Iš to kategoriškumo gaunasi prieštaravimas tarp teiginių. Reikia patikslinimo.
Mano vartotas žodis "stengtis suprasti" panaudotas ta prasme, kad spekuliatyvūs išmąstymai ir prasmių ieškojimai praktiniuose dalykuose nėra gerai.
Paprastai iškart matosi, jei žmogus teoretizuoja, pvz. cituoja knygutes. Visa tai labai gražu, bet. Jei žinosi daug, o praktinio patyrimo nulis, tai pradėsi pritempinėti kovinius menus pagal savo įsivaizdavimą.
Yra su tuo susijusi problema. Jei, tarkim, koks nors klubas per daug "filosofuoja", nemažas kiekis "buvusių adeptų" po to nebegali mokytis pagal normalią darbinę metodiką. Gal jie ir supranta tai, bet smegenys jau negali be pastovios "išmąstymų" dozės.
Zodziai visada netikslus... Priestaravimo nera, jei ziureti ne i zodzius, o i tai, ka norejai pasakyti

Pritariu tamstai. Mano nuomone,
jei teorija neturi praktines naudos, tai ja kaip ir kitoki zongliravima zodziais geriau palikti filosofams, menininkams... Ta ir turejau omenyje, "kategoriskai pritardamas"

Butent todel manau nemaza dalis forumieciu taip atkakliai kartoja zodi "praktika". Suprantu, kad taip siekiama paskatinti daugiau praktikuoti ir taip atstatyti balansa, priartinti "nutolusius teoretikus" prie realybes. Tikslas geras, taciau lazda visada turi du galus. Zmones, kurie aukstina vien praktika, dirbdami pagal tipo "darbines metodikas", paskui nebemoka galvoti. Gal jie tai ir supranta, bet irgi, kitaip jau negali

Butent ta turejau omenyje, "kategoriskai nesutikdamas"
Knygutes ne vien teoretikai, bet ir praktikai raso.
Tai, kad mintis cituojama is knygos dar nereiskia, kad ji neteisinga ar nepraktiska 
Kartojau ir kartosiu, kad svarbu balansas. Pas zmogu dvi kojos.
Teorija ir praktika turi buti kartu, kaip vienas organizmas. Vienakojis piratas irgi vaiksto, bet begioti abiejomis kojomis, kurios abi vienodo ilgio, yra negincijamai maloniau. Nebutina begant nuo vilko uzsokti ant meskos, svarbu ... laiku sustoti! Tuo tarpu sita tema kolkas rodo, kad grizlis jau cia

Mano nuomone, zmones netinkamai naudoja zodi "teorija". Dazniausiai skamba taip - Petras: "Reikia daryti sitaip".. Jonas: "Pfff.... Teorija. Praktikoje tai neveikia".
Praktika - tai igudziai, teorija - tai zinios. Net ir pats geriausias Petro patarimas butu teorija, skirtumas yra tik tas, kad TA TEORIJA BUTU PRITAIKOMA PRAKTIKOJE, ir galetu virsti IGUDZIAIS. Sakydamas, kad turi buti balansas,
keliu reikalavimus abiem: tiek praktika turi buti suprasta, tiek teorija turi buti pritaikoma. Tad, kensen ir Augustai, nors gincijates, esate teisus abu. Tusinukas bevertis, jei jo nemoki NAUDOTI, taciau kaip juo rasyti, ir ypac, kaip juo rasyti gerai, reikia SUPRASTI
Manau kad forumieciai sia tema laiko "teorine", ir laiko butent netinkama prasme. As gi tikiu kad
fundamentalus savo sakos supratimas yra svarbu, taip pat
svarbu ir supratimas apie kitas sakas. Juk butent todel organizuojami susitikimai tarp ivairiu stiliu, galu gale butent tokia laikau sio forumo prasme. Paziurekite, pavyzdziui, pro-wrestlinga. Nezinanciam tai gali atrodyti visiska nesamone. O paskui paskaitykite Xeus straipsnius stai cia - Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba
Prisijungti. Straipsniuose - teorija, bet po to kazkodel viskas kitaip ziurisi...

Pavyzdziui, taiczy ir cygun man is sono atrode kaip egzotine manksta, kol jais nepasidomejau rimciau, joga irgi atrode kazkas "dirbtinai pritempto", kol nepradejau jos suvokti. Ir tai is esmes pakeite mano praktika, nors nesu nei taiczy'stas, nei cygun'istas.
Sia tema sukuriau tam, kad pagaliau isaugtumeme is "mano stilius krutas, o tavo - srutos", ir kad ivairiu saku atstovai galetu padeti suprasti kitiems savo sakos esme, sprendziamus uzdavinius ir principus. Dar pirmoje zinuteje uzakcentavau, jog
kalbame apie praktine nauda. Tai kodel vis griztame prie "teorija vs praktika" klausimo?
Rytu kovos menai turi labai gera paruosta metodine baze.
Bet kurie sistemingi kovos menai turi labai gerai paruosta metodine baze, nebutinai Rytu

"Rytu" tera kilme, autorines teises... ir VISKAS. Biomechanika tautybiu, stiliaus, skonio nepripazista

Dirba ne "Rytu", o "kovos" menas

Bet as jauciu esmini skirtuma tarp "geri" ir "geriausi". Man pavyzdziui butu labai idomu suzinoti, kodel Rytu kovos menai yra racionalesni uz, sakykim, boksa...