Gali būti, kad plyšęs meniskas.
Čia labai blogai? Galėsiu dar pajudėti kartais?
Ar tik taip
?
Man yra plyšęs - nuplyšęs geras kąsnis. Vaikystėje. Sąlygoj tuo metu apie tai nežinojau, judėjau ir vargo nemačiau, tam tikrais tarpais net labai smarkiai. Nu gerai, mačiau, tas kąsnis vis užstrigdavo tarp abiejų kelio sąnario dalių ir trukdydavo išties koją, bet kadangi smarkiai neskaudėdavo, tai kažkaip aš tą kąsnį išsipurtydavau, o paskui jis tik dilo dilo dilo, bet apie tai truputį vėliau.
Jei jis tik įplyšęs - prognozės geresnės, pasidarai artroskopinę ir striksi sau po lankas. Judėt sutrukdydavo pilna kelio opracija. Kai visą sąnarį atverdavo.
Jei nuplyšęs - ir iškart pasidarai artroskopinę, kiek man žinoma, problemų išvengsi, nes pats baisiausias dalykas ne nuplyšimas, o tas fokusas, kad kąsniukas, likęs kelio sąnary, brūžinasi į kremzles ir jas galutinai nubrūžina iki kaulo, kaip kad man buvo. O tada ima skaudėti ir reik persodint kelio sąnarį arba LABAI ILGAI gerti GERUS papildus. Kol kas man padėjo antras variantas - buvau net skaitau apsigydžius ir gyvenau trejus metus be papildų ir be problemų, nes kąsniukas jau visiškai sudilo ir problemų nebekelia su ardomuoju darbu, bet kai neseniai vėl drėbiausi, skausmai atsinaujino, tai teks vėl gerti.
Bet čia ne tau, jei plyšo dabar - marš pas gydytojus, anys padės. Šiais laikais puikių priemonių yra, net nesportavę sportuot ima

Šachmatus teks atidėt iki pensijos musiau.