Čia kaip kas vadina. Aš alkūnės laužimą vadinu technika ar prijomu. O tu principu. Bet esmė juk nesikeičia. Ir tą dalyką reikia išmokinti tiksliai. Jei žinau įvairių patikrintų variantų, kodėl man nepasidalinti su mokiniais ir tais dalykais? Bet kovodami, gal jie sukurs daug kitų būdų, kaip atlikti šį laužimą. Ir jei jie tai veiks - valio 
Ne zodziuose reikalas - kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Tarp principo ir technikos yra esminis skirtumas. Alkunes lauzimas yra technika, kelio lauzimas taip pat, taciau principas tas pats. Uztai ir destau tai kaip viena principa, o ne kaip dvi atskiras technikas. Be to, ta pati principa is dalies galima panaudoti kitose technikose. Mokantis vien techniku, buna labai sunku viska susieti, padaryti is ju "viena organizma".
Su mokiniais galima ir galbut netgi reikia pasidalinti viskuo. Taciau yra savu niuansu. Pavyzdziui, alkunes lauzima man patogu daryti tam tikru budu, tam tikru stiliumi. Ne todel, kad taip geriau ar blogiau, o todel, kad man taip daugiau patinka. Tai nereiskia, kad kiti turi daryti taip pat, priesingai, as mokydamas stengiuosi kad kiekvienas susirastu savo buda, savo stiliu. Tam reikia ryskiai atskirti, kur yra principines lauzimo sudetines dalys, o kur - skonio ir stiliaus reikalas. Apie apibrezimus bei tas principines dalis ir kuriau sia tema
Bet kurio bokso smugio dalis yra svorio perkelimas. Tad as nemokysiu konkretaus JAB'o ar HOOK'o - visu pirma ivairiais pratimais mokysiu perkelineti svori. Ta ismokus, beliks pasakyti, kad yra 3 smugiai, ir JAB'as ar HOOK'as automatiskai gausis su svoriu, maza to - bet kuris smugis, koki besugalvociau, gausis su svoriu. Alternatyva - kalti JAB'o forma ir bandyti daryti vis geriau, taisyti klaidas. Tai - technika paremtas mokymas. Nesu jo salininkas del dvieju priezasciu:
1) kiekviena technika sudaro per daug elementu, kad juos visus butu galima iskart isisavinti teisingai. Dali daryti klaidingai ir taisyti veliau mano nuomone netikslinga
2) i krauja iaugusia technika buna labai sunku pakeisti. Jei pagrindai universalus, nauja technika ismokti paprasta, nes galioja tie patys principai. Tuo tarpu, pavyzdziui, jei metu metais buvo kaltas vienas judesys, besimokant kita gali kilti problemu. Ir nesvarbu, kad tas kitas irgi teisingas ir remiasi tais paciais principais
kokie yra musu aptarinejamu sistemu principai?