Kaip ten bebūtų su ta simbolika - ta gervė su gyvate vis prasimuša WT.
Tarp kitko, čia yra daugiau bendrinė legenda, kurią tiesiog tau labiau žinomas vinčunis tiesiog savinasi...

Tikrai nesakau, kad WT iš gervės ir kilo
Gal tiesiog patogu legendai palaikyti.
Apie vinčunio kilmes yra atskira tema, tiesiog pastebėsiu, kad Maldininke yra visa krūva “bezdžionių“, tame tarpe - ir baltų, kompleksų...
Dėl spalvų - net mažieji japoniukai yra gerokai daugiau išprusę spalvų atžvilgiu, nes juos mokykloje moko skirti gerokai daugiau atspalvių, nei mes, suaugusieji vakariečiai, sugebėtume išvardyti.
O čia yra didelis didelis mitas!...

Japonai net mėlynos nuo žalios neskiria - jiems tas žodis yra vienodas!...
Ir prie spalvų pas juos stipresnės asociacijos su jausmais.
Na, jau... na, jau... Kurgi mūsų tautosaka???

Pvz.:
“Gražu, kad net mėlyna!...“
“Net žalia akyse pasidarė...“
“Verkti kruvinomis ašaromis...“
“Gal tu žydras?...“
ir pan.

Kadangi pridėtos pataisytoje Baisu žinutėje mintys, tai nesusilaikau nepakomentavęs ir jų!...

Dar prie viso to jie visur IN/JAN simboli įdeda...
Ne šiaip jie - daugiau kinai, kuriems daosizmas artimas...

net mano paveikslėlyje (Avatar'e) tokis yra 
O aš maniau, ant ko jis ten, tas vinčunio ietininkas...

Tarp kitko, irgi baltas!...

Gal gedulas, anot Asia?...
Nesugebėčiau priskirt kokia spalva kokį jausmą atstovauja...
Juodos liūdesio gėlės ir auksiniai džiaugsmo žiedai!...
Neseniai vėl peržiūrėjau "Hero" filmą su Jet Li... patiko būtent tai, jog ne tipiškai holivudinis happyend'inis filmas, kuriam daug atmosferos kuriama spalvomis...
Ne, filmas man šis VISIŠKAI nepatiko. Ir gerai, kad po jo Jet Li pareiškė daugiau koviniuose filmuose nesifilmuosiąs - ačiū jam! Nes jei toks kaip šis, tai geriau ir nereikia!...
Nors nuo spalvų tai įskaudo akis, aišku. Kaip durnių namuose viskas: “mėlyna jūra, mėlyna saulė, mėlyni medžiai, dangus ir mama...“ Ar kaip ten toje Tele-Bim-Bam?...