AutoriusTema: Kovos menų mokiniai (ir jų mokytojai)  (Skaityti 26240 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

lakuka

• Svečias
Kovos menų mokiniai (ir jų mokytojai)
« Atsakyti #15 įjungtas: 2004 Lap 18, 14:42:00 pm »
Nelabai gerai mane supratote, tiksliau aš savo mintis netaip išdėsčiau.
1. Kaip treneris susitvarko su tuo "lepšium"? Neleidžia jam verkšlenti, sakyt, kad kažkas negerai ar skaudą kažką[nors aiškiai matyti, jog jis simuliuoja], ir jei treniruotėse "neatiduoda savęs", t.y. neįdeda širdies į savo tobulėjimą, tai gauna "baudų", o tos "baudos" elementariausi nemalonūs šuoliukai, kada labai pakerta kojas. Paprasšiausiai visi mato, kad jis baisus simuliuotojas.
2. kaip treneris mus susiranda? Labai elementariai. Iš pradžių tik skambina į mobilų, tada jau pradeda per tėvus ieškot, o dar gali ir mokykloj pasirodyt, bet čia kraštutiniu atveju.
3. "statymas į vietą"- nėra kažkoks rėkimas, šaukimas ir mušimas, nužeminant mokinį. Tiesiog neleidžiama būti jam išlepusiam. Mūsų treneris turi vieną gan neblogą savybę, kuri net mano mamai patinka. Jis visada daro ,kad būtų sunkiau, kad atiduotumėm paskutines jėgas ir įdėtumėm save į kiekvieną atliekamą veiksmą. Kuo sunkiau- tuo geriau. Šitaip ruošia gyvenimui, kad užgriuvus sunkumams, mokėtumėm atsilaikyt ir nepalūžt. Nieko blogo tame nematau. Kadangi mūsų, trenerio mokinių, auklėjimas yra tikrai geras, ir požiūrį į gyvenimą, savo paties filosofiją perduoda mums, kas tikrai į naudą. Tad ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai stiprėjam.

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #16 įjungtas: 2004 Lap 19, 10:02:18 am »
Citata
Nelabai gerai mane supratote, tiksliau aš savo mintis netaip išdėsčiau.
1. Kaip treneris susitvarko su tuo "lepšium"? Neleidžia jam verkšlenti, sakyt, kad kažkas negerai ar skaudą kažką[nors aiškiai matyti, jog jis simuliuoja], ir jei treniruotėse "neatiduoda savęs", t.y. neįdeda širdies į savo tobulėjimą, tai gauna "baudų", o tos "baudos" elementariausi nemalonūs šuoliukai, kada labai pakerta kojas. Paprasšiausiai visi mato, kad jis baisus simuliuotojas.

Bet tai tas tipas kažkoks mazochistas, spėju: ko čia vaikščioti ir kankintis? Taigi drybsok ant sofutės arba prieš kompo monitorių - ir “nesiparink“! :D

Nebent, jis tikisi kažko pasiekti neturėdamas valios - tada prisiduodi va į kokį Kyokushinkai, kad iš tavęs žmogų padarytų... ;)

Citata

2. kaip treneris mus susiranda? Labai elementariai. Iš pradžių tik skambina į mobilų, tada jau pradeda per tėvus ieškot, o dar gali ir mokykloj pasirodyt, bet čia kraštutiniu atveju.

O, koks įkyrus!...  :D

Kita vertus, kam jam prarasti klientūrą - ne taip jau viskas ir altruistiška, bet tai ir gerai (ekonominiai veiksniai yra stipresni motyvatoriai, nei idėjiniai). Juolab, kad Smauglys teisingai pastebėjo: “įdedi širdį į mokinį, o jis paima ir užkala galop, nes tingulys užvaldo“...

Tarkime, aš dabar prašymus patreniruoti dažniausiai atmetu: tiesiog matau, kada jie nėra pakankamai motyvuoti, tai kam man iš šeimos laiką atiminėti kažkam, kas po kiek laiko pasakys - ai, man per sunku, neturiu laiko, reikalai-reikaliukai, moklai-moksliukai, ar pan.? Skirtingai nuo Smauglio ar LaKukos trenerio aš iš treniravimo neužsidirbu nei duonai, nei sviestui, tad galiu tokią prabangą sau leisti ir kodėl turėčiau aukoti savo laisvalaikį tik kažkieno smalsumui tenkinti?... ;)

Citata

3. "statymas į vietą"- nėra kažkoks rėkimas, šaukimas ir mušimas, nužeminant mokinį. Tiesiog neleidžiama būti jam išlepusiam. Mūsų treneris turi vieną gan neblogą savybę, kuri net mano mamai patinka.

Mamos blogai nepatars!... ;)

Citata

Jis visada daro ,kad būtų sunkiau, kad atiduotumėm paskutines jėgas ir įdėtumėm save į kiekvieną atliekamą veiksmą. Kuo sunkiau- tuo geriau. Šitaip ruošia gyvenimui, kad užgriuvus sunkumams, mokėtumėm atsilaikyt ir nepalūžt. Nieko blogo tame nematau. Kadangi mūsų, trenerio mokinių, auklėjimas yra tikrai geras, ir požiūrį į gyvenimą, savo paties filosofiją perduoda mums, kas tikrai į naudą. Tad ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai stiprėjam.

Šitas principas, kuris taikomas ypač Kyokushinkai, vadinamas superpastangų principu (pvz.: darai atsispaudimų kiek gali, po to stengiesi dar daugiau - čia jau pastangos, o po to darai dar, virš savo galimybių ribos - superpastangos! Osu!  :D ).

Labai geras, kol esi jaunas ir kupinas jėgų, kurias naudinga išmėtyti virš stengimosi treniruotėse, nei prisigalvoti durnysčių. Šiuo atveju pritariu ir treneriui, ir LaKukos mamai...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #17 įjungtas: 2005 Sau 03, 10:43:11 am »
Grįžtant į šios temos pačią pradžią... Kalbėjau naujų metų antrą dieną su Asia prie kavutės (tiksliau - kondensuoto pieno puodelio) apie lempas, apšvietimą ir gaubtus, kai staiga suformulavau viską sau paprastai ir aiškiai (čia prisidėjo dar ir tiesiog verslo etikos pamokos pagal prof. Randy Richards iš St. Ambrose universiteto, JAV, ne vien “nušvitimas“ dėl elekrifikacijos...  :D ):

Kaip galima tikėti mokytoju, kuris pats savimi ir savo dėstomu menu netiki?

Koks ten tikėjimas shotokanu, kai mokytojas jį užmeta vardan BJJ?... ;) Ir kažkokie danai, titulai ar pareigos čia visai neturi jokios reikšmės prie iš esmės formalių Shotokan treniruočių!

Mokinį visiškai suprantu. Aš irgi nusivilčiau. Ne Shotokanu. Tokiu mokytoju. Prarasčiau pasitikėjimą, kitaip sakant. O tradiciniuose kovos menuose, grįstuose mokytojo-mokinio asmeniniu pasitikėjimo ryšiu, tas ITIN svarbu.

Bet turiu, ačiūdiev, ir priešingą pavyzdį - dr. Ilja Jorga, ITKF/Shotokan 8 dan, Fudokan įkūrėjas. Jis TIKI tuo, ką daro. Savęs neišsižada, tad ir jo mokiniai neišsižada mokytojo.

Tiesa karti? ;)

Prašom, nėra už ką.  :D  Kitas niekas gal to ir nepasakys, o pačiam pripažinti bus per sunku.

Priešingai Saxum teiginiams, aš vis tik laikausi nuomonės, kad mokytis galima ir iš svetimų klaidų. Todėl ačiū Smaugliui už temą! :alus:

Nors jam mano ši išvada ir nebus maloni...

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 54
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: 00
  • Lytis: Vyras
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2005 Sau 04, 20:29:05 pm »
Na Shotokan tikrai nėra apleistas. Stengiamės palaikyti lygį, beje daug maž aukščiausią šiuo metu Lietuvoje. Yra puikių sportininkų. Bet negi užsiimant Shotokan lygiagrečiai negalima domėtis  Brazilų jiujitsu? Mano nuomone šie du stiliai negali vienas kito pakeisti, puikiai papildo vienas kitą ir sudaro galimybę kovoti bet kokioje distancijoje ar situacijoje. Shotokan puikus tolimoje distancijoje, jiujitsu - parteryje. Tiesiog man apskritai idomūs Rytų kovos menai. Aš stengiuosi neužsiciklinti... :D

Ilja Jorgą mačiau keletą kartų, bet nepažįstu tiek daug jo mokinių, kad galėčiau daryti kokias nors išvadas. Bet teko pažinti keletą garsių japonų meistrų ir suprasti, kad į karate jie žiūri, kaip į biznį. Tai šiek tiek nuvylė.
Beje klausymas pamąstymui: kodėl Ilja Jorga sukūrė Fudokan? Ar pasaulyje tiek mažai karate stilių, kad nebuvo kur atsiskleisti meistrui???
.................
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 05, 11:47:50 am »
Man šiek tiek gaila, kai labai tapatinama Shotokan ir karate, ir pasakoma, kad Shotokan yra sportas (cit. “Na, Shotokan tikrai nėra apleistas. <...> Yra puikių sportininkų.“), tad kaip ir visa karate - sportas...

Japoniška karate daugumoje, vien dėl Shotokan dominavimo - taip, sportas. Tačiau kalbant apie lygį bendrai karate Lietuvoje, tai Shin-kyokushin-kai (buvusi Kyokushinkai IKO-2) tikrai paprieštaraus, nes jie turi savų Europos ir Pasaulio čempionų, kai Shotokane lietuvių lyg ir nėra?... ;)

Antra, karate yra ne visai sportas.. Deja, net okinaviečiai, pasitrynę Japonijoje, grįžo į savo kaimus su pro-shotokaniškomis (iš diiiidelio pritempimo - Shurite) idėjomis ir stiliais. Akivaizdžiai tas matosi pasižiūrėjus senus Uechi-ryu ir dabartinius klipus...  :(  Netgi Goju-ryu po truputį išsigimsta į tą patį bac-bac tiesiai-staigiai sportą..

Todėl nesistebiu, kad karatistams prireikia jujutsu (prašymas: nerašykite jiyu-jitsu ar pan., nes nustebsite, kokie beprasmiai ir ne į temą tie žodžiai žodyne... :D). Ypač, parterio technikos.

Kodokane sakoma: “1 metai ne-waza, 10 metų - tachi-waza“... Kitaip tariant, anoks čia meistriškumas, net pačių dziudoistų požiūriu, po žemę voliotis?...  :rolleyes:  

Oyama jiems pritarė, kai jo mokiniai pradėjo direktorių (kancho) už kimono rankovės tąsyti: “Ei, sensėj, a girdž, a kap tia su parteriu pas mumi?...“ Į ką tas atšovė: “Geras kovotojas ant žemės nesivolioja!“ :A

Papildyti vieną sistemą kita tenka tik tiems, kurie savos sistemos dar pilnai nesupranta. Vienoje žinučių taip ir pasakiau: “ne visi juk Bubishi skaitę“... :D O juk tai - visuotinai pripažįstama karate “biblija“ arba enciklopedija, jei norite.. ;) Iš jos visa ta karate ir vystėsi (ne iš girtų okinavos valstiečių, talžančių vienas kitam snukius kaimo karčiamoje, pasigyrimų apie savo sugebėjimus).

“Bubishi“ knygą turėjo Itosu, ją savo knygoje “Karate-do Kyohan“ citavo Funakoshi. Kitų stilių meistrai (tame tarpe ir Chojun Miyagi) vienbalsiai sakė, kad tai - ir yra karate, joje - viskas, ko reikia kovai. Matyt, įskaitant ir parterį ar kontrveiksmus nuo bandymo į jį parversti?... ;) Kuris ten veiksmas (“bezdžionė mėtanti Fujiyamos riedulius sėlinančiam tigrui per makaulę“) - tai toks vienas iš principų nuo BJJ ir yra, tarp kitko... :D

Netgi metimai stovėsenoje (tachi-waza) karate yra!

Tiesa, Jigoro Kano nepasitenkino savo draugo Funakoshio kompetencija, tad nuvyko į Okinavą mokytis METIMŲ iš minėto Miyagio, kuris juk buvo Okinavos prefektūros policijos vyriausiasis instruktorius... O juk policija,  tai - ne “į snukį“, o - sulaikymo technika!

Tai klausimas man kyla pelnytas: kam karatistui ta jujutsu?... ;)

Matyt, yra “šlubų“ karatistų, kuriems reikia ramentų - kad ir iš BJJ.

O prieš “cross-trainingą“ aš pats neturiu nieko prieš. Nes pats esu labai “maišytas“, tai nepasakyčiau, kas ta mano bazinė sistema... Gal taiczy?... :-) Su muaythai elementais... :D

Dėl antros dalies:

Karate yra didelis biznis ir nebloga eksporto eilutė Japonijos biudžete paslaugų sektoriuje... Kvaila būtų jiems to neišnaudoti! Mes tai Klumpakojį ir gintarą (kurį ir kasa Prūsijoje, o ne Lietuvoje!) tai dar ir ne taip išnaudojam!... :D

Galop, ne šventa dvasia ir seniau meistrai gyveno, nebent, jūsų idealizuotas kovos menų ir meistrų paveikslas yra tolygus Viduramžių teologų moksliniams darbams apie Jėzaus bezdalų pobūdį, nes “kaip gi tokia dievybė gali persti paprastai - turėtų persti rozmarinais!“...  :-]

Manote, Miyagis buvo tiek guvus ir gabus berniukas, kad meistras Higashionna jį padarė savo geriausiu mokiniu Nahate?... ;)

Kurgi ne! :D

Miyagis galėjo sau leisti nedirbti ir dar išlaikyti savo mokytoją visą gyvenimą, nes niekas jam netrukdė švaistyti jo tėvo uždirbtą kapitalą! Galėjo pralošti kazino, išleisti kekšėms, bet pasirinko karate. Vis nauda mums - Goju-ryu turime, kaip ir bendrai, manyčiau, jo nuopelnas dėl karate populiarinimo yra svaresnis, nei Funakoshi (taip, shotokancai gali ginčyti, bet noriu matyti jūsų argumentus... ;)). Kurie iš mūsų turime tokias sąlygas, kad užsiimtume kovos menu iš idealizmo?... ;)

Su Jorga kalbėjau neoficialiai ir privačiai, nes jis per seminarus iš pradžių varė PR: “Fudokan is elita of Shotokan!“ (orig. cit.)... :D

Jo 8 danas yra patvirtintas ITKF (International Traditional Karate Federation), kuriai vadovauja vienas iš “elitinių“ Shotokan uchi-deshi Nishiyama (kurį Nakayama, remdamasis Funakoshi, pasiuntė į JAV vadovauti įdiegimui karate bendrai ir Shotokan konkrečiai). Taip kad tada, kai susipažinom, Jorga turėjo 7-tą daną Shotokan, o dabar turi 8-tą. Ne Fudokan, atkreipkite dėmesį, o Shotokan-ITKF!... :D

Konkurencija ten, viršūnėse, pačiame Shotokane yra nežmoniška. Japonams vietos nepakanka. Gal kas pateiks tikslesnes detales, bet, mano žiniomis, iš čia Kanazawa (“Shotokano Tigras“) net sukūrė savo SKFI, kai Nakayama vadovavo pagrindinei JKA, o fašistas Nakayama (karo metu buvo įkūręs ir vadovavo vienam iš Japonijos fašistų skyrių) taip sukūrė ITKF, stengdamasis Nakayamos pavyzdžiu net nenaudoti Shotokano “brendo“, nes, neva, dar pats Funakoshi sakė, kad visa karate vieninga (kaip dziudo ir dziudziutsu, anot Kano... :D). Dar iki jų, galop, juk paties Funakoshio mokiniai bent dvi stambias ir atskiras kontoras atidarė: Egami - Shotokai, o Ohtsuka - Wado-ryu... ;)

Tokia preambulė. O toliau Jorgos motyvai: pats jis prasimušė ITKFe iki maksimaliai leistinos ir galimos viršūnės (Nishiyama tada dar turėjo 9-tą, ir, kol gyvi buvo vyresni už jį kartu su juo studijavę Funakoshio ir Nakayamos mokiniai, kaip kad Kanazawa, į 10-tą daną sau “naglai“ pasiskirti nepretendavo).

Tai tikrai didelis Jorgos pasiekimas, sutinkat? Ir Japonijos karate, kaip ir visoje rasistinėje jų visuomenėje, nepriimta, kad ne japonas taptų kokio klano galva - čia jums ne katalikų bažnyčia, kur yra ir ne italų popiežių...

Todėl Jorga neišėjo iš ITKF, o įsteigė federacijos tam tikrą filialą - Fudokan. Su savo mokytojo Nishiyamos žinia! Ir nors labai pyko kiti japonai-kolegos-konkurentai dėl to, tačiau Nishiyama oficialiai pripažino Fudokan lygius ir sertifikatus atitinkančius ITKF reikalavimus ir lygiaverčius kitų ITKF shotokaninių filialų išduodamiems dan ar kyu lygiams. Akreditavo Fudokaną, kitaip tariant. Autonomija ITKF ribose.

Tokiu būdu Jorga sukūrė Shotokaną baltiesiems. Ir, jei grįžti prie jo PR pareiškimo, jo šis žingsnis savotiškai tikrai pritraukė gabius baltuosius, kurie nepelnytai vien dėl rasistinių japonų motyvų buvo spaudžiami japoniškame shotokane. Čia, Fudokane, yra tik Jorga. Nors jis ir diktatorius (Skorpionas, gimęs lapkričio 16 dieną), tačiau bent jau valdžia dalinasi su broliu bei jie įdiegę daugiau demokratinio valdymo modelių, kas priimtina vakariečiams. Aišku, japonai tyli bendram labui sukandę dantis, kai kokia Europos Shotokan federacija žaidžia demokratiją, bet bendravimas pas juos pačius yra tik hierarchinis. Bendram labui galima ir leisti kultūrų skirtumus - verslo labui...

Kyokushinkai to geriausias pavyzdys, kaip Oyama supsichavo dėl savo buvusio geriausio mokinio Steve Arniel (“baltojo samurajaus“), kuris tiesiog išstojo iš EKO (Europos), kad nesugriautų organizacijos, kadangi jį palaikė visi europiečiai pareigūnai, prieš Oyamos sprendimą ir valią. Britų kyokushinkai vis tik išstojo iš EKO ir perėjo į Arnielo įkurtą IFK. Taip kad čia reikia ne tiek turėti idealizuotą kovos meno paveikslą, kiek kultūrinių skirtumų ir vadybos žinių, kad suprasti pokyčius.

Taip kad, Smauglį, tu neteisus, jei bandai pašiepti Jorgą. Jis kaip buvo, taip ir liko Shotokane. Tik kad tas Shotokanas - nevieningas... ;) Kaip ir Lietuvos Shotokan federacija, tai su JKA, tai su Keneth Funakoshi Federation flirtuojanti, tai... ;) Ar jau nebe tai?... :D

Maža to - tavo “klausimas pamąstymui“ yra LABAI neetiškas. Kadangi čia nėra fudokancų, tai pabandysiu atsakyti už juos (nebent, mano kaimynas su žmona čia ateitų ir papildytų)...  

Ir Jorga shotokancas iki kaulų smegenų. Tikras. Su visa senąja Shotokan dvasia. Kiekviename judesyje (ir tingių mokinių apšaukime)! Man, kelis metus iš eilės vaikščiojusiam jam iš paskos kaip šešėliui (juodi džinsai ir juodas gofas jo balto kimono fone... :D) ir vertusiam jo mintis (žodžius versti neverta, nes mokiniai nesupras, ko jis iš jų nori - aš vokiškai dabar panašiai kalbu, kaip jis angliškai... :D) bei palaikiusiam pokalbį pertraukose ir kartą prie alaus ir fondiu “Senąjame Grafe“, susitikime su Nėniumi-I, Jorgos meistriškumas tikrai padarė įspūdį. Nors esu cinikas ir skeptikas iki kaulų smegenų... ;)

Nedirbtinis jo menas. Ir va tada pakeičiau pas mus vyraujančią nepagrįstą nuomonę ir apie Kyokushin (su Klapatausku esu koliojęsis jo dojo dėl skirtingai suprantamos verslo etikos - vis tik deal is a deal, ir man lipti ant pirštų neleidau.. :D) ir apie “tradicinį“ Shotokan...

Nors kad ir ką sakytumėt, bet Goju-ryu ar bent jau Uechi-ryu mane labiau “veža“... :D

Nes mano galva, Goju-ryu - tai idealiai sukaltas ir visapusiškai pilnas karate stilius, o va Shotokan - šlubuoja, dėl to ir ieško vieni ramentų BJJ, kiti kokiame muaythai (arba Bukauskas tada melavo)...  :?

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2005 Sau 05, 11:47:50 am »

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #20 įjungtas: 2005 Sau 10, 03:26:48 am »
Citata
Japoniška karate daugumoje, vien dėl Shotokan dominavimo - taip, sportas. Tačiau kalbant apie lygį bendrai karate Lietuvoje, tai Shin-kyokushin-kai (buvusi Kyokushinkai IKO-2) tikrai paprieštaraus, nes jie turi savų Europos ir Pasaulio čempionų, kai Shotokane lietuvių lyg ir nėra?... ;)

Mano žinutėje kalba ėjo apie mūsų lygį Lietuvoje būtent Šotokan stiliaus mąstu. Tad nereikia painioti kykoshinkai ir kt.

Citata
Antra, karate yra ne visai sportas.. Deja, net okinaviečiai, pasitrynę Japonijoje, grįžo į savo kaimus su pro-shotokaniškomis (iš diiiidelio pritempimo - Shurite) idėjomis ir stiliais. Akivaizdžiai tas matosi pasižiūrėjus senus Uechi-ryu ir dabartinius klipus...  :(  Netgi Goju-ryu po truputį išsigimsta į tą patį bac-bac tiesiai-staigiai sportą..

Karatė nėra tik sportas. Sutinku. Bet šiais laikais karatė vystoma būtent, kaip sporto šaka. Dabar ne Japonijos viduramžiai, tad pasitikrinti lygi gali bent jau sportinėse varžybose. Jos užtikrina nors šioką tokią konkurenciją, kuri neleidžia miegoti prisiskaičius knygučių apie kovos menus ar apsijuosus tamsesnį diržą  :)

Citata
Todėl nesistebiu, kad karatistams prireikia jujutsu (prašymas: nerašykite jiyu-jitsu ar pan., nes nustebsite, kokie beprasmiai ir ne į temą tie žodžiai žodyne... :D). Ypač, parterio technikos.

Jiujitsu-būtent taip rašomas Gracie kovos meno pavadinimas visame pasaulyje. Tad taip rašau ir aš. Nors Sei-I ir užkliuvo... :P Beje parteriu pradėjau domėtis anksčiau nei karatė šotokan:D

Citata
Kodokane sakoma: “1 metai ne-waza, 10 metų - tachi-waza“... Kitaip tariant, anoks čia meistriškumas, net pačių dziudoistų požiūriu, po žemę voliotis?...  :rolleyes:

Kodokano meistrai po judo kovotojų pasirodymų kovose be taisyklių galėtų patylėti. Ribodami kovą parteryje, jie jos tiesiog nemoka. Ir kovose kur reikia ne tik permesti, bet ir priversti priešininką pasiduoti, judo tapo bedante prieš brazilų jiujitsu.Labai juokinga, kai mano mokinys 2 metus pasimokęs parterio technikos nugali šių metų Lietuvos judo čempioną (beje kova pradėta iš stovėsenos ir be smūgių!).

Citata
Oyama jiems pritarė, kai jo mokiniai pradėjo direktorių (kancho) už kimono rankovės tąsyti: “Ei, sensėj, a girdž, a kap tia su parteriu pas mumi?...“ Į ką tas atšovė: “Geras kovotojas ant žemės nesivolioja!“ :A

Teorija :A . Mišrių stilių kovų praktika parodė ką kita :P .

Citata
Netgi metimai stovėsenoje (tachi-waza) karate yra!

Keli metimai menka paguoda susikibus su judojistu :-(

Citata
Tiesa, Jigoro Kano nepasitenkino savo draugo Funakoshio kompetencija, tad nuvyko į Okinavą mokytis METIMŲ iš minėto Miyagio, kuris juk buvo Okinavos prefektūros policijos vyriausiasis instruktorius... O juk policija,  tai - ne “į snukį“, o - sulaikymo technika!

Matyt, ten policija - "į snukį". Na po to jau sulaikai... :D

Citata
Matyt, yra “šlubų“ karatistų, kuriems reikia ramentų - kad ir iš BJJ.

Tai pagal tave su automobiliais važinėja tik invalidai be kojų? Kur logika?  :D

Citata
O prieš “cross-trainingą“ aš pats neturiu nieko prieš. Nes pats esu labai “maišytas“, tai nepasakyčiau, kas ta mano bazinė sistema... Gal taiczy?... :-) Su muaythai elementais... :D

Tai kas čia šlubas? :P

Citata
Su Jorga kalbėjau neoficialiai ir privačiai, nes jis per seminarus iš pradžių varė PR: “Fudokan is elita of Shotokan!“ (orig. cit.)... :D

Dėl Jorgos. Visi meistrai prikūrę krūvas federacijų ir dirbtinių stilių bando pasiteisinti. Vieniems mat japonai neduoda kvėpuoti. Kiti kažkokį "super naują" principą karatė atranda...Juokinga girdėti, kad Jorga sukūrė karatė baltiesiems, kai jau klesti WKF (buvusi WUKO). Babkės- štai kur įkvėpimo šaltinis tokių "kūrybų". Ir nekabinkime vieni kitiems makaronų :A . Ne vaikai esame.
Dėl tradicinio karatė tai mane pykina pats pavadinimas. Jie mat tradiciniai, o kiti karatė stiliai jau ne. Kame ta tradicija?
Ar kad užsidedamas hakami? O gal tradicija nemokėti sparinguotis?Dalyvavau ir mačiau tikrai nemažai Pasaulio ir Europos čempionatų. Tiek šotokan, tiek WKF, tiek Kyokushin(tik mačiau). Būsiu tiesus, kaip Sei-I: Vilniuje vyko ITKF (berods Europos?) čempionatas. Tokio šūdo dar nebuvau matęs :P  Išskyrus kelis WKF atstovus iš Azerbaidžano sparingo lygis tiesiog juokingas :D
Ar tai čia ir buvo ta karatė "tradicija"?

Praktika kovos menuose mane išmokė tikėti visų pirma tuo ką matau, o paskui tik tuo ką skaičiau knygutėse :D .O žodžių gali būt daug ir įvairių, liežuvis gi be kaulo... :D

MODERATORIAUS PASTABA: yra mygtukas “quote“ - veikia taip, kaip ir spalvas dedant. Spalvos yra naudojamos arba dizaino tikslais vartotojų ilgose žinutėse (tarkime, publikuojant straipsnį arba ilgą skelbimą), arba tik moderatorių, darant vienokią ar kitokią pastabą. Vartotojams primygtinai rekomenduojama naudoti citavimo funkciją cituojant. Tiesiog buvęs čia ir pakeistas citavimo būdas, be to, kad demonstruoja labai egocentrišką rašusiojo charakterį, dar ir labai gadina kitiems akis. Ačiū.
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2005 Sau 10, 11:21:33 am »
Citata

Mano žinutėje kalba ėjo apie mūsų lygį Lietuvoje būtent Šotokan stiliaus mąstu. Tad nereikia painioti kykoshinkai ir kt.

Nereikia taip susireikšminti, kad “padefaultu“ visi supras Lietuvos karate shotokan, o tik po to - kažką kitą. :D Tikslūs išsireiškimai ir didesnė empatija padeda geriau suvokti pašnekovus. Tiesa, to Shotokane, matyt, nemokina (nors Jorga “gabaliuką“ to davė per savo seminarą)... ;)

Citata

Karatė nėra tik sportas. Sutinku. Bet šiais laikais karatė vystoma būtent, kaip sporto šaka. Dabar ne Japonijos viduramžiai, tad pasitikrinti lygi gali bent jau sportinėse varžybose. Jos užtikrina nors šioką tokią konkurenciją, kuri neleidžia miegoti prisiskaičius knygučių apie kovos menus ar apsijuosus tamsesnį diržą  :)

Aikidokoms iš Aikikai sakyk - jie varžybų nedaro. :D Tarp kitko, diržus turi ir KravMaga - varžybų irgi nedaro... ;) O muštis jie moka, ir arabai tą pripažįsta.. ;)

O gal HKD - tau “ne lygis“ (bet kad ten pradžioje pagal koncepciją juodas diržas buvo skirtas pagal lygį “primušti“ juodą diržą Shotokano... ;)).

Ir kuo čia dėti Viduramžiai? Shotokanas iš viso atsirado tik apie 1922 metus. :rolleyes: Ir joks Tokugavos “naryšnykas“ įstatymų pažeisdinėti niekam neleisdavo - tiki pasakomis, ar vis tik tai remiasi tavo gilesnėmis Japonijos istorijos ir kultūros žiniomis?... ;) Bet kad tu knygų neskaitai, o jokio mokslinio darbo iš Japonijos istorijos nerašęs, kiek suprantu - taip kad tuo abejočiau. :rolleyes:

O kad sportuojat - tai ir sportuokit. Boksas irgi sportas, bet shotokancai kažkaip juos apeina... :D

Citata

Jiujitsu-būtent taip rašomas Gracie kovos meno pavadinimas visame pasaulyje. Tad taip rašau ir aš. Nors Sei-I ir užkliuvo... :P Beje parteriu pradėjau domėtis anksčiau nei karatė šotokan:D

Čia ne MAN užkliuvo, čia TAU iš principo nesmagu, kad AŠ primenu TAU. Tai gal ir karate rašyk kaip tuide? :rolleyes:

Kad brazilai šiuo atveju beraščiai ir japonų kalbos nemoka - jų problemos. Japonų kalbininkai turi romaji abėcėlę, ir visa japonų kalbos transkripcija į lotyniškus rašmenis nurodo taip rašyti.

Daugiau nebesikartosiu, nes jau kartą teko priminti - eilinį kartą, matau, kad Smauglys ignoruoja pastabas ir moderatorių žinutes (geltona kortelė). Yra apie tai temoje “Jujutsu“, tačiau asmeniškai jam pateikiu dar kartą:

Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Skaityti What's in a name?

Mėlyna žinutės spalva šiuo atveju reiškia OT, bet moderatoriaus pastabą, liečiančią daugiau tave, nei visus (todėl ne raudona).

Citata

Kodokano meistrai po judo kovotojų pasirodymų kovose be taisyklių galėtų patylėti.

Kovoja ne sistema, o kovotojai. Nemačiau lygiai taip pat nei vieno Greisio Olimpiadoje... :D

Citata

Ribodami kovą parteryje, jie jos tiesiog nemoka.

Nieko jie neriboja - dziudo kovos normaliai vyksta ir parteryje. Kas čia per klaidinantis pareiškimas?... :rolleyes:

Citata

Ir kovose kur reikia ne tik permesti, bet ir priversti priešininką pasiduoti, judo tapo bedante prieš brazilų jiujitsu.

Pridurti pamiršai: pagal BJJ taisykles... :D Kaip dėl tos istorijos, dėl ko japonai pasakė, kad BJJ - tai prasta dziudo?... ;) Juk ten tie patys Kodokano meistrai Greisių akademijoje visus mėtė, kaip maišus. BJJukiniai tos istorijos prisiminti nenori, o apie tą susitikimą vis nutyli, nors tai jau seniai yra istorija. Čia turiu omeny, kaip Greisiai dar akredituotis iki visų UFC norėjo, lyg oficiali dziudo - juk vystė savo “dziudo“ atskirai ir izoliuotai (kaip SSRS karate kad vystėsi - iš čia ir tavo tokios ribotos ir prastos žinios karate), bet po to pasidarė “savarankiški“ visiškai... :D. Nes japonai be to, kad yra arogantiški, dar ir vietą jiems parodė savo hierarchijoje... ;)

Citata

Labai juokinga, kai mano mokinys 2 metus pasimokęs parterio technikos nugali šių metų Lietuvos judo čempioną (beje kova pradėta iš stovėsenos ir be smūgių!).

Tai ko tokios sensacijos nepaskelbiat! :D Ir dar į Olimpiadą galima tiesiog tavo mokinį siųsti - kažkodėl vis kažkas “ne tas“ nuvažiuoja... ;) Taip ir lieka Lietuva be medalių!... :-(

Matyt, Smauglys pavydi savo mokiniui sėkmės ir neleidžia jam dalyvauti oficialiose varžybose... Na, bent jau bulšido leistum, ar ką... :-)

Jei jau taip grįžti prie temos: o po to stebiesi, kad mokiniai palieka - taigi jie irgi šlovės nori, ne vien iš idėjos voliotis su tavimi “potnam partery“!... :D

Citata

Teorija :A . Mišrių stilių kovų praktika parodė ką kita :P .

O Kyokushinkai praktika parodė irgi ką kitą. Ir ką? Lygini apelsiną su obuoliu?... :rolleyes:

Citata

Keli metimai menka paguoda susikibus su judojistu :-(

Keli metimai - tik Shotokane. Jau sakiau, kad pats Kano draugelio Funakošio kompetencija nepasitenkino. Nežinai daugiau - nejuodink savo pavyzdžiu visos karate, gerai?... :?

Citata

Matyt, ten policija - "į snukį". Na po to jau sulaikai... :D

Matyt, kad TAU taip norisi galvoti - antraip, savo teorijų ir iš piršto laužtų teorijų negali pateisinti. :D

Man iš viso atrodo, kad jau laikas tau būtų kiek nusileisti ant “griešnos žemelės“ iš savo to “dramblio kaulo bokšto“ savo federacijoje ir pasižiūrėti, kaip tas pasaulis atrodo. Nebent, tau paranku savo nekompetenciją ir toliau slėpti už “kontoros“ durų... ;)

Citata

Tai pagal tave su automobiliais važinėja tik invalidai be kojų? Kur logika?  :D

Čia tavo logika. Beje, visai be ryšio. Ką tuo nori pasakyti?... :rolleyes:

Citata

Tai kas čia šlubas? :P

Tu. Tu esi šlubas karatistas, kuriam prireikė BJJ ramentų. Kapiš?... :D

Aš gi neatstovauju JOKIAI sistemai ar kovos menui (nebent, bajerius su Ninja-Sail-ryu ar Seiikan-kempo priimti už gryną pinigą... :D). Kitaip tariant, TAVO ŽODŽIAIS esu tik teoretikas, knygelių prisiskaitęs... ;)

Tai kam man ramentai ar batai tame pasaulyje, kuriame aš nevaikštau per se?... :D

Kita vertus, kas trukdo TAU nors vieną protingą knygą perskaityti?

Nors skaitymas tau nepadės - beviltiškas pižaminio mąstymas neleis suvokti perskaitytos medžiagos prasmės... :rolleyes:

Nebeskaityk, nesivargink. Eik geriau pasivolioti, kaip kiauliukas, “ant parteriaus“ arba kokią katą padaryk... :D

Citata

Dėl Jorgos. Visi meistrai prikūrę krūvas federacijų ir dirbtinių stilių bando pasiteisinti.

Jorga, tarp kitko, visai nesiteisino. Maža to, jis iškart siūlė labai sąžiningai stoti į jo Fudokan arba tiesiai į ITKF. Nežinau, ką iš to suprato lietuviai, bet vienu metu atsirado abi kryptys, vadinasi, man nebuvo “klausos haliucinacijų“... ;)

Taip kad nereikia čia - “prikūrė“. Nes dėl “prikurtos“ Keneto Funakošio asociacijos taip ir neatsakai - paprasčiau ignoruoti?... ;)

Aišku, kas tas Nishiyama ar Jorga, lyginant su JAV esančia UAB “Keneth Funakoshi Karate Assoc.“... :D

Citata

Vieniems mat japonai neduoda kvėpuoti. Kiti kažkokį "super naują" principą karatė atranda...Juokinga girdėti, kad Jorga sukūrė karatė baltiesiems, kai jau klesti WKF (buvusi WUKO).

Ei, tu apie šitą sportą pasakyk Jorgai!... :-] Oi, norėčiau tada pamatyti tavo veidelį po Jorgos reakcijos (nors jis sportinėje karate virš 200 oficialių kovų laimėjęs, pasaulinio lygio įskaitant, apie ką tau pasapnuoti... :D).

Mano galva, tai tada geriau kikboksingas, nei tokia “karate“... Ką Ž. Delkuras ir parodė (įskaitant jo nuogą subinę ir nokautuotą teisėją)... :D

Citata

Babkės- štai kur įkvėpimo šaltinis tokių "kūrybų". Ir nekabinkime vieni kitiems makaronų :A . Ne vaikai esame.

Makaronus tu kabini. Beje, labai nepagarbiai atsiliepdamas apie “konkurentus“. Todėl nesistebėk ir mano adekvačia reakcija... :?

Jorga panašiai babkių pasidarytų ir ITKF atstovaudamas tiesiogiai, be savo Fudokano - ką jo brolis ir daro, ir galvos per daug nesuka, pachaltūrindamas su Ilja... ;) Juolab, kad Ilja Jorga nemažai savo laiko ir lėšų investavo į Fudokan. Kaip bežiūrėsi, tai nieko smerktino, kad atsiims jas.

Dirbi sau, kaip meistras, ir už nieką neatsakai - vienas požiūris prie tų pačių pinigų (nes ITKF tau kaip “frančyzė“). O nuosava organizacija - tai visų pirma jau atsakomybė už kitus.

O Lietuvos Shotokan federacija galėtų pasinaikinti savaime ir pasidaryti klubai tiesiog kokios Lenkijos federacijos nariais - kas trukdo?... :D Esmė tai bus ta pati!... :D

Citata

Dėl tradicinio karatė tai mane pykina pats pavadinimas.

Apskųsk juos už klaidinančią reklamą, kad jau taip... :D

Citata

Jie mat tradiciniai, o kiti karatė stiliai jau ne. Kame ta tradicija?
Ar kad užsidedamas hakami? O gal tradicija nemokėti sparinguotis?

Matyt, Nishiyama tuo norėjo pabrėžti, kad jo Shotokanas laikysis tradicinės krypties, nubrėžtos Funakoshi, o ne bus tas totalus sportas. Kiek aš tai supratau, jei to tu manęs klausi? :rolleyes:

Ar čia tik retorinis klausimas? Jei taip - pasidomėk jų, kodėl jie laiko save tradiciniais. Ar duoti adresą, kur klausimą siūsi?... ;)

Tarp kitko, dėl sparingų tai tu visiškai neteisus - Jorgai jie yra svarbiausi, tai kelis metus iš eilės jis visiškai katų neaiškino ir nerodė. Visi seminarai buvo ištisai skirti VIEN TIK kumite.

Paklausiau kodėl? Jis pasakė, kad gyvenimas yra žiaurus, ir nenori, kad jo mokiniai nuo kitų gautų į dūdą - tegul išmoksta pirmiau kitiems duoti, o tada jau realiai atstovauja “elita Shotokana“... :D

Citata

Dalyvavau ir mačiau tikrai nemažai Pasaulio ir Europos čempionatų. Tiek šotokan, tiek WKF, tiek Kyokushin(tik mačiau). Būsiu tiesus, kaip Sei-I: Vilniuje vyko ITKF (berods Europos?) čempionatas. Tokio šūdo dar nebuvau matęs :P  Išskyrus kelis WKF atstovus iš Azerbaidžano sparingo lygis tiesiog juokingas :D
Ar tai čia ir buvo ta karatė "tradicija"?

Ne, čia buvo geriausia, matyt, Shotokano tradicija... :D

Neužsiimu Fudokanu, kad galėčiau labai giliai lyginti skirtumus ar pranašumus pagal Shotokan... :D Pažįstu Jorgą - prieš jį mūsų vietiniai čempionai, nepriklausomai nuo karate stiliaus, galėtų ramiai kamputyje patylėti į nosinaitę... :D

Citata

Praktika kovos menuose mane išmokė tikėti visų pirma tuo ką matau, o paskui tik tuo ką skaičiau knygutėse :D .O žodžių gali būt daug ir įvairių, liežuvis gi be kaulo... :D

Kaip ten bebūtų, vis dar tiki Kalėdų seneliu, ir kad Koperfyldas realiai skraido... :-)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #22 įjungtas: 2005 Sau 11, 23:37:01 pm »
Citata iš: "Sei-i"
Citata

Citata
Nereikia taip susireikšminti, kad “padefaultu“ visi supras Lietuvos karate shotokan, o tik po to - kažką kitą. :D Tikslūs išsireiškimai ir didesnė empatija padeda geriau suvokti pašnekovus. Tiesa, to Shotokane, matyt, nemokina (nors Jorga “gabaliuką“ to davė per savo seminarą)... ;)

Atsiprašau, jei kas ne taip suprato. Bet man buvo prikišta, kad apleidau Shotokaną. Tai dar kartoju: neapleidau ir mano chebra Shotokane dabar viena geriausių Lietuvoje.

Citata
Aikidokoms iš Aikikai sakyk - jie varžybų nedaro. :D Tarp kitko, diržus turi ir KravMaga - varžybų irgi nedaro... ;) O muštis jie moka, ir arabai tą pripažįsta.. ;)

Na dėl aikido, tai nemanau, kad jie moka muštis. O KravMaga vyksta sparingai ir gana kieti. Beje buvome KravMaga seminare, berods Danijoje.

Citata
O gal HKD - tau “ne lygis“ (bet kad ten pradžioje pagal koncepciją juodas diržas buvo skirtas pagal lygį “primušti“ juodą diržą Shotokano... ;)).

Apie HKD nieko negaliu pasakyti. bet "koncepcija" labai įdomi :D

Citata
]

Citata
Čia ne MAN užkliuvo, čia TAU iš principo nesmagu, kad AŠ primenu TAU. Tai gal ir karate rašyk kaip tuide? :rolleyes:

Kad brazilai šiuo atveju beraščiai ir japonų kalbos nemoka - jų problemos. Japonų kalbininkai turi romaji abėcėlę, ir visa japonų kalbos transkripcija į lotyniškus rašmenis nurodo taip rašyti.

Daugiau nebesikartosiu, nes jau kartą teko priminti - eilinį kartą, matau, kad Smauglys ignoruoja pastabas ir moderatorių žinutes (geltona kortelė). Yra apie tai temoje “Jujutsu“, tačiau asmeniškai jam pateikiu dar kartą:...

Tiek Amerikoje, tiek Anglijoje, tiek Vokietijoje, tiek Lenkijoje (daugiau nebuvo laiko peržiūrėti) vadinama brazilų JIUJITSU. Ir aš turiu teisę taip vadinti. Gal iš pagarbos brazilams :D
Tad geltona kortelė nemotyvuota :-(

Citata
Kovoja ne sistema, o kovotojai. Nemačiau lygiai taip pat nei vieno Greisio Olimpiadoje... :D

Va būtent. Nes judo pergalei pakanka numesti oponentą. Brazilų jiujitsu metimų technika tikrai skurdi. Bet šis kovos būdas efektingas, kai reikia priversti kovoje priešininką pasiduoti t.y. kai kova vyksta iki tikros pergalės.

Citata
Nieko jie neriboja - dziudo kovos normaliai vyksta ir parteryje. Kas čia per klaidinantis pareiškimas?... :rolleyes:

Klaidinu ne aš! Dziudo varžybose teisėjai retai kada duoda pakovoti parteryje ilgiau nei 10 sek. ir stato kovotojus į stovėseną. Siekiama, kad varžybos būtų maximaliai įdomios žiūrovui. Olimpinės sporto šakos reikalavimai... O iš tikrųjų atsidūrus parteryje pereiti į stovėseną labai sunku. Ir jeigu japonų sumo dievas Akebono eina kovoti su Gracie (2004 12 31) vadinasi gerbia Gracie šeimą ir brazilų jiujitsu.

Citata
Tai ko tokios sensacijos nepaskelbiat! :D Ir dar į Olimpiadą galima tiesiog tavo mokinį siųsti - kažkodėl vis kažkas “ne tas“ nuvažiuoja... ;) Taip ir lieka Lietuva be medalių!... :-(
Matyt, Smauglys pavydi savo mokiniui sėkmės ir neleidžia jam dalyvauti oficialiose varžybose... Na, bent jau bulšido leistum, ar ką... :-)
Jei jau taip grįžti prie temos: o po to stebiesi, kad mokiniai palieka - taigi jie irgi šlovės nori, ne vien iš idėjos voliotis su tavimi “potnam partery“!... :D

Čia ne sensacija o mūsų treniruočių dalis. Į judo olimpiadą be šansų, nes nemoka metimų. O vat Bushido visi siūlė dalyvauti, kas buvo susidūrę su mano mokiniais. Ir aš to nedraudžiu. Jie patys turi nuspręsti. Beje vienas dalyvavo Bushido atrankiniame turnyre ir labai lengvai ir greitai nugalėjo. Bet toliau eiti šiuo keliu nepanoro. Man laurų tikrai nereikia ir aš neskatinu dalyvauti oficialiose kovose. O treniruočių procese kovojame ir su grynais bushidistais. Šiaip tokius turėjau 4 mokinius. Du atitolo nuo kovos meno. Vienas išvyko į JAV, ten laisvalaikiu sportuoja brazilų jiujitsu klube. Dabar liko tik vienas, kol kas silpniausias. Būtent jis ir užsiima tik 2 metus parteriu. Tikėjausi užsiauginti bendraminčius ir kartu su jais tobulėti. Bet gyvenimas nusprendė kitaip. Man labai skaudi ši tema :-(
Kai kas mane vadina fanatiku, nes visą savo laiką ir pinigus atiduodu šiam kovos menui. Beje aš niekada iš šių mokinių neėmiau už treniruots pinigų ir salę nuomavau iš savo lėšų.

Citata
O Kyokushinkai praktika parodė irgi ką kitą. Ir ką? Lygini apelsiną su obuoliu?... :rolleyes:

??????

Citata

Dėl Jorgos. Visi meistrai prikūrę krūvas federacijų ir dirbtinių stilių bando pasiteisinti.

Citata
Taip kad nereikia čia - “prikūrė“. Nes dėl “prikurtos“ Keneto Funakošio asociacijos taip ir neatsakai - paprasčiau ignoruoti?... ;)

Ir dėl Keneth Funakoshi manau tą patį ką ir dėl Jorgos. O šiaip tai garbinga JKA patvirtina bet kurios federacijos daną, tik babkes mokėk. Ir varžybose leidžia tik su JKA danais dalyvauti. Vat ir visa politika :D . Nepatikėsi, bet man svarbiausia ne laipsniai (kolegos manes nesupranta, nes nuo 1996 metų turiu 1 daną ir nesiginu aukštesnio laipsnio), o kad mano mokiniai būtų sveiki ir turėtų bent kažkiek didesnes galimybes apsiginti. Ir karatė aš vertinu.

Šiaip tai iš "kiauliukų" ir kt. supratau, kad diskusija tapo beprasmiška. Sei-i kandus stilius, bet jis perėjo į asmeniškumus, todėl nutraukiu savo žinutes šioje temoje.
Atsiprašau dėl spalvoto teksto. Tiesiog nemokėjau cituoti, tad rašiau kita spalva.

_Raiden_

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2005 Kov 27, 11:18:23 am »
Nenukrypkit nuo temos.
As du su puse metu atlankiau jujitsu&kobudo. Kai tik atejau lankyti, ten buwo labai geras treneris, man ziauriai patiko, nes palaikydawo mokinius, wisokiu pratimu duodawo, wisada pasakydawo ka negeraj darai. Bet weliau atejo kitas treneris, ir tada prasidejo tos pacios treniruotes ir nuobodulys, Matesi kai naujokai per puse metu nelabai pasikeisdawo. Nekaltinu as to trenerio, bet jeigu butu likes anas, tas geresnis, wisi butu grejciau ir geriau pasieke gerus rezultatus.

Atsijungęs yoshida

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Grd 2004
  • Žinutės: 201

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Kov 28, 15:59:22 pm »
Citata

Kodokano meistrai po judo kovotojų pasirodymų kovose be taisyklių galėtų patylėti. Ribodami kovą parteryje, jie jos tiesiog nemoka. Ir kovose kur reikia ne tik permesti, bet ir priversti priešininką pasiduoti, judo tapo bedante prieš brazilų jiujitsu.Labai juokinga, kai mano mokinys 2 metus pasimokęs parterio technikos nugali šių metų Lietuvos judo čempioną (beje kova pradėta iš stovėsenos ir be smūgių!).

O nezinai, kodel  vienas skausmingas veiksmas ju-jitsu vadinamas kimura? :) Toks judoka Masahito Kimura tuo veiksmu iveike BJJ teva Helio Gracie... Beje man labai idomu kokia yra to Lietuvos dziudo cempiono pavarde, aisku jeigu ne paslaptis. Ir dar idomu pagal kokias taisykles kovojo? Siaip tai ju-jitsu as irgi labai vertinu, Royce'as Gracie mano bene megiamiausias kovotojas, o ir pats noreciau kada nors pasimokyt, deja nelabai girdejau, kad Vilniuj toks dalykas butu...
Mike Tyson:
"He was screaming like my wife."

« Atsakyti #24 įjungtas: 2005 Kov 28, 15:59:22 pm »

Atsijungęs Mokytojas

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2005
  • Žinutės: 455
  • Amžius: 60
  • Vieta: Klaipėda
  • Ugnis ir vanduo kiečiausias uolas paverčia smėliu

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • www.KovosKlubas.lt
« Atsakyti #25 įjungtas: 2005 Bal 12, 04:46:43 am »
Citata
Shidokan smuktelėjo, mano galva, kai Ričardą Baiką išstūmė Nafta (?) į kikboksą. O juk Baika iš paties Soeno yra gavęs čempionate samurajišką kardą už “dvasią ir ryžtą“...  Deja, interesai čia kiti - visi maukim į bulšido!...

Na Sei-I... Pralinksminai. :-]
Kas tave taip suklaidino???

Jei "isitikines", del sios "INFO"... nurodyk saltinius???

Tikrai... "net ir bezdzione kartais...  is savo medzio iskrenta".

:D  :D  :D
„Niekas žmogaus taip nestabdo kaip jis pats save.” A.Belas
„Tik pasieke tikslą sužinome, kad kelias buvo tinkamas.” P.Valeri

„Kvailiausi žmonės, kuriuos aš pažįstu, yra tie, kurie viską žino." M.Sorbesas

Aiste

• Svečias
« Atsakyti #26 įjungtas: 2005 Geg 14, 19:42:43 pm »
Nematau, tarkime, nieko juokingo, arba aš niekad Memelburge negyvenusi... ;) Tarkime, aš irgi girdėjusi šią istoriją, tik nesu tikra, ar Nafta, ar kas kitas Baiką privertė išeiti iš Shidokan, ar čia jam pačiam taip susišvietė, ir tokią istoriją "sugedusio telefono" principu jo mokiniai perpasakojo.

Kadangi tamsta esate labai mokytas, tai gal ne apie beždžiones, o apie savo faktus ir šaltinius papasakotum, ką?  :-) Nes kol kas argumentas matosi tik: visi jūs durniai, o man dėl to linksma.

Man - ne.  :?

stakys

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2005 Geg 30, 00:21:39 am »
Citata iš: "Sei-i"
Citata
Sveiki,
A. Stanaitis, Uechi-ryu, taip ir varo vagą individualiai. O juk ir antrą daną jau turi, ir pačioje Okinavoje stažavosi - vadinasi, yra ir jo kvalifikacija nežema, pripažinta. Bet jo interesai nėra plėtimasis kažkodėl. Labai nepedagogiška. Ir nepelninga...  :D

Turbut kalba eina apie mano treneri, noreciau pataisyti, tai - Andrius Staniulis. Taipogi sioje sferoje, kuria jis atstovauja pletimasis yra ir rimtas, taciau reiketu siek tiek giliau jums pasidometi pries diskutuojant arba bent kazkiek susidurti su tuo, ka jis daro.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Kovos menų mokiniai (ir jų mokytojai)
« Atsakyti #28 įjungtas: 2006 Lap 02, 06:16:38 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Beje klausymas pamąstymui: kodėl Ilja Jorga sukūrė Fudokan? Ar pasaulyje tiek mažai karate stilių, kad nebuvo kur atsiskleisti meistrui???
.................
Pabandykit nemušti, pabandysiu paaiškinti. Fudokan nuo Shotokan skiriasi iš esmės tik tuo - pabrėžiu, iš esmės, - kad atliekant tiek rankų, tiek kojų smūgius, energija imama iš žemės - iš atatrankos su žeme, jei paprasčiau sakant. Taip sakant, pasinaudojama tuo, kuo pasinaudoja šuolininkai į tolį. Sakykim, tai šioks toks patobulinimas. Iš kitos pusės, tas susiskaldymas nieko gero neatnešė, gal dėl to ir atsirado Tradicinis karatė - besikoncentruojantis į karatė kaip į meną, o ne kaip į sportą, kur svarbiausia yra nugalėti varžybose.
Daugumai teisėjų labai svarbu katos grožis - gilios stovėsenos, elegantiški judesiai, - biznis, kai sako, ir čia prasiskverbia, todėl mūsiškiai, besimokantys katas taip, kad galėtų jas pritaikyt, o ne kad galėtų rankom ir kojom gražiai pamojuot, dažniausiai aukštų vietų šioj srity nesulaukia :) Mušit jaučiu jus mane už offtopicus... Tiek visko prisikaupę buvo ir nebuvo kur išsisakyt, tai dabar linksminuosi, kai saka.
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 22, 17:48:49 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Lap 02, 06:34:05 am »
Apie sparingus ir Europos tradicinio karatė čempionatą, vykusį Vilniuje. Nežinau, ko tamsta ten pasigedote - nokautų? Kraujo? Galiu paaiškint vieną tokį dalykutį - tradiciniam karatė gerai atlikto smūgio jėga, jei smūgiuojama ranka, siekia iki 600 kg, koja galima iškalti apie toną. Todėl tradicinio karatė varžybos nekontaktinės. Ir net nekontaktinėse varžybose, jei žiūrėjai atidžiai, vyko tokia veikla - chebrantas ar chebrantė praleidžia smūgį, chebrantui ar chebrantei kviečiamas medikas, blogesniu atveju ir gipsas atsiranda... Nebijok, bet kuris ten kovojusių meistrų, jei reikėtų, sumaltų tave į miltus. Bet jei taip būtų malamasi varžybose, tai surengtų žmogeliai vienas varžybas, išsižudytų pagolovno ir baigtųsi visa ITKF veikla. Lyginu su kontaktiniu karatė - kyokušinkai varžybomis. Nieko blogo pasakyti nenoriu, gražus sportas, kaip jie ten pas save forume šneka, bet varžybos įdomios - kalasi chebra apie penkias minutes, lyg ir iš jėgos liuobia - sportas taigi kontaktinis, a nia? - ir paskui sveiki gyvi, praleidę begalę smūgių nueina nuo tatamio. Tradiciniame karatė kovojama iki vieno smūgio. Iki vieno, o ne iki baksnojimosi iki begalybės, kai paskui taškais nusprendžiama, kas gražiau baksnojasi. Tai va tas vienas smūgis, jei jis bus atliktas pilnam kontakte, gali nužudyti priešininką.
Tai va, būtent dėl to, kad mes nekontaktiniai ne todėl, kad nemokėtume smūgiuot, o dėl to, kad per gerai mokam smūgiuot, mūsų kovos visokiem neišmanėliam ir atrodo kaip lochotronas, lažakiškumas ir t. t. Turbūt dėl to niekada nepateksim į olimpiadą. Kad žavėtis tradicinio karatė kovom, deja, dažniausiai reikia būt lankius tradicinį karatė, ir lankius ilgai... Kad suprastumėt, kas iš tiesų vyksta...
aš čia šiaip - nu tu man šitaip nusišnekėk - sorry, biški pratryniau...
« Paskutinis taisymas: 2007 Rgs 22, 17:48:19 pm nuo stripulis »
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

« Atsakyti #29 įjungtas: 2006 Lap 02, 06:34:05 am »