O, kokią temą radau.. Seniai lankiausi, tai tik dabar

Visų pirma, nežinau, ko čia juokiatės, kad gaudymas ant įkvėpimo yra Ojamos lygio.. Na, ir paprasti karatistai taip daro. Lengviau pramušti į saulę. Tiksliau, iš viso nestipraus smūgio pakanka, tik tikslaus ir staigaus, kad įkvėpimo momentu pramuštum. Bet čia KIAI visai ne prie ko.
Nėr čia ko ginčytis dėl šūksnio vertės. Kam nepatinka, nemanot, kad vertinga, tai ir nedarykit

Na, o aš žinau, kad padeda. Sunkiausiais momentais, kai jau nebeturi jėgų.. Pvz., darant seriją atsispaudimų po 100 pagal trenerio skaičiavimą, per paskutiniuosius 10, jis pats sako daryti su kiai. Ir tada toks gilus šūksnis gaunasi. Padarai, ko jau atrodo nebepadarysi. Man svarbiau daugiau ta psichologinė prasmė. Dar toks bendrumo jausmas sukuriamas su kitais besitreniruojančiais, kai vieningai šaukiama KIAI.. Na, nežinau, kaip kitiems, bet man jaučiasi

Jei čia ne per aukštos materijos

Kartais ir savaime išeina, mušant makivarą kartu su giliu išvėpimu. Nežinau, ar stipresnis smūgis tada, bet pačiai taip geriau ir lengviau daryti

O be to, per kata varžybas KIAI sušukimas daug reiškia - į tai atsižvelgia duodant balus. Jei netikras kiai bus, tik imitacija (šiaip rėkimas tik iš plaučių, o ne iš giliau), tai stipriai atsilieps rezultatui... Labai skiriasi tas tikras nuo netikro KIAI.. Pradedantys gėdijasi ar ką, tai per treniruotes šiaip bele kokį garsą išleidžia sau po nosim ir tiek

Žodžiu, KIAI yra gerai