AutoriusTema: Kaip elgtis tokiose situacijose?  (Skaityti 168099 kartai)

0 narių ir 1 Svečias žiūri šią temą.

hoppas

• Svečias
ar gerai padariau isvengdamas kovos?
« Atsakyti #75 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:16:40 am »
dar noreciau pridurti, kad betkuris kovos menas meistro rankose tampalabai pavojingu ginklu, neveltui tai kovos menas :)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #76 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:34:37 am »
Citata
Sei-i truputi pervertinai mano ta "ganetinai suvarytas" cia paprasciausiai posakis daznai vartojamas tarp liaudies su kuria daug bendrauju, nemanau kad mano ego jau toks pasiputes, na zinoma tavo nuomones kategoriskai neneigiu, bet ir negaleciau patvirtinti. 8)

MAN nereikia, kad tu tvirtintum ar neigtum. Kad aš teisus dėl “šiek tiek“ įžeisto ego - matau ir taip iš tavo žinučių... ;)

Citata

Del kaltinimo, tai net ir krepsinyje gynejas kai ginasi, bet gindamasis juda jam bauda buna ne puolejui, taip kad cia dar gincytina situacija.

Jei gynėjas yra užėmęs poziciją abiejomis pėdomis, puolėjui skiriama puolimo bauda!  :A

Tavo situacija KAIP TIK tokia ir buvo. Maža to, kad nesuvokei, ką pasakiau net ir su krepšinio taisyklių palyginimu, tai pasakysiu dar kitą ir prastesnę tau situaciją.

Jis iššoka iš niekur (čia tavo mintis), o tu atsitrenki į jį. Sąmoningoje konflikto eskalavimo interviu fazėje jo reakcija bus tave atstumti su žodžiais “ko čia stumdaisi, gaidį“, “žiūrėk, kur eini“ ir pan.

Ir, tarp kitko, JOKS liudininkas nepaneigs fakto, kad TU atsitrenkei į jį! Ir jam TEKO nuo tavęs gintis... O konfliktą sukėlei ir eskalavai tu.

Toliau situacija, manau, aiški.  :D

Reikia žiūrėti, kur ir kaip vaikštai, ir kodėl žmonės kelią užstoja... ;)

Citata

Aikido pasirinkau korosu, butu idomu suzinoti kaip vertini kiekviena is ju? kuris is ju tavo nuomone pranasesnis? kuri rinktumeisi?

Yra toks straipsnis tinklapyje, įeina į skaitomiausių penketuką. Nesikartosiu...  :D

Citata

Dar noreciau pridurti, kad tik puse savo sportavimui paaukotu metu skyriau aikido, teko ir netik sio kovos meno ragaut.

Aš išvadas darau pagal esamą situaciją ir turimus duomenis.

Citata

Del techniku, tai mane taipogo netaip truputi supratai, as neniekinu nei vienos technikos, mano nuomone jos visos yra labai veiksmingos, bet dar nemanau, kad esu pakankamai jas atidirbes, kad galeciau drasiai jomis gatveje naudotis, zinoma kartais jos visai netycia iseina, padarai tik tada suvoki kas ivyko.

Tai kada išmoksi? ;) Po 10 metų, ar dar tik po 4, turint omeny 6 metų įdirbį?...  :D

Technikos turi pradėti veikti JAU PER PIRMĄ treniruotę! Kaip treniruojiesi - taip ir kovoji. O kai adrenalinas kala per smegenis, tai jokia sudėtinga technika neveikia iš viso!

Aikido buvo sukurta ne tokioms situacijoms. Ir ne gatvėje (juolab, kad patys Daito-ryu aikijujutsu tėvai tiesiai sako, kad tai “rūmų vidaus“ menas...  :D ) Bet čia jau nebesikartosiu.

Citata

Man pasirode, kad truputi esi nusistates pries aikido.

Tada aš nusistatęs PRIEŠ VISUS kovos menus, kad jau taip...  :-]

Nėra blogų kovos menų ar technikų - yra tik ne laiku ir ne vietoje.

Citata

Del tu isibegejimu nuo kitos tatamio puses ir smugio su baisiu rekimu, tai pasakysiu taip nuo kazko pradeti reikia, neimsi ir nesiginsi pirma treniruote is kart nuo kokiu triju smugiu konbinacijos artimoj distancijoj.

O kodėl gi ir ne?... ;)

Juk TAIP atakuojama! Nuo TO reikia mokytis gintis, o ne nuo kamikadzės, susipykusio su savo sveika nuovoka... ;)

Ir jei nuo to reikia mokytis, tai nuo to ir reikia pradėti. Nes kitaip ir nebus.  :?

Citata

O del to kad ego uzgos nora toliau mokytis kovos menu, tikrai nebijok nes tikrai mokausi ne tam, kad ismokciau apsiginti ir juo labiau nemesiu sportuot, jei koks loxelis gerai sonus aplamdys. Atejau i kovos menus noredamas ismokt gerai snukius dauzyt, bet jei buciau likes tokios nuomones, tai tikrai buciau metes sportuot. :D

Rusai turi gerą išsireiškimą: “Čiem by ditia nie tiešylos - liš by nie viešalos!“...  :D

Pyz! :peace:

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #77 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:42:54 am »
Citata
Šioje situacijoje "hoppas" pasielgė, kaip tipiškas kultūringas žmogus. Intelektas neleido pirmam duoti į nosį ir šį kartą taktika pasiteisino, nes konfliktas neįsižiebė. :-D  

Smauglį, tu VISIŠKAI neskaitei mano teksto aukščiau ir jo situacijos analizės, tiesa?... ;)

Nes nebūtum TAIP pasakęs (kitais žodžiais - “nusišnekėjęs“), jei būtum pabandęs paskaityti.  :?

Viskas buvo kaip tik atvirkščiai! Ir vienintelė priežastis, dėl ko nekilo muštynės, yra iš “komos“ į šį pasaulį laiku sugrįžę jo draugai (3 vs. 2), kuriems Hoppas skolingas už tai alaus...  :D

Citata

Šiaip tai čia yra didelė problema, nes dauguma normalių piliečių pradėda gintis ar kovoti tik gavę į nosį, o tada jau vėloka :( .

Na, taip. Nes dažniausiai jau guli nokdauninėje sąmonės būsenoje, ir su jais pradedamas žaisti futbolas...  :D

Citata

Beje ponas aiškiai prisipažino, kad aikido kovoje nenaudotų. Matyt ir pats supranta, kad aikido Lietuvoje geriau tinka pasirodymams scenoje nei realiai kovai ar savigynai. :D

O kas Lietuvoje iš viso tinka REALIAI kovai ir REALIAI savigynai, kad jau taip?... ;)

Ir ne tik Lietuvoje, tarp kitko...  :-)

Galite juoktis, bet aikido savigynai bene GERIAUSIAI tinka...  :D  

Tiesa, ne visai tokia aikido, kuria turite kolegos omeny, kaip ir smūgiavimas choku-tsuki iš kiba-dachi karate... ;)

Kita tema, jei norite, perkelsiu...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #78 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:45:49 am »
Citata
Bent vienas pagyre :oops:

Na taip: toks tokį pažino - ant alaus pavadino...  :-]

Citata

Del aikido tai nesutinku su tavim, mano nuomone aikido yra veiksmingas ir realioje kovoje ir juolabiau savigynoje, as sakiau kad nenaudosiu techniku, bet aikido sudaryta ne vien is ju,

Be abejo -ne! ;) Joje dar yra ir meditaciniai pratimai, skirti pasidaryti Visatos bamba...  :D

Citata

o techniku nenaudosiu nes neesu dar pakankamo pasiruosimo, kad jos taptu veiksmingos mano rankose, nors kartais taip ir buna. teko matyt kai aero pasiruosimo meistrai naudoja aikido gatves tipo kovose ir tikrai tuomet aikido buvo privalumas.

Norėčiau plačiau išgirsti apie tas “gatvės tipo kovas“...  :?  Čia gal apie UFC kokį?... ;)

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #79 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:51:00 am »
Citata
dar noreciau pridurti,

Jau nenorėk, kad taip, ką matau. Tik ne šiame forumo skyriuje. Kovos menuose - prašom. Tik ne čia.

Čia galioja kita “filosofija“... ;)

Citata

kad betkuris kovos menas meistro

Galiu paklausti?... ;) Kur tu matei tokį mistinį meistrą?...  :D

Gal, sakau, čia iš Japonijos istorijos bent? Koks Edo periodas... Bet, jei paskaitytum tų laikų kritiką apie metodikas ir realų paruošimą tose jų Ruyha, tai apsiverktum už visus samurajus...  :D

Citata

rankose tampalabai pavojingu ginklu, neveltui tai kovos menas :)

Primygtinis pasiūlymas: nueiti į tinklapį ir perskaityti bent skaitomiausių straipsnių penketuke esančius straipsnius (bent jau “Kovos menai = choreografija?“).

Ir GERAI juos apmąstyti, kad suvoktum.  :?

O po to galima ir prie Makoto straipsnių apie aikido pereiti..  :D

Portalo FightClub.lt diskusijų forumas

« Atsakyti #79 įjungtas: 2004 Grd 01, 09:51:00 am »

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 39
  • Vieta: Kaunas
  • Lytis: Vyras

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #80 įjungtas: 2004 Grd 01, 19:10:45 pm »
Citata
Šioje situacijoje "hoppas" pasielgė, kaip tipiškas kultūringas žmogus. Intelektas neleido pirmam duoti į nosį ir šį kartą taktika pasiteisino, nes konfliktas neįsižiebė. :-D  Šiaip tai čia yra didelė problema, nes dauguma normalių piliečių pradėda gintis ar kovoti tik gavę į nosį, o tada jau vėloka :( . Beje ponas aiškiai prisipažino, kad aikido kovoje nenaudotų. Matyt ir pats supranta, kad aikido Lietuvoje geriau tinka pasirodymams scenoje nei realiai kovai ar savigynai. :D

del sito: "pirmas nedave i nosi"... tai daznai nebutinai inteligencija suveikia. kartais ir del baimes netrenkiamas pirmas smugis, kai ji sukausto. o cia jau negerai... nesakau kad hoppui tai taikoma, bet tai gali but viena is priezasciu sustabdanciu smugi. nesakau kad baime blogai, bet mano nuomone NEGALIMA leisti kad ji uzvaldytu kuna ir prota. o cia jau beda...
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Lonsas

• Nanadan (7 dan)
  • *
  • Registracijos data: Lie 2004
  • Žinutės: 4094
  • Amžius: 39
  • Vieta: Kaunas

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #81 įjungtas: 2004 Grd 01, 19:22:36 pm »
antras postas nes ne viskas perskaites buvau :)

Sei-I as perklausiu. tai kuris kovos menas/sportas tada tinkamiausias realioje kovoje? tokio nera matyt :), nes nei vienas neruosia tokiom kovom, kaip ir aikido. kazkada labai labai jaunam amziui teko lankyt aikido ir siaip... teko nusivilti, prisiminimai dabar nekokie, tada gal ir smagu buvo, bet dabar pakartot to nenroeciau. bet tai nei vienas kovos menas netinkamas savigynai ir realiai kovai tada? argi netaip?

vienintelis budas - gatvej to ismokt, bet tai su galva i dvi dalis padalinta nesinori gryst :D.

o del to kad hoppas nedave niekam i snuki irgi dvejopa sitoacija, gal kaip pats sakei butum kam mobilu isgelbejas, o gal jis paskui tave susirades butu...
siais laikas ne tas stipresnis pas ka kumsciai kietesni, o pas ka draugu daugiau.
"Ne viska gyvenime gali pasiekti kumsciais, kartais i rankas reikia pasiimti didele gera lazda." Sena filipinieciu patarle :D

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9379
  • Amžius: 52
  • Vieta: Vilnius
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #82 įjungtas: 2004 Grd 01, 23:27:12 pm »
Nors kolegos jau viską išnarstė, jau beveik ir susimušo besimatuodami, kieno tiesa tiesesnė, bet visgi ir aš pridėsiu nuo saves. Stengsiuosi nesikartot.

Citata
Vakare ejom tryse su draugais is triesos, rankose nesemes po JO. Staiga is seselio issoko koks tai marozas ir gan energingai mus sustabdes paprase pridegti, as nustates gresminga pikta zvilgsni pasakiau kad nerukome ir bandziau ji pastumti lengvai su ranka i sona, kad galetume praeit

Blaivus buvo, ar neblaivus? Kita vertus, kad jis paprašė prisidegt, tai čia ne nusikaltimas. Aš tai dažniausiai atkertu "nerūkau" ir einu savo keliais, stengdamasis net nežiūrėti į jų pusę (akies krašteliu visada reikia stebėti!). Stumti neverta, nes žmogus gali ir įsižeisti :D Kaip taisyklė viskas tuom ir užsibaigia.

Tiesa, kartais, kai esu kovinės nuotaikos, mėgstu atkirsti "nerūkau ir kietiems nepatariu". Toks pasakymas iš karto suveikia kaip iššūkis! Dauguma nuo to įsižeidžia ir iš karto bando aiškintis, ar nereikia kartais manes pamokyti, bet sekantį jų/jo žingsnį numalšindavau konkrečiu paklausimu "į kepala?". Tada jiems/jam belikdavo nueiti nukabinus galvą... (čia pora tokių atvejų apturėjau, jeigu ką...) Bet, nepatariu taip daryti, tik įdedu kaip pavyzdį, kaip pora žodžių ir intonacija keičia reikalo esmę. O stumdytis tikrai negražu, nu nu nu :no:

Citata

( jis buvo gerokai uz mane zemesnis, ka jau kalbet apie svori)

Nereikia nuvertint pagal išvaizdą 8-)

Citata

Dabar svarstau gal visgi vertejo duot jam i nosi vos tik paprasius telefono juk aisku ko jis tuo sieke.

Įtarimas - tai ne įrodymas! O ir muštis negražu.

Citata

Man pagailo tu is kuriu jis ta vakara atims mobilius, o as galejau bent siam vakarui jam ta nora atimineti atmust.

Gal jis ir neatiminėjo jokių telefonų, tiesiog gavosi tokia situacija, kad jis paprašė prisidegt (nu būna, kai neranda degtukų, o kioskas tolokai), tu jį nustūmei, žmogėlis įsižeidė, bet supratęs, kad taves greičiausiai neįveiks, pabandė morališkai paveikt, paklausdamas, "ar rauniesi?". Tu jam per petį paplakšnojai, žmogutis visai pasimetė, pamatęs, kad jo grėsmingas paklausimas tau įspūdžio nepaliko, o jo draugas irgi peršikęs stovi už kelių metrų. Tuomet, kad neatrodytų kaip koks bailys, kad bėgtų, iš pasimetimo jis išsitraukia kokią nors Ežio kaladę ir paprašo paskambyt... Tuomet tu vlė per petį, jį stumi ir eini... Tada jis lengviau atsikvepia... Uch... O norėjo TIK prisidegti...
[/quote]

Citata

taip kad tuos du drasuolius buciau speju be dideliu pastangu atlupes nebent issitrauktu ka nors astraus tada tureciau bedu

Tai jis jau buvo išsitraukęs ;) SIM kortelę ;) Jei yra technikų su kreditine kortele, gal yra technikų ir su SIM kortele? :V

Citata

saip sakiau rankoj nesiausi JO

Ai, gal reikėjo pi...t iš tos lazdos per galvą... Ir kitą dieną ateina į mūsų forumą koks žmogutis ir rašo, kad paprašiau prisidegt, o man su lazda kad pi... per galvą... Joke ;)

Citata

ka jus manot apie mano poelgi?

Neseniai ir mums su Sei-i buvo nutikę, kai paleidom niekšelį sveiką, paskui pora dienų pykau ant savęs :A Bet kita vertus, nereikia iššaukti agresijos. Smurtas iššaukia smurtą, agresija iššaukia agresiją... Nebūtina eiti pet miestą ir visus auklėti.

Atsijungęs Saxum

• Administratorius
  • Kudan (9 dan)
  • *
  • Registracijos data: Bir 2004
  • Žinutės: 9379
  • Amžius: 52
  • Šalis: lt

• Aktyvumas per savaitę
    0%
    • fightclub.lt
« Atsakyti #83 įjungtas: 2004 Grd 01, 23:42:25 pm »
Citata

Viskas buvo kaip tik atvirkščiai! Ir vienintelė priežastis, dėl ko nekilo muštynės, yra iš “komos“ į šį pasaulį laiku sugrįžę jo draugai (3 vs. 2), kuriems Hoppas skolingas už tai alaus...  :D

Kurioje vietoje tie draugai sugrįžo iš "komos"? :O Jie gi VISĄ laiką prabuvo "komoje".

Citata

O kas Lietuvoje iš viso tinka REALIAI kovai ir REALIAI savigynai, kad jau taip?... ;)

Ir ne tik Lietuvoje, tarp kitko...  :-)

Galite juoktis, bet aikido savigynai bene GERIAUSIAI tinka...  :D  

Tiesa, ne visai tokia aikido, kuria turite kolegos omeny, kaip ir smūgiavimas choku-tsuki iš kiba-dachi karate... ;)

Realiai kovai viskas tinka. Net šachmatų lenta. Blyn reikia naujos temos. Kokios? Žr. žemiau ;)

Citata

Kita tema, jei norite, perkelsiu...  :D

Matau, kad apskritai yra pribrendęs reikalas, sukurti POPULISTINĘ temą "Kuris kovos menas geriausiai tinka gatvėje?"...

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #84 įjungtas: 2004 Grd 02, 09:40:36 am »
Citata

del sito: "pirmas nedave i nosi"... tai daznai nebutinai inteligencija suveikia. kartais ir del baimes netrenkiamas pirmas smugis, kai ji sukausto.

Tarp kitko, nebūtinai baimės. Daugeliui kultūringų ir civilizuotų žmonių tiesiog vidinis moralės kodeksas neleidžia vožti ranka (kumščiu) į veidą oponentui. Kaip dainavo V. Vysockis apie vieną boksininką: “Ja čielovieka po licu byt s diectva nie mogu“ (“aš nuo vaikystės negaliu mušti žmogų per veidą“ - rus.).  :D

Kaip tokį reikalą spręsti?

Kartą Nidoje, kur mus iš karaokės išmetė dėl kitų dainorėlių užgožimo (barą iš viso uždarė po mūsų bandymo, prisiliuobus alaus, dar pataikyti į taktą Sinatros dainai “Niujork, Niujork“), kitame bare gavau atsakymą į šį klausimą! ;) Sako: “o tu alkūnėmis, alkūnėmis...“  :D

Maždaug toliau turėtų skambėti išvada, kokią padaro “patriarchai“: TKD yra jėga, nes ĮSPIRTI į galvą yra lengviau morališkai, nei trenkti per veidą ranka...  :-]

Juokas juokais - bet kiekviename pokšte yra dalis pokšto... ;)

Citata

o cia jau negerai... nesakau kad hoppui tai taikoma, bet tai gali but viena is priezasciu sustabdanciu smugi. nesakau kad baime blogai, bet mano nuomone NEGALIMA leisti kad ji uzvaldytu kuna ir prota. o cia jau beda...

Nemanau, kad Hoppą buvo baimė užvaldžius. Gal tiesiog instinktyviai suvokė, kad pavojus iš esmės praėjo, nes jo oponentas tokią išvadą padarė, ir pasikeitė jo kūno kalba. Net nemokėdami skaityti kūno kalbos sąmoningai, dažnai tą darome instinktyviai. Galop, virš 80 proc. informacijos mes ir gauname neverbaliniais bendravimo būdais, nei verbaliniais. Todėl smogti nebuvo reikalo, jei mąstai apie savigyną, o ne puolimą.

Kaip sakiau, Hoppas skolingas alaus iš “ano egzistencinio lygio“, anot Saxum, sugrįžusiems savo kompanionams...  :D

« Atsakyti #84 įjungtas: 2004 Grd 02, 09:40:36 am »

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #85 įjungtas: 2004 Grd 02, 10:13:19 am »
Citata
antras postas nes ne viskas perskaites buvau :)

Ne tu vienas, kaip matau.  :D Jei taip toliau tęsis, tai tiesiog nustosiu iš viso rašinėti - jei žmonės turi dėmesio sutelkimo sindromą, kaip apibūdino Pūgžlys, tai tegul eina gal... pamedituoti, ar ką...  :rolleyes:

Citata

Sei-I as perklausiu. tai kuris kovos menas/sportas tada tinkamiausias realioje kovoje?

Tas, kuris duoda REALIOS kovos įgūdžius!

Čia labiausiai lenkia visus boksas. Nes pirmas smūgis, dažniausiai, nors ir ne visada, yra kumščiu į veidą. Boksas gi duoda gerą įgūdį į tai reaguoti. Maža to, remdamasis įgimtomis reakcijomis, išmoko kontratakuoti. Gerai dar ir tuo, kad išmoksti įveikti skausmą ir nustoji bijoti pats gauti į makaulę.

Kikboksas irgi gerai (dėka to paties bokso elementų), bet tada rinkčiausi labiau muaythai - kojomis daug nepaspardysi.

Sambo ir dziudo - bet tik parterio technika, nes dažnai užsitęsusios muštynės nukeliauja žemėn.

Karate gerai ta, kuri yra “greičio ir reakcijos“, nei ta, kuri yra “kontaktinė“. Pastaroji išugdo blogą įprotį priimti smūgį, dėl ko žmonės dažnai miršta. Šiuo klausimu galiu pasiremti dr. Ilja Jorga, 8 dan ITKF/Shotokan-Fudokan. Iki jo aš irgi maniau, kad Kyokushinkai - stipriausia ir geriausia karate...  :rolleyes:

Ninjutsu yra iš viso geras užsiėmimas!  :D  Nes ten beveik visa strategija yra “kontra“ viskam, kas tradicinio ir bazinio kovos mene ir sporte...  :D  O gatvės mušeikos mąstymas ir yra toji “kontra“... ;)

Aikido gerai...  :D Bet tik išmokti muštynes paversti peštynėmis (yra skirtumas). De-eskalavimui. Ne daugiau. Tiesą sakant, tam ir buvo sukurta... Už tai be Tomiki-ryu aikidokos nei vienas pulti nemoka, tai kaip jie laimės muštynes? Būdami aukščiau visko? Na, na...  :D

Galiu tęsti, bet tinklapyje yra net keli tam skirti mano straipsniai. Iš esmės netinkamas JOKS kovos menas ar sportas tam, tačiau nėra ir blogo kovos meno ar jo veiksmų - yra tik ne laiku ir ne vietoje! ;)

Citata

tokio nera matyt :), nes nei vienas neruosia tokiom kovom, kaip ir aikido.

Nebūčiau toks kategoriškas. Metodikos ir jų tikslai tiesiog nesutapo su taviškiais. Jei aikido bazę prisimeni, nors ji tau ir “neveikia“ (todėl ir neveikia, kad iškreipta sąmoningai), tai kodėl tau neatėjus į barakinių seminarą - ir mes drauge pabandysime atstatyti viską į savo vietas!..  :D

Juk HKD - veikia, tai kodėl aikido turėtų neveikti? Juk šaltinis tai tas pats - Daito-ryu aikijujutsu... ;)

Citata

kazkada labai labai jaunam amziui teko lankyt aikido ir siaip... teko nusivilti, prisiminimai dabar nekokie, tada gal ir smagu buvo, bet dabar pakartot to nenroeciau. bet tai nei vienas kovos menas netinkamas savigynai ir realiai kovai tada? argi netaip?
vienintelis budas - gatvej to ismokt, bet tai su galva i dvi dalis padalinta nesinori gryst :D.

Vieni mokosi sunkiu būdu - per savo klaidas, išmintingesni - per svetimas...  :D

Citata

o del to kad hoppas nedave niekam i snuki irgi dvejopa sitoacija, gal kaip pats sakei butum kam mobilu isgelbejas, o gal jis paskui tave susirades butu...
siais laikas ne tas stipresnis pas ka kumsciai kietesni, o pas ka draugu daugiau.

Arba košės makaulėje...  :D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #86 įjungtas: 2004 Grd 02, 10:45:58 am »
Citata
Nors kolegos jau viską išnarstė, jau beveik ir susimušo besimatuodami, kieno tiesa tiesesnė, bet visgi ir aš pridėsiu nuo saves. Stengsiuosi nesikartot.

Tai kad niekas nesipešė!  :D  Tiesiog, kai kas neskaitė ir nusišnekėjo... ;)

Citata

Blaivus buvo, ar neblaivus?

Va, labai geras pastebėjimas!  :-D  Neblaivius dažnai renkamasi kaip aukas... ;)

Citata

Kita vertus, kad jis paprašė prisidegt, tai čia ne nusikaltimas. Aš tai dažniausiai atkertu "nerūkau" ir einu savo keliais, stengdamasis net nežiūrėti į jų pusę (akies krašteliu visada reikia stebėti!).

Gerai atlikta - nebloga taktika neįklimpti į interviu! Leiskite, kolega, jums leteną paspausti...  :D

Citata

Stumti neverta, nes žmogus gali ir įsižeisti :D Kaip taisyklė viskas tuom ir užsibaigia.

Neįsižeidžia tik pastumdėliai... ;)

Citata

Tiesa, kartais, kai esu kovinės nuotaikos, mėgstu atkirsti "nerūkau ir kietiems nepatariu". Toks pasakymas iš karto suveikia kaip iššūkis!

Aha, armijoje turėjau tokių interviu sočiai. Man po tokio pasakymo visada sakydavo: “Sportininkas? Gal boksininkas būsi?“ (tam tikra interviu forma, tipo, “rauniesi, tai gal kietas kumščių mosavime?“ ;))

Atsakydavau: “Ne-a, karatistas!  :D

Dažniausiai anoji pusė pasimesdavo - suprask, juokauja čia dūchas, ar iš tikro?...  :rolleyes:  Mano laikais dar karatistus gerbė - nes prieš boksininkus dažniausiai laimėdavo, ne taip, kaip dabar...  :-(  

Citata

Dauguma nuo to įsižeidžia ir iš karto bando aiškintis, ar nereikia kartais manes pamokyti, bet sekantį jų/jo žingsnį numalšindavau konkrečiu paklausimu "į kepala?". Tada jiems/jam belikdavo nueiti nukabinus galvą... (čia pora tokių atvejų apturėjau, jeigu ką...)

Čia vadinama agresyvaus kontrinterviu forma. Kažkur apie tai rašiau - ar tik ne tame straipsnio aptarime?...  :D

Citata

Bet, nepatariu taip daryti, tik įdedu kaip pavyzdį, kaip pora žodžių ir intonacija keičia reikalo esmę. O stumdytis tikrai negražu, nu nu nu :no:

Jei tikrai nesate tikri, kad galite duoti į kepalą - tai neblefuokite ir tokio pasiūlymo neduokite. Sutinku su kolega.. :hug:

Citata

Nereikia nuvertint pagal išvaizdą 8-)

Irgi pritariu: svarbu ne ūgis, o smūgis...  :D

Citata

Įtarimas - tai ne įrodymas! O ir muštis negražu.

Šmaikštuolis (kaip Pitbulis sako)...  :D  

Tačiau pasakysiu kitaip: jei tik kažką įtariate - dar ne įrodymas, aišku. Du įtarimai - gal dar ir sutapimas, bet... ;) Tačiau trečias įtartinas ženklas - tai PATVIRTINIMAS, kad rezgama prieš jus (ar ne jus) kažkas rimto ir nemalonaus!  :evil:

Tada muškitės. Turite teisę. Ir įstatymo taip numatyta.  8)

Citata

Gal jis ir neatiminėjo jokių telefonų, tiesiog gavosi tokia situacija, kad jis paprašė prisidegt (nu būna, kai neranda degtukų, o kioskas tolokai), tu jį nustūmei, žmogėlis įsižeidė, bet supratęs, kad taves greičiausiai neįveiks, pabandė morališkai paveikt, paklausdamas, "ar rauniesi?". Tu jam per petį paplakšnojai, žmogutis visai pasimetė, pamatęs, kad jo grėsmingas paklausimas tau įspūdžio nepaliko, o jo draugas irgi peršikęs stovi už kelių metrų. Tuomet, kad neatrodytų kaip koks bailys, kad bėgtų, iš pasimetimo jis išsitraukia kokią nors Ežio kaladę ir paprašo paskambyt... Tuomet tu vlė per petį, jį stumi ir eini... Tada jis lengviau atsikvepia... Uch... O norėjo TIK prisidegti...

Sukūrei istoriją, kuria ir pats netiki...  :D  Šmaikštuolis..  :-]

O aš čia bandau viską logiškai ir suprantamai pagrįsti...  :rolleyes:  Iškart reikėjo parašyti, kad prieš Hoppą - lochas, ir nėra ko tokių skriausti...  :D

Citata

Tai jis jau buvo išsitraukęs ;) SIM kortelę ;) Jei yra technikų su kreditine kortele, gal yra technikų ir su SIM kortele? :V

:-]

Citata

Ai, gal reikėjo pi...t iš tos lazdos per galvą... Ir kitą dieną ateina į mūsų forumą koks žmogutis ir rašo, kad paprašiau prisidegt, o man su lazda kad pi... per galvą... Joke ;)

Kad ateitų į forumą, tai dar ir vizitinę kortelę reikėjo prie jo numesti...  :-]

Citata

Neseniai ir mums su Sei-i buvo nutikę, kai paleidom niekšelį sveiką, paskui pora dienų pykau ant savęs :A

Yra to straipsnio aptarimas.  8)

Ir visai tu ne karminis, kolega...  :D  Džiaugtumeis geriau: ir žmogus sveikas liko, ir lietuviškai išmoko...  :D

Citata

Bet kita vertus, nereikia iššaukti agresijos. Smurtas iššaukia smurtą, agresija iššaukia agresiją... Nebūtina eiti pet miestą ir visus auklėti.

Tikrai! Tegul tą Betmenas ir Karminis Žmogutis daro...  :-D

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #87 įjungtas: 2004 Grd 02, 10:59:04 am »
Citata

Kurioje vietoje tie draugai sugrįžo iš "komos"? :O Jie gi VISĄ laiką prabuvo "komoje".

Neprabuvo.  :?  Nebent juos visiškai durnais laikai? Žmogus, būdamas sąmonės būsenoje, nori-nenori po kiek laiko persijungia į kažkokį kitą stipresnį dirgiklį. O toks ir buvo - juos sustabdė, prasidėjo dialogas...

Hoppas buvo užimtas oponentu prieš save, kad dar nagrinėtų savo kompanionų elgesį, todėl tiesiogiai čia neparašė. Tačiau pasikeitęs jo oponento elgesys rodo tai, kad Hoppo kompanionai jau po truputį įvažiuoja į reikalą.

Supraskite, gatvės šakalai ieško LENGVŲ aukų. Ką jie matė iš šalies, atitiko jų tikslus. Bet jų interviu užsitempė, laiką ir iniciatyvą jie prarado. Dabar nukirtę Hoppą, jie turėtų lygius šansus su anais dviem. O niekas nenori spėlioti ir bandyti - pasiseks ar ne. Jiems reikia daugiau, nei 50-60 proc. šansų.

Aišku, gali būti, kad po visko anie pasakė - ei, Hoppai, o kas čia buvo???  :D  Ir tada tikrai - jie taip ir nebuvo grįžę... Tačiau užpuolikai SUSIDARĖ tokį įspūdį - antraip, kam keisti dialogo ir interviu eigą?...  :rolleyes:

Tikra istorija: sučiupo teroristus po vieno diplomato sprogdinimo. Apklausos metu paaiškėjo, kad pasirinkę jie buvo iš pradžių kitą auką - vieną karinį atašė. Priežastis, kodėl jo atsisakė, buvo atašė budrumas: tas kaskart apžiūrėdavo savo automobilį.

Agentai, aišku, nuėjo pakalbėti ir su šiuo atašė, kaip jis taikė antiteroristines taktikas, kas sukėlė jo įtarimus, kad taip elgėsi, kodėl kolegų neperspėjo... O tas atsakė:

- Apie ką jūs kalbat? Nusipirkau naują mašiną! Argi ji nepuiki, mano “mažylė“? Aš tik bijau, kad jos niekas nesubraižytų, kol gatvėje stovi - tas mane pribaigtų.. Todėl kaskart apžiūriu, ar nieko jai neatsitiko!...

Todėl aš nelaikau Hoppo draugų visiškais taip jau “komoje“ - faktai rodo elgsenos pasikeitimą, sąlygotą, kaip spėju, jų sugrįžimo į realybę...  8)

Citata

Realiai kovai viskas tinka. Net šachmatų lenta. Blyn reikia naujos temos. Kokios? Žr. žemiau ;)

Prisiminiau “12 kėdžių“... Per tuos šachmatus visaip būna:

- Laikykit didmeistrį! Mėgėją muša!...  :A

Citata

Matau, kad apskritai yra pribrendęs reikalas, sukurti POPULISTINĘ temą "Kuris kovos menas geriausiai tinka gatvėje?"...

Tai kad yra, ar dar ne?  :rolleyes:  Žr. Kovos meno skyrelį... ;)

Atsijungęs Smauglys

• Auksinis VIP narys
  • Rokudan (6 dan)
  • *
  • Registracijos data: Rgs 2004
  • Žinutės: 3753
  • Amžius: 55
  • Šalis: 00
  • smauglys

• Aktyvumas per savaitę
    0%
« Atsakyti #88 įjungtas: 2004 Grd 06, 04:37:05 am »
Citata
dar noreciau pridurti, kad betkuris kovos menas meistro rankose tampalabai pavojingu ginklu, neveltui tai kovos menas :)

Tai gi pilnai su tavimi sutinku. Tik, kad Lietuvoje su aikido meistrais liūdnoka (švelniai tariant) :D
Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti  Jūs neturite teisės matyti nuorodas. Registruotis arba Prisijungti

Sei-i

• Svečias
« Atsakyti #89 įjungtas: 2004 Grd 06, 09:41:12 am »
Citata
Citata

Tai gi pilnai su tavimi sutinku. Tik, kad Lietuvoje su aikido meistrais liūdnoka (švelniai tariant) :D

Pirma, tai tikrai nevaryčiau taip ant aikidokų, jų gerai nepažinodamas... ;)

Antra, tai tikrai ne vien aikido...  :D  Įkyriai pasiūlysiu mano straipsnius tinklapyje pastudijuoti - spėju, kad NEPAGRĮSTŲ užsipuolimų patirčiau daugiau, nei iš sektantų pusės...  :-]

Trečia, tiksliau reiktų perfrazuoti Hoppą “neveltui tai kovos menas“. Su kova tai nelabai ką ir turi bendro, nebent, su dojo stiliaus ar varžybinėmis... ;)

O jau per savaitgalį mūsų soke diskusijose su Mobiu (?) pagaliau priėjo mane džiuginančios išvados, ką aš jau čia iki sąmonės aptemimo vis kalu ir kalu, kad (cit.) “didžiausias kovos menas yra adrenalino valdymas“... Pridurčiau: ir kitų streso hormonų, kaip kortizolis, tarkime...  :D

« Atsakyti #89 įjungtas: 2004 Grd 06, 09:41:12 am »