man visai patiko sita kova. pakankamai rimta. o ten abu goju ryu atstovai? maciau ir i galva smugiai ejo, tik nesupratau ar jie ten full kontaktu dirbo ar ne. greiciausiai ne, nes full kontaktu butu anksciau kova pasibaigusi. betkuriuo atveju, kad pamatyt kaip technika atrodo realiai reikia kovot full kontaktu ir be apsaugu
ten abu uechi ryu (pavadinimas gi "historical uechi ryu kumite"

). Įmečiau, dėl to, kad bent kažkiek įsivaizduot, kaip atrodo apskritai okinavietiškas karate, nepaliestas sporto, manau, panašiai atrodytų tiek shorin ryu, tiek goju ryu. Uechi yra šiek tiek arčiau kinietiškų šaknų nei goju, matosi pažiūrėjus vien į katą sanchin ir kad daugiau smūgių pirštų galais (tiek rankomis, tiek spiriant), atviromis plaštakomis. Uechi sanchin atliekama greitai, mažiau minkšto aspekto "ju".
O dėl pilno kantakto, patikėk, aš ir norėčiau. Ne vieną kartą maliausi po internetą su raktažodžiais "irikumi go" (kietas), teradau tik tekste kažkokiam sakinį, kad praktikuojamas vienetų entuziastų, nes automatiškai reiškia traumas (kažkaip man vaizdelis toks galvoj iškarto - imituoji mae geri į kiaušus, staigus distancijos sumažinimas, pačiupo už gerklės savo replėm, prisitraukdamas iš galvos į nosį... čia daugiau dėl arsenalo naudojimo pvz., o ne kaip realios kovinės situacijos). O su "irikumi ju" (minkštas) - vaizdelių kiek tik nori: čia ribojama ir jėga ir kontaktas.