Pagrindines diskusijos > Kovos menai

Kodėl gervė balta, o tigras - juodas?...

(1/10) > >>

Sei-i:
Ar niekad sau neuždavėt tokio klausimo, kodėl Baltosios Gervės ciuanfa (pagrindinis karate prototipas) arba Juodojo Tigro iš kokio Šantūno mokykla?... ;)

Kodėl gervė balta (yra juk gamtoje ir pilkųjų ar juodųjų kokių) ir kodėl tigras vis tik juodas, o ne dryžuotas (bent jau perpus su geltona būtų!)?...

Ir niekur tokio atsakymo gatavo neradau, nors, spėju, mažai kas kreipiat iš viso dėmesį - “taip reikia“, “todėl, kad taip graziau“, “o kas tuos siauraakius supaisys“...  :D

Ir šeštadienį sėdėdamas tualete, kurio interjeras yra pagal FengShui principus itin palankus apmąstymams ir meditacijoms, staiga suvokiau!  :-D

Belieka tik pasitikrinti, ar mąstymas buvo teisingas - kas žinote atsakymą, pateikite savo versiją!  :-)

Kartais, pasukus makaulę, prieinama prie originalių ir netikėtų išvadų! Ir, tarp kitko, mano atsakyme viskas susieta, čia ne šiaip “istorinis išmislas“ ar tik teorija: ir filosofija, ir dvasiniai dalykai, ir kovos technika su priedais, ir visokeriopa dvasinė harmonija...  :D

Baisu:
Nieko nėra "šiaip sau", ypatingai pas kiniečius.
Jie spalvoms ir simboliams teikia tikrai daug dėmesio. Gal nukrypsiu į WT, apie kurį šiek tiek daugiau žinau - tai čia yra ne diržai, bet gėlytės. Ir jų spalvos visiškai nepanašiai išdėstytos palyginti su karate. WT spalvos išdėstytos pagal vaivorykštės spalvas...

O balta gervė pas rytiečius asocijuojasi su pilnumo, laimės ir pakylėjimo jausmu. Gal šis pavadinimas ir atspindi aukštų plačių mostų stilių?

O tigrų būna visokių :) netgi Snow Tiger prisigalvoja :)

Asia:
Nu su tom spalvom pas juos - nesupaisysi...
Tai jie gedet ateina baltai apsirenge, tai jiems tigras juodas (cia kaip kokia pantera BAGIRA gaunas)...

Apie tas spalvas manau, kad tai kazkokia aliuzija i DAO zenkla, ar kazkatai...
IN ir JAN...
Amzina gerio ir blogio, sviesos ir tamsos kova...
Bet gal reiketu pavartyt kokia ezoterine knygeliukste ir pasiskaityt, ka reiskia PATYS gyvunai...

Sei-i ar labai i pievas?  ;D

Sei-i:

--- Citata ---
Nieko nėra "šiaip sau", ypatingai pas kiniečius.

--- Baigti citatą ---

Ne tik pas juos - nereikia suabsoliutinti!...  :D  Tiesiog įdomu man jų iškreipto mąstymo užpakaliniai vingiai... ;)

--- Citata ---
Jie spalvoms ir simboliams teikia tikrai daug dėmesio.

--- Baigti citatą ---

Lyg mes ne?...  :rolleyes:  Dar neaišku, kas labiau... ;)

--- Citata ---
Gal nukrypsiu į WT, apie kurį šiek tiek daugiau žinau - tai čia yra ne diržai, bet gėlytės. Ir jų spalvos visiškai nepanašiai išdėstytos palyginti su karate. WT spalvos išdėstytos pagal vaivorykštės spalvas...

--- Baigti citatą ---

Kaip man tai primena vienos mažumos tarptautinę vėliavą... ;) Irgi simbolis juk!  :D

--- Citata ---
O balta gervė pas rytiečius asocijuojasi su pilnumo, laimės ir pakylėjimo jausmu. Gal šis pavadinimas ir atspindi aukštų plačių mostų stilių?

--- Baigti citatą ---

Hm...  :rolleyes:  Taip susimąsčiau... Ir kažin, pasakyčiau...  :?  Baltoji Gervė - ne vien aukšti ar platūs mostai. Pažiūrėkit bazinę sanchin-kata, kuri iš ten atrėpliojo, o ir kažkur turiu kompe klipuką kinietiško originalo - labai jau viskas žema ir kompaktiška... ;)

Antra - tai nesiderintų ir su jūsų teorija, kad vinčunis iš baltosios gervės (vos neparašiau - karvės) atėjęs...  :D

--- Citata ---
O tigrų būna visokių :) netgi Snow Tiger prisigalvoja :)
--- Baigti citatą ---

Juodas - tai labai suodinas, reikia suprasti?...  :D  Ar čia tas apsvilęs nuo Mauglio Šerchanas?...  :D

Pamąstymai, deja, neišlaikė mano kritikos. O gaila - DAR mąstykit!!!  :-D

Sei-i:

--- Citata ---Nu su tom spalvom pas juos - nesupaisysi...
--- Baigti citatą ---

Nemanau, kad jie daug gudresni už mus!...  :D  O galvą sukdamas - kaip sakydavo Storo senelis - vis prie ko nors nusisuksi... Ne, kažkaip panašiai...  :?

--- Citata ---
Tai jie gedet ateina baltai apsirenge,

--- Baigti citatą ---

Logiška juk - chrizantemos tai baltos. ;)

--- Citata ---
tai jiems tigras juodas (cia kaip kokia pantera BAGIRA gaunas)...

--- Baigti citatą ---

Tai va, kad panteros - leopardų giminės!...  :D  O čia Tigras, ne Leopardas!... ;)

--- Citata ---
Apie tas spalvas manau, kad tai kazkokia aliuzija i DAO zenkla, ar kazkatai...
IN ir JAN...
Amzina gerio ir blogio, sviesos ir tamsos kova...

--- Baigti citatą ---

“Teisingu keliu einate, draugai!“ - citata iš kažkokio raudonųjų filmo... ;)

--- Citata ---
Bet gal reiketu pavartyt kokia ezoterine knygeliukste ir pasiskaityt, ka reiskia PATYS gyvunai...

--- Baigti citatą ---

O tai kas trukdo?... ;)

Tiesa, aš labiau ne gyvūnų prasmės ieškojau. Čia kiek užvesiu ant savo straipsnio tinklapyje, jei ten ką minėjau - ką čia prisiminsi, kur apie stilius kalbu.  :rolleyes:  Bent jau aš ta linkme mąsčiau...

Tačiau norėčiau jūsų originalių minčių, o ne mano minčių eigos atkartojimo, nors Saxum ir sako, kad pas mudu su Asia mintys sutampa (“mysli u durakov schodiatsa“ - net ir peilius, jis sako, mes tokius pačius įsigijom...  :D )

--- Citata ---
Sei-i ar labai i pievas?  :D
--- Baigti citatą ---

Na, objektyviai žiūrint, tai visu korpusu išsiveržei į priekį prieš Baisu, kuris atitinkamai lenkia ir kitus!...  :D

Navigacija

[0] Žinučių sąrašas

[#] Sekantis puslapis

Eiti į pilną versiją