Pagrindines diskusijos > Savigyna

Dabar rimtai - apie saugumo jausmą

<< < (2/3) > >>

Saxum:
Tai jau taip, zonoje gera mokykla praeinama. Kažkada mano vienas vaikystės-paauglystės draugas yra pasakęs: jei nori išlikti tarp vilkų, turi pats juom tapti. Grįžęs į laisvę toks vilkas konfliktinėje situacijoje visa galva pranašesnis prieš eilinį laisvėje gyvenusį ir didelių sunkumų neturėjusį žmogeliuką.

Sei-i:

--- Citata ---Turiu pastebėti, kad mano pažįstami (ne draugai) sėdėję cypėje tikrai pasižymi geru psichologiniu pasirengimu, o konfliktinėse situacijose gatvėje tiesiog asai. Aš nesiūlau tokiu būdu sustiprinti savo psichologiją :D , bet gal verta aptarti šį faktą...
--- Baigti citatą ---

Manau, kad tą ir darome... ;)

Sei-i:

--- Citata ---Tai jau taip, zonoje gera mokykla praeinama.

--- Baigti citatą ---

Manau, kad vis tik bloga - nes prie gero visuomenei tas nepriveda...  :evil: Jau ir taip ji yra itin kriminalizuota!...  :?  

--- Citata ---
Kažkada mano vienas vaikystės-paauglystės draugas yra pasakęs: jei nori išlikti tarp vilkų, turi pats juom tapti.

--- Baigti citatą ---

Na, taip: žmogus žmogui - vilkas, jei pagal jų filosofiją...  :rolleyes: Tiesa, Vaivada neleis sumeluoti - gaidžiai tarp vilkų irgi išlieka!..  :D

--- Citata ---
Grįžęs į laisvę toks vilkas konfliktinėje situacijoje visa galva pranašesnis prieš eilinį laisvėje gyvenusį ir didelių sunkumų neturėjusį žmogeliuką.
--- Baigti citatą ---

Be abejo, prieš eilinį - taip. VISIŠKAI SUTINKU! Nes pirmasis, tas “vilkas“, yra praėjęs praktinę necivilizuoto bendravimo mokyklą, o antrasis NAIVIAI įsitikinęs, kad jo PATIES SUSIGALVOTOS teisės automatiškai užtikrinamos humaniškais civilizuoto bendravimo principais, kai išlieka nebūtinai stipriausias... ;) (“Anarchija - tvarkos motina!“ Manau, kad ne vienas iš čia besilankančių gerai jaustųsi ir išgyventų KITŲ SĄSKAITA totalios suirutės atveju.. ;)).

Kita vertus, praktiškai visa masė nusikaltėlių yra RIBOTO mąstymo, intelekto ar žinių individai (priešingu atveju eiti dirbti į Vyriausybę su ES struktūriniais fondais, kuriuos pavogti galima legaliau ir efektingiau). Todėl savaime tas suteikia jums galimybes! Galop, ir žmogus išliko gamtoje baisiausiu plėšrūnu, nepaisant savo ribotų fizinių galių, dėl turėto platesnio akiračio ir mąstymo pritaikymo... ;)

Ką šie “vilkai-psichologai“ moka, tai lengvai naudoti smurtą savo tikslui pasiekti ir, antra - rinktis auką, kurią lengviausia jiems “apdoroti“ savo tikslų pasiekimui. Stipresnių ar sau lygių jie nesirenka, tik silpnesnius! Tame tarpe ypač - psichologiškai.  :?

Silpnesni padorūs piliečiai tokius “antivisuomeniškus“ apeina, ir gerai daro. Aš esu bendravęs ir su “nenaujokais“ zonos “subkultūroje“ (su vienu mes dar darželyje mergas kabinom), ir nesijaučiau nei gaidžiu, nei vilku, nei vienu iš jų. Ir iki “jų lygio“ neteko nusileisti.

Ir nieko tame baisaus, nors Smauglio ir Saxum žinutės gali sukelti jautresniems žmonėms visišką beviltiškumą...  :D

Svarbu - sisteminis požiūris į visa tai, metodologija...  :D  Nes, jei zona būtų psichologų ruošimo mokykla, tai jiems išdavinėtų diplomus po to profesionaliai praktikai... ;)

Kad kontroliuoti situaciją, nebūtina tapti pačiam vilku.

Kaip ir berserku, vilkinčiu vilko kailį, kad laimėti kokį “mūšį“... ;)

Lonsas:
tai kokie tada patarimai? kaip laimeti tokia sitacija? kaip buti stipresniam uz ji psichologiskai?

(atsiprasau, bet visur man norisi konkretumo ka ir kaip daryti :D, tikiuosi nelabai ikirus asmuo esu :D)

Saxum:

--- Citata ---tai kokie tada patarimai? kaip laimeti tokia sitacija? kaip buti stipresniam uz ji psichologiskai?

(atsiprasau, bet visur man norisi konkretumo ka ir kaip daryti :D, tikiuosi nelabai ikirus asmuo esu :D)
--- Baigti citatą ---

Nėra konkrečių patarimų, nes kiekviena situacija yra savita. Išvadas reiktų daryti patiems (arba pas Sei-I į kursus užsirašyti).

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją