AutoriusTema: Bokso ir kitu disciplinu apibrezimai  (Skaityti 59029 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • Lytis: Vyras
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Bokso ir kitu disciplinu apibrezimai
« Atsakyti #225 įjungtas: 2008 Kov 15, 20:30:11 pm »
Balbatavimas ir tiek, nepyk brolau  :D

Pasinagrinėk šaltinius, susijusius su renesanso laikotarpio fechtavimu (rapyra, daga etc.)
Prie gerų norų atrasi ir išgirtosios kusarigama europinį "analogą".

Sorry už nuslydimus nuo temos. Tikėkimės, jie laikini.  :D
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 15, 20:33:52 pm nuo kensen »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2005
  • Žinutės: 3673
  • Amžius: 47
  • Vieta: Klaipėda
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #226 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:02:47 pm »
Na na. Pažiūrėčiau į juos, kai apie jų rankas ar kojas apsivyniotų, pvz., kusarigama, o špagos ar rapyros geležtė lūžtų, pakliuvusi į džit-tė.

Pamiršai , Augustai, tik viena.... Pirma dar ir prieit reikės ;)

O kadangi pvz. dirbant rapyra jėgos praktiškai nereikia (dirbama iš riešo), tai smūgių atlikimo greitis - labai didelis. Kviepuosi su švilpesiu anksčiau, nei suspėsi iš atakos linijos pasitraukt. Žinoma, viskas tik teorija, tačiau net teoriškai šansai tavo šiuo atveju niekingai maži. Pabandyk staigiai bakstėlt kur nors pirštu, o paskiau visu kūnu taip pat greitai pajudėt ;)
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 15, 21:14:15 pm nuo Skeptikas »
Jus užmuštų tai, kas daro mane stipresniu.

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Spa 2007
  • Žinutės: 938

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #227 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:14:25 pm »
Pamiršai , Augustai, tik viena.... Pirma dar ir prieit reikės ;)
Prieit prie špagisto ar rapyristo nėra sunku. Tę yra tik duriamieji įrankiai (panašiai kaip ietys).
O kadangi pvz. dirbant rapyra jėgos praktiškai nereikia (dirbama iš riešo), tai smūgių atlikimo greitis - labai didelis. Kviepuosi su švilpesiu anksčiau, nei suspėsi iš atakos linijos pasitraukt. Žinoma, viskas tik teorija, tačiau net teoriškai šansai tavo šiuo atveju niekingai maži. Pabandyk staigiai bakstėlt kur nors pirštu, o paskiau visu kūnu taip pat greitai pajudėt ;)
Iš riešo dirbama tik ginantis ir grasinant, kad per arti neprieitų priešininkas. Tačiau nublokavus dūrį (pvz., su džit-tė) ar apgaulingu judesiu privertus jį atsidengti, prieiti prie rapyristo ar špagisto vieni niekai. Gaila, kad dar nemoku įkelti jutubės. Pamatytumėt patys įvairių čempionatų ar turnyrų vaizdo įrašų.
P.S. Kadangi pasitaisiau, gal nuimkit tą įspėjimą. 
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 16, 15:16:45 pm nuo Augustas »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #228 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:15:32 pm »
Prieit prie špagisto ar rapyristo nėra sunku. Tę yra tik duriamieji įrankiai (panašiai kaip ietys).

Tavo optimizmas mane tikrai džiugina. Rapyrą kada nors gyvai matęs? Fechtavimą pasižiūrėk.

Atsijungęs Raimis

• Administratorius
  • Hachidan (8 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2009
  • Žinutės: 5235
  • Amžius: 51
  • Vieta: Kaunas
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • kovos klubas
« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:20:56 pm »
Nu kažkas čia nesiriša su temos pavadinimu. Nagrinėkit sistemas, jų pagrindus. Tuoj vėl iki gatvės muštynių daeisit.
Nusmuko kaula :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #229 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:20:56 pm »

Atsijungęs Skeptikas

• Globalus Moderatorius
  • Rokudan (6 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #230 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:22:16 pm »
Tu teisus, Raimi, baikim OT ;)

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #231 įjungtas: 2008 Kov 15, 21:38:47 pm »
Pats esu šioks toks fechtuotojas, tai galiu tau pasakyt iš asmeninės patirties - džit-tė meistras įveiktų špagistą ar rapyristą.
 Parašyta gi, baikti OT. Jei jau rašai apie fechtavimą, tai rašyk metodikas, būdus, o ne dži-tė ir abra kadabra

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #232 įjungtas: 2008 Kov 15, 22:30:22 pm »
Pats esu šioks toks fechtuotojas, tai galiu tau pasakyt iš asmeninės patirties - džit-tė meistras įveiktų špagistą ar rapyristą.
 Parašyta gi, baikti OT. Jei jau rašai apie fechtavimą, tai rašyk metodikas, būdus, o ne dži-tė ir abra kadabra
Nizinau, gal tai ir neitema, bet man kazkodeltai atrodo kad dabartinis fektavimasis gana stipriai skiriasi nuo tradicinio, kaip beja kendo nuo kendiucu, todel kalbet apie dradicini fektavimasi ash nedrishciau, nebent tu mokeisi tradicinio fektavimosi...  :laikr:
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Vieta: Vilnius

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #233 įjungtas: 2008 Kov 16, 01:16:15 am »
TAIP! Ir ne tik forume, bet ir gyvenime tenka su tokiais didziaisiais bokso kelikais i dausas. Vat tipo suprask, kad ash lankiau boksa ir esu baisiai kiets, o tai, kad tu uzsiiminejai karate ar koki tai dar šuda, tai nieko nereishkia, gatves mushtines vistiek kieciau... Kaip sakoma, boksas yra boksas ir ash visai nesiruoshiu sakyti, kad tai shudas, duoti i snuky jis ishmoko, ko tamtikri rytu kovu sensejai padaryti daznai nesugeba, bet del to ji laikyti paciu paciausiu...Pala pala, tai kodel spirius naudoji, taigi boksas valdo? A prisiminiau... Kas link ranku... Tebunie, kai reikalas eina apie rankas ash uzsiciaupiu...
Bet mushtines tai nera vien bankes i snuki, ten programa zymiai... Zymiai ivairesne... Bet reik suprast boksas vistiek geriausias... Ne kikboksas ne Muay-tay, o butent boksas...
Zinok priesh Masutatsu Ojama irgi...

Mdaaaa... Žmogus įdėjo Ignašovo kovą ir svaigsta apie Ojamą...  :-/

O jei apie ankstesnę rašliavą... Jei bogu tingiu komentuot. Yra tokia patarlė "kaip žirniais į sieną". Atrodo aiškiai parašai, visviena savo :-/ Klausia "kodėl tu spyrius naudoji, jei boksas valdo". O nuo kada spyriai prie rankų technikos prisideda? :oho:

Aš žmogui rašau, kad aš už universalumą, tam paranoja prieš boksą ir savo varo, kad "neva aš teigiu, jog viskas šūdas, o boksas geriausia". Nu ką aš galiu pasakyt... Ne, nu jei bogu, toliau nebekomentuoju, nes su fanatikais beviltiška... Esu ne kartą su tokiais susidūręs...

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Kov 16, 01:23:08 am »
:-/ Klausia "kodėl tu spyrius naudoji, jei boksas valdo". O nuo kada spyriai prie rankų technikos prisideda? :oho:

Hyy  :D  Jei laikyti, kad kojos yra žemutinės rankos, tai...  :angel:

« Atsakyti #234 įjungtas: 2008 Kov 16, 01:23:08 am »

Atsijungęs Paladinas

• Nidan (2 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 1902
  • Vieta: Liondonas
  • Šalis: england

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #235 įjungtas: 2008 Kov 16, 06:27:47 am »
Nuo ko tai prasidejo... Nuo to, kad pradejo daugeti zinuciu bilojanti apie begalini triju smugiu sistemos efektyvuma... Boksas toks boksas anoks, bokse nera astraliniu ar shiaip katu ir vat todel jis toks krutas... Prasidejo kalbos apie tai kaip boksininkai yra paruoshiami smugiams i kelia ar kiaushus, nu nezinau ash pavyzdziui su savo sparingo partneriais darydavau specpratima tam, kad ishsiugdyti "refleksa" nuolat kontroliuti apatini lygi, bet kaip suprantu boksininkam to nereikia, nes jei "pagal nutylejima" saugo savo kelius ir kiaushus, nors kaip paziuri kaip jie vienas priesh kita prasiskete dubasinasi kazkaip kila abejoniu... Suprantu, tau "niekada to bokso nebus per daug", o mane jau pradejo tai uzpy.... O cia kaip tik uzsiroviau ant kik ar tay bokso rungtiniu, kur gana vaizdingai buvo parodyta, kad grinas boksas nera jau toks pats pats...
Na bet suprantama, kad Saxum kaip didesniam ar mazesniam bokso shalininkui buvo uzgautos (paliestos) ambicijos, tai jis idejo pavyzdi, kur terminatorishko sudejimo prancuzu boksininkas ishkerta nevykeli taikvondista (berods)... Suprask vistiek boksas valdo... Na ash tame paciame sarashe radau klipa rodanti, kad toli grazu boksas nevaldo... Nei ash ziurejau kas ten su kuo kovoje nei ka...
Citata
Mdaaaa... Žmogus įdėjo Ignašovo kovą ir svaigsta apie Ojamą...  :-/
Na kai paminejai Ignašova, tai pagalvojau, kad duodi dar vieno megaboksininko, kuris dubasina visus neboksinikus pavyzdi, todel pradejau "svaigti" apie Ojama, o kaip veliau paaishkejo, kad tai nera boksininkas, o kikboksininkas (mano akimis ziurint tai nemazas skirtumas), taigi gavosi gincas del nieko...  :-)

Citata
O jei apie ankstesnę rašliavą... Jei bogu tingiu komentuot. Yra tokia patarlė "kaip žirniais į sieną". Atrodo aiškiai parašai, visviena savo :-/ Klausia "kodėl tu spyrius naudoji, jei boksas valdo". O nuo kada spyriai prie rankų technikos prisideda? :oho:

Na jeigu pradesiu aishkinti kodel ash taip parashiau, tai bijau kad uzsikasiu... Todel tebunie shis klausimas atviras...

Citata
Aš žmogui rašau, kad aš už universalumą, tam paranoja prieš boksą ir savo varo, kad "neva aš teigiu, jog viskas šūdas, o boksas geriausia". Nu ką aš galiu pasakyt... Ne, nu jei bogu, toliau nebekomentuoju, nes su fanatikais beviltiška... Esu ne kartą su tokiais susidūręs...
Vapshietai ash grinai taves nekaltinu begaliniu bokso liaupsinimu, bet kadangi po mano pavyzdzio shokai ginti bokso garbes, tai taip ir gavosi...

Na taip, ash fanatishkai nemyliu bokso, bet visgi ji gerbiu.
Bet kai prsideda tai shian tai ten bokso aukshtinimas, o ypac rytu kovos menu menkinimas, tai man jau pradeda smirdeti, nes, asmenishkai, man boksas nera ishbaigta sistema...

O kad, tarkim, galbut parteri kazka sugebu, tai nera vien Dziudo nuopelnas ir sakyciau imtynes jeigu jas izoliuotai treniruotis gali absoliuciai neparuoshti zmogaus gatvei. O justi, kad Dziudo man ta ar ana dave pradejau veliau, kai pradejau dometis kitais RKM...

Vat tokios tai "panetijos"  :ragatke: :-)
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 16, 06:34:46 am nuo Paladinas »
AUJA
Kelionės keičia žmogų.!?
Taip keičia, tik ne būtinai į gerą pusę... :)

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #236 įjungtas: 2008 Kov 16, 09:36:25 am »
Nuo ko tai prasidejo... Nuo to, kad pradejo daugeti zinuciu bilojanti apie begalini triju smugiu sistemos efektyvuma... Boksas toks boksas anoks, bokse nera astraliniu ar shiaip katu ir vat todel jis toks krutas...

Kiek stebiu forumą, kalų daugiausia apie aikido ir WC/WT. O kad apie boksą viskas išeina, tai kaip kitaip – visų dvikovinių sporto šakų, kur naudojamos pirštinės, technikos, daugiau ar mažiau susiveda į boksą. Ir tiek. Tiek kikboksas, tiek muaythai, tiek MMA. Nu yra aišku išlygų, bet yra kaip yra. Todėl ir kalbama apie tai tiek daug, vienu žodžiu apibūdinant bendrumą, o ne konkrečią discipliną.

Citata
Prasidejo kalbos apie tai kaip boksininkai yra paruoshiami smugiams i kelia ar kiaushus, nu nezinau ash pavyzdziui su savo sparingo partneriais darydavau specpratima tam, kad ishsiugdyti "refleksa" nuolat kontroliuti apatini lygi, bet kaip suprantu boksininkam to nereikia, nes jei "pagal nutylejima" saugo savo kelius ir kiaushus, nors kaip paziuri kaip jie vienas priesh kita prasiskete dubasinasi kazkaip kila abejoniu...

:luztu: Skeptikas vis mėgsta kartoti, kad ir boksininkas kiaušus gali apsiginti. Aha, jis vadinasi sumenkino rytų kovos menųs :A O jei labiau įsigilint į tai ką rašo? Aš galiu pakeist tą "boksininkas" ir įrašyt "lengvaatletis". ESMĖS TAI NEKEIČIA.

Citata
Suprantu, tau "niekada to bokso nebus per daug", o mane jau pradejo tai uzpy.... O cia kaip tik uzsiroviau ant kik ar tay bokso rungtiniu, kur gana vaizdingai buvo parodyta, kad grinas boksas nera jau toks pats pats...

Daug kas šiame forume tik ir kalba apie tai, kad NE TECHNIKOS, O ŽMONĖS kovoja. Kilo mintis, jaučiu tai padaryčiu forumo šūkiu  :chmm:

Citata
Na bet suprantama, kad Saxum kaip didesniam ar mazesniam bokso shalininkui buvo uzgautos (paliestos) ambicijos, tai jis idejo pavyzdi, kur terminatorishko sudejimo prancuzu boksininkas ishkerta nevykeli taikvondista (berods)... Suprask vistiek boksas valdo...

Kokios ten ambicijos, aš tai visiškai neprisirišęs nė prie jokio kovos meno ar sporto nr nieko neatstovauju. Ir jei būtų ir apie kyokushin kalbama, kaip jį koks nors mutaicas suvaro, būčiau ant smūgio suradęs priešingą variantą  :P Aš gi aiškiai parašiau, kad apversti ir surasti pavyzdžių galima kokių tik nori. Skaitei? Ar tu neskaitei to?  :icon_bat:

Citata
Na ash tame paciame sarashe radau klipa rodanti, kad toli grazu boksas nevaldo...

Apie ką aš ir rašiau truputuką aukščiau nu. Perskaityk :teisejas:

Citata
Nei ash ziurejau kas ten su kuo kovoje nei ka... Na kai paminejai Ignašova, tai pagalvojau, kad duodi dar vieno megaboksininko, kuris dubasina visus neboksinikus pavyzdi, todel pradejau "svaigti" apie Ojama, o kaip veliau paaishkejo, kad tai nera boksininkas, o kikboksininkas (mano akimis ziurint tai nemazas skirtumas), taigi gavosi gincas del nieko...  :-)

Nu tai ***... :banging: "Galvojau, kad ten žmona, nežiūrėjau aš, bet kai žmona šviesą uždegė, pamačiau, kad kaimynė" :angel:

Citata
Na jeigu pradesiu aishkinti kodel ash taip parashiau, tai bijau kad uzsikasiu... Todel tebunie shis klausimas atviras...
Vapshietai ash grinai taves nekaltinu begaliniu bokso liaupsinimu, bet kadangi po mano pavyzdzio shokai ginti bokso garbes, tai taip ir gavosi...

O aš bokso ir neliaupsinu. Aikido man gražesnis kovos menas, tarp kitko, jei, aišku, meistrai dirba (apie efektyvumus kitoje temoje) :P O BJJ už žymiai efektyvesnis daugumoje situacijų :teisejas:

Citata
Na taip, ash fanatishkai nemyliu bokso, bet visgi ji gerbiu.
Bet kai prsideda tai shian tai ten bokso aukshtinimas, o ypac rytu kovos menu menkinimas, tai man jau pradeda smirdeti, nes, asmenishkai, man boksas nera ishbaigta sistema...

O kur jau, tu man papasakok, rytų kovos menai yra menkinami? :oho: Tuoj baną duosim :velnias: Kovos menas yra vientisas, į jį įeina ir boksas, ir karate, ir MT, ir aikido, ir nergi TKD :book1: Forumas ir buvo sukurtas, kad visi būtų vienoje vietoje :senis:

Dėl išbaigtumo, nėra nė vienos išbaigtos sistemos :teisejas: Nėra sistemos, kuri tinka visiems gyvenimo atvejams, visiems žmonėms. Todėl ir yra ne viena disciplina, o jų daug, ir kiekvienas renkasi pagal save. O MMA ringuose ir narvuose paskui paaiškėja, kad reikia kaip minimum 2 disciplinas sujungt :angel: O kai kurie užsiiminėja kovos menu be jokių pavadinimų, sukūrę savo sistemas ir tai tiesiog vadina KOVOS MENU. Ir jei dar grįžt prie bokso, tai be abejonės, gatvėje gali labai efektyviai klasikines technikas naudot, tačiau kur kas efektyviau įtraukt smūgius alkūnėmis ir vieną kitą smūgį kojomis (ypač low-kick). O kur dar imtynių  elementai? Iš viso to gaunasi, kad ir karate, ir TKD, ir aikido neišbaigtos. Juk parteryje nė vienoje nesivolioja...

Atsijungęs radiatorius

• Auksinis VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Vas 2006
  • Žinutės: 2013
  • Amžius: 52

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #237 įjungtas: 2008 Kov 16, 13:17:23 pm »
Kiek stebiu forumą, kalų daugiausia apie aikido ir WC/WT. O kad apie boksą viskas išeina, tai kaip kitaip – visų dvikovinių sporto šakų, kur naudojamos pirštinės, technikos, daugiau ar mažiau susiveda į boksą. Ir tiek. Tiek kikboksas, tiek muaythai, tiek MMA. Nu yra aišku išlygų, bet yra kaip yra. Todėl ir kalbama apie tai tiek daug, vienu žodžiu apibūdinant bendrumą, o ne konkrečią discipliną.

:luztu: Skeptikas vis mėgsta kartoti, kad ir boksininkas kiaušus gali apsiginti. Aha, jis vadinasi sumenkino rytų kovos menųs :A O jei labiau įsigilint į tai ką rašo? Aš galiu pakeist tą "boksininkas" ir įrašyt "lengvaatletis". ESMĖS TAI NEKEIČIA.

Daug kas šiame forume tik ir kalba apie tai, kad NE TECHNIKOS, O ŽMONĖS kovoja. Kilo mintis, jaučiu tai padaryčiu forumo šūkiu  :chmm:

Kokios ten ambicijos, aš tai visiškai neprisirišęs nė prie jokio kovos meno ar sporto nr nieko neatstovauju. Ir jei būtų ir apie kyokushin kalbama, kaip jį koks nors mutaicas suvaro, būčiau ant smūgio suradęs priešingą variantą  :P Aš gi aiškiai parašiau, kad apversti ir surasti pavyzdžių galima kokių tik nori. Skaitei? Ar tu neskaitei to?  :icon_bat:

Apie ką aš ir rašiau truputuką aukščiau nu. Perskaityk :teisejas:

Nu tai ***... :banging: "Galvojau, kad ten žmona, nežiūrėjau aš, bet kai žmona šviesą uždegė, pamačiau, kad kaimynė" :angel:

O aš bokso ir neliaupsinu. Aikido man gražesnis kovos menas, tarp kitko, jei, aišku, meistrai dirba (apie efektyvumus kitoje temoje) :P O BJJ už žymiai efektyvesnis daugumoje situacijų :teisejas:

O kur jau, tu man papasakok, rytų kovos menai yra menkinami? :oho: Tuoj baną duosim :velnias: Kovos menas yra vientisas, į jį įeina ir boksas, ir karate, ir MT, ir aikido, ir nergi TKD :book1: Forumas ir buvo sukurtas, kad visi būtų vienoje vietoje :senis:

Dėl išbaigtumo, nėra nė vienos išbaigtos sistemos :teisejas: Nėra sistemos, kuri tinka visiems gyvenimo atvejams, visiems žmonėms. Todėl ir yra ne viena disciplina, o jų daug, ir kiekvienas renkasi pagal save. O MMA ringuose ir narvuose paskui paaiškėja, kad reikia kaip minimum 2 disciplinas sujungt :angel: O kai kurie užsiiminėja kovos menu be jokių pavadinimų, sukūrę savo sistemas ir tai tiesiog vadina KOVOS MENU. Ir jei dar grįžt prie bokso, tai be abejonės, gatvėje gali labai efektyviai klasikines technikas naudot, tačiau kur kas efektyviau įtraukt smūgius alkūnėmis ir vieną kitą smūgį kojomis (ypač low-kick). O kur dar imtynių  elementai? Iš viso to gaunasi, kad ir karate, ir TKD, ir aikido neišbaigtos. Juk parteryje nė vienoje nesivolioja...
kam taip VADE  :respect: pariniesi  :D juk nevisi zmones supranta kad yra "stiliu " be "stiliu" ;-)

Atsijungęs Augustas

• 1 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #238 įjungtas: 2008 Kov 16, 14:17:26 pm »
Nizinau, gal tai ir neitema, bet man kazkodeltai atrodo kad dabartinis fektavimasis gana stipriai skiriasi nuo tradicinio, kaip beja kendo nuo kendiucu, todel kalbet apie dradicini fektavimasi ash nedrishciau, nebent tu mokeisi tradicinio fektavimosi...  :laikr:
Fechtavimosi būdai nesiskiria. Dūris špaga, kirtis kardu, įvairios gynybinės ir puolimo kombinacijos, puolimo ir gynybos sritys  lieka tokie patys visais laikais. Skiriasi tik taip vadinamieji efesai (t.y. rankenos), taip pat pagalbinės priemonės (durklai (smūgiai, metimai), spyriai kojomis, smūgiai ir sugriebimai laisvąja ranka, t.p. ir efesu). Pagalbinių priemonių sportiniam fechtavime nėra, taip pat nėra susikeitimų vietomis kovos metu. Judėjimo į šonus laisvė irgi ribojama labai smarkiai. 

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Kov 16, 15:39:39 pm »
Kovos menas yra vientisas, į jį įeina ir boksas, ir karate, ir MT, ir aikido, ir nergi TKD :book1: Forumas ir buvo sukurtas, kad visi būtų vienoje vietoje :senis:
nu pagaliau..  :respect: Saxum  :handshake:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

« Atsakyti #239 įjungtas: 2008 Kov 16, 15:39:39 pm »