Laiteri.
Kiek suprantu, pas p. Vladimira Lisyciną tu pats tiesiogiai nesitreniravai. Treniravaisi pas jo mokinius, nes nesi "verslininkų(verslo?VIP?) grupės" statusą atitinkantis žmogus. Jo mokiniai dauguma yra yudansha, juodi diržai pagal Aikikai Hombu standartus ir manau kad moko pagal Aikikai Hombu programą, o ne pagal p. Vladimiro Lisycino. Taigi prieš tavo mokymasi ten neturiu nieko prieš.
Bet tai, kad p. Vladimiras Lisycinas naudoja aikido vardą, leisk taip išsireikšti, "savo fantazijos vaisiuose", tai anksčiau buvo "Korosu Aikido", po to "Ten Chi Bogyo Ryu", mane piktina. Yra aikido, kuris yra pripažystamas, nes aišku, kur jo mokytasi, kas iš ko mokėsi ir kokias žinias perdavė. Tuo tarpu, šitas žmogus mokėsi pas neaišku ką ir neaišku ko moko. Ir tai priveda prie pasipiktinimo iš tų, kurie mokėsi aišku iš ko.
Galų gale, jei aš dabar atidaryčiau pvz. bokso klubą ir jame pradėčiau mokyti, juk į mane irgi kreivai žiūrėtum ar ne?
Na, aš treniravausi pas įvairius instruktorius. Tame tarpe ir pas V.Lisicyną, kuris oficialiai buvo mano vadovas, tad šiaip klysti. Jau pradėjai "turėti prieš"?

Dėl "Aikido" - pritariu. Jei į tai žiūrėti ne kaip į terminą, o kaip į prekinį ženklą, tuomet tai tikrai nekorektiška. Ir visiškai sutinku, kad viskas būtų kitaip, jei jis nuo pat pradžių būtų pavadinęs viską "Ten Chi Bogyo Ryu". Tada galėtų daryti ką nori ir niekam neskaudėtų galvos, ar ne? Kitas dalykas yra tai, kad man tai nelabai rūpi: politika, ginčai dėl žodžių ir tikrojo Aikido. Apskritai, tai aš už tai, kad mažiau apie tiltus ir daugiau apie miltus, iš kurių gali duoną kept... Vien su pavadinimu toli nenuvažiuosi
O va dėl bokso, tai visiškai neatspėjai. Aš džiaugčiaus, kad atsirado entuziastas ir nepabijojo atsakomybės. Ir neturėčiau nieko prieš, tiktai už. Be abejo, turėtum pasakyti, kas esi ir ką darai. Būtų nekas, jei apsivadintum čempionu ir bokso žinovu, nors toks nesi. Bet aš nematau problemos, jei organizuoji klubą žinodamas tiek pat kiek kiti arba tik truputį daugiau. Jei nariai tai žino, ir treniruojasi ne PAS tave, o SU tavimi, kodėl tai turi būti problema?