zinot, skirciau vis tik uzpuolimo tikslus
Dažnai tikslai apsprendžia ne tik jo elgesį su auka, bet ir jo ryžtą tęsti nusikaltimą, gavus pasipriešinimą ar pasisukus situacijai ne ta linkme, kaip jis planavo.
ar apiplesimas :bat:
ar pasikesinimas iszaginti
Neapsiribočiau vien šitais.
nes jei plesikas atakuoja apiplesimo tikslu - reiktu rimtai pagalvoti ar sulauzytos pasispriesinimo metu nosies , luzusio skruostikaulio operacijos ir po operacines islaidos , iskaitant kosmetine rekonstrukcija tikrai atperka jusu pinigines ar rankinuko turinio verte... kaip is gerb. Pugzlio instrukciju - meti kuo toliau rankinuka ar pinigine ir tuo nukreipdamas demesi, skubiai evakuojiesi ..
Nebūtinai reikia suteikti užpuolikui malonumą įvykdyti savo apiplėšimą iki galo. Nebūtinai moteris turi būti auka, nebūtinai ji turi ir elgtis kaip auka, kad užpuolikui būtų lengviau. Tad nelaikyčiau išsisukimo mažiausiais finansiniais nuostoliais tik VIENINTELE alternatyva.
kitas klausimas del lytinio nusikaltimo .
Cia jusu tolesniu fiziniu-moraliniu kanciu perpektyva bus kur kas didesne uz tasymasi po teismus tarkim del to kad, -" 'kai mane uzpuole as buvau issitraukusi tusinuka (zirklutes) kad uzsirasyti sovusi i galva eilerastuka (nusikirpti visa vakara mane nervinusi naga) ir besipriesinant to asmens ketinimams pavartoti pries mane prievarta, mosikuojant rankoms, netycia, be isankstinio ketinimo, pataikiau su tusinuku uzpuolikui i aki (kakla), ko pasekoje jis tenai ir pasiliko, o as dar absoliuciai sokineje busenoje ir nesuprantanti ka darau, sugryzau namo ir tik ryte nuvykau i policija ir kartu su pareigunais radome uzpuolika mirtinai nukraujavusi netoli tos vietos kur mane jis uzpuole.
Nemanau, kad tokį nesąmoningą pasiaiškinimą kas nors priims kaip pagrindą savigynai.
Jūs TURITE TEISĘ savigynai, ir turite teisę PAČIOS pulti, jei pagrįsite, kad jo veiksmai grėsė jūsų saugumui ir buvo pasikėsinimas išžaginti. Ir jūsų PIRMOS panaudoti smurtiniai veiksmai yra laikomi būtinąja gintimi, jei aiškiai suformuluosite savo veiksmus tuo metu, vengsite dviprasmybių, buvo aiškūs jūsų reikalavimai ir pan. O toks “pasiaiškinimas“ viršuje jus greičiau įkiš už grotų, nes rodo visiškai nemotyvuotą smurto protrūkį, antisocialų elgesį ir įstatymo pažeidimus.
Antra, 80-95 proc. išžaginimo ar pasikėsinimų išžaginti atvejų auka pažinojo savo užpuoliką. O tai reiškia, kad su savo pažįstamais ir elgiamasi kitaip: viena yra praskelti galvą nepažįstamam vyrui, kita - “kadrui“ pasimatyme.
Bet išžaginimų situacijas ir savisaugą nuo jų siūlau nagrinėti kitoje temoje.