išmokt, suvokt, priimt patirtį, o ne laukia prašviesėjimo. Tokių naujokėlių pilnos salės  :amen:
Tam kad suprasciau kuom padeda riksmas, o tam kad suprasciau reikia rasti informacijos apie tai kaip jis padeda ir ji turi buti pagrysta moksliskai, o cia neivienas is jusu nepasake tiksliai ka tas riksmas duoda, del oro iskvepimo ir raumnu sutinku ko gero taip iyra, bet ten kur sparingus man kisat tai jie nieko nepaaiskins... O tam kad suprastum ka duoda oro iskvepimas saleje kiauras dienas nereiki atupetii, o reikia knyga paskaityti kurioje tai butu paaiskinta o tada jau i sale eiti ir tai atidirbti vadabar tai tikrai  :amen:

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #26 įjungtas: 2008 Bir 02, 00:59:21 am »

Na daba tai jau jūsų žinių troškimai patenkinti?  :D

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #27 įjungtas: 2008 Bir 02, 08:05:40 am »
Pamatysi kokiu balsu ir kokius karo šūkius, bei karatistų keiksmažodžius šauksi, jei lūš ne lenta, o kumštis  :-]
Tai,kad po poros lentu ir taip pradetu saukt,nors ir luztu  :D

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #28 įjungtas: 2008 Bir 02, 10:01:53 am »
Na šaukt jau mokat, o ką dar mokat?  :angel:
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Bir 02, 14:44:11 pm »
Jei apskritai, tai smalsiam žmogui gatavų atsakymų nereikia. Jam užteks numestos ir vienos smulkios sėklelės. Iš to jis užsiaugins jei ne mišką, tai bent medį. Tokių sėklų šioje temoje buvo primėtyta per akis. Bet yra ir kita medalio pusė. Visgi Steve poste yra tiesos 
Tam kad suprasciau kuom padeda riksmas, o tam kad suprasciau reikia rasti informacijos apie tai kaip jis padeda ir ji turi buti pagrysta moksliskai, o cia neivienas is jusu nepasake tiksliai ka tas riksmas duoda, del oro iskvepimo ir raumnu sutinku ko gero taip iyra, bet ten kur sparingus man kisat tai jie nieko nepaaiskins... O tam kad suprastum ka duoda oro iskvepimas saleje kiauras dienas nereiki atupetii, o reikia knyga paskaityti kurioje tai butu paaiskinta o tada jau i sale eiti ir tai atidirbti vadabar tai tikrai  :amen:
Mane jis privertė susimąstyti

Juk iš tiesų - išbaigtai ir aiškiai pagrindimo niekas neparašė, įskaitant ir mane. Apie moksliškumą išvis šneka neina, toli gražu. Vietoje to kuo skubiau buvo pereita prie asmeniškumų. Gaunasi, kad vietoje to, kad argumentuotumėme, nuėjome paprastesniu keliu ir suvarėme jį patį... 

Meistrui visada lengviau pasakyti "nieko tu nesupranti, tylėk ir dirbk" negu detaliai 100ąjį kartą išaiškinti, kas ir kaip :chmm:

Man forumas vertingas tuo, kad čia gali išgirsti ne tik meistrų, bet ir pradedančiųjų nuomonę. Būtų liūdna, jei tie pradedantys nustotų rašyti, nes bijotų būti "suvartyti autoritetų". Kartais jų patirties metų nesugadintomis lūpomis kalba tiesa. Kiekvienas mokytojas žino, kad ir iš mokinių yra ko pasimokyti. Ypač - iš ieškančių (palyginkime su "Aikido" tema)

Tokių, deja, daros vis mažiau ir mažiau

Užtai gero mokytojo užduotis yra ne tik nukreipti mokinį reikiama linkme, bet ir pastebėti jo geras savybes, paskatinti ieškoti ir augti. Būti draugu. Ar mes tai padarėme? Ar tiesiog atstūmėme kaip "dar nevertą mūsų laiko ir kitų forumiečių dėmesio"?.. Tai jau darosi labai dažna tendencija. Steve, ačiū kad priminei man kodėl aš čia ;)

O dėl "Kiai", tai manau susirasi (žr. posto pradžią apie smalsius) ;) Kelių riksmo argumentų Internete greičiausiai nebus, bet kol nesi instruktorius, pilnai apsieisi ir be jų
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Bir 02, 14:44:11 pm »