Aikido jis traktuoja kaip terminą - ne kaip "Sprite", bet kaip "limonadą". Tuomet tam tikra prasme, jis teisus. Ar gamindamas kokią nors "limonadas Fanta", aš turėčiau atsiklausti "limonado Sprite", ar jie man leidžia naudoti žodį "limonadas" pavadinime? Ir ar "limonadas Sprite" turi pagrindo dėl to reikšti nepasitenkinimą?
Aikido nera prekinis zenklas, tai aiskiai apibreztas kovos menas su savo techniniu arsenalu ir testinumo linija.
Taip jam nera privalu ko nors klausti (prasyti) leidimo naudoti termina aikido

Siuo terminu mes galime vadinti bet kuria fizinia veikla, bet ar tai bus aikido
Beje, F.Toyoda jam siūlė 1 Dan laipsnį, bet jis atsisakė, motyvuodamas kad yra "kitos sistemos atstovas". Jei būtų priėmęs, šitų diskusijų dabar nebūtų
Svelniai tariant tai yra ne tiesa

F.Toyada nieko jam nesiule, jis (V.L) prase jo mokinio (atstovo) Lenkijoje T.Ksyzynovski 4 dan aikido ( tuo metu 3 danas) suteikti jam 1 Dan, jam buvo atsakyta taip , jokiu problemu eikite ir laikykite egzamina, bet del jam vienu zinomu priezasciu jis to nedare. Tai eiline jo "legenda".
Jei domėjotės istorija, tai žinote, kad 90-aisiais jis daug bendravo su Aikido atstovais. Tikrai nežinau, tačiau spėju, jog pradžioje jis norėjo Aikido atstovauti oficialiai, o vėliau pamatė, kad "oficialus" Aikido jam ne visai tinka ir liko prie savo interpretacijos. Vėlgi, visiškai natūralu, kad jis ėmė ir sukūrė atskirą pavadinimą ("Tenchi Bogyo Ryu"), kuriame žodžio Aikido nėra
Labai teisingai parasiai "bendravo"

, o geriau butu praktikaves Aikido

Interpretacijos prasideda tuomet kai tau truksta ziniu ir sias spragas reikia "uzlopyti" va tuomet ir prasideda interpretacijos Aikido tema. 90 - ju pradzioje jis visiems teigia ,kad praktikuoja O -omote ryu aikido, kurios beje apart jo niekas ir nezinojo (ir jo mokytojo is Baltarusijos). Po to atsirado Korosu -aikido ir vel be jo ir Karotkio (Baltarusija) niekas nera girdejas apie tokia aikido pakraipa

ir galu gale paskutinis jo produktas "Tenchi Bogyo Ryu – Aikido mokyklos kovos menas" neislaikantis jokios kritikos

Va ir V.Lisicynas nori išsaugoti Aikido kovingumą, jam rūpi, kad tai veiktų. Nu gal ne taip formuluoja, gal yra per daug pasipūtęs, bet negi tikslas blogas?..
Labai keista kai zmogus nori issaugot tai ko neturi, nezino ir nemoka

Kaip jau esu anksciau sakes , problema yra ne tame ka jis daro ir ka kuria , bet tame, kad jis savo kurybos vaisius nori pritraukti prie Aikido. Galima butu suprasti jei zmogus butu praktikaves isties ilga laika aikido ir po to pateiktu savo aikido interpretacija, ka mes ir galime matyti siandieniniame aikido pasaulyje. Bet siuo atveju tai yra tiesiog tai yra juokinga

Esu mates ne viena ir ne du jo mokinius kurie pas jis praktikavo (uoliai) 3- 5 metus ir belieka tik apgailestauti Ju aikido sugebejimais, gal but tai buvo "nevyke" jo mokiniai, galbut