AutoriusTema: Šaltas vanduo po treniruotės, pirtys bei grūdinimasis apskritai!  (Skaityti 42791 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
Re: Šaltas vanduo po treniruotės, pirtys bei grūdinimasis apskritai!
« Atsakyti #165 įjungtas: 2009 Sau 30, 17:19:27 pm »
Aha, tik čia labiau prie anatomijos ir lietuvių - rusų filologijos   :bandit:   :angel:

Citata
Netyčia prisiminiau pora žodžių, vienas iš m, kitas iš p raidės, ir abu reiškia tą patį...   Netyčia čia, tskant.... 

Atsijungęs kensen

• VIP narys
  • Sandan (3 dan)
  • *
  • Registracijos data: Geg 2006
  • Žinutės: 2355
  • Amžius: 54
  • KenYuKai

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #166 įjungtas: 2009 Sau 30, 17:41:34 pm »
Varom geriau į pirtį...
Išsipersim  :D
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Ek4

• Svečias
Re: Po treniruotės - koks vanduo tinkamiausias maudymuisi?
« Atsakyti #167 įjungtas: 2009 Sau 30, 18:53:20 pm »
Žmogaus kūnas yra labai sudėtingas ir mokslininkams dažnai neįmenamas mįsles užduoda. Mūsų organizmas turi savybę adaptuotis prie krūvio ar prie aplinkos. Bet koks keliamas stresas organizme įjungia apsaugines reakcijas ir organizmas bando prisitaikyti taip, kad kitą kartą tas stresas būtų kuo mažesnis. Dirbant su štangomis raumenys auga tik dėl tos priežasties :teisejas: Ta pati situacija yra ir su grūdinimusi...

Taigi:

1. Neginčijamas faktas – grūdinimasis stiprina bendrą organizmo imunitetą, padidėja atsparumas peršalimo ligoms. Kam atrodo kitaip – jūsų bėdos :ruko:

2. Kontrasto dėka iššaukiamo streso metu treniruojamos kraujagyslės, didėja jų elastingumas. Čia kaip ir raumuo dirbant su štanga susitraukinėja  ;-)

3. Grūdinimasis nuima stresus, gerina nervų sistemą. Mokslininkai įrodė, jog pilant šaltą vandenį ant nugaros, išsiskiria hormonas, kurio trūkumas sukelia depresijas. Tagi, jų manymu, dukart per dieną apsiliejant šaltu vandeniu sėkmingai galima išvengti (ar net gydyti) depresijos :-) Kas grūdinasi, gi patvirtins, kaip gerėja žmogaus nuotaika, savijauta po tokių procedurų :-D

4. Grūdinimosi metu organizme vyksta dar bala žino kiek įvairiausių reakcijų, čia musie joks mokslininkas visko nesuskaiičuos... Tačiau viena – tai teigiamai veikia nemažai ir vidaus organų. Yra konkretūs faktai, kaip grūdinimosi dėka žmonės susitvarkė su įvairiomis vidaus organų problemomis.

5. Širdis. Taip, širdžiai krūvis nemenkas tenka. Tačiau bet koks fizinis krūvis ją stipriai apkrauna. Bėgimas, dviračio mynimas, šokiai – viskas priverčia dirbti širdį apkrovos režimu. Tai pavadinkim irgi nenatūraliu darbu? O tai seksas irgi nenatūralus, juk orgazmo metu ojojoj kokios apkrovos širdelei :skaityk: Taip, kas turi rimtų problemų su sveikata, seksu mėgautis nepatariama, sako yra ne vienas atsilenkęs.... Širdis grūdinimosi metu dirba stipriai ir tuo pačiu bando prisitaikyti prie krūvio, ji yra treniruojama taip pat, kaip kokiam maratono bėgime.

Taigi, mano nuomonė tokia. Sveikam žmogui nepadarys jokios žalos. Svarbiausia viskas protingai ir saikingai. Nepradėkite grūdintis iš pirmos dienos ekstremaliai, širdžiai bus per didelis krūvis. Tačiau palaipsniui prie to priėjus, širdis adaptuojasi prie streso ir jai tai jau tampa norma, kasdienybė. Jei seniau palindęs po šaltu dušų rėkdk ir staugt norėjau, dabar tik žiovulys praeina :luztu:  Šiame gyvenime svarbiausia saikas ir harmonija. Ir viskas priklauso nuo konkretaus žmogaus. Sveikam žmogui tai nekenkia, o ligotam ir didesnio svorio kelt negalima... Jei su širdim bėdų nėra, viską darant saikingai, jų nekils ir grūdinimosi metu.

Saxum, neįsižeisk , bet čia vėl tušti teiginiai..  :(

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #168 įjungtas: 2009 Sau 30, 18:54:39 pm »
Aš tai ty misliju... kaip suomiai, kelis tūkstančus metų sėdėdami saunoj, o po to apsipildami šaltu vandeniu dar neužsilenkė kaip nacija?

Prieinu tikėtinos išvados, kad suomiai visgi kilę iš ruonių*, užtatai pas juos metabolizmas ir sinapsės kitokie.

* ...Pasižėkit į ruonius, jūrų liūtus, į kokius vandenis jie lipa.  Nes dominuoja sterinai, o kaip minėjo, periferinis kraujas užrūgtėjąs. Rūgštis verčia plėstis kraujagysles. Tuo pačiu, sudarytos palankios sąlygos jungiamojo audinio augimui, taigi. (citata ek4)

Gerai, kad jie tikri pietiečiai :)))

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #169 įjungtas: 2009 Sau 30, 18:57:25 pm »
Na va, baigiau žiūrėti 5 valandas 14 minučių trukusį teniso mačą tarp Nadalio ir Verdasko.
Užvedė ant vienos mintelės...
Kiekvienas turi teisę rinktis, ar liepsnoti galbūt trumpiau, bet ryškiai ir pastebimai ir aukštai, vos ne iki medžių viršūnių, ar rusenti plėnyse - būti net ne žarija, o tiesiog plėnimi, kuri gali rusenti ilgai ilgai, bet vargu bau kas ją pastebės, vieną negražią dieną kas nors tiesiog ją užmins ir nueis, nė nesupratęs, jogei baigėsi kažkieno egzistencija... O tas liepsnojimas trumpesnis bus irgi nebūtinai, gal kam nors patiks laužas, malkų įmes - vargu bau kas nors plėnimis taip rūpinsis   :bandit:
Tai vat aš renkuosi liepsną, o ar EK4 renkasi plėnis, ar jas tik siūlo, nežinau. Man tiesą sakant dzyn, ar kada nors man atsilieps visas grūdinimasis, darbas su traumuotu keliu, nepaisant skausmo, bet tas akimirkas, kurias gyvenu, aš "degu". Ir kol manęs nesulaužys, aš nesulūšiu pati. Ir net kai sulaužys, kabinsiuos iš paskutiniųjų ir gal dar kartą laimėsiu - žinau, ką sakau, nes dabar jau tris kartus žvelgiau mirčiai į akis...
Kad ir tam mače, Verdasko susižeidė raumenį, porą žaidimų pašlubavo, paskui susiėmė ir velniškai garbingai viską užbaigė, nesvarbu, kad prakišo - jam plojo tūkstančiai atsistoję...
EK4 frazėmis mąstanti ypata be abejo vos susižeidusi susiimtų už galvos, prisimintų visas sinapses, genus ir vsio takoje, ir spruktų iš korto... Tik, savaime suprantama, ji spruktų ne iš Australian Open, o iš pirmos ar antros teniso treniruotės... Kas be ko, jūsų teisė rinktis ir tokį gyvenimą, kas norit  :senis:

P. S. Asia, gal į tavo repliką atsakys šis mano postas, jei ne - sakiau "nebardzo rekomenduotina", bet tai nereiškia "negalima"  :P Greičiau priešingai... Jei tik norisi...

Neiškreipinėk faktų taip žiauriai. Nesusiek visko į vieną. Nereikšmink. :)

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #169 įjungtas: 2009 Sau 30, 18:57:25 pm »

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Šalis: 00
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #170 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:28:02 pm »
Neiškreipinėk faktų taip žiauriai. Nesusiek visko į vieną. Nereikšmink. :)
Kur tu čia faktus radai?  :luztu:
Beje, kadangi tau dar niekas nepasakė ir yra perdėm mandagūs, pasakysiu aš - neaiškink, ką man daryti, ir aš nesakysiu, kur tau eiti  :D
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #171 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:32:12 pm »
Kur tu čia faktus radai?  :luztu:
Beje, kadangi tau dar niekas nepasakė ir yra perdėm mandagūs, pasakysiu aš - neaiškink, ką man daryti, ir aš nesakysiu, kur tau eiti  :D

Aš tikrai nesiūlau jokių plėnų (?). Ir nemoralizuoju. Aš jau minėjau, kad jūsų pasirinkimas, labai mandagiai sakau. :)

Atsijungęs stripulis

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lap 2006
  • Žinutės: 4046
  • Amžius: 47
  • Lytis: Moteris

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #172 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:36:04 pm »
Aš tikrai nesiūlau jokių plėnų (?). Ir nemoralizuoju. Aš jau minėjau, kad jūsų pasirinkimas, labai mandagiai sakau. :)
Plėnys yra tokie daikčiukai, kurie lieka sudegus laužui ir dar ir žarijom išblėsus... Tokie pelenukai, kurie dar ilgai rusena, tik iš jų nebelabai galima išpūst liepsną, jie taip ir rusena, kol lietutis užlyja ar kas užmina.
O kad siūlai ar nesiūlai, tai aš irgi rašiau - siūlai, o gal ne, nežinau.
Tačiau tavo aprašomi dalykai, vengiant grūdinimosi, iššūkių organizmui, škias, sėdėjimas po lapu, kad tik niekas nepakenktų širdelei ar kitom vietom, ir yra tos "plėnys" metaforiškai. Nesakau, siūlomi dalykai. Aprašomi :)

Beje, argumentuok, kad Saxum pacituota žinutė yra tušti teiginiai. Būtent argumentuok, už ką tave anksčiau pagyrė... O ne etiketes nepagrįstas lipdyk. Ir gali sakyt, kur man eit  :luztu:
Stiprus žmogus ne tas, kuris visus nugali. Stiprus tas, su kuriuo niekas nenori kovoti.

Atsijungęs Nialas

• Shodan (1 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2006
  • Žinutės: 1146
  • Amžius: 36

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #173 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:36:49 pm »
+1 Stripuliui. Prisidedu prie nuomonės ,kad "defektas su amžium praeis"..  :handshake:   ;-)
Nusibodo, atvirai pasakius. Viskas kas neatitinka tamstos nuomonės yra "tušti teiginiai" ir "aklas tikėjimas moksliškai patvirtintais faktais"  :oho: . Ką padarysi... Forumas atviras, kiekvienas gali reikšti savo nuomonę.. nebūtinai teisingą.
-1 Ek4.

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #174 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:57:27 pm »
Plėnys yra tokie daikčiukai, kurie lieka sudegus laužui ir dar ir žarijom išblėsus... Tokie pelenukai, kurie dar ilgai rusena, tik iš jų nebelabai galima išpūst liepsną, jie taip ir rusena, kol lietutis užlyja ar kas užmina.
O kad siūlai ar nesiūlai, tai aš irgi rašiau - siūlai, o gal ne, nežinau.
Tačiau tavo aprašomi dalykai, vengiant grūdinimosi, iššūkių organizmui, škias, sėdėjimas po lapu, kad tik niekas nepakenktų širdelei ar kitom vietom, ir yra tos "plėnys" metaforiškai. Nesakau, siūlomi dalykai. Aprašomi :)

Beje, argumentuok, kad Saxum pacituota žinutė yra tušti teiginiai. Būtent argumentuok, už ką tave anksčiau pagyrė... O ne etiketes nepagrįstas lipdyk. Ir gali sakyt, kur man eit  :luztu:

Keistas mąstai, dar keisčiau rašai.:) Į pievas gražias gražias varai.:) Ne, aš nesakau, kad reikia sėdėt po lapu. Vėl tu nesupratai. Man atrodo, kad laikas tau ieškotis problemos savyje. Tu ne taip interpretuoji mane. Ir tik nepradėk varyti vėl savo nukrypimų:) Neįdomu nei kiek. Kažkaip tema rutuliojasi ne ten kur reikia.
Beje, aš pirmas paprašiau, kad Saxum argumentuotų. Tad vėl, vėl suki ne ten kur reikia. :)

« Atsakyti #174 įjungtas: 2009 Sau 30, 19:57:27 pm »

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #175 įjungtas: 2009 Sau 30, 20:13:10 pm »
Saxum, neįsižeisk , bet čia vėl tušti teiginiai..  :(

Čia ne teiginiai, o realybė ir patirtis. Mes praktikai pro kitą prizmę žiūrim, nei jūs teoretikai :senis:

Prieš pora dešimtmečių, kai buvau ne tik gražus, bet ir jaunas, irgi daug skaičiau, domėjausi įvairiais dalykais, buvau kupinas pažinimo džiaugsmo. Tačiau teko ne kartą matyti, kaip mokslininkai įrodo tą ar aną, o po dešimtmečio viskas apsiverčia aukštyn kojom, nes po tam tikrų tyrimų paaiškėja, jog jie klydo (taip ir tavo atveju, tai kuom šventai tiki, gali bet kada paaiškėti, jog tas ar anas gali būti KITOKS). Su amžiumi ir savo bei aplinkos patirtimi į viską pradedi žiūrėti kitomis akimis... Pasidarai labiau dvasiškas  :angel:

Aš ką parašiau NĖRA TUŠTI TEIGINIAI. Tai FAKTAI. Tai ne knygose perskaitytos eilutės.  Tai ne mano spėjimai (atseit išmąstymai). Ir Tu negali paneigti to, ką parašiau. Nes tai ne eilinis mokslininkų išmislas, o žmonijos patirtis... Nori paneigti, jog kūnas neadaptuojasi prie aplinkos, prie krūvių? Tai čia būtų iššūkis visam mokslui, jei įrodytum, gal net Nobelio premiją duotų. Nori paneigti, jog grūdinimasis imuniteto nestiprina? Tai čia visiškas kliedesys, čia bet kas, bent kiek sveiko proto turintis suvoks tai, praktiškai bet kas ir savo kailiu yra patyręs... Nori paneigti, jog grūdinimasis streso nenuima, nepakelia nuotaikos? Iš kur tau žinot, jei nesigrūdini? :luztu:

Aš vis bandžiau tarp eilučių pasakyti, bet kažkaip nepastebėjai... Žmonės nėra robotai, tai gyva būtybė! Žmogus turi itin sudėtingą organizmą, kuriame vyksta tokie dalykai, kokių nė iš tolo mokslas negali paaiškint. Negali mokslas paaiškinti nei jausmų, negali išsamiai paaiškinti, kas vyksta smegenyse, negali paaiškinti proto ir valios galių, kaip mintimis ir saviitaiga galima gydymu užsiimti... Yra begalė dalykų, kas vadinama paranormaliais reiškiniais. Taip, dalis jų yra mistifikuojami, tačiau dalis – realybė, kurią paaiškinti sudėtinga ar net neįmanoma.

Ką noriu čia pasakyt? Žmogaus valia yra stipresnė už daugumą mokslo teiginių ir formulių. Pagal mokslą, jei žmogaus oda susiduria su žarijomis, oda būtinai turi nudegti. Tačiau žmogaus valios pastangų dėka to galima išvengt. neteko girdėt, kad būtų kokie nors skaičiukai išvesti, kaip tai vyksta... Todėl baik pasakot apie tai, ko iki galo pats nežinai!
« Paskutinis taisymas: 2009 Sau 30, 22:31:02 pm nuo Saxum »

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #176 įjungtas: 2009 Sau 31, 19:55:12 pm »
Čia ne teiginiai, o realybė ir patirtis. Mes praktikai pro kitą prizmę žiūrim, nei jūs teoretikai :senis:

Prieš pora dešimtmečių, kai buvau ne tik gražus, bet ir jaunas, irgi daug skaičiau, domėjausi įvairiais dalykais, buvau kupinas pažinimo džiaugsmo. Tačiau teko ne kartą matyti, kaip mokslininkai įrodo tą ar aną, o po dešimtmečio viskas apsiverčia aukštyn kojom, nes po tam tikrų tyrimų paaiškėja, jog jie klydo (taip ir tavo atveju, tai kuom šventai tiki, gali bet kada paaiškėti, jog tas ar anas gali būti KITOKS). Su amžiumi ir savo bei aplinkos patirtimi į viską pradedi žiūrėti kitomis akimis... Pasidarai labiau dvasiškas  :angel:

Aš ką parašiau NĖRA TUŠTI TEIGINIAI. Tai FAKTAI. Tai ne knygose perskaitytos eilutės.  Tai ne mano spėjimai (atseit išmąstymai). Ir Tu negali paneigti to, ką parašiau. Nes tai ne eilinis mokslininkų išmislas, o žmonijos patirtis... Nori paneigti, jog kūnas neadaptuojasi prie aplinkos, prie krūvių? Tai čia būtų iššūkis visam mokslui, jei įrodytum, gal net Nobelio premiją duotų. Nori paneigti, jog grūdinimasis imuniteto nestiprina? Tai čia visiškas kliedesys, čia bet kas, bent kiek sveiko proto turintis suvoks tai, praktiškai bet kas ir savo kailiu yra patyręs... Nori paneigti, jog grūdinimasis streso nenuima, nepakelia nuotaikos? Iš kur tau žinot, jei nesigrūdini? :luztu:

Aš vis bandžiau tarp eilučių pasakyti, bet kažkaip nepastebėjai... Žmonės nėra robotai, tai gyva būtybė! Žmogus turi itin sudėtingą organizmą, kuriame vyksta tokie dalykai, kokių nė iš tolo mokslas negali paaiškint. Negali mokslas paaiškinti nei jausmų, negali išsamiai paaiškinti, kas vyksta smegenyse, negali paaiškinti proto ir valios galių, kaip mintimis ir saviitaiga galima gydymu užsiimti... Yra begalė dalykų, kas vadinama paranormaliais reiškiniais. Taip, dalis jų yra mistifikuojami, tačiau dalis – realybė, kurią paaiškinti sudėtinga ar net neįmanoma.

Ką noriu čia pasakyt? Žmogaus valia yra stipresnė už daugumą mokslo teiginių ir formulių. Pagal mokslą, jei žmogaus oda susiduria su žarijomis, oda būtinai turi nudegti. Tačiau žmogaus valios pastangų dėka to galima išvengt. neteko girdėt, kad būtų kokie nors skaičiukai išvesti, kaip tai vyksta... Todėl baik pasakot apie tai, ko iki galo pats nežinai!

Saxum, nesupratai. Aš nesu nei teoretikas, nei 'sauso proto' žmogus tuo labiau. Vyksta diskusija. Remiuosi tuo, kuo galiu ir ką suprantu. Suprask, dalykas bus visada toks pats. Dėsniai NIEKADA NESIKEIČIA. Dėsniai lieka dėsniais. Laikui bėgant, gal ir dabar, žmonės/mokslininkai/žmonija atras daug NAUJŲ dalykų, bet tik iš dalies. Iš dalies žmonėm naujų. Viskas egzistuoja dabar. Nesikeičia. Keičiasi tik ribotas pažinimo suvokimas. Tikiuosi, supranti ką noriu pasakyti.
Na, aš galėčiau pasakyti dėl savo teiginių, kad tai faktai, bet aš stengiuosi argumentuoti juos, kodėl taip yra. Suprask, visur yra mechanizmai. Apibendrinimas 'mechanizmai' nėra toks sausas.
Kas dėl adaptacijos prie krūvių, aplinkos, streso.. Tai būtų gerai, JEI, JEI mūsų organizmai būtų neišsenkančios energijos kaupyklos.
 Ne, aš nesakau, kad neadaptuojasi. Tik adaptuojantis ir prasideda visas blogis.
Man atrodo, mes per siaura sąvoka kalbam apie imunitetą.
Taip, žmonės tikrai nėra robotai, tik robotų autoriai :) Tačiau, tie patys tau vadinami jausmai yra jaučiami dėl hormonų padidėjimo/aktyvumo keitimosi. Supranti ką noriu pasakyti. Bet tai nėra sausa. Tai yra nuostabu. Tai yra tobula gamtos harmonija.

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #177 įjungtas: 2009 Sau 31, 19:56:16 pm »
Saxum, +1 dėl dvasiškumo. :)

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #178 įjungtas: 2009 Vas 02, 10:03:01 am »
Primine Sabaliausko teorijas :)  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Atskiri zodziai butu teisingi, bet kontekstas kuriame jie naudojami - ne.

Saxum, nesupratai. Aš nesu nei teoretikas, nei 'sauso proto' žmogus tuo labiau. Vyksta diskusija. Remiuosi tuo, kuo galiu ir ką suprantu. Suprask, dalykas bus visada toks pats. Dėsniai NIEKADA NESIKEIČIA. Dėsniai lieka dėsniais. Laikui bėgant, gal ir dabar, žmonės/mokslininkai/žmonija atras daug NAUJŲ dalykų, bet tik iš dalies. Iš dalies žmonėm naujų. Viskas egzistuoja dabar. Nesikeičia. Keičiasi tik ribotas pažinimo suvokimas. Tikiuosi, supranti ką noriu pasakyti.
Na, aš galėčiau pasakyti dėl savo teiginių, kad tai faktai, bet aš stengiuosi argumentuoti juos, kodėl taip yra. Suprask, visur yra mechanizmai. Apibendrinimas 'mechanizmai' nėra toks sausas.
Kas dėl adaptacijos prie krūvių, aplinkos, streso.. Tai būtų gerai, JEI, JEI mūsų organizmai būtų neišsenkančios energijos kaupyklos.
 Ne, aš nesakau, kad neadaptuojasi. Tik adaptuojantis ir prasideda visas blogis.
Man atrodo, mes per siaura sąvoka kalbam apie imunitetą.
Taip, žmonės tikrai nėra robotai, tik robotų autoriai :) Tačiau, tie patys tau vadinami jausmai yra jaučiami dėl hormonų padidėjimo/aktyvumo keitimosi. Supranti ką noriu pasakyti. Bet tai nėra sausa. Tai yra nuostabu. Tai yra tobula gamtos harmonija.
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Ek4

• Svečias
« Atsakyti #179 įjungtas: 2009 Vas 02, 22:16:27 pm »
Nepagavau Vilkatai tavo minties, ka tuo norejai sita nuoroda pasakyti.
Cia kazkas, lyg tai kensen, kazkuriam poste klause, kaip dar suomiai neismire? Na, neismire ir neismirs. Tik atsakyk sau į klausimą, kodėl suomija yra pirmoj vietoj pagal širdies ir kraujagyslių ligas. :) Čia tau ir turėtų būti viskas atsakymas, dėl temos apskritai.

« Atsakyti #179 įjungtas: 2009 Vas 02, 22:16:27 pm »