Rusų "Alfos" vyrų "darbas", kurį matė Nialas, tai turbūt ne kasdieninė treniruotė, o būtent baigiamasis, taigi vienkartinis, egzaminas.
Nialas matė baigiamajį egzaminą ,kurio metu "studentą"

paeiliui puola visa eilė priešininkų. Kova būna kruvina. BET. Vien jau pažystant rusų pasaulėžiurą, galima teigti ,kad per eilines treniruotes ten irgi ne ramunėles pievoj renka. O ir pasiruošti tokiam "egzui" reikia ne orą stumdant ,o juodai dirbant. KOVOJANT. Kiekvienas PRAKTIKAS tai supras. Kaip pasiruošti kovai? Žinoma ,kad kovojant.
Jeigu tie vyrukai taip pliektųsi kasdien, tai labai greit atsidurtų invalidų tarpe.
Gal ir ne kasdien ,bet po tris - keturis kartus per savaitę būtinai. Bet aš ten nebuvau - nemačiau ,todėl nebekalbėsiu. Civiliokų tarpe yra toks Kočerginas su mokykla KOI NO TAKINOBORI RYU Kaip skamba jo pagrindinis šūkis? "Visiškas negailestingumas sau" (ech... rusiškai skamba gražiau

). Šūkis pasako viską

Ar ne? Ir vyrai ten tikrai rimti. Kovotojai. Ruošiasi būtent "gatvei". Ne invalidai lyg ir

Apie Šaolinio "Mirties labirintą" internete neradau, bet yra rusų kalba knyga (aut. V.V.Lialko) "Trenažiory v bojevych iskustvach" (Minskas, Maskva. 2001 m.) psl. 35-49.
Knyga lyg ir nelabai sena, gal pavyks rasti
Kitką (apie savigyną, šaunamuosius ginklus ir t.t.), matyt, reikėtų aptarinėti Savigynos skyriuje.
Tai ,kad viskas jau aptarta ir išnarstyta skersai iš ilgai

Nematau prasmės kartotis TEN. Mano požiūris paprastas - svarbu tiksliai ,greitai ,laiku ir vietoje. Nesvarbu ar kumščiu ar dujom į veizolus. O jeigu reikia - bėk.
O to, jog turėjo minty kario psichologinio parengimo tradicijas, savo poste, kurį kritikavau, Nialas taip ir neparašė. Ir tik čia pasitaisė.
Nesusikalbėjimas

Todėl aš "gyvą" bendravimą vertinu daug labiau