Tarp kitko.Pagal tave pasakymas:" aš lankau karate ir turiu 10 dana" nėra melas,nes aš nesakau,kad turiu būtent karate dana,aš tik ją lankau ir dar turiu kažkoki ten 10 dana tik žinoma perdaug neaiškinu kokį...... 
Jei tai daroma tyčia su tikslu suklaidinti, tuomet laikyčiau tai melu. Kaip toks šūkis - "treniruokis dziudo su čempionu M.Taisonu"? Viena vertus, jis nekorektiškas. Kita vertus, gal tiesiog manoma, kad žmonės žino ir supranta, kas jis yra? Vat jei paklaustas jis pasakytų "ne, aš dziudo čempionas"...

Su V.Lisicynu situacija truputį komplikuota. Jei Aikido yra terminas, jis gali laikyti, jog jo stilius yra Aikido. O jei tai jo mokykla, tai jis kaip įkūrėjas gali turėti 10 Dan. Kitas dalykas, jei jis pasakytų "man 10 Dan laipsnį suteikė Aikikai"

Beje, F.Toyoda jam siūlė 1 Dan laipsnį, bet jis atsisakė, motyvuodamas kad yra "kitos sistemos atstovas". Jei būtų priėmęs, šitų diskusijų dabar nebūtų
Prieš 20 metų Aikido Lietuvoje nebuvo, ką jau kalbėti apie visokias federacijas. Pilnai natūralu, kad koks vaikis, nusprendęs mokyti muštis, reklamoje galėjo parašyti "Boksas". Lygiai taip pat natūralu, kad technika, paremta laužimais ir interciniais metimais, būtų įvardinta kaip "Aikido". Dabar gal sunku tą įsivaizduoti, kai viskas formalizuota. O tada buvo kitas laikmetis. Tad, Saxum, nereikia taip kategoriškai

Jei domėjotės istorija, tai žinote, kad 90-aisiais jis daug bendravo su Aikido atstovais. Tikrai nežinau, tačiau spėju, jog pradžioje jis norėjo Aikido atstovauti oficialiai, o vėliau pamatė, kad "oficialus" Aikido jam ne visai tinka ir liko prie savo interpretacijos. Vėlgi, visiškai natūralu, kad jis ėmė ir sukūrė atskirą pavadinimą ("Tenchi Bogyo Ryu"), kuriame žodžio Aikido nėra
Panašu, kad dabar tas žodis "Aikido" jam daugiau trukdo nei padeda. Tačiau dar nuo tų laikų žmonės jį žino kaip Aikido atstovą Aikido centre. Todėl nemanau, kad jam patogu tai keisti, nors gal ir reikėtų. Šiaip ir pati situacija nėra labai triviali - vis dėlto jis Lietuvoje pirmas. Žinau ne vieną "oficialaus" Aikido instruktorių, kuris iki "oficialaus" Aikido anksčiau treniravosi pas jį. Tad...
O Karatė ir šaškės yra blogas palyginimas

Kaip sako gerb.V.Landsbergis, kas galėtų paneigti

jog jo stilius yra Aikido? Vėlgi, prieinam prie klausimo, kas kovos meną paverčia Aikido. Pasaulyje daug įvairių mokyklų, kurių ir technika skiriasi, ir netgi principai, bet visos telpa po Aikido stogu ir tai niekam nekelia abejonių. Kodėl, vien todėl kad įkūrėjas mėnesį gyveno po O-Sensėjaus stogu?...
Pagrindinė aikido užduotis – susilieti su puolančiojo judesiu ir jį pratęsti, kontroliuojant ir nukreipiant energiją.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas.
Registruotis arba Prisijungti
Jeigu visa kritika susiveda tik į "parodyk popierėlį aka sertifikatą", tai norėčiau priminti daugumos nuomonę apie diržus ir sertifikatus. Juk patys rašote, kad "diržas reikalingas tik kelnėms susirišti". Popierius irgi žinote kam naudojamas

Tai apie ką diskusija?

Kad Jūsų akimis technika negražiai atrodo? Taigi patys rašote, kad svarbu ne kaip atrodo, o ar veikia. Na, tai kas iš čia rašančių bandėte padirbėti su juo, pakovoti? Kritikos, kad jo technika neveikia, bus?...
O grįžtant prie šaškių, tai užsienyje dabar populiaru "Aikido versle", "Aikido bendravime" ir t.t. Greit atsiras ir "Aikido šaškėse"
![Labai juokinga :-]](http://www.fightclub.lt/forum/Smileys/default/zvengia.gif)
Patys žinote, kad kovos menai plačiojoje visuomenėje nebelaikomi vertybe tiek, kiek anksčiau. Kas ten žino, gal po keliasdešimt metų "Aikido" vadinsime būtent tai, kas versle, o tai, kas salėje, bus "Aikido kovoje"?..

Galbūt nebus to, ką dabar vadinate "tikruoju Aikido"? Norite jį išsaugoti? Va ir V.Lisicynas nori išsaugoti Aikido kovingumą, jam rūpi, kad tai veiktų. Nu gal ne taip formuluoja, gal yra per daug pasipūtęs, bet negi tikslas blogas?.. Norintys surasti dėl ko pyktis, visada suras, kaip suras bendrų taškų ir tie, kurie nori gyventi draugiškai