Pagrindines diskusijos > Savigyna

Situacinė analizė: “Kaip Bobutė tamsoje kelelio ieškojo...“

<< < (2/5) > >>

Lonsas:
nors nesu savigynos guru, bet mano nuomone geriausias dalykas moteriskei/paneliai ar vaikui, yra pipiriniu duju balionelis. dideles zalos jis nepadaro, o efektas neblogas turetu but, jai ranka nesuvirpes ji issitraukt.

Fallin Snow:
manau,jog kovos menai merginai labai padeda psichologiskai pasiruosti...
bent man atrodo,kad realiose situacijose (apie tai tegaliu pasakyti savo apmastymus,nes aciu Dievui dar nesu i tokias papuolus) tai ir yra svarbiausia.nes juk apsigint ir su tusinuku galima-bakst i akis ir praeis zmogui noras glebesciuotis..bet juk pas mus pilna visokiu "stop"-kaip gi cia akis lupsi?
manau,geri mokytojai ir merginas gali labai sekmingai ismokyti apsiginti..

Sei-i:

--- Citata ---nors nesu savigynos guru, bet mano nuomone geriausias dalykas moteriskei/paneliai ar vaikui, yra pipiriniu duju balionelis. dideles zalos jis nepadaro, o efektas neblogas turetu but, jai ranka nesuvirpes ji issitraukt.
--- Baigti citatą ---

Nebent, jei nepatinka prožektoriumi per makaules, taip sakant...  :rolleyes:

Sei-i:

--- Citata ---manau,jog kovos menai merginai labai padeda psichologiskai pasiruosti...

--- Baigti citatą ---

Pasiruošti - kam?..  :rolleyes:

Jei baimę nugalėti, tai tam tinka “Anoniminių bailiukų“ ratelis... Psichoterapija, kaip ne kaip... ;)

Bet, jei kovos meno iliuzija padeda tam - aš nieko prieš!...  :D  Svarbu, kad tik veiktų, o kas kuo užsiima, tai jau čia nuo jo priklauso. Ana va nindzės, tarkime, tai iš viso “jogą pirštais“ tam skiria (kuji-in) - susinarplioja, ir - drąsūs!...  :D Arba šiaip jiems virškinimas pagerėja... ;)

Taip kad reiktų žiūrėti, koks psichofizinis metodas kam konkrečiai tinka.

--- Citata ---
bent man atrodo,kad realiose situacijose (apie tai tegaliu pasakyti savo apmastymus,nes aciu Dievui dar nesu i tokias papuolus) tai ir yra svarbiausia.

--- Baigti citatą ---

Baimės kontrolė - tikrai svarbi. Pagal atliktus tyrimus JAV, tarkime, 80 proc. moterų tapo aukomis (apiplėšimas, išžaginimas ir pan.) užpuolikui naudojant vien žodinį grasinimą, net nesiėmus jokių veiksmų. Nemanau, kad mūsiškės būtų išimtis, ir nemanau, kad panaši tendencija negalioja vyrams... ;)

Pagrindinė problema moteriai ginantis, kad bet kuris užpuolikas į ją žiūri taip: moteris = auka. Ir mąstymą ne tik moters sunku keisti - užpuolikui savaime jis irgi nepasikeičia. Ir tas saugumo jausmas Skandinavijos šalyse nemaža dalimi susijęs ten su... feminizmu... ;)

Moterų ėjimas į kovos menus tam, kad būtų “drąsios kaip vyrai“ iš esmės nieko nekeičia: jos ieško ne savo kelio, o bando įsitvirtinti testosteroniniame vyrų pasaulyje, o užpuolikui-vyrui pas mus kol kas dar ilgai moteris bus lygi vis tiek aukai, nei “vyrui-kovotojui“.

Todėl aš problemos sprendimą matau kitaip iškeldamas ją: ne “kaip pasidaryti drąsiai ir stipriai kaip vyras, užsiimant kovos menu, sugalvotu tų pačių vyrų“, o žiūrėti iš esmės - “kaip moteriai nebūti auka“. Antras kelias, mano galva, savaime perspektyvesnis, nes nereikalauja atisakyti “moteriškumo“ ar konkuruoti su vyrais... ;)

--- Citata ---
nes juk apsigint ir su tusinuku galima

--- Baigti citatą ---

Į šį pastebėjimą Vaivada labai tiksliai ir realistiškai atsakė, nors ir iš pradžių pasirodė, kad filosofiškai: “rašymo priemonė yra skirta rašymui, ir tame iš jos daugiausia naudos“.

--- Citata ---
-bakst i akis ir praeis zmogui noras glebesciuotis..

--- Baigti citatą ---

Kada nors bandei?... ;)

KIEK iš jūsų bent jau apmąstėte tokią galimybę sau, kad dursite į akį žiauriai-žiauriai, ir viskas bus gerai?

Kiek iš jūsų realiai mąstėte, kokią žalą gali atnešti jūsų veiksmai, ir kiek iš jūsų visiškai pasiruošę tą žalą kitai gyvai būtybei suteikti?... ;)

Čia yra labai etinis-moralinis klausimas, kuris, deja, sustabdo nuo bet kokios didesnės žalos suteikimo kitai gyvai būtybei. Juolab, kad glebėsčiavimasis savaime tos teisės nesuteikia...  :?

Taip kad vienas dalykas - atkartoti girdėtą mačizmą, o kitas - kad ir paspirti valkataujantį katiną prie šiukšlių konteinerio (taip, reikalauja panašaus nusiteikimo ir mąstymo).

--- Citata ---
bet juk pas mus pilna visokiu "stop"-kaip gi cia akis lupsi?

--- Baigti citatą ---

Kuria prasme - pas moteris, ar apie būtinąją gintį?...  :rolleyes:

--- Citata ---
manau,geri mokytojai ir merginas gali labai sekmingai ismokyti apsiginti..
--- Baigti citatą ---

Pvz.?...  :D

Lonsas:

--- Citata ---
--- Citata ---nors nesu savigynos guru, bet mano nuomone geriausias dalykas moteriskei/paneliai ar vaikui, yra pipiriniu duju balionelis. dideles zalos jis nepadaro, o efektas neblogas turetu but, jai ranka nesuvirpes ji issitraukt.
--- Baigti citatą ---

Nebent, jei nepatinka prožektoriumi per makaules, taip sakant...  :rolleyes:
--- Baigti citatą ---

matai Sei-I gal paneles labiau estetiskesnius kovos metodus pripazysta :D ir siaip manau kad balioneliu nupurkst, bent jau panelei, lengviau nei su pruziku kebaba perskelt :D
man vistik moteriskiausias ginklas balionelis atrodo :D...

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

[*] Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją