Sveiki,stai norejau papsakoti savo istorija.
2002 metais man buvo 18 metu,uzsiminejau kovos menais ir pilno kontakto kovom,buvo pavasaris kazkur gal kovo menuo ar balandzio,nepamenu,Kaune vilijampoleje mane uzpuole 3 viriskiai kazkur 18 -20 metu,buvo staigus kontaktas,vienam viriskiui sulauziau krutines lasta,kitam zandikauli ir atjungiau,trecias pabego,mane po 3 dienu sugavo policija. Po apklausos pasirasiau pasizadejima neisvykti,jie pasiliko mano dokumentus,tada jau pakvipo kalejimu.Tada jau zinojau apie prancuzijos legiona,rimtai apsvarsciau,pakalbejau su tevais ir nusprendziau palikti Lietuva,nieko nelaukes susikroviau nedidele kuprine isimeciau silta megztini,sprotu ir kitu smulkiu daiktu,pasiemiau santaupas kurias mama paverte i eurus ir kompasa su zemelapiu (keistai skamba,bet tada buvau beglys) lenkijos ir vokietijos miskais keliavau iki pat prancuzijos sienos,ejau pescias,kartais zmones pavesdavo,bet tuoj pat islipdavau,slapstydavausi nuo policijos,kol po vysu ivikiu pasiekiau Prancuzijos pasieni.Toliau Nusipirkes prancuzijos zemelapi,keliavau i Pietus,per kalnus zmones truputi pavezdavo,paskui prie vieno tokio kaimo susitikau vietini prancuza,kuris veze jogurtus i Aubagne,paprasiau kad jis mane pavestu ir kad uz tai jam duosiu euru,jis mane paslepe tarp jogurtu,as daviau jam 100 euru,o turejau tik 300,jis saugiai atveze mane i Aubagne angliskai paklausiau kur yra svetimsaliu legiono naujoku punktas jis man pasake adresa,tada su vietiniu taksi nuvaziavau tuo adresu ir stai tikslas pasiektas,didziule teritorija,nuolat skraidantys sraigtasparniai,nuolat girdziu himna,uzejau i vidu.
Man sako:
-Naujokas?
-Noriu tarnauti prancuzijai,nes mano valstybeje nera tvarkos ir teisingumo.-atsakiau jam.
-Butent cia ir atvaziavai.Kriminalinis beglys? -paklause manes taip itartinai.
-Duok savo dokumentus.-kapralas man isake.
As padaviau jam vieninteli savo dokumenta tai gimimo liudijima ir sodros pazymejima.
Jis paime ir sukarpe,iseme is stalciau kazkokia tai kortele su prancuziskais zodziais,prirase visokiu nesamoniu ir pasake,kad dabar as esu Rulje Volteras ir esu tikras prancuzas,bet tuos dokumentus gausiu tik po penkeriu metu kai baigsis sutartis.As sutikau,nes jokio kito pasirinkimo nebuvo.
Nuvede mane i tokia nedidele sale,joje iskroviau visus savo daiktus,nusirengiau,atejo daktaras padare tyrimus apziurejo mane ir parase kad esu tinkamas,paskui aprenge mane tokiais treningais ir nuvede i sporto sale kurioje buvo pilna naujoku,ten visus isrykiavo ir po du ant pastate prie skersinio,mums pasake padarykite kiek galite prisitraukimu,as padariau 15 kiti po 18,po 10,keli asmenys padare tik po 5 6,atejome prie tokio negro kapralo jis pasake kad normatyvas yra 4 prisitraukimai,visa diena vyko visokie fizinai isbandymai,vakare nuvede i kareivines ryte 5h mus pakele ir pradejome pirma tarnybos diena,mums isdave uniforma,kuprine,nuvede i didziasias kareivines ir apgivendino,mane apgivendino kambaryje kuriame gyveno 3 negrai,1 vietnamietis ir 1 turkas,as buvau 6 lietuvis,visi susibendravome sutarem gerai.Daug laiko praejo visokie paruosimai ir visokios pratybos,kol viena diena atejo i mano kambari per mano laisva valanda ir pasake,kad mane pakvete ir specialios paskirties dalini,pasake kad tau reikia treniruotis,o pries tai buvo mane paskyre i inzinerini dalini,jame pasizymejom pilno kontakto kovose,nukautavau po karate kyokushin entuziastu ir seip daug kuom pasizymejau,jauciau kad man tai patiko.Prasidejo dar sunkesnis paruosimas specialios paskirties dalinije,kol po metu paruosimo isiunte mane ir uzduoti Somalio sostineje Mogadise,pirma karta teko dalyvauti kontakte su priesu,nepavadinciau tai karu,tik trumpi kontaktai.Dekui devui likau gyvas,nors ir nebuvo iskilusi gresme gyvibei,somalio sukileliai buvo ginkluoti suluzusiais automatais,tai padeti juos i vieta buvo kaip per koki zaidima,aisku simtu nenusoviau,bet 4 pasoviau.Taip atitarnauvau 2 metus Inzinerijos dalinije,minuotoju grupeje,o 3 metus Specialios paskirties dalinyje,Sturmo grupeje.
Po 5 metu gavau serzanto laipsni,ir prancuzijos dokumentus ir pasilikau gyventi Nicoje.Dabar dirbu Specialios paskirties burio kovos ir savigynos instruktorius.Tai va tokia mano istorija,gal kam pravers.
Redaguota. E.G.