AutoriusTema: Kiai  (Skaityti 13500 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 38
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kiai
« Atsakyti #30 įjungtas: 2008 Bir 02, 14:52:07 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Juk iš tiesų - išbaigtai ir aiškiai pagrindimo niekas neparašė, įskaitant ir mane. Apie moksliškumą išvis šneka neina, toli gražu. Vietoje to kuo skubiau buvo pereita prie asmeniškumų. Gaunasi, kad vietoje to, kad argumentuotumėme, nuėjome paprastesniu keliu ir suvarėme jį patį... 

manau argumentu buvo pasakyta. pats meginau paaiskinti. nejau viska reik pagrist formulemis? nejau neuztenka to, kad kovoje taip ar kitaip jautiesi geriau? man tai isgirst is lahiau patyrusiu kolegu yra pakankamas argumentas.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs pelkė

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 1688
  • Amžius: 51
  • Vieta: Klaipėda

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.nautilius.lt
« Atsakyti #31 įjungtas: 2008 Bir 02, 14:53:50 pm »
Jei apskritai, tai smalsiam žmogui gatavų atsakymų nereikia. Jam užteks numestos ir vienos smulkios sėklelės. Iš to jis užsiaugins jei ne mišką, tai bent medį. Tokių sėklų šioje temoje buvo primėtyta per akis. Bet yra ir kita medalio pusė. Visgi Steve poste yra tiesos  Mane jis privertė susimąstyti

Juk iš tiesų - išbaigtai ir aiškiai pagrindimo niekas neparašė, įskaitant ir mane. Apie moksliškumą išvis šneka neina, toli gražu. Vietoje to kuo skubiau buvo pereita prie asmeniškumų. Gaunasi, kad vietoje to, kad argumentuotumėme, nuėjome paprastesniu keliu ir suvarėme jį patį... 

Meistrui visada lengviau pasakyti "nieko tu nesupranti, tylėk ir dirbk" negu detaliai 100ąjį kartą išaiškinti, kas ir kaip :chmm:

Man forumas vertingas tuo, kad čia gali išgirsti ne tik meistrų, bet ir pradedančiųjų nuomonę. Būtų liūdna, jei tie pradedantys nustotų rašyti, nes bijotų būti "suvartyti autoritetų". Kartais jų patirties metų nesugadintomis lūpomis kalba tiesa. Kiekvienas mokytojas žino, kad ir iš mokinių yra ko pasimokyti. Ypač - iš ieškančių (palyginkime su "Aikido" tema)

Tokių, deja, daros vis mažiau ir mažiau

Užtai gero mokytojo užduotis yra ne tik nukreipti mokinį reikiama linkme, bet ir pastebėti jo geras savybes, paskatinti ieškoti ir augti. Būti draugu. Ar mes tai padarėme? Ar tiesiog atstūmėme kaip "dar nevertą mūsų laiko ir kitų forumiečių dėmesio"?.. Tai jau darosi labai dažna tendencija. Steve, ačiū kad priminei man kodėl aš čia ;)

O dėl "Kiai", tai manau susirasi (žr. posto pradžią apie smalsius) ;) Kelių riksmo argumentų Internete greičiausiai nebus, bet kol nesi instruktorius, pilnai apsieisi ir be jų

Tai ką daba reik daryt - harakiri?  :laikr: Ar sodint medžius ir apkabinėt medaliais?  :-/
niekas manes neparklupdys ant kelių - kaip gulėjau , taip ir gulėsiu ...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #32 įjungtas: 2008 Bir 02, 14:58:45 pm »
manau argumentu buvo pasakyta. pats meginau paaiskinti. nejau viska reik pagrist formulemis? nejau neuztenka to, kad kovoje taip ar kitaip jautiesi geriau? man tai isgirst is lahiau patyrusiu kolegu yra pakankamas argumentas.
Ypač ,kai tai sako kolegos realiai naudojantys KIAI (Karate, kendo....).
Smauglio, Kensen'o, Saxumo ir kitų žmonių postai pakankamai argumentavo KIAI naudą . Tačiau čia kažkam asmeninė nuomonė (pagrįsta išvedžiojimais ,o ne realia patirtim) pasirodė reikšmingesnė. Ko tada norėt?   :nezino:      Čia žmogus ne mokytis nori ,o bet kokia kaina likti teisus.   :banging:   
« Paskutinis taisymas: 2008 Bir 02, 15:00:27 pm nuo Nialas »

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #33 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:18:32 pm »
Ypač ,kai tai sako kolegos realiai naudojantys KIAI (Karate, kendo....).
Smauglio, Kensen'o, Saxumo ir kitų žmonių postai pakankamai argumentavo KIAI naudą . Tačiau čia kažkam asmeninė nuomonė (pagrįsta išvedžiojimais ,o ne realia patirtim) pasirodė reikšmingesnė. Ko tada norėt?   :nezino:      Čia žmogus ne mokytis nori ,o bet kokia kaina likti teisus.   :banging:   

Biesas žino  :D o gal čia iš tikro stereotipas? "Visi rėkia, ir aš neatsilieku" (varžybose dar taškas nebūtų užskaitytas)  :chmm:
Pabandysiu dėl įdomumo šįvakar "žuvų kendo", pažiūrėsiu, kokie įspūdžiai  :P

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:20:49 pm »
Biesas žino  :D o gal čia iš tikro stereotipas? "Visi rėkia, ir aš neatsilieku" (varžybose dar taškas nebūtų užskaitytas)  :chmm:
Lauksim įspudžių aprašymo   :-D  :-D  :-D 

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:20:49 pm »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #35 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:28:56 pm »
Lonsai, parašyta išties buvo. Ir aš parašiau "pabandyk praktiškai"... (skaitei pirmas mano posto eilutes?)

Tiktai tai ne mokslas. Kokie nors žmonės gal geriau jaučiasi, kai svaičioja apie kosmoso jėgas kovoje...

Mokslas yra tada, kai jis nepriklauso nuo paskelbėjo (nesvarbu, ar teiginį pasakė autoritetas, ar profesorius, ar vaikėzas tarpuvartėje), nepriklauso nuo naudotojo (bet kas gali pabandyti ir prie tų pačių sąlygų gauti tą patį rezultatą, t.y. jis pakartojamas), yra išmatuojamas ("geriau" nėra išmatuojamas), visiems prieinamas (visuomenės nuosavybė, o ne kažkieno slaptos technikos) ir t.t.

Man atrodo, kad forume skatinamas kritinis vertinimas ir skeptiškas požiūris į nepagrįstas tiesas (super duper kovos menus, stebuklingas technikas ir t.t.). Tai, kad mes kažką žinome dar nereiškia, kad tai argumentavome ir pateikėme kitam :P

Prie ko čia formulės?
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #36 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:35:13 pm »
Smauglio, Kensen'o, Saxumo ir kitų žmonių postai pakankamai argumentavo KIAI naudą
Nialai, NE. To pakanka tiems, kas ir taip žino, kas yra tas riksmas ir nafiga jo reikia. Tiesą sakant, tai tada išvis galima buvo nerašyti - mes juk ir taip žinom :D

Aiškinimas žmogui "nuo pradžių" visai kitaip atrodo :) Jei aš nežinočiau, tai man irgi nebūtų aišku :P Tai tada vadinasi ir aš beviltiškas :-(  :angel:

Tačiau čia kažkam asmeninė nuomonė (pagrįsta išvedžiojimais ,o ne realia patirtim) pasirodė reikšmingesnė. Ko tada norėt?   :nezino:   
Be patirties - niekaip. Todėl ir pasiūliau jam pasibandyti pačiam. Tačiau tai grynai subjektyvus dalykas - ne visiems to užtenka :) Ir tai gerai, kai norima ne tik daryti (daryti reikia!), bet ir suprasti

Čia žmogus ne mokytis nori ,o bet kokia kaina likti teisus.   :banging:   
Gal, neneigiu. Tačiau vienas jo iškeltas klausimas visai įdomus buvo (pražiūrėjote?) Riksmas priverčia giliau iškvėpti ir itempti reikiamus raumenis, ar ne? Tuomet ar galima išmokti iškvėpti ir įtempti raumenis taip, kad nerėkiant gaunamas toks pat efektas?

Išversiu klausimą - ar riksmas yra metodinė priemonė, ar visgi techninis elementas? Susimąsčiau ir nesu tikras, ar žinau atsakymą... Linkstu prie 2, bet galvos dėti nenorėčiau...

O, vat toks požiūris ("poka sam neproveril, ne veriu") man labai patinka :alus: Dovanoju pliusą  :bis:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #37 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:46:12 pm »
Gal, neneigiu. Tačiau vienas jo iškeltas klausimas visai įdomus buvo (pražiūrėjote?) Riksmas priverčia giliau iškvėpti ir itempti reikiamus raumenis, ar ne? Tuomet ar galima išmokti iškvėpti ir įtempti raumenis taip, kad nerėkiant gaunamas toks pat efektas?
Forume to niekaip neišsiaiškinsi. Problema tame ,kad jis nebandęs KIAI ginčyjasi su tais kurie KIAI naudoja   ;-)   Praktinė patirtis prieš teorinius išvedžiojimus. Naivu tikėtis ,kad kažkas į teoretiką žiūrės rimtai. Va, kai bus įrodyta ,kad be garso galima išgauti tokį patį efektą....  :book1:   
Dar buvo paminėtas "gaudymas ant įkvėpimo". Tipo ,kad karatistas po kiai turi giliau įkvėpt ir tuo metu jį galima pramušt... Kaip sakė Paladinas, čia tik Oyamos lygio...   :luztu:    Aš judėjau su karatistais ,todėl irgi galiu tik pažvengt iš tokių "teorijų"  :nezino:   Sorry   :angel:

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #38 įjungtas: 2008 Bir 02, 15:57:22 pm »
Forume to niekaip neišsiaiškinsi
Nesutinku

Problema tame ,kad jis nebandęs KIAI ginčyjasi su tais kurie KIAI naudoja   ;-)
Jap :)

Tačiau tai nereiškia, jog tą patirtį turint, nereikia stengtis ją suprast ir paaiškint ("kodėl yra šitaip?"). Aišku, kad tai nuo žmogaus priklauso, bet pavyzdžiui man vien praktikos neužtenka. Ir tuomet tame aiškinime panašaus pobūdžio argumentai nebegalioja ("tavo tsuki neveikia, nes vis vien pervažiuosiu tave su tanku")

Būtų labai įdomu jei Steve aprašytų, ką pats pastebėjo, atlikinėdamas tą riksmą :)

Va, kai bus įrodyta ,kad be garso galima išgauti tokį patį efektą.... 
Tai vat ir lieka neaišku :P :D

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Bir 02, 16:03:48 pm »
Nesutinku
Siūlai sėdint prie kompo rėkaut?   ;-)   

Geras KIAI kaip minimum gali demoralizuoti priešininką. Čia jau yra faktas. Dėl visų kitų efektų irgi reikia tikrint ar tai įmanoma be riksmo. Laiteri, pirma reikia išbandyti praktiškai, o tik tada pradėti dėstyti nuomonę   ;-)   Tas pats būna ,kai žmogus neišsitreniravęs nei metų, nesparingavęs normaliai ,pradeda aiškinti apie kovinio stiliaus trūkumus  :banging:  :banging:  :banging:   Būkim biedni ,bet teisingi  :senis:    Kovos menas yra konkretus dalykas. Išvedžiojimams čia ne vieta  ;-)    Visi skuba būti protingais   :-(

« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Bir 02, 16:03:48 pm »

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #40 įjungtas: 2008 Bir 02, 16:33:29 pm »
Siūlai sėdint prie kompo rėkaut?   ;-)   

Geras KIAI kaip minimum gali demoralizuoti priešininką. Čia jau yra faktas. Dėl visų kitų efektų irgi reikia tikrint ar tai įmanoma be riksmo. Laiteri, pirma reikia išbandyti praktiškai, o tik tada pradėti dėstyti nuomonę   ;-)   Tas pats būna ,kai žmogus neišsitreniravęs nei metų, nesparingavęs normaliai ,pradeda aiškinti apie kovinio stiliaus trūkumus  :banging:  :banging:  :banging:   Būkim biedni ,bet teisingi  :senis:    Kovos menas yra konkretus dalykas. Išvedžiojimams čia ne vieta  ;-)    Visi skuba būti protingais   :-(
Geram priešininkui tas Kiai bus pofig ;) Viskas reliatyvu :D

Pritariu tau, bet ne taip kategoriškai... Ar man būtina rūkyti, leistis narkotikus, kad suprasti, jog to man nereikia, tai nesveika ir geriau užsiimti kuo nors kitu? Bet "neee", sakysi, "tu gi neturi patirties, ko čia aiškini" :E  :-]

Grįžtant prie klausimo (metodika ar veiksmas?), kaip tu įsivaizduoji atsakymo paieškas? Rėki, rėki ir tikiesi, kad kažkada atsakymas stuktels? Matai, visgi viskas turi būti subalansuota, tiek asmeninė praktika, tiek pagrindimas ir suvokimas to, ką darai. Ir amžinas klausimas, kas pirma - "višta" ar "kiaušinis" čia labai vietoje...
Pritariu, kad forume tu negali treniruotis :) O štai salėje, kai gali dirbti, netikslinga užsiimti analizėmis ir apmąstymais :P Viskam sava vieta ir laikas :senis: Manau dėl to sutariame?

Grįžtant prie Kiai, atsakykite sau į klausimą, kodėl mes rėkiam kai stipriai skauda? Anksčiau temoje buvo kaip ir baeris, bet kaip sakoma, kiekvienam juoke dalis juoko... Dar pamąstykite, kodėl merginos klykia, kai išsigąsta? Ką reiškia frazė "suprantu, bet nemoku paaiškinti"?

Šitos dvi riksmo savybės mano nuomone yra pačios svarbiausios ir unikalios - jokių "gal" čia nėra, kaip kad su raumenim ar kvėpavimu... Vienareikšmis "už"  :teisejas: Beje, yra ir argumentų "prieš" - riksmas yra įrankis, ir reikia žinoti kada jį naudoti, o kada ne.
p.s. Neprašykite paaiškinti detaliau - aš gi atseit "teoretikas", tai nusišneku ir manęs klausyt nereikia :angel: O kam svarbu, supras patys...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #41 įjungtas: 2008 Bir 02, 16:44:43 pm »
Pritariu tau, bet ne taip kategoriškai... Ar man būtina rūkyti, leistis narkotikus, kad suprasti, jog to man nereikia, tai nesveika ir geriau užsiimti kuo nors kitu? Bet "neee", sakysi, "tu gi neturi patirties, ko čia aiškini" :E  :-]
Netinkamas pavyzdys  ;-)   Vienų dalykų išbandymas padeda suprasti, o kitų kenkia sveikatai. Tu gali žinoti ,kad narkotikai blogai, nes pakanka paskaityti internete ,kiek žmonių mirė nuo perdozavimų..   :rolleyes:   O dėl kiai? Jei pats nepabandysi ir neįvertinsi kas yra 'stipriau', taip ir liksi teoretikas   :-(

Grįžtant prie klausimo (metodika ar veiksmas?), kaip tu įsivaizduoji atsakymo paieškas? Rėki, rėki ir tikiesi, kad kažkada atsakymas stuktels? Matai, visgi viskas turi būti subalansuota, tiek asmeninė praktika, tiek pagrindimas ir suvokimas to, ką darai. Ir amžinas klausimas, kas pirma - "višta" ar "kiaušinis" čia labai vietoje...
Pritariu, kad forume tu negali treniruotis :) O štai salėje, kai gali dirbti, netikslinga užsiimti analizėmis ir apmąstymais :P Viskam sava vieta ir laikas :senis: Manau dėl to sutariame?
Tai va ,kad viskas būtų buvę gerai jeigu žmogus pateiktų nuomonę kuri pagrįsta praktiniais bandymais   ;-)

Visur turi būti balansas, bet praktika turi eiti pirmu numeriu  :senis:   

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #42 įjungtas: 2008 Bir 02, 17:21:43 pm »
laiteriz aciu uz palaikyma  :respect: .

Na, o kitiems galiu pasakyti kad neteisingas jusu poziuris i kitus asmenis....   :nezino:
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2008 Bir 02, 17:52:35 pm »
Tikiuosi versti nereikes...
Kiai is used for:
    * startle and demoralize your enemy.
    * prime yourself for combat, by "amping yourself up."
    * protect the upper body from a strike by providing an escape route for exhalation of air.
    * protect the lower body by rapidly contracting the transverse abdominals and other core muscles, shielding the internal organs.
    * provide solid abdominal support for striking techniques.
Viskas is wiki tad galite pasiskaityti ten daugiau,nors is tikro nieko daugiau gero ir nera  :rolleyes:

Atsijungęs Steve

• Yondan (4 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2007
  • Žinutės: 2742

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2008 Bir 02, 18:09:06 pm »
Yra ir pavyzdeliu : Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Koks skirtumas, kur ta sušikta esmė jei jos vistiek nėra...

« Atsakyti #44 įjungtas: 2008 Bir 02, 18:09:06 pm »