AutoriusTema: "Briedas" arba visokios nesamones kovos menu tematika !  (Skaityti 54667 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2007
  • Žinutės: 1388
  • Vieta: Vilnius
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: "Briedas" arba visokios nesamones kovos menu tematika !
« Atsakyti #105 įjungtas: 2008 Rgp 04, 13:08:40 pm »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
Dabar pabandyk TAI pritaikyti p. Vladimirui.  :D
Kas liečia Aikido, tai jis niekur neteigė, kad turi būtent Aikido daną, netgi kaip tik sako priešingai. Problema kyla tame, kad suprantama, jog "Aikido centras" + "10 Danas" = "10 Aikido Danas", o taip nėra

Dėl 10 Dan - tokį rangą automatiškai turi mokyklos įkūrėjas. Įsivaizduok, kad tu nusprendi sukurti savo Kung Fu. Pas ką tu turėtum gauti sertifikatą? Išeina, kad tiesiog tave arba pripažįsta, arba ne. Panašu, jog pasaulyje tam tikri meistrai pripažino - vat ir viskas. Nemanau, kad jam labai rūpi nuomonė apie jį Lietuvoje

Aikido jis traktuoja kaip terminą - ne kaip "Sprite", bet kaip "limonadą". Tuomet tam tikra prasme, jis teisus. Ar gamindamas kokią nors "limonadas Fanta", aš turėčiau atsiklausti "limonado Sprite", ar jie man leidžia naudoti žodį "limonadas" pavadinime? Ir ar "limonadas Sprite" turi pagrindo dėl to reikšti nepasitenkinimą?

Kam priklauso žodis "kovos menas"? Mes nuolat diskutuojame ar stilius X yra kovinis ar ne - tai ta pati diskusija, tik žodžiai kiti. Viskas priklauso nuo to, ką vadiname Aikido. Jei tai prekinis ženklas, tada turi būti patentas ir visa kita. Kiek žinau, to nėra. Tuomet tai terminas, ir čia jau įsiveliame į diskusiją, kas yra Aikido, o kas nėra. Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę. Jis kitaip supranta, negu jūs - ir pilnai turi tam teisę

Užtai aš nepalaikau nei vienos, nei kitos pusės - abu savaip teisūs

Kitas dalykas yra korektiškumas. Pritariu, kad kitų atžvilgiu kartais jis išties nelabai gražiai elgiasi. O aš manau, kad šilti santykiai ir tarpusavio supratimas yra svarbiausia beveik bet kurioje veikloje. Todėl nebepriklausau jo organizacijai ir gana neigiamai vertinu kai kuriuos aspektus (pvz. kai kurie interviu). Bet vėlgi, kas svarbu, kiekvienas žmogus renkasi pats
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bal 2008
  • Žinutės: 697
  • Amžius: 34
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #106 įjungtas: 2008 Rgp 04, 13:19:51 pm »
Aikido jis traktuoja kaip terminą - ne kaip "Sprite", bet kaip "limonadą". Tuomet tam tikra prasme, jis teisus. Ar gamindamas kokią nors "limonadas Fanta", aš turėčiau atsiklausti "limonado Sprite", ar jie man leidžia naudoti žodį "limonadas" pavadinime? Ir ar "limonadas Sprite" turi pagrindo dėl to reikšti nepasitenkinimą?
Tam tikra prasme turi...
Ir šiaip aš tau pritariu.Teisingai,jis gali vaidintis ir sprite ,ir fanta, ir cocacola kiek tik nori tol, kol tai netampa proto knisimu ir kažkokia dezinformacija....
Tarp kitko.Pagal tave pasakymas:" aš lankau karate ir turiu 10 dana" nėra melas,nes aš nesakau,kad turiu būtent karate dana,aš tik ją lankau ir dar turiu kažkoki ten 10 dana tik žinoma perdaug neaiškinu kokį...... :bandit:
« Paskutinis taisymas: 2008 Rgp 04, 13:24:27 pm nuo Zigzaueris »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #107 įjungtas: 2008 Rgp 04, 14:02:45 pm »

Kam priklauso žodis "kovos menas"? Mes nuolat diskutuojame ar stilius X yra kovinis ar ne - tai ta pati diskusija, tik žodžiai kiti. Viskas priklauso nuo to, ką vadiname Aikido. Jei tai prekinis ženklas, tada turi būti patentas ir visa kita. Kiek žinau, to nėra. Tuomet tai terminas, ir čia jau įsiveliame į diskusiją, kas yra Aikido, o kas nėra. Kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę. Jis kitaip supranta, negu jūs - ir pilnai turi tam teisę

Aikido yra konkretus ir apibrėžtas kovos menas ir nereikia pilosopijų. Karate neužpatentuotas? Ne, tai tuomet aš renku grupę, mokau žaist šaškėm ir vadinu tai karate... Nu ar ne juokinga? Vadinti galima kaip nori, bet čia tik aferisto požymis ir  taškas, neturiu daugiau ką bepridurti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #108 įjungtas: 2008 Rgp 04, 14:04:56 pm »
ir apskritai, darom anarchiją. Boksą vadinam sumo imtynėmis, kates šunimis, automobilius traukiniais, ai, kam čia tie terminai, šnekam kas šauna į galvą, koks skirtumas ar mus kas nors supras, ką tę tie kalbininkai sugalvoję visokių žodžių, ir nafik ta lietuvių kalba, bet ką bet kaip vadinam, svarbu mums patiems aišku būtų... Graudu tiesiog...

Atsijungęs Danas79

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 271
  • Amžius: 45
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgp 04, 14:13:06 pm »
As esu Danas ir lankau Aikido, ir ka jus man?  :-]  :yeahhh:
Ir tik žmogaus valia atlikti tai, kas yra jam lemta, daro jį žmogumi, o ne samprotavimai apie būties paslaptis.

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #109 įjungtas: 2008 Rgp 04, 14:13:06 pm »

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #110 įjungtas: 2008 Rgp 04, 14:28:22 pm »
ir apskritai, darom anarchiją. Boksą vadinam sumo imtynėmis, kates šunimis, automobilius traukiniais, ai, kam čia tie terminai, šnekam kas šauna į galvą, koks skirtumas ar mus kas nors supras, ką tę tie kalbininkai sugalvoję visokių žodžių, ir nafik ta lietuvių kalba, bet ką bet kaip vadinam, svarbu mums patiems aišku būtų... Graudu tiesiog...
Ir svarbiausia,kad tam tikra prasme būsime teisūs.

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #111 įjungtas: 2008 Rgp 04, 15:09:00 pm »
Tarp kitko.Pagal tave pasakymas:" aš lankau karate ir turiu 10 dana" nėra melas,nes aš nesakau,kad turiu būtent karate dana,aš tik ją lankau ir dar turiu kažkoki ten 10 dana tik žinoma perdaug neaiškinu kokį...... :bandit:
Jei tai daroma tyčia su tikslu suklaidinti, tuomet laikyčiau tai melu. Kaip toks šūkis - "treniruokis dziudo su čempionu M.Taisonu"? Viena vertus, jis nekorektiškas. Kita vertus, gal tiesiog manoma, kad žmonės žino ir supranta, kas jis yra? Vat jei paklaustas jis pasakytų "ne, aš dziudo čempionas"...  :liar:

Su V.Lisicynu situacija truputį komplikuota. Jei Aikido yra terminas, jis gali laikyti, jog jo stilius yra Aikido. O jei tai jo mokykla, tai jis kaip įkūrėjas gali turėti 10 Dan. Kitas dalykas, jei jis pasakytų "man 10 Dan laipsnį suteikė Aikikai" :liar: Beje, F.Toyoda jam siūlė 1 Dan laipsnį, bet jis atsisakė, motyvuodamas kad yra "kitos sistemos atstovas". Jei būtų priėmęs, šitų diskusijų dabar nebūtų

Prieš 20 metų Aikido Lietuvoje nebuvo, ką jau kalbėti apie visokias federacijas. Pilnai natūralu, kad koks vaikis, nusprendęs mokyti muštis, reklamoje galėjo parašyti "Boksas". Lygiai taip pat natūralu, kad technika, paremta laužimais ir interciniais metimais, būtų įvardinta kaip "Aikido". Dabar gal sunku tą įsivaizduoti, kai viskas formalizuota. O tada buvo kitas laikmetis. Tad, Saxum, nereikia taip kategoriškai :)

Jei domėjotės istorija, tai žinote, kad 90-aisiais jis daug bendravo su Aikido atstovais. Tikrai nežinau, tačiau spėju, jog pradžioje jis norėjo Aikido atstovauti oficialiai, o vėliau pamatė, kad "oficialus" Aikido jam ne visai tinka ir liko prie savo interpretacijos. Vėlgi, visiškai natūralu, kad jis ėmė ir sukūrė atskirą pavadinimą ("Tenchi Bogyo Ryu"), kuriame žodžio Aikido nėra

Panašu, kad dabar tas žodis "Aikido" jam daugiau trukdo nei padeda. Tačiau dar nuo tų laikų žmonės jį žino kaip Aikido atstovą Aikido centre. Todėl nemanau, kad jam patogu tai keisti, nors gal ir reikėtų. Šiaip ir pati situacija nėra labai triviali - vis dėlto jis Lietuvoje pirmas. Žinau ne vieną "oficialaus" Aikido instruktorių, kuris iki "oficialaus" Aikido anksčiau treniravosi pas jį. Tad...

O Karatė ir šaškės yra blogas palyginimas :) Kaip sako gerb.V.Landsbergis, kas galėtų paneigti :D jog jo stilius yra Aikido? Vėlgi, prieinam prie klausimo, kas kovos meną paverčia Aikido. Pasaulyje daug įvairių mokyklų, kurių ir technika skiriasi, ir netgi principai, bet visos telpa po Aikido stogu ir tai niekam nekelia abejonių. Kodėl, vien todėl kad įkūrėjas mėnesį gyveno po O-Sensėjaus stogu?...

Citata
Pagrindinė aikido užduotis – susilieti su puolančiojo judesiu ir jį pratęsti, kontroliuojant ir nukreipiant energiją.

Jeigu visa kritika susiveda tik į "parodyk popierėlį aka sertifikatą", tai norėčiau priminti daugumos nuomonę apie diržus ir sertifikatus. Juk patys rašote, kad "diržas reikalingas tik kelnėms susirišti". Popierius irgi žinote kam naudojamas :D Tai apie ką diskusija? :) Kad Jūsų akimis technika negražiai atrodo? Taigi patys rašote, kad svarbu ne kaip atrodo, o ar veikia. Na, tai kas iš čia rašančių bandėte padirbėti su juo, pakovoti? Kritikos, kad jo technika neveikia, bus?...

O grįžtant prie šaškių, tai užsienyje dabar populiaru "Aikido versle", "Aikido bendravime" ir t.t. Greit atsiras ir "Aikido šaškėse" :-] Patys žinote, kad kovos menai plačiojoje visuomenėje nebelaikomi vertybe tiek, kiek anksčiau. Kas ten žino, gal po keliasdešimt metų "Aikido" vadinsime būtent tai, kas versle, o tai, kas salėje, bus "Aikido kovoje"?.. :D

Galbūt nebus to, ką dabar vadinate "tikruoju Aikido"? Norite jį išsaugoti? Va ir V.Lisicynas nori išsaugoti Aikido kovingumą, jam rūpi, kad tai veiktų. Nu gal ne taip formuluoja, gal yra per daug pasipūtęs, bet negi tikslas blogas?.. Norintys surasti dėl ko pyktis, visada suras, kaip suras bendrų taškų ir tie, kurie nori gyventi draugiškai  :geria:
Net ir būdamas teisingame kelyje, gali tapti suvažinėtas, jei tiesiog ten sėdėsi. Nesistenk eiti senolių pėdomis - geriau rask tai, ko jie ieškojo!

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #112 įjungtas: 2008 Rgp 04, 15:17:19 pm »
Galbūt nebus to, ką dabar vadinate "tikruoju Aikido"? Norite jį išsaugoti? Va ir V.Lisicynas nori išsaugoti Aikido kovingumą, jam rūpi, kad tai veiktų. Nu gal ne taip formuluoja, gal yra per daug pasipūtęs, bet negi tikslas blogas?.. Norintys surasti dėl ko pyktis, visada suras, kaip suras bendrų taškų ir tie, kurie nori gyventi draugiškai  :geria:

Visks kaip ir normaliai būtų, bet... Kodėl dauguma iš jo išėjusių mokinių pabrėžia, kad nė velnio tę niekas neveikia??? Mistinių 10 metų neišlankė?  :-/

Kad Lisycinas turi tvirtas rankeles aš žinau, čia su aikido nesusiję, jis gerokai anksčiau, nei aikido pačiupinėjo, išmoko riešus sukinėt, o aikido dėka jis tik patobulino savo žinias ir per tiek metų jis tikrai geras meistras. Tačiau tai jam nesuteikia teisės briedu užsijamt ir žmones mulkint :A

Atsijungęs laiteriz

• Shodan (1 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #113 įjungtas: 2008 Rgp 04, 15:27:44 pm »
Visks kaip ir normaliai būtų, bet... Kodėl dauguma iš jo išėjusių mokinių pabrėžia, kad nė velnio tę niekas neveikia??? Mistinių 10 metų neišlankė?  :-/

Kad Lisycinas turi tvirtas rankeles aš žinau, čia su aikido nesusiję, jis gerokai anksčiau, nei aikido pačiupinėjo, išmoko riešus sukinėt, o aikido dėka jis tik patobulino savo žinias ir per tiek metų jis tikrai geras meistras. Tačiau tai jam nesuteikia teisės briedu užsijamt ir žmones mulkint :A
Kad jis nori, tai nereiškia, kad jam gaunasi :D Mokėjimas dirbti ir mokėjimas mokyti yra skirtingi dalykai, reikalaujantys skirtingų sugebėjimų. Aš manau, kad sugebėjimas paaiškinti nėra jo stiprioji pusė. Daug geriau žiūrėti kaip jis pats dirba, o ne ką apie tai šneka

Taip pat manau dar prisideda ir pačių žmonių požiūris. Dauguma ateina pailsėt, pasportuot, o ne realiai dirbti išmokti... Žodžiu, šitoje vietoje nieko naujo ar ypatingo :) O štai kai kurie instruktoriai dirba puikiai :teisejas:

Na, aš irgi manau, kad laikui bėgant jis truputį ne ta kryptim pasuko. Bet nemanau kad jo veikla yra briedas ar žmonių mulkinimas. Savo požiūrį ir argumentus jau išdėsčiau

Atsijungęs Zigzaueris

• 2 kyu
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgp 04, 15:33:50 pm »
Kad jis nori, tai nereiškia, kad jam gaunasi :D Mokėjimas dirbti ir mokėjimas mokyti yra skirtingi dalykai, reikalaujantys skirtingų sugebėjimų. Aš manau, kad sugebėjimas paaiškinti nėra jo stiprioji pusė. Daug geriau žiūrėti kaip jis pats dirba, o ne ką apie tai šneka

Taip pat manau dar prisideda ir pačių žmonių požiūris. Dauguma ateina pailsėt, pasportuot, o ne realiai dirbti išmokti... Žodžiu, šitoje vietoje nieko naujo ar ypatingo :) O štai kai kurie instruktoriai dirba puikiai :teisejas:

Na, aš irgi manau, kad laikui bėgant jis truputį ne ta kryptim pasuko. Bet nemanau kad jo veikla yra briedas ar žmonių mulkinimas. Savo požiūrį ir argumentus jau išdėsčiau
Būtum geras prekybos agentas arba verbuotojas į sektas......

« Atsakyti #114 įjungtas: 2008 Rgp 04, 15:33:50 pm »

Atsijungęs brazilas

• 5 kyu
  • *
  • Registracijos data: Bir 2008
  • Žinutės: 102

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #115 įjungtas: 2008 Rgp 04, 16:05:19 pm »

Labai gerai Saxum pasakei   :handshake: . Butent todel as ir paklausiau apie BJJ varzybas ir ju teisejavima per Kovos klubo saskrydi. Manau dabar supranti mano nuomone?  :alus:

Atsijungęs OSU

• 2 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 680
  • Amžius: 46

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • http://www.ninjutsu.lt
« Atsakyti #116 įjungtas: 2008 Rgp 04, 16:40:21 pm »
Kas liecia cia minima persona su daug danu, tai galiu pasakyt viena - kurie ne kurie jo instruktoriai (tikrai ne visi o keli) dirba smarkiai geriau uz ji pati. Itariu, kad tai ankstesnes ju patirties kituose klubuose pasekme, o ne mokymosi pas ji. Ko jie ten sedi-  tai kitas klausimas butu.

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #117 įjungtas: 2008 Rgp 04, 17:19:55 pm »

Pakviesk Lisicina i saskrydi,  jis mums tokia reklama padarys  :D
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs denis

• VIP narys
  • Godan (5 dan)
  • *
  • Registracijos data: Spa 2006
  • Žinutės: 3034
  • Amžius: 48
  • Vieta: München

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Systema - rusu kovos menas
« Atsakyti #118 įjungtas: 2008 Rgp 04, 17:21:18 pm »
Kaip mums gerai, ka nebedarytum viska galima "Systema" pavadinti  :luztu:
Любой бой – это вспышка, выстрел, взрыв, но управляемый взрыв, прицельный выстрел, направленная вспышка. И в основе любого боя лежат своевременность, точность и простота. А основой всей этой триады, её фундаментом, базой является спокойная, ровная психикa

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgs 13, 03:23:43 am »
Na, tiesiog paskaitykit... Per 100 000 lt kiekvienais metais iš valstybės biudžeto, ne, matote, yra tokia sporto šaka, kaip BUŠIDO...  :nezino: Nu o ko jūs tikitės iš valdžios, jei toks lygis? ....

« Atsakyti #119 įjungtas: 2008 Rgs 13, 03:23:43 am »