AutoriusTema: Fudokan karate  (Skaityti 25458 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 46
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Fudokan karate
« Atsakyti #60 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:02:34 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Bet gi taisyklės neleidžia  :-]  Kaip ir užgriebimų.  Taisyklės "patogios".  :ruko:
Man baisiai įdomu, kuo tave taip juokina taisyklės? Tema ir yra "fudokan karate" - vadinasi, kažkokie apribojimai, kažkokie skirtumai nuo kitų kovos ir kovinio sporto šakų ,tuolab nuo gatvės.
Bet kad tai nerimta pačiame fudokan karate, ir kad žmogus, turintis tokius įgūdžius, daug lengviau nesusitvarkytų gatvėje už tuos, kurie tokio rango įgūdžių ir 20 metų kovų patirties neturi, tu irgi bandai teigti?
I. O jei visgi priimsime, kad 4 danui gatvėje seksis lengviau nei žmogui, kuris galbūt 3 mėnesius ar 3 metus kažkur pasimokė kad ir labai visokiausių įgūdžių - griebimo, puolimo už nugaros, metimų, imtynių ir t. t. , tai kokia gi belieka tavo ironijos prasmė? :P
Aišku, gali užsispirti ir teigti, kad mano I. teiginys yra nesąmonė, bet tada įdomiai ir atrodysi, nemanai?  :chmm:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #61 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:13:01 pm »
Man baisiai įdomu, kuo tave taip juokina taisyklės?
Tuo ,kad apribotas puolimas. Į stuburą negalima, griebti negalima..  :nezino:  Tai ir gaunasi ,kad kovoji su vienu ,o kiti du tik laukia savo eilės. Kas čia per baletas?  :banging:   Realioj kovoj, tave sugriebs už atlapų ,pargriaus ir suspardys. Ir nepadės joks lakstymas.

I. O jei visgi priimsime, kad 4 danui gatvėje seksis lengviau nei žmogui, kuris galbūt 3 mėnesius ar 3 metus kažkur pasimokė kad ir labai visokiausių įgūdžių - griebimo, puolimo už nugaros, metimų, imtynių ir t. t. , tai kokia gi belieka tavo ironijos prasmė? :P
Iš kur žinai ,kad lengviau susitvarkys? Nušneki ,Stripuli, čia ne ta tema ,kai galima absoliutinti. Kiekviena kova gali skirtingai baigtis ,net su tais pačiais priešininkais. Aš tau galiu parodyti žmonių kurie niekada jokių Fudokanų ,Shidokanų nesimokė ,o pliekiasi gatvėje geriau už visus sportininkus. Nes mąsto kitaip. Eidamas į atvirą mūšį prieš tris koordinuotus užpuolikus ,esi pasmerktas. Nebent turi ginklą. Ir nepradedam manipuoliuoti teiginiais "ketvirtas danas yra geriau ,nei jokio dano". Briedas.
Ginčytis nesiruošiu, bet sprendžiant iš tokių egzaminų ,tai čia baletas.

Aišku, gali užsispirti ir teigti, kad mano I. teiginys yra nesąmonė, bet tada įdomiai ir atrodysi, nemanai?  :chmm:
Man nieko teigti nereikia. Video kalba patys už save. Egzaminuojamojo karatisto niekas nebandė sužeisti. Tad ir įgudžiai demonstruojami ne koviniai ,o sportiniai.
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 02, 15:15:39 pm nuo Nialas »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #62 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:27:03 pm »
Kas čia per baletas?  :banging:   Realioj kovoj, tave sugriebs už atlapų ,pargriaus ir suspardys. Ir nepadės joks lakstymas.
O tu atidžiai antrą žiūrėjai dalį? Buvo kaip realioj kovoj, tave sugriebė, pargriovė, ir suspardė. Ir nepadėjo joks lakstymas. Tai kur čia baletas?
O kad nebandė sužeist, tai be abejo. Man baisiai įdomu, ar yra kokie egzaminai kovos menuose, per kuriuos sąmoningai bandoma sužeisti egzaminuojamąjį? Kur tokia kraugerynė vyksta? Aš apie koi karate, kuri skirta būtent gatvei, ir niekam kitam, nekalbu, kalbu apie tuos senobinius, tradicinius...
Pvz., dziudo egzas, kur tave sąmoningai bandytų pasmaugti ir nužudyti, aikido egzas, kur tau sąmoningai laužytų riešus ir vanotų į žemę mesdami taip, kad lūžtų stuburas, kendo egzas, kur tau sąmoningai vožtų lazda per galvą taip, jog būtų mažų mažiausiai smegenų sukrėtimas, kyokushin egzas, kur tau sąmoningai smūgiu išdraskytų kepenis nfg... Nežinau, ką tokio būtų galima nuveikti shotokane, o kas link fudokano, tai galima - pvz., smūgis į adomo obuolį visu kontaktu, tai kodėl ne, tiesa?

Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #63 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:30:35 pm »
Tuoj va galiu įmest iš to paties egzo naudojamą techniką - smūgis į Adomo obuolį. Tai ko gi egzaminuojamajam neužmušt priešininko ir nepadirbėt pilnu kontaktu, juk jis puikiai moka atlikti realios jėgos smūgį? Va ir parodytų, kad kiets yr. Ir nesvarbu, kad likusį gyvenime kalėjime praleistų, tiesa? Svarbiausia, patiktų Nialui  :-] Sakytų, o, va čia tai ne baletas, čia tai jau realu.
Nežinojau, kad tu žudikas-maniakas, nežinojau... Pasisaugosiu tavęs per sąskrydį, matyt  :bijo:  :luztu:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #64 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:37:09 pm »

Eidamas į atvirą mūšį prieš tris koordinuotus užpuolikus ,esi pasmerktas. Nebent turi ginklą.

Manau, tai puikiai ir įrodo egzas ;) Ir parodyk, kur sakiau kitaip :P Bet egze, matai, nėra tikslo įrodyti, kad GALIMA kovoti prieš tris užpuolikus su dideliais šansais laimėti. Manau, visi ten esantys yra sveiko proto ir tokių nesąmonių neįrodinėtų... MMA kovose, kurias čia taip man kiši, nemačiau, kad trys pultų vieną... Ir išvis niekur nemačiau varžybų trys prieš vieną, kad ir kokios kietos būtų tos varžybos, neapribotos taisyklėmis. Gatvė - kas kita. Bet ar yra siekiamybė įkelti kriminalinį elementą į sportą ir kovinį meną? t. y., žudyti savo kolegas varžybų ir egzaminų metu vardan... (mano iškrypusi vaizduotė nesugalvoja, vardan ko, tai gal taviškė sugalvos)
Egzo tikslas patikrinti visai kitus dalykus - kaip kovojama apėmus adrenalinui, kaip sugebama reaguoti į tris "dirgiklius" iš karto, kokia yra kovos taktika, esant sudėtingai situacijai ir t. t...
O kad kiekvienam savo, vėlgi savaime suprantama. Vieni sportuoja ir atiduoda tam visą savo gyvenimą, ir randa sau šį tą įdomaus, o kiti žvelgia paprastai, bet negali sakyti, kad prastai - t.y., juos puola gatvėje (nežinau, gal jie vaikšto prabangiais daiktais mojuodami, gal užsirauna, gal šiaip rajonas gyvenamasis pavojingas), ir jie neturi laiko sportui, todėl imasi visų priemonių, kurios padės jiems apsiginti maksimaliai greitai ir maksimaliai efektyviai - ginklų, baklankės įgūdžių ir t. t.
Bet tada tu, Nialai, sėdi ne toj temoj ;) Tau reik atsidaryt naują - kas geriau, gatvinė savigyna ar kovinis menas-sportas... Oops, tokių pilnas forumas  :oho:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #64 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:37:09 pm »

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #65 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:37:59 pm »
O tu atidžiai antrą žiūrėjai dalį? Buvo kaip realioj kovoj, tave sugriebė, pargriovė, ir suspardė. Ir nepadėjo joks lakstymas. Tai kur čia baletas?
Nebuvo nieko panašaus į realią kovą. Reali kova - negarbinga. O ten buvo tik lakstymas ir žaidimas.

O kad nebandė sužeist, tai be abejo. Man baisiai įdomu, ar yra kokie egzaminai kovos menuose, per kuriuos sąmoningai bandoma sužeisti egzaminuojamąjį? Kur tokia kraugerynė vyksta? Aš apie koi karate, kuri skirta būtent gatvei, ir niekam kitam, nekalbu, kalbu apie tuos senobinius, tradicinius...
Egzaminai aplamai kovos menuose yra nereikalingi. Čia ne matematika ,kurios nenuginčysi. O gauk su plyta per galvą ir baigsis visi danai. Nors pagal diplomą esi igaliotas įveikti tris užpuolikus  :-]          

Tuoj va galiu įmest iš to paties egzo naudojamą techniką - smūgis į Adomo obuolį. Tai ko gi egzaminuojamajam neužmušt priešininko ir nepadirbėt pilnu kontaktu, juk jis puikiai moka atlikti realios jėgos smūgį? Va ir parodytų, kad kiets yr. Ir nesvarbu, kad likusį gyvenime kalėjime praleistų, tiesa? Svarbiausia, patiktų Nialui  :-]
Per koi no takinobori egzus būna užmuštų? Stripuli, nu tu lankstai konkrečiai..  :nezino:   Prie ko čia tie smūgiai į adomo obuolius? Tai ką tada apie Tanto dziusu kalbėt?    :banging:
Jei jau realu ,tai būtinai turi būti užmutų? Be komentarų..  :nezino:

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #66 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:43:18 pm »

1. Egzaminai aplamai kovos menuose yra nereikalingi. Čia ne matematika ,kurios nenuginčysi. O gauk su plyta per galvą ir baigsis visi danai.

2.  Nors pagal diplomą esi igaliotas įveikti tris užpuolikus  :-]          

1. Nu va, ačiū, nežinojau. Tu visus informuok, gerai, nes žmonės, matyt, irgi nežinojo, kad veltui egzus laikosi...  :luztu: :luztu: :luztu: Aš visada matai maniau, kad kuo juodesnis diržas, tuo galva plytom atsparesnė, o ką, ne?  :oho: Skaityk, tu mane visiškai nuvylei, tai ko man tada dabar siekti...  :-(

2. O jei rimtai - kur tu po velniais randi tą "įgaliojimą įveikti tris užpuolikus"? Arba neskaitai mano paklodžių, arba nespėjai jos perskaityt...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #67 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:46:37 pm »
Bet ar yra siekiamybė įkelti kriminalinį elementą į sportą ir kovinį meną? t. y., žudyti savo kolegas varžybų ir egzaminų metu vardan... (mano iškrypusi vaizduotė nesugalvoja, vardan ko, tai gal taviškė sugalvos)
Taip ir būna ,kai priimi baleto mokyklos kodeksą  :luztu:    Nafigą kažką žudyti???? Kur aš apie žudymą kalbėjau????  :E   Nenormalias fudokano taisykles bandai padengti mane darydama kažkokiu maniaku?  :nezino:   Stebini ,Stripuli. Aš sakau ,kad užtenka tiesiog leisti sugriebimus ir smūgius į nugarą. Viskas staigiai pasikeistų. Dviese griebia už rankų, griauna, suspardo ir viskas. Net atsistot nesugebėtų iki raundo pabaigos. O tu man aiškini apie kažkokias žudynes ,nu  :banging:

2. O jei rimtai - kur tu po velniais randi tą "įgaliojimą įveikti tris užpuolikus"? Arba neskaitai mano paklodžių, arba nespėjai jos perskaityt...
Paklodžių neskaitau ,nes gaila laiko. Mintis reikia reikšti trumpai ir konkrečiai ,o ne 'va krug da okolo'. Aš pareiškiau nuomonę - tokie egzaminai yra nerimta. Neįrodysi man priešingai ,nes aš baleto klasikos nevertinu.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #68 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:48:45 pm »
Nebuvo nieko panašaus į realią kovą. Reali kova - negarbinga. O ten buvo tik lakstymas ir žaidimas.

Hm hm hm... Škias belieka pasiūlyt pačiam taip nuo tų trijų palakstyt ir pažaist - garbingai  :senis: Aš tai ir su vienu palakstyt-pažaist nenorėčiau, o sakai, pats galėtum su trim, nes ten baletas?
O tada šitą anąjį, Lonsas su manim tai nesiėmė, bet lyg įkalbėsim tris tavo bendraamžius atvaryt, jei ten jiems nieks nepasikeis, tai gal ringe norėtum pademonstruot vienas prieš tris tokį palakstymą-pažaidimą? Man visai baleto norėtųsi pažėt... Juoba kad tavo amžiaus grupėj ta chebra daugmaž atitinka tą aną anoj amžiaus grupėj...

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #69 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:51:30 pm »
Hm hm hm... Škias belieka pasiūlyt pačiam taip nuo tų trijų palakstyt ir pažaist - garbingai  :senis: Aš tai ir su vienu palakstyt-pažaist nenorėčiau, o sakai, pats galėtum su trim, nes ten baletas?
O tada šitą anąjį, Lonsas su manim tai nesiėmė, bet lyg įkalbėsim tris tavo bendraamžius atvaryt, jei ten jiems nieks nepasikeis, tai gal ringe norėtum pademonstruot vienas prieš tris tokį palakstymą-pažaidimą? Man visai baleto norėtųsi pažėt... Juoba kad tavo amžiaus grupėj ta chebra daugmaž atitinka tą aną anoj amžiaus grupėj...
Ok, tik tanto pasiimsiu. Tinka?  ;-)  Garbingai su niekuo nelakstysiu ,nes tokios kovos nepripažystu. Jūs savo Karate akademijoj propoguokit garbę, o aš sveiką kailį saugosiu. 

« Atsakyti #69 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:51:30 pm »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #70 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:52:57 pm »
Nu jus cia ir pavaret..!  :oho:
Stripuli, laikykis ash tavo puseje (na bent jau daugmaz :D)!!!  :icon_bat:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #71 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:53:21 pm »
Šiaip, Nialai, aš tau nieko neįrodinėju - tokiame amžiuje veikia tik susidūrimas akis į akį su baleto mokyklos atstovais ;) Visos šnekos - žinai...

O jei paklodžių neskaitei: kumite prieš tris nėra skirta įrodyti, kad įmanoma lengvai kovoti su trim užpuolikais, pasiekus tam tikrą lygį.

Ir dar: ačiū nuoširdžiai, kad pasakei, jog fudokan taisyklės nenormalios  :angel:
Irgi žinosiu... Pasirodo, visi ne mišrūs kovos menai yra absoliučiai nenormalūs, nes juose nėra imtynių  :-( O mes visi iki šiol vis dar šito nežinojom... Et... Graudu  :banging:

O jau boooooksaaaas koks NENORMALUS. Saxum , a girdž? Yra pas jus užgriebimai? Nėra. Už atlapų nestveria, negriauna? Nea... Laža, nia?
Pas mus blemba bent pargriaut gali ir suspardyt, o bokse kur tai? Fy  :ruko: (Džoukas, bandžiau Niališkai pamąstyti)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #72 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:55:14 pm »
Ok, tik tanto pasiimsiu. Tinka?  ;-)  Garbingai su niekuo nelakstysiu ,nes tokios kovos nepripažystu. Jūs savo Karate akademijoj propoguokit garbę, o aš sveiką kailį saugosiu. 
Ne, tai tu nelakstyk garbingai, jie garbingai lakstys...
O šiaip - tu man bailį primeni. Ne taip stipriai, kaip ne kurie, bet...  :chmm:
Neužpyk, gal ir klystu, kas žino. Toks menkutis įspūdukas pasidarė... Kai jau prieš tris, tai jau su peiliu, ne? O aš maniau, kad tau baleto įgūdžių užteks, bent toks įspūdis iš komentarų susidarė... Nemoku skaityti  :book1:

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #73 įjungtas: 2008 Rgp 02, 15:59:24 pm »
O jau boooooksaaaas koks NENORMALUS. Saxum , a girdž? Yra pas jus užgriebimai? Nėra. Už atlapų nestveria, negriauna? Nea... Laža, nia?
Pas mus blemba bent pargriaut gali ir suspardyt, o bokse kur tai? Fy  :ruko: (Džoukas, bandžiau Niališkai pamąstyti)
Boksininkai baleto nešoka. Ir nevaidina ,kad gali tvarkytis prieš kelis užpuolikus.

Ne, tai tu nelakstyk garbingai, jie garbingai lakstys...
O šiaip - tu man bailį primeni. Ne taip stipriai, kaip ne kurie, bet...  :chmm:
Neužpyk, gal ir klystu, kas žino. Toks menkutis įspūdukas pasidarė... Kai jau prieš tris, tai jau su peiliu, ne? O aš maniau, kad tau baleto įgūdžių užteks, bent toks įspūdis iš komentarų susidarė... Nemoku skaityti  :book1:
Pala pala? Kova prieš tris jau savaime yra negarbinga  :nezino:   Stripuli, aš tau primenu bailį ,o man tu primeni.... patylėsiu  :D  Tiesiog, neturėdama kuo atsikirst, siūlai muštis eit  :luztu:    gal aš kur pasakiau ,kad esu krūtesnis už tuos jūsų šokėjus?  :nezino:    Gi man kaip ir nereikia nieko įrodinėt. O su tanto kovoti nenorit. Tai gal jau baigiam svaigt ,ką? Šokit sau toliau į sveikatą  :D

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #74 įjungtas: 2008 Rgp 02, 16:01:50 pm »
Pradziai, ka galima prikishti tam egzui, tai kad tokio lygio sparingas 4-tam danui, o ne pirmas skirtas... Sakyciau taip... Kaip del ketvirto, gal galetu labiau Nialines taisykles buti ar shiaip kas nors rimtesnio...  :rolleyes:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

« Atsakyti #74 įjungtas: 2008 Rgp 02, 16:01:50 pm »