Pagrindines diskusijos > Treniruotės
Mąstymas ir pan. procesai kovoje
kapa:
Na tada kai tik neperseniausiai pradejau treniruotis teko man isbandyti save gatviu mustynese :) Kalbant kas dejosi mano galvoje....ten buvo tikra sumaistis :) Galvoje laikesi tik vienas tikslas...Kuo daugiau ir greiciau jam suduoti...Keli smugiai eidavo pro sali...keli tiesiai jam i bliuska :) Adrenalinas muse taip i galva,kad as tik sugebejau smugiuoti vien tik desine....atrodo lik nebuciau turejas tos kaires rankos:)Daznai eidamas gatve mintyse galvodavau...jei dabar prie manes prisikabins pirma smugiuosiu koja staigu ir stipru smugi i sonkaulius arba i slaunis...o paskui kelias ranku kombinacijas...ir toliau kaip situacija diktuos :) O kai atsiduriau tokioje situacijoje pas mane liko aktyvi tik desine ranka ir keli neaktyvus kelenu smugiai... :) Apie gynyba is vis buvau pamirses :? Atrodo,kad pats uzsokdavau ant jo smogiamu smugiu ranka nors saleje tokius nesunkiai nusiemu :) Na tada ir isryskeja tokiuose situacijose kur spragos :) Todel dabar saleje ir bandau jas uzglaistyti:) Na ir tiek...:)
Mokytojas:
--- Citata iš: Smauglys ---Beje ... noriu priminti, kad visi rytų kovos menų meistrai pabrėžia vieną dalyką, kad aukščiausias lygis pasiekiamas tada, kai sugebi atjungti mąstymą kovoje. T. y. sugebi automatiškai reaguoti, atspindėti priešininko judesius lyg veidrodis. Meistriškumas-kovoti negalvojant.
--- Baigti citatą ---
Smaugly :alus:
Prisidedu 100% prie parasyto
Perspeju-Juokauju:
"...kad aukščiausias lygis pasiekiamas tada, kai sugebi..." AHA
o kai nesugebi... tai kaip pasiseks ;)
O jei rimtai:
Tai gi.... tu pats Meistras ir tikrai zinai, kad "autopilotas" isijungia... kai "atsikerti" nuo mastymo ;)
Kitaip nejausi... tekmes ir t.t. ;)
Gali pats is savo patirties daug i ka "duoti aiskumo" sitame Forume.
:director: SMAUGLY Kada sugrisi i FORUMA :A
Kiek galima laukti
pelkė:
--- Citata iš: Mokytojas ---Mąstymas ir pan. procesai kovoje Toks "temos " pavadinimas
Todel... KVIECIU VISUS... "Kovos Klubo Narius" PASIDALINTI !?!?!?
ISPUDZIAIS-PRISIMINIMAIS ir PAMASTYMAIS
APIE TAI...
APIE KA galvojote (kur ir kokios buvo Jusu MINTYS)???
ir KOKIU MOMENTU("iki kovos", "kovos eigoje" , "po kovos")???
Kas TRUKDE, o Kas PADEJO"KOVOJE"???
"Visko..." dar ir "Keliais... zodziais" - nepavyks apibudinti.
Kaip nors... kiek prisimenate - tiek ir papasakokite.
PAPASAKOKITE - TAIP... KAIP BUVO...
--- Baigti citatą ---
kokios mintys :alus: ------------ :duel: ------------------- :-/
Skeptikas:
--- Citata iš: pelkė ---kokios mintys :alus: ------------ :duel: ------------------- :-/
--- Baigti citatą ---
:-] :-] :-]
Smauglys:
Sveiki,
siek tiek buvau dinges :oops: bet netinginiavau, treniravausi :maisas: ir kaupiau patirti :alus:
Mastymas - butina savybe kovos menuose. Jis reikalingas mokantis technikas, kombinacijas, analizuojant situacijas, priesininko ivertinimui, patirties analizei ir t.t. Po to ilgamete PRAKTIKA, PRAKTIKA, PRAKTIKA. Finale pasiekiamas lygis, kai turimos zinios panaudojamos akimirksniu "automatiskai" ir be mastymo. Kovos metu tikrai nera laiko pagalvoti :D
Kazkada snekejau su vienu judo treneriu, kuris parase darba Kuno kulturos institute. Jame analizavo vieno metimo 75 atlikimo atlikimo budus! As jo klausiau, kaip jis sugeba ivertinti priesininka ir pasirinkti reikiama technika. Atsakymas buvo toks:
- Viskas ivyksta automatiskai. Net pats nezinau koki metima ir kada galiu atlikti kovos eigoje.
Navigacija
[0] Žinučių sąrašas
Eiti į pilną versiją