AutoriusTema: Begiojimas su svoriais  (Skaityti 25427 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Begiojimas su svoriais
« Atsakyti #30 įjungtas: 2008 Bir 10, 10:30:18 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Plonas padas bėgiojimui tikrai netinka.. Su juo bėgant daug mažesnė amortizacija. Pažiūrėk į visus bėgiojimo (runing) batelius, visi geresnių firmų padaryti su padu iš specialių lanksčių ir gerai amortizuojančių putų. Esmė tame, kad bėgiojant plonu padu praktiškai nėra amortizacijos ir tavo kiekvienas bėgimo žingsnis labai eina per stuburą (aš kai turiu problemų su juo tai puikiai jaučiu...), nes bėgant didesnė inercija ir kūno apkrova, nei einant. Ir kai rinksitės trasą bėgiojimo, būtų geriau, kad ji būtų miško takeliais ar kur nors panašiai, o ne asfaltuotu keliu.. Taip jūsų kūnas tarnaus ilgiau :D  :senis:
nu tame ir esme kad visi begimo bateliai yra minkstu padu kurie deformuoja pada,(SITA TEIGINI NE AS SUGALVOJAU  :senis: o skaiciau kaskur kur kaskoks mokslininkas rase} o visa kita pats galva turi ir dar jei moki logiskai galvot ..... :rolleyes:

Snooker

• Svečias
« Atsakyti #31 įjungtas: 2008 Bir 10, 21:55:23 pm »
Sveiki, norėčiau paklausti dėl sportbačių. Paskutiniu metu pamėgau bėgiojima, tik vat mano batai jau niekam tikę, tai reik atsinaujint, noriu išsirinkti gerus, kad po to netektų gailėtis. Tai vat mano klausimai:
1. Kokius sportbačius geriau pirkti: įprastus ar aukštus(kaip krepšinio)? Pagal mano drauga pastarieji būtų geriau, nes sumažina čiurnos patempimo tikymybę, bet pagal kitus su tokiais sunkiau bėgioti.
2. Ar nieko baisaus jei padas gan lygus, arba visiškai lygus.
3. Ar amortizatoriai reikalingi? ir ar vidpadžiai gali juos atstoti?

Dar pridursiu, kad ruošiuosi bėgioti netik lygiais keliais, bet ir miškais, kalnais, šokinėti(be amortizatorių jau tikriausia neapseisiu), laipioti į medžius, tad norėčiau universalių.
Iš anksto dėkoju :respect:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #32 įjungtas: 2008 Bir 11, 00:04:48 am »
Sveiki, norėčiau paklausti dėl sportbačių. Paskutiniu metu pamėgau bėgiojima, tik vat mano batai jau niekam tikę, tai reik atsinaujint, noriu išsirinkti gerus, kad po to netektų gailėtis. Tai vat mano klausimai:
1. Kokius sportbačius geriau pirkti: įprastus ar aukštus(kaip krepšinio)? Pagal mano drauga pastarieji būtų geriau, nes sumažina čiurnos patempimo tikymybę, bet pagal kitus su tokiais sunkiau bėgioti.
2. Ar nieko baisaus jei padas gan lygus, arba visiškai lygus.
3. Ar amortizatoriai reikalingi? ir ar vidpadžiai gali juos atstoti?

Dar pridursiu, kad ruošiuosi bėgioti netik lygiais keliais, bet ir miškais, kalnais, šokinėti(be amortizatorių jau tikriausia neapseisiu), laipioti į medžius, tad norėčiau universalių.
Iš anksto dėkoju :respect:
su oro pagalvem begimo bateliai - ciurna ***, saugok achila ir keliu sanarius.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2008
  • Žinutės: 94

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #33 įjungtas: 2008 Bir 11, 14:37:02 pm »
nu tame ir esme kad visi begimo bateliai yra minkstu padu kurie deformuoja pada,(SITA TEIGINI NE AS SUGALVOJAU  :senis: o skaiciau kaskur kur kaskoks mokslininkas rase} o visa kita pats galva turi ir dar jei moki logiskai galvot ..... :rolleyes:
Abejoju, kad per kokios 1.5 valandos pabegiojimo per diena spetu deformuotis peda ir abejoju ar tiek kas nors isvis is cia esanciu begioja per diena. Visi profesionalus begikai kazkodel treniruojas su normaliais begiojimo kedais, su specialiai pritaikytu begiojimui padu, abejoju, kad jie visi durni... Aisku kita sneka jei tie batai nekokybiski... Ir siaip gal tas mokslininkas turejo omeny ne begiojima, o pastovu nesiojima?  :chmm: Idomu butu suzinot kas ten per mokslininkas, jei netycia pavarde prisimintum apsviesk.. :)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Bir 12, 10:27:43 am »
Chebra, sovietiniais laikais žmonės bėgiojo su paprastom "basketkėm" ir tikrai daugiau nei dabartinė internetinė karta. Ir pagal tyrimus buvo žymiai sveikesni.Tad užteks demagogijos ir varot į krosą. Visi! Toks gražus oras :plaukioja: :iskyla:
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #34 įjungtas: 2008 Bir 12, 10:27:43 am »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #35 įjungtas: 2008 Bir 12, 12:52:02 pm »
Chebra, sovietiniais laikais žmonės bėgiojo su paprastom "basketkėm" ir tikrai daugiau nei dabartinė internetinė karta. Ir pagal tyrimus buvo žymiai sveikesni.Tad užteks demagogijos ir varot į krosą. Visi! Toks gražus oras :plaukioja: :iskyla:

Py.Sy: su "inkariukais" laskciau mazdaug 3 metus. Stuburas - galit visi pavydet :D
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #36 įjungtas: 2008 Bir 12, 13:59:36 pm »
O man smagiausia basam būdavo bėgti... :-D

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #37 įjungtas: 2008 Bir 12, 18:56:01 pm »

Ypač ant žvyro.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #38 įjungtas: 2008 Bir 12, 19:25:43 pm »
Ypač ant žvyro.

Tai žvyras pats tas  :clap:

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Bir 12, 23:56:39 pm »
Na dabar aš basas bėgiot nedrįsčiau.. Ant švirkto kokia galima užbėgt nesunkiai..  :rolleyes:

« Atsakyti #39 įjungtas: 2008 Bir 12, 23:56:39 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #40 įjungtas: 2008 Bir 13, 01:04:03 am »
Na dabar aš basas bėgiot nedrįsčiau.. Ant švirkto kokia galima užbėgt nesunkiai..  :rolleyes:
Ir sulčių iš pako negerk, nes sako, kad ten švirkštu Aids užkrėsto kraujo pristumia :luztu:
Nesupratau šiaip, ką, užsimerkęs bėgi, kad švirkšto nepastebėsi? Ir kas, kad užbėgsi? Švirkšte užkrato nelieka, beje, įsidurk kad geras gulinčiu švirkštu, ant jo užlipęs... Lažinuosi, bandytum 10 kartų, ko gero nepavyktų.
Taip ir sakytum, kad švelnius padukus skaudės...
O ant žvyro bėgiot basam - cool. Akupunktūra nemokamai  :-D
Vienintelė vieta, kur man nylabai  bėgiot basai - pušynas su daug "šyškų". Va ten jau ne akupunktūra, o sado-mazo...
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #41 įjungtas: 2008 Bir 13, 08:14:32 am »
He he , o jus ant skaldos prabekit   :velnias:

Snooker

• Svečias
« Atsakyti #42 įjungtas: 2008 Bir 13, 08:31:53 am »
Čia turbūt priklauso nuo to ant ko bėgi, mūsų laukinei protėviai ilgus šimtmečius bėgiodavo basi po žemes, tai ir mes galim, bet vat asfalto ar betono jie nelabai tūrėjo. Tas pats ir šuoliuojant per kliūtis, čia irgi reiktų "šiuolaikinių" batų, nes kažin ar protėviai labai mėgo šokinėt.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #43 įjungtas: 2008 Bir 13, 09:48:53 am »
Vienintelė vieta, kur man nylabai  bėgiot basai - pušynas su daug "šyškų". Va ten jau ne akupunktūra, o sado-mazo...
Kaip nebūtų keista, imi ir bėgi. Po kažkurio laiko skaičius kankorėžių, ant kurių užlipi, ženkliai sumažėja...
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs willow

• 6 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #44 įjungtas: 2008 Bir 13, 10:11:45 am »
Ir sulčių iš pako negerk, nes sako, kad ten švirkštu Aids užkrėsto kraujo pristumia :luztu:
Nesupratau šiaip, ką, užsimerkęs bėgi, kad švirkšto nepastebėsi? Ir kas, kad užbėgsi? Švirkšte užkrato nelieka, beje, įsidurk kad geras gulinčiu švirkštu, ant jo užlipęs... Lažinuosi, bandytum 10 kartų, ko gero nepavyktų.
Taip ir sakytum, kad švelnius padukus skaudės...
O ant žvyro bėgiot basam - cool. Akupunktūra nemokamai  :-D

Šiaip yra zapadlistu, kurie adatą panaudoją įkiša į samanas smailiąja dalim į viršų, tam kad kas nors užliptų ar atsisėstų, bet čia ne esminis dalykas. :) (Ant kelio yra ne tik švirkštų (čia buvo kaip pvz.) kur kas dažniau randama vinių, stiklų ir kito mėšlo, o bėgant kokius 5 km ir viduryje persipjovus ar persidūrus koją, būtų nelinksma) Aš asmeniškai bėgioju miškų takeliais, kur kelio gerai nesimato per žoles. Ir nekoncentruoju savo viso dėmesio į kelią, kad ten įžvelgti kokį nors kyšantį šūduką.
Nžn kur bėgi tu ir kiek bėgi, bet aš manau, kad jei tu 5 kartus prabėgtum normalų atstumą basa miškais, tu būtinai vieną iš jų persipjautum, persibestum ar kitaip susižalotum pėdą. Ir po to negalėtum normaliai treniruotis mažiausiai savaitę.

P.S. sutinku kad bėgiot basam sveika, tik tam reikia pasirinkti kelią kuris puikiai matytus.. Bet šiaip pagalvojus, basam užtektų ir pavaikščiot nematau prasmės bėgiot, ėjimo pėstute pilnai užteks pėdos masažui. :)

« Atsakyti #44 įjungtas: 2008 Bir 13, 10:11:45 am »