AutoriusTema: Nosis  (Skaityti 39410 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9378
  • Amžius: 51
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
Re: Nosis
« Atsakyti #15 įjungtas: 2007 Spa 05, 10:06:12 am »
 Aisku, kad ne visi.  O draudimas gerus pinigus uz tai moka.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #16 įjungtas: 2007 Spa 05, 12:07:47 pm »
Nors pasirodo ne, žvilgtelėjau į kainoraštį, vos 3 proc. (5 proc. jei buvo gydoma stacionare arba daryta repozicija) nuo apdraustos sumos mokama už nosies kaulo lūžį :-/

Atsijungęs Žalias

• 3 kyu
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2005
  • Žinutės: 427
  • Šalis: 00

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #17 įjungtas: 2007 Spa 05, 12:12:46 pm »
O nežinot, profesionaliems boksininkams nosies kremzlė būna išimama, ar čia tik gandų lygio informacija?

Atsijungęs Kenkejas

• 4 kyu
  • *
  • Registracijos data: Kov 2007
  • Žinutės: 236
  • Amžius: 39
  • Vieta: Alytus
  • Nori teisti – nusisuk ir eik savu keliu...

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #18 įjungtas: 2007 Spa 05, 16:28:55 pm »
O man idomu ar per kiekvienas bokso arba gatves muztynes ta nosis buna sulauzoma ? Ir kaip atpazint kad ji luzo (durnas klausimas), bet as esu susilauzes antroj klasej nosi, bet ne taip, kad ji butu uzsisukus i kita puse ir jau paziurejus aisku kas su ja yra, o tiesiog pora milimetru i sona :D Tai man ir idomu ar ta nosis nera tokia patvari :D
Ziurek i visas puses, nes tu esi miske, kuriame neviena vilku gauja. Buk akylus ir pasiruoses visada, nes alkana ruja surys tave...

Nauja pazintis ? Nauja problema ? O gal bus nuostabu ?

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Spa 05, 19:37:38 pm »
Nu nežinau, iš mano pažįstamų tai gal pora surasčiau, kam nosis buvo lūžusi... Vienas net ne kovotojas, šiaip kažur susilaužė... :icon_bat:

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #19 įjungtas: 2007 Spa 05, 19:37:38 pm »

kosmass

• Svečias
« Atsakyti #20 įjungtas: 2007 Spa 06, 10:31:06 am »
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti
O nežinot, profesionaliems boksininkams nosies kremzlė būna išimama, ar čia tik gandų lygio informacija?
jo idomu  :chmm:

Pramuk

• Svečias
« Atsakyti #21 įjungtas: 2008 Kov 17, 01:18:50 am »
Nu reik ant gynybos daugiau derbt :angel:

Bet apsaugotas niekada 100% nesi, o operacija tikrai ne is maloniuju, ypac po operacijos kresuliu siurbimas, nelinkeciau niekam :evil:

Bet kai zinai, kad viskas daroma tik tavo labui tai tas labai padeda tik po to kazkaip baisoka i ta nosyte, kad ir silpna smugeli prasileist :bijo: ;-)

Domcius

• Svečias
« Atsakyti #22 įjungtas: 2008 Kov 17, 13:18:22 pm »
O man idomu ar per kiekvienas bokso arba gatves muztynes ta nosis buna sulauzoma ? Ir kaip atpazint kad ji luzo (durnas klausimas), bet as esu susilauzes antroj klasej nosi, bet ne taip, kad ji butu uzsisukus i kita puse ir jau paziurejus aisku kas su ja yra, o tiesiog pora milimetru i sona :D Tai man ir idomu ar ta nosis nera tokia patvari :D

Nu kiek zinai, tai nosis neturi kaulo, o sudaryta is kremzles. Kadangi kremzles nera tokios patvarios (kvailas zodis , bet manau suprasi) negu kaulai, tai labai lengva sulauzyt. O del tu visokiu nosies persisukimu cia priklauso nuo luzio priezasciu. Buna kad nosis isvis iskrypta kaip medzio saka (nopreciau isivaizduot) o buna tiesiog luzis koksai nors vidinis, kai kremzlytes pusele ilinksta ir sudaro skyle ar kazkas pan...

Pramuk

• Svečias
« Atsakyti #23 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:39:17 pm »
Nu kiek zinai, tai nosis neturi kaulo, o sudaryta is kremzles. Kadangi kremzles nera tokios patvarios (kvailas zodis , bet manau suprasi) negu kaulai, tai labai lengva sulauzyt. O del tu visokiu nosies persisukimu cia priklauso nuo luzio priezasciu. Buna kad nosis isvis iskrypta kaip medzio saka (nopreciau isivaizduot) o buna tiesiog luzis koksai nors vidinis, kai kremzlytes pusele ilinksta ir sudaro skyle ar kazkas pan...

Nu mano patarimas tau butu vienas, atsiversk medicinos enciklopedija ir pasiskaityk apie nosi, jos sandara, nes kai zmogus tokiu dalyku nezino ir sneka, kad nosis kaulu neturi tai zinai....
Pyktis net ima :senis:

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #24 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:45:51 pm »
tikrai taip. Geriausiai anatomijos vadoveli pasiimti :) Ten net su pavadinimais parasyta.

prasom. Nosikaulis :D
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

« Atsakyti #24 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:45:51 pm »

Domcius

• Svečias
« Atsakyti #25 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:46:37 pm »
Nu man tik idomu nuo kur tu tada skaitai kad nosis yra. Sakiau  kad nosis turi kremzle. o ne kaula.  :-/

Atsijungęs Vilkatas

• 1 kyu
  • *
  • Registracijos data: Sau 2005
  • Žinutės: 855
  • Amžius: 42
  • Vieta: Kaunas
  • Aš toks jau nuo gimimo :)

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • Kung fu akademija
« Atsakyti #26 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:48:52 pm »
nu vat idomu, nuo kurios vietos tu skaitai, kad jau nosis? :D
" You must own your Wing Chun, not let it own you ". Wan Kam Leung.

Domcius

• Svečias
« Atsakyti #27 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:56:59 pm »
Išorinė nosis įvairuoja, jos dydis ir ilgis priklauso nuo paveldėjimo, rasės. Nosis skirstoma į tokias dalis: nosies šaknis, nosies nugara  ir nosies viršūnė  . Išorinę nosį sudaro du nosikauliai ir nosies kremzlės. Išilgai nosies nugaros iš abiejų pusių yra šoninė nosies kremzlė . Nosies viršūnėje yra didžioji sparno kremzlė, o jos šonuose mažosios sparno kremzlės. Nosies viršūnėje yra šnervės, kurias apriboja porinės didžiojo sparno kremzlės.

Gal dar taip irodysiu? Kita karta nestumk neisiskaites i teksta. Aj ir beto, bandai pats pavaidinti dydziaja medicinos enciklopedija, bet tau nelabai gaunasi... Ir todel as tau jokiu patarimu neduosiu kaip tu man davei...
« Paskutinis taisymas: 2008 Kov 17, 16:58:55 pm nuo Domcius »

Pramuk

• Svečias
« Atsakyti #28 įjungtas: 2008 Kov 17, 16:57:49 pm »
Nu man tik idomu nuo kur tu tada skaitai kad nosis yra. Sakiau  kad nosis turi kremzle. o ne kaula.  :-/

Ka as anksciau rasytoje zinuteje tavo pacitavau tai pirma sakini uztenka paskaityt, o va zmogus tau visa kaukole idejo, kad gincu ir neaiskumu tau nekiltu. Aisku jei supranti. Nu kaip ten bebutu zinok bone yra kaulas :-)
Siaip is studiju anatomija zinau, be to man 2 kartus nosi operavo, cista sinusuose buvo tai as nosies sandara tikrai zinau ir manyciau gal nebesigincyk, o paskaityk knygute. Cia toks draugiskas patarimas :senis:

Pramuk

• Svečias
« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Kov 17, 17:00:06 pm »
Išorinė nosis įvairuoja, jos dydis ir ilgis priklauso nuo paveldėjimo, rasės. Nosis skirstoma į tokias dalis: nosies šaknis, nosies nugara  ir nosies viršūnė  . Išorinę nosį sudaro du nosikauliai ir nosies kremzlės. Išilgai nosies nugaros iš abiejų pusių yra šoninė nosies kremzlė . Nosies viršūnėje yra didžioji sparno kremzlė, o jos šonuose mažosios sparno kremzlės. Nosies viršūnėje yra šnervės, kurias apriboja porinės didžiojo sparno kremzlės.

Gal dar taip irodysiu? Kita karta nestumk neisiskaites i teksta.

O tu nosikaulius supranti kaip kremzle jo? :-) :-)
Oi, matau kad neina tau isaiskinti. Tiek to, jei kada neduok Dieve teks tau pertvara tiesint tada suprasi, kad neteisus buvai. Nematau prasmes cia su tavom gincytis :senis:

« Atsakyti #29 įjungtas: 2008 Kov 17, 17:00:06 pm »