Sveiki, atsitiko trauma ir po apsilankymu ligoninej supratau, kad jiems nelabai idomu, kas man atsitiko ir susirupinau ar isvis cia mane pagydys ir ar nebus pervelu tas gydymas. Tai gal, kas gali patart kokias proceduras atlikti, kaip supratau geriausia paciam indvidualiai "mokant pinigus".
Tai treniruotes metu besitraukiant nuo smugiu (dedant zingsni atgal galine koja) peda uzkliuvo uz kazkieno kojos ir jai nebebuvo kaip pasislinkt ir kunui persisverus pajutau turbut didziausia skausma, koki teko patirt. Spejau zvilgtelt i kelena, nuo keleno i apcia visa blauzda buvo ~90 laipsniu kampu pasisukus nuo slaunies, visgi sanarys atlaike ir persisveres ant kitos kojos griuvau ant zemes, griudamas pastebejau/pajutau, kad koja su keista inercija atsoko i vieta , lyg po perdidelio laisvumo viskas atsitatytu. Na pavaitojus ir pasiraicius ant zemes koja atsalde, treneris paklause ar galiu svelniai itempt su raumenim kelio girnele. Su pastangom kaip ir pavyko.
Nuvaziuojamt ta pati vakara i ligonine (nedarbo laikas ~10h) priima, persviecia koja. Priimamajam pasake, kad rentgenas parodo tik kad ner kaulu ir kremzles luziu ar skilimu. Reikia atlikti kazkokius kitus tyrimus, kur matosi raisciu bukle. Israse pazyma itvarui, pasake dvi pirmas paras, saldyti 4k paroj. Ateit uz 10dienu (gaila nepaklausiau kur ateit) Ir kita diena kreiptis pas seimos gydytoja, del siuntimo, tiems tyrimams, berots tamografija minijo.
Kita diena seip ne taip nusuoliuoju pas seimos gydytoja. Sakau reikia siuntimo, tiems tyrimams del raisciu. Gydytoja paaskina, kad negali duoti tiesioginio siuntimo tiem tyrimam, arba reikia kreiptis privaciai ir tie tyrimai labai brangus, nors ir nepasake kiek kainuoja. Zodziu parase siuntima pas traumotologa.
Vaziuojam i ligonine... pavyko atspet kuriam is pastatu as tureciau gaut ta itvara. (cia klaipedoj, jurininku ligoninej, nes tu pastatu belekiek
) Taigi ten radau moteri, kur nelabai su traumatologija susijus apart itvaru israsinejimu. Dave itvara pasake, kad traumatologas parodys kaip tiksliai uzdet ir t.t. Kad butu lengviau, nusipirkau ramenta. Nusigavau iki informacijos, parodziau savo siuntima, paklausiau i kuri cia pastata kreiptis. Parode,, nueinu ten. Vel i primamaji, sako negalim tau nieko padet, tau reik uzsiregistruot kitam pastate pas traumatologa. Nueinu i dar 1 pastata, sako kad anksciau nei 3savaites ner galimybiu. Pradejau su draugu juoktis, kas per nesamone duoda itvara, kuri net nezinau kaip tiksliai naudot, o apie mano trauma aisku tik tiek kad niekas neluzo. iseinant is pastato pasivijo moteris (civile) pasake, kad pati medike. Ir kad reikia paciam eit daryt tyrimus nes cia gali but pervelu. Tai va butu gerai, kad kas apsviestu kur man reik kreiptis.