Nuo ko tai prasidejo... Nuo to, kad pradejo daugeti zinuciu bilojanti apie begalini triju smugiu sistemos efektyvuma... Boksas toks boksas anoks, bokse nera astraliniu ar shiaip katu ir vat todel jis toks krutas...
Kiek stebiu forumą, kalų daugiausia apie aikido ir WC/WT. O kad apie boksą viskas išeina, tai kaip kitaip – visų dvikovinių sporto šakų, kur naudojamos pirštinės, technikos, daugiau ar mažiau susiveda į boksą. Ir tiek. Tiek kikboksas, tiek muaythai, tiek MMA. Nu yra aišku išlygų, bet yra kaip yra. Todėl ir kalbama apie tai tiek daug, vienu žodžiu apibūdinant bendrumą, o ne konkrečią discipliną.
Prasidejo kalbos apie tai kaip boksininkai yra paruoshiami smugiams i kelia ar kiaushus, nu nezinau ash pavyzdziui su savo sparingo partneriais darydavau specpratima tam, kad ishsiugdyti "refleksa" nuolat kontroliuti apatini lygi, bet kaip suprantu boksininkam to nereikia, nes jei "pagal nutylejima" saugo savo kelius ir kiaushus, nors kaip paziuri kaip jie vienas priesh kita prasiskete dubasinasi kazkaip kila abejoniu...

Skeptikas vis mėgsta kartoti, kad ir boksininkas kiaušus gali apsiginti. Aha, jis vadinasi sumenkino rytų kovos menųs

O jei labiau įsigilint į tai ką rašo? Aš galiu pakeist tą "boksininkas" ir įrašyt "lengvaatletis". ESMĖS TAI NEKEIČIA.
Suprantu, tau "niekada to bokso nebus per daug", o mane jau pradejo tai uzpy.... O cia kaip tik uzsiroviau ant kik ar tay bokso rungtiniu, kur gana vaizdingai buvo parodyta, kad grinas boksas nera jau toks pats pats...
Daug kas šiame forume tik ir kalba apie tai, kad NE TECHNIKOS, O ŽMONĖS kovoja. Kilo mintis, jaučiu tai padaryčiu forumo šūkiu

Na bet suprantama, kad Saxum kaip didesniam ar mazesniam bokso shalininkui buvo uzgautos (paliestos) ambicijos, tai jis idejo pavyzdi, kur terminatorishko sudejimo prancuzu boksininkas ishkerta nevykeli taikvondista (berods)... Suprask vistiek boksas valdo...
Kokios ten ambicijos, aš tai visiškai neprisirišęs nė prie jokio kovos meno ar sporto nr nieko neatstovauju. Ir jei būtų ir apie kyokushin kalbama, kaip jį koks nors mutaicas suvaro, būčiau ant smūgio suradęs priešingą variantą

Aš gi aiškiai parašiau, kad apversti ir surasti pavyzdžių galima kokių tik nori. Skaitei? Ar tu neskaitei to?

Na ash tame paciame sarashe radau klipa rodanti, kad toli grazu boksas nevaldo...
Apie ką aš ir rašiau truputuką aukščiau nu. Perskaityk

Nei ash ziurejau kas ten su kuo kovoje nei ka... Na kai paminejai Ignašova, tai pagalvojau, kad duodi dar vieno megaboksininko, kuris dubasina visus neboksinikus pavyzdi, todel pradejau "svaigti" apie Ojama, o kaip veliau paaishkejo, kad tai nera boksininkas, o kikboksininkas (mano akimis ziurint tai nemazas skirtumas), taigi gavosi gincas del nieko... 
Nu tai ***...

"Galvojau, kad ten žmona, nežiūrėjau aš, bet kai žmona šviesą uždegė, pamačiau, kad kaimynė"

Na jeigu pradesiu aishkinti kodel ash taip parashiau, tai bijau kad uzsikasiu... Todel tebunie shis klausimas atviras...
Vapshietai ash grinai taves nekaltinu begaliniu bokso liaupsinimu, bet kadangi po mano pavyzdzio shokai ginti bokso garbes, tai taip ir gavosi...
O aš bokso ir neliaupsinu. Aikido man gražesnis kovos menas, tarp kitko, jei, aišku, meistrai dirba (apie efektyvumus kitoje temoje)

O BJJ už žymiai efektyvesnis daugumoje situacijų
Na taip, ash fanatishkai nemyliu bokso, bet visgi ji gerbiu.
Bet kai prsideda tai shian tai ten bokso aukshtinimas, o ypac rytu kovos menu menkinimas, tai man jau pradeda smirdeti, nes, asmenishkai, man boksas nera ishbaigta sistema...
O kur jau, tu man papasakok, rytų kovos menai yra menkinami?

Tuoj baną duosim

Kovos menas yra vientisas, į jį įeina ir boksas, ir karate, ir MT, ir aikido, ir nergi TKD

Forumas ir buvo sukurtas, kad visi būtų vienoje vietoje

Dėl išbaigtumo, nėra nė vienos išbaigtos sistemos

Nėra sistemos, kuri tinka visiems gyvenimo atvejams, visiems žmonėms. Todėl ir yra ne viena disciplina, o jų daug, ir kiekvienas renkasi pagal save. O MMA ringuose ir narvuose paskui paaiškėja, kad reikia kaip minimum 2 disciplinas sujungt

O kai kurie užsiiminėja kovos menu be jokių pavadinimų, sukūrę savo sistemas ir tai tiesiog vadina KOVOS MENU. Ir jei dar grįžt prie bokso, tai be abejonės, gatvėje gali labai efektyviai klasikines technikas naudot, tačiau kur kas efektyviau įtraukt smūgius alkūnėmis ir vieną kitą smūgį kojomis (ypač low-kick). O kur dar imtynių elementai? Iš viso to gaunasi, kad ir karate, ir TKD, ir aikido neišbaigtos. Juk parteryje nė vienoje nesivolioja...